Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Дипломна робота Стиль

Работа добавлена на сайт samzan.net:


PAGE  33

КИЇВСЬКА АКАДЕМІЯ ПЕРУКАРСЬКОГО

МИСТЕЦТВА

Професійний ліцей моди

Дипломна робота

«Стиль. Візаж»

Бебешко Анна Сергіївна

                     Кваліфікаційна робота на здобуття спеціальності

              5141. 2 «Візажист-стиліст»

Керівник:

Осович Оксана Серіївна

Київ – 2011

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………….3

Розділ 1. Сучасний святковий образ...............................................

1.1. Назва, призначення, вихідні вимоги…………………………….

1.2. Малюнок або ескіз кінцевого образу…………………………….

1.3. Характеристика образу……………………………………………

1.4. Технологічний аналіз образу……………………………………..

1.5. Додаткові відомості……………………………………………….

Розділ 2. Арт-образ (фантазійний)…………………………………

2.1. Назва, призначення, вихідні вимоги…………………………….

2.2. Малюнок або ескіз кінцевого образу…………………………….

2.3. Характеристика образу……………………………………………

2.4. Технологічний аналіз образу……………………………………..

2.5. Додаткові відомості……………………………………………….

Розділ 3. Образ для замовника………………………………………

3.1. Назва, призначення, вихідні вимоги…………………………….

3.2. Малюнок або ескіз кінцевого образу…………………………….

3.3. Характеристика образу……………………………………………

3.4. Технологічний аналіз образу……………………………………..

3.5. Додаткові відомості……………………………………………….

ВИСНОВКИ………………………………………………………………..

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………….

ДОДАТКИ…………………………………………………………………..

ВСТУП

Метою та завданням данного диплому є закріплення отриманих знань та вмінь за період навчання, набуття певного досвіду, професіоналізму, а також самостійне виконання будь-якої творчої роботи.

Слово «Мода» походить від французького слова «mode», що в свою чергу походить від латинського «modus» - міра, образ, спосіб. Мода - це те, що має у певний час найбільше поширення, користується великою популярністю і визнанням більшості. Мода - це нетривале панування в суспільстві певних смаків, атрибутів, віянь, головним чином, у зовнішніх формах побуту, особливо, в одязі.

Індивідуальність  - головне багатство особистості. Віра в себе, відчуття своєї неповторності - основне джерело самоповаги. Це відноситься не тільки до зовнішнього вигляду, але і до тому, як людина мислить. Треба приймати себе такими, які ми є і постаратися свої недоліки перетворити в достоїнства. Мода на одяг, зачіски і навіть спосіб життя була і буде засобом підкреслення індивідуальності людини.

Саме головна тенденція в моді останніх років як чоловічої так і  жіночої  -  постаратися знайти свій  стиль  в  одязі,  який  би підкреслював достоїнства й індивідуальність особистості. Один відомий французький модельєр сказав: «Мода - це те, що вам йде». Існують різні стилі одягу, що залежать від віку, зовнішності і манери поводження людини.

Культуру людини підкреслює її одяг. Вона тим доцільніше і ліпше, чим  більше  відповідає  правилам  етикету. Зі смаком підібраний одяг, охайний вид роблять людину упевненим, зібраним і енергійним. Щоб вдягатися красиво, не  обов'язково  мати  повний гардероб речей. Тут слово за модою і смаком.

Мода, як відомо, являє собою колективне наслідування новинкам, що регулярно з’являються; навіть якщо як алібі вона посилається на індивідуальне самовираження «особистості», вона за своєю суттю є феномен масовий. У наші дні мода стала справою всіх і кожного, перетворилася на суспільний інститут.

Зараз Україна багата модними дизайнерами, такими як: Андре Тан, Вероніка Жанві, Ірина Каравай, Лілія Пустовіт, Лілія Літковська, Анна Сосновська, Сергій Єрмаков, Віктор Анісімов, Олександр Каневські, Артем Клімчук, Наталія Каменська, Ксенія Марченко, Олексій Залевський, Ольга Громова та багато інших талановитих дизайнерів. Вони створюють модні та креативні колекції, які частіше за все можна побачити на кожному Ukrainian Fashion Week.

Тенденції жіночої моди сезону осінь-зима 2010-2011 логічно випливають з тенденцій попередніх сезонів.

У моду повернулося хиже, леопардове забарвлення, імітація шкіри тигра, леопарда, рисі або зебри. Плями або смужки - це самий популярний принт сезону, сексуальний і агресивний, присутній скрізь - на пальто, плаття, шарфах, сумках, взуття, головних уборах, рукавичках. Леопардові принти можуть бути різної кольорової гами: сірої, рожевої, фіолетової ітд.

Ігор з хутром в майбутньому сезоні дуже багато. У колекціях осінньо-зимового сезону 2010-2011 популярним стає використання натурального хутра саме для оздоблення жіночого одягу: манжети, рукави, міні-спідниці, коміри, рукавички-рукавиці, а також для обробки модних сумок і навіть взуття.

Светр, джемпер, пуловер, плаття, жакет, шарф, гольфи, - навіть одна річ з «норвезьким візерунком» - це справжній must have осені 2010.

У колекціях сезону осінь-зима 2010-2011 жаккард або «норвезький візерунок» зустрічався досить часто, а Dolce & Gabbana практично повністю виконали свою осінню колекцію 2010 р у жаккарді. Орнаментами частіше за все є геометричні фігури, зображення квітів, тварин. В осінньому сезоні 2010 «норвезький візерунок» виконаний в стриманих тонах: чорному, білому, коричневих, сірих, бордо.

У моді цієї осені жіночі костюми з тканини сірого кольору. Сірий колір - універсальний, благородний колір, - прекрасна альтернатива чорному кольору.

У колекціях сезону осінь-зима 2010-2011 дизайнери пропонують різні варіації на тему сірого костюма, як брючного, так і комплекту жакета зі спідницею. Особливу перевагу віддається двобортного жакета. Силуети можуть змінюватись, довжина спідниць та штанів - теж.

Стиль «мілітарі» в одязі не здає своїх позицій у сезоні осінь-зима 2010-2011. У цьому сезоні одяг в стилі «міллітарі» створений під натхненням старовинної військової форми. Крім курток, стилізованих під куртки льотчиків, і пальто, в стилі морських бушлатів, одяг обігрує старовинний військовий одяг різних часових періодів.

Традиційно зимові матеріали оксамит і вельвет залишаються ключовим трендом осіннє - зимового сезону 2010-2011. Дизайнери створюють оксамитові сукні, брюки, костюми, жакети, вечірні наряди.

Жіноча мода сезону осінь і зима 2011 зберігає актуальну влітку 2010 тенденцію пройми на одне плече.

Також з сезону весна, весна-літо 2010 залишився популярним різаний крій, найбільш відповідний до коктейльного або вечірнього варіанту одягу. Дуже модним залишається крій, що імітує розрізи в одязі.

Модні кольори осені 2010 - це бежевий, світло-сірий, гірчичний і традиційно чорний. Як відомо, минулого літа були актуальні об’ємні плечі – 80-90! Зараз практично в кожному сезоні можна побачити добре забуті старі тренди. Якісь тренди відживають дуже швидко. Якісь залишаються актуальними кілька років. Наприклад, квіткові принти у колекції 2007 року, будуть актуальні і наступним літом 2011.

2011 року в моді будуть яскраві кольори! І мова не тільки про квітчасті візерунки, які актуальні й зараз, а й про поєднання двох і більше відтінків, часто досить контрастних, у одній моделі .

На сьогоднішній день становище індустрії моди в Україні на високому рівні. Відбуваються різноманітні виставки у сфері моди. Також проводяться конкурси, відкриваються нові ВУЗи, що спеціалізуються на вивчення індустрії моди, краси, стилю, візажу та перукарського мистецтва.

Одним з таких ВУЗів є Київська академія перукарського мистецтва.Київську Академію перукарського мистецтва (КАПМ) засновано у 2000 році, а у 2002-му вона вже набула статусу вищого навчального закладу, ректором якого є відмінник освіти України Світлана Павлівна Лубянська.

Основним напрямом діяльності закладу є освітній – надання вищої професійної освіти. В Академії працюють курси підвищення кваліфікації, проводяться семінари та майстер-класи у сфері перукарського мистецтва, декоративної косметики, дизайну одягу та інтер'єру, нейл-дизайну. Викладацький колектив Академії широко впроваджує авторські методики викладання мистецьких дисциплін та інноваційні технології навчання.

Київська Академія перукарського мистецтва є офіційним представником України у Всесвітній конфедерації перукарів (СМС), бере активну участь у міжнародних фестивалях у країнах – членах СМС, є організатором щорічного Міжнародного фестивалю перукарського мистецтва, моди і краси «Кришталевий Янгол». При Академії працює креативна дизайн-студія та модельне агентство «Beautiful models». Окрім того, Академія видає журнал «Локон» для фахівців сфери краси.

14 - 17 квітня 2010р. у Міжнародному виставковому центрі успішно відбувся ІХ Міжнародний Фестиваль перукарського мистецтва, моди і дизайну «Кришталевий Янгол»!

Розділ 1. Сучасний святковий образ

Даний образ на весільну тему. Назва йому – «sweety pink», тобто солодко рожева.

Весільні плаття в тому вигляді, в якому знають їх зараз, з'явилися в моді відносно недавно. Колірні поєднання весільного костюма, які склалися до 19 століття і остаточно закріпилися в 20-му, а саме - різні відтінки білого і экрю, з'явилися дуже пізно, тільки в епоху Наполеона. До цього весільних суконь як окремого виду костюма просто не існувало. Весільні плаття були просто кращим, самим нарядним і дорогим одягом, в якому вінчалися.
Термін «весільна сукня» існує виключно в радянській термінології, оскільки шлюб при соціалізмі не був церковним. У контексті розмови про історичний костюм коректніше використовувати термін «вінчальна», тобто сукня, в якому «йшли під вінець», вінчалися.
Весільний одяг сильно різнився залежно від віросповідання і конфесійної приналежності - те, що носили католики, православні, іудеї, мусульмани і представники інших конфесій, мало більше відмінностей, чим схожість.
Найперші зображення середньовічного весільного костюма відносяться до 15 століття. Головне, що збереглося в готичному весільному костюмі із старовини, це його новизна - весільний наряд повинен був бути не просто кращим з тих, що були, він неодмінно повинен був одягатися вперше, тобто він спеціально готувався до цієї церемонії. Вінчальне плаття замовлялося разом з приданим нареченої і складало частину цього приданого.
Весілля - найважливіша подія в житті кожної дівчини і для кожної нареченої дуже важливо виглядати цього дня чарівно.
Імідж нареченої - втілення чистоти і ніжності, романтики і краси. Наречена має мати неповторну зачіску, макіяж та загальний вигляд.

1.3. Характеристика образу

Неодмінно весільне вбрання – це романтичний стиль.

Романтичний - стиль одягу, який характеризується використанням рюш, воланів, довгих летючих суконь з набивних бавовняних тканин з обтягуючим верхом.

Романтичний стиль - повна протилежність класиці. Він підходить усім, хто любить блиск і прикраси. Одяг цього стилю може бути представлений різноманітними тканинами - починаючи від прозорого ніжного гіпюру і до жорсткого бархату. Кольори одягу цього стилю яскраві. Любителі прикрас можуть відвести душу, компонуючи їх з одягом “romantic”.

Силует даної весільної сукні - трапецеподібний.

Трапецеподібний силует - характерений для широкого одягу. По геометричному виду цей силует відповідає трапеції, в якій верхня основа - лінія плечей, а нижня - лінія закінчення костюму. Чим більша різниця між розмірами цих основ, тим більша степінь розклешування.

Одяг трапецевидного силуету з незначним розклешенням внизу зорово робить фігуру більш стрункою, тому така форма може бути рекомендоваана людям повним та невисокого росту. Такий варіант ще має назву «силует А».

Весільну сукню завжди підбирали під форму фігури та колорит нареченої. Модель за колоритом - літо: сіро-голубі очі, шкіра бежевого відтінку, волосся світло-русяве та міліроване. Враховуючи фігуру даної моделі: звичайніі плечі, бюст середнього розміру, невиразна пряма талія і звичайні стегна, потрібно вибрати весільну сукню без бретелей або з тонкими довгими бретелями. Також весільна сукня має бути вузькою в талії. Цей класичний стиль непідвладний часу.

Згідно з характером силуету моделі, її колоритом та пропорційним рішенням образу була вибрана сукня рожевого кольору з рожевими та білими трояндами по всій сукні. Сукня з корсетом в талії, без бретелей, без рукавів на руках, тому що вони візуально роблять руки дівчини коротшими за свої. Контури тканини сукні прошиті ниткою золотого кольору. Фата рожевого з білим кольору, розміром по плечі, на резинці для волосся, кріпиться на так звану буклю, що акуратно зібрана на потилиці, але чілка не зачісується назад згідно з корекцією овалу обличчя моделі. З аксесуарів було вибрано кольє та сережки з маленькими рожевими трояндами та контуром золотого кольору. На ногах дівчини маленькі рожеві туфлі на підборах. В якості букета нареченої, до речі це зараз є дуже актуальним, використано так званий браслет на руку з штучних квітів білого кольру.

Деяким жінкам рожевий колір не підходить, але в даному випадку модель - натуральна білявка, і як відомо, будь-яким білявкам не тільки до вподоби, але й дуже личить рожевий колір.

Рожевий колір в одязі говорить у більшості випадків про те, що та чи інша людина ніжна та мрійлива, якій найбільш комфортно живеться в світі своїх мрій, тому що в звичайному житті вона відчуває себе невпевненою та беззахисною. Вона здатна бути чуйним і турботливим співрозмовником іншому, однак мало пристосованому до боротьби. Також рожевий колір - колір інфанти Ізмаїл.

У весільному вбранні акцент зазвичай робиться на талії, тому що наречена на сам перед повинна випромінювати жіночність крихкість та ніжність.

Макіяж необхідно робити дуже ніжний та романтичний, оскільки весільна сукня має ідеально гармоніювати з макіяжем. Зачіска також повинна мати неповторний зворушливий вигляд і також гармоніювати  з макіяжем та сукнею. Підбирається зачіска під овал обличчя.

Останнім часом з'явилося кілька нових тенденцій. Перш за все, це плетення. Особливо популярні: французька коса у вигляді колоска і так звана коса з підхопленням, укладена навколо голови і прикрашена квітами.

Завжди в моді довге розпущене волосся з ніжними локонами. Проте, волосся, підняте вгору, підкреслює красу спини і витонченість шиї. Саме така зачіска і личитеме даній моделі. Волосся було підняте на маківці та зав'язане в пучок, куди й чіплялася фата. Прикрашалася зачіска маленькими шпильками з штучними трояндами.

Правильно підібрані прикраси підкреслять красу нареченої, додадуть родзинку її зачісці. Для весільної зачіски як правило використовуються: діадема, тоненький обідок, декоративні шпильки (металеві, з намистинами, із стразами і тому подібне), штучні і живі квіти.

1.4. Технологічний аналіз образу

Для початку потрібно розглянути, які засоби декоративної косметики стануть у пригоді для створення весільного макіяжу і які інстументи та матеріали знадобляться для весільної зачіски.

Для виконання зачіски знадобляться такі інтрументи: звичайний гребінець для волосся, дві резинки рожевого  кольору, 10-15 неведимок і шпильок та декілька шпильок, окроплених маленькими рожевими трояндами. А з матеріалів знадобиться лак для волосся від taft.

Для виконання макіяжу знадобляться такі інструменти: пензлі для макіяжу, зокрема великий пензлик для накладання пудри на обличчя, пензлик для рум'ян, круглий пензлик для розтушовки, аплікатор, звичайний  пензлик середнього розміру для тіней та веєроподібний; чистий спонж; пенюар; та і нструмент для підкручування вій.

 Для  весільного макіяжу знадобляться такі матеріали:

- освіжаючий та очищаючий тонік для обличчя від NIVEA;

- база під макіяж кольорова універсальна KRIOLAN;

- серветки сухі Flirt;

- тональна основа KRIOLAN, ULTRA FOUNDATION бежевого кольору;

- пудра розсипна Etual Visage світло-бежевого кольору;

- олівець для брів Flormar світло-коричневого кольору;

- тіні для повік білого, рожевого та темно-коричневого кольорів від фірми profesional make-up/Q.fen;

- тіні для повік Flormar золотавого кольору;

- вії накладні "Beauty" чорного кольору;

- клей для вій KRIOLAN;

- стрази «Ledi Viktory» рожевого та золотавого кольорів;

- блестки «декор для нігтів і тіла «mart пісочок»» білого та золотавого кольорів;

- рідкий контур Flormar чорного кольору;

- рум'яна Etual рожевого та  світло-коричневого кольорів;

- туш водостійка MAYBELLINE New York чорного кольру;

- зволожувальний бальзам для губ від NIVEA;

- олівець для губ Flormar натурального кольору;

- помада для губ Color Palette рожевого та натурального кольрів;

- ніжний блиск для губ EVELINE світло-рожевого кольору.

З точки зору техніки виконання, весільна зачіска схожа на вечірню, але в першій не повинно бути ніяких різких, агресивних ліній, що підкреслюють сексуальність. Коротка або довга весільна зачіска створює образ нареченої - крихкий, ніжний, зворушливий і романтичний.

Форму зачіски підбирають відповідно до овалу обличчя, сукні і фати. Класична весільна зачіска - це зібране на потилиці волосся.
Оскільки макіяж гратиме важливу роль у підкресленні чарівності, доповнюватиме одяг і аксесуари, важливо виглядати під час весілля як найкраще.
Особливістю цьогорічної весільної моди в макіяжі є подвійні акценти: якщо у повсякденному макіяжі рекомендовано один акцент - або на губи, або на очі, то у весільному макіяжі допускаються два акценти. Найпоширеніші варіанти - на очі і брови, вилиці й очі, вилиці й губи. Тобто виокремлюють або верх, що найкраще личитиме даній моделі до типу обличчя, або низ обличчя. Який варіант личитиме моделі, залежить від типу обличчя і навіть стилю сукні.
Звичайно перед нанесенням косметики обличчя повинно бути очищене та зволожене. Тому бажано протерти обличчя моделі освіжаючим тоніком.
Зокрема, в косметичному  арсеналі бажано мати: базу під макіяж (основу під макіяж) - засіб для декоративного макіяжу, який допоможе вирівняти загальну текстуру шкіри обличчя та підготувати його для подальшого зручного нанесення тонального засобу і засобів декоративної косметики, а також дозволить закріпити та зберегти на тривалий час створений  макіяж, надасть шкірі легкого сяйва. Тож накладається основа під макіяж KRIOLAN.
Слідуючий етап - тональний засіб. Він замаскує недоліки шкіри, вирівняє колір обличчя. Візажист, створюючи образ нареченої, мусить підбирати кольорову гаму не лише відповідно до природних даних дівчини, а й до стилю сукні і навіть букета. Тепер модними є весільні сукні з вкрапленнями кольорових елементів, тому потрібно, щоб макіяж гармоніював і з кольором, і з фасоном сукні.
Отже, потрібно обрати тональний крем, який повинен максимально відповідати природному тону шкіри і бути непомітним. Крем вирівняє шкіру обличчя і декольте, приховає дефекти, а пудра додасть шкірі матового відтінку, оксамитості. З допомогою тонального крему можна змоделювати овал обличчя, використовуючи темніший тон на місцях, які варто візуально зменшити, а світліший - на місцях, що необхідно підкреслити.

Далі добре припудрюються очі дівчини, для того, щоб тіні для повік гарно лягли на повіки на не скочувалися. Щодо тіней, їхній колір не повинен зливатися з кольором очей. Можна наносити контрастні кольори тіней - це додасть очам виразності та підкреслить їхню форму.

Перший етап нанесення тіней - під брови - найсвітліший, тобто білий в данному випадку. Слідуюча ділянка - внутрішній кут ока, де наноситься золотавий колір тіней. Ці тіні додадуть образу вишуканості та деякої заможності. Згодом на повіки накладаються рожеві тіні, вони наносяться в напрямку від середини ока до зовнішнього його кута, плавно розтушовуються в ділянці складки  між підбровною дугою та  безпосередньо повікою ока та в ділянці зовнішнього кута ока. Далі накладаються темно-коричневі тіні по контуру ока також від середини до зовнішнього кута ока та злегка розтушовуються. Нижнє повіко варто злегка підкреслити темно-коричневими тінями.

Слідубчий етап - наклеювання накладних вій. Вони додадуть обличчю нареченої додаткової замріяності зворушливості та  ніжної романтичності. Далі наноситься туш для вій, що одночасно склеїть накладні та натуральні вії, і не дасть роз 'єднати їх. Туш варто обирати класичну – чорну або темно-коричневу. Незвичну туш (зелену, синю, фіолетову) краще приберегти для більш екстравагантної молодіжної вечірки.

На височну ділянку наносяться блистки білого та золотавого кольорів, стрази рожевого та золотавого кольорів  наносяться в шахматному порядку  та в порядку зростання від одного до п'яти.

Рум’яна додають обличчю свіжості і природного сяйва, а особливо рум’яна рожевого кольору. Та щоб виділити впалі вилиці треба використовувати трохи темніші кольори, наприклад світло-коричневі рум’яна.  Існує маленька таємниця, так званий французький спосіб нанесення рум’ян, який робить ефект «щасливого обличчя»: рум’яна слід наносити, посміхаючись.

Помада. Краще використовувати стійку помаду в комплекті з бальзамом і блиском для губ. Варто заздалегідь нанести на губи зволожувальний бальзам, повністю змити його, окреслити губи контурним олівцем і нанести перший шар помади. Через 2–3 хвилини акуратно промокнути губи серветкою і нанести помаду знову. Тоді і блиск, і помада лежатимуть на губах рівномірно і триматимуться довше. Тон помади підбирають максимально наближений до природного з урахуванням типу обличчя і кольору волосся нареченої. Класично: брюнеткам зі смаглявою шкірою підійдуть яскраві, червоні тони, світлошкірим блондинкам варто обирати ніжні відтінки. Даній моделі  були вибрані два тони помади: рожевий та помада натурального кольору. Поверх помади губи варто припудрити.

Розділ 2. Арт-образ (фантазійний)

«Queen of the wars»

Фантазія – це уява; створення нових образів на основі колишніх сприянять. В цьому сенсі фантазія - це компонент творчої діяльності, мрія, продукт уяви; ситуація, що представляється індивідуалом або групою, не відповідна реальності, але що висловлює їх бажання.

Будь-яка робота з фантазійним образом неминуча без чіткого усвідомлення поняття ансамблю. Оскільки ансамбль це поєднання одягу і його доповнюючих предметів (включаючи зачіску), підібраних як єдине ціле. Адже фантазійний образ примушує людину перевтілитися в інший, сучасний філософський образ.

«Queen of the wars» українською мовою означатиме «Цариця війн». Оскільки музою для створення арт-образу слугували спогади про старі серіали та фільми,в яких головними героями були сильні та мужні особистості не дивлячись на те,що загалом це були жінки. Жінки, що носили важкі металеві обладунки, воювали за честь і славу та перемагали все одно виглядали приголомшливо, неповторно, вони вміли зачаровувати своєю зовнішністю. Тому фантазійний образ був так названий.

Головним чинником, що впливав на створення фантазійного образу був серіал про часи, коли всім управляли боги, які і в гріш не ставили людське життя. У ці темні часи з'являється непереможна і безстрашна воячка, яка приходить на допомогу всім, хто її потребує, і ім'я їй - Ксена. А також посприяли такі витвори кіномистецтва, як «Зоряні війни» та «Пригоди Геркулеса».

Але жінки воїни - як каже історія - не вигадка. Майже всі стародавні літописці говорять про існування жіночого войовничого племені амазонок. Вперше про них згадується в Іліаді.

Звідки, хто вони та яку роль відіграли в нашій історії… Войовнича община давньоукраїнського жіноцтва III-I тисячоліття до н.е. заселяла низ Дніпра, причорноморські й приазовські степи. Країна амазонок знаходилась на Русі. Амазонія була розміщена між Волгою та Доном, в районі Азовського моря, Татарії, нижче Волго-Донського волоку. Ця країна називалась на карті Карла V «AMAXONYM».

Військо амазонок мало чітку структуру мобільних та професійно підготовлених підрозділів, здібних в будь-яку мить виставити 120 тис. вершниць, не рахуючи місцевої охорони. Сильний вплив в країні мала Верховна жриця разом із служницями культу. Вони давали войовницям езотеричні знання. В царстві амазонок були писані закони, які запозичили сусідні народи.

Жінки-воїни згадуються також у давньоруських билинах під назвою «поляниці», що означає - богатирки. Так, у билинного Святогора, праобразом котрого служив саме князь-завойовник, є дружина «поляниця», вона супроводжує його в походах, наділена частиною своєї величезної сили. Ця жінка є настільки сильною, що легко піднімає самого отамана Іллю Муромця разом з його богатирським конем. І інші билинні героїні часто перемагають у поєдинку чоловіків. Цікаво, що згадки про жінок-борців, котрі перемагали чоловіків, існували по всій Україні.

Воїнські риси і дотримання лицарських законів честі допоможуть жінці реалізуватися в житті, як державоуправлінцю, законотворцю, лідеру-управлінцю в бізнесі та виробництві, воїну, оборонниці, захисниці суспільних благ.  Ці знання допоможуть удосконалити жінку, як особистість.

2.3. Характеристика образу

Фантазійний стиль - це нереаальність, казковість, сміливість, дивина, сюрреалістичність. Цей стиль викликає подив. Але основна відмінність - незвичайність самого образу, що формується одягом. Це образи нереального світу, це фантастика.

Фантазійний стиль - це різноманітність, декоративність, незвичайність форм, членувань, деталей, ускладнений крій, кольору, оздоблення. Костюм у фантазійному стилі може бути незвичайним, мати приміром, асиметричне сміливе рішення. Фантазійний стиль може бути оформлений так, що виріб скоріше відноситься до виду прикладного мистецтва.

Силуети фантазійного одягу можуть бути найрізноманітніші і незвичайні.

Малюнок використовуваних тканин може бути дуже різноманітним. 

Фантазійний стиль не має суворих кордонів і чітких рекомендацій. Це завжди море фантазії плюс елементи будь-яких стилів і їх незвичне поєднання.

Фантазійний стиль - це стиль, прийнятний в ігрових ситуаціях або сценічних діях, а також на подіумі для показів моделей одягу. У повсякденному житті фантазійний стиль може використовуватися для відпочинку, вечірніх туалетів, доречний для представників творчих спеціальностей. Гарний у компанії друзів.

Фантазійний стиль - стиль, який характеризується складним конструктивним рішенням, незвичайними формами, різноманітністю декору, доповнень з мережива, гіпюру, хутра та ін. Форми можуть бути незвичайними, навіть асиметричними.

Фантазійний стиль - це різноманітність, декоративність, незвичайність форм.

В основі фантазійного стилю - образи фантазії. Фантазійний стиль не є вираженням моди сьогоднішнього дня, в його основі - фантастичні образи минулого і бачення майбутнього. Цей стиль широко використовується у фантастичних фільмах та фільмах жахів.

Наприклад, його варіант - стиль космічний. Це зручний, звичний одяг - комбінезони, але тканини блискучі, в місцях згинів - вставки іншого матеріалу. Людина нагадує прибульця з космосу. Приблизно такий образ і був створений, але з доповненнями так званих обладунків.

Був створений образ войовничої жінки-спокусниці з елементами обладунків. Образ був зкомпонований загальним образом жінок з фільму «Зоряні війни» та та жінки-воїна Ксени.

Одяг для фан тазійного образу був пошитий самостійно згідно фігури моделі з тканин під назвою «лак» - чорного кольору та «біфлекс» - чорного кольору з різнокольоровими вкрапленнями. 

«Лаком» обшивались чорний бюстгальтер та короткі шорти чорного кольору. Між собою вони зшивались тканиною таким чином утворюючи приталений комбінезон, що застібався на потайну блискавку на спині.

Обладунки також обшиті чорним  «лаком». Це так звані захисні щити для рук та колін округлої форми та прямокутної форми. Останні були нашиті на чорні лакові шорти. Але захисні щити для плечей були обшиті «біфлексом».

На ногах моделі одягнуті чорні туфлі на високих підборах. Але вони обтягнуті  пошитими власноруч чехлами з «біфлексу».

В якості аксесуарів використовуються  чорний перстень округлої форми та такої ж форми чорні сережки-гвоздики. На шиї в якості аксесуару намальований малюнок, що символізує мудрість та силу.

У волосся моделі, що світло-русявого кольору, вплетені 20 -25 афро-косичок з нитками чорного кольору. На маківці піднятий об'єм. Така зачіска підкреслює незвичайність  та деяку агресивність.

2. 4. Технологічний аналіз образу

Необхідні інтрументи та матеріали:

Для виконання зачіски знадобляться такі інтрументи: звичайний гребінець для волосся, нитки з шерсті чорного кольору, 6 - 8 неведимок. А з матеріалів знадобиться лак для волосся від taft.

Для виконання макіяжу знадобляться такі інструменти: пензлі для макіяжу, зокрема великий пензлик для накладання пудри на обличчя, пензлик для рум'ян, круглий пензлик для розтушовки, аплікатор, 2 звичайні  пензлики середнього розміру для тіней та веєроподібний; чистий спонж; пенюар; та інструмент для підкручування вій.

- освіжаючий та очищаючий тонік для обличчя від NIVEA;

- база під макіяж кольорова KRIOLAN;

- тональна основа KRIOLAN, ULTRA FOUNDATION бежево-пісочного кольору;

- пудра розсипна Etual Visage темно-бежевого кольору;

- пудра компактна Flormar кольору ірису;

- олівець для брів Flormar світло-коричневого кольору;

- олівець для очей Flormar білого кольору;

- олівець для очей Flormar чорного кольору;

- тіні для повік білого, чорного кольору від фірми profesional make-up/Q.fen;

- тіні салато-жовті перламутрові, темно- та світло-зелені від VOV;

- рідкий контур Flormar чорного кольору

- вії накладні "Beauty" чорного кольору з зененими вкрапленнями;

- клей для вій KRIOLAN;

- туш водостійка MAYBELLINE New York чорного кольру;

- рум'яна Etual коричневого кольору;

- зволожувальний бальзам для губ від NIVEA;

- помада для губ Color Palette натурального  та коричневого кольрів.

Починається макіяж з протирання обличчя ватним диском, що змочений освіжаючим тоніком. Потім наноситься основа під макіяж - засіб для декоративного макіяжу, який допоможе вирівняти загальну текстуру шкіри обличчя та підготувати його для подальшого зручного нанесення тонального засобу і засобів декоративної косметики, а також дозволить закріпити та зберегти на тривалий час створений  макіяж. Надалі необхідно нанести  тональний засіб, що замаскує недоліки шкіри, вирівняє колір обличчя. Слідом за тональним засобом обличчя припудрюється компактною пудрою, що надасть шкірі матовості. На місцях, що потрібно візуально зменшити, тобто коректувати, треба нанести пудру дещо темнішу від тої, що була нанесена на обличчя в цілому.

Згідно плану побудування техкарти потрібно намалювати фейс-арт на обличчі моделі. Починати слід з чорного олівця. Ним наводиться на замальовується контур основного малюнка. Головне, щоб обидві частини обличчя були симетричними. Потім салато-жовтими тінями поверх білого олівця замальовується  верхня ділянка обличчя від вилиць та до волосся, звичайно окрім чорного контуру. Цей котнур затушовується чорними тінями.

По краях чорного контуру з плавним переходом від чорного до світло-зеленого наносяться та розтушовуються зелені тіні.

На повіках використовується техніка макіяжу під назвою «банан». Тіні розушовуються також з плавним переходом від чорного до світло-зеленого в напрямку внутрішнього кута ока. На ділянку від носа до внутрішнього кута ока наносяться чорні тіні та розтушовуються. Нижнє повіко ока окреслюється чоним олівцем та тінями. Слизову оболонку ока слід підкреслити чорним олівцем. Це робить погляд моделі агресивним.

По середині обличчя малюються округлі цятки в напряму від середини лоба моделі до середини носа в напрямку збільшення. Вони окреслюються чорним олівцем.

Далі очі моделі підводяться чорним рідким контуром. Потім наклеюються накладні вії. Слідуючий етап це нанесення  рум'ян та підведення губ помадою натурального кольору.

Щодо зачіски. Перед тим як робити саму зачіску потрібно вплести у волосся моделі нитки чорного кольору. Вплітати їх потрібно афро-косичками. Косички можуть бути як тоненькі так і товсті. На їх кінцях нитки не потрібно доплітати до кінця. Це зробить коси більш об'ємними.

Після закічення етапу плетіння на маківці голови моделі робиться великий об'єм в наслідок начісування цієї ділянки волосся. Об'єм одразу фіксується лаком для волосся.

Волосся, що залишилося з боків слід охайно підібрати назад та закріпити невидимками. Але волосся, що залишилося позаду не слід чіпати. Всю зачіску потрібно добре зафіксувати лаком для волосся.

Розділ 3. Образ для замовника

Образ для замовника - це робота з клиєнтом, враховуючи його професію, вік, характер, зовнішні дані та побажання.

Стиль, що був вибраний для клієнта називається класичний. Назва образу - «Вишукана ділова леді».

Характеристика клієнта:

- Кукса Вікторія Вікторівна;

- 18 років;

- 86; 62; 92; зріст 178.

- за колоритом літо: сіро-зелені очі, шкіра розово-бежевого кольору, світло-русяве хвилясте волосся;

- не носить окулярів, волосся не фарбоване;

- вчиться на професію дизайнер зачіски та макіяжу.

За характером Вікторія відповідальна, рішуча, розсудлива, врівноважена, турботлива, м’яка, добра, весела, вміє розважити, легко знаходить спільну мову з різними людьми; полюбляє читати книжки з філософії та психології. Вона досить  різносторіння людина, і тому поки що не знайшла остаточного стилю в одязі. Але враховуючи особливості її характеру та особисті побажання, можна підтвердити, що стиль Вікторії більш схильний до класичного.

3.3. Характеристика образу

Класичний стиль не тримає в собі зайвого декору та екстравагантності. Він приймає строгість, скромність, простоту та мінімалізм у всьому. Еталоном класичного стилю стали Одрі Хепберн, Маргарет Тетчер та Коко Шанель, яка внесла в жіночий гардероб чоловічий брючний костюм, ввела моду на прямі спідниці нижче коліна і легендарне «маленьке платя».

Силует класичного стилю - прямий і полуприлягаючий (у сучасному варіанті може допускатися прилягаючий силует). До цього стилю одягу відносяться в першу чергу брючні і спідничні костюми у поєднанні з блузками і жилетами. У якості більш жіночного варіанту пропонується суворе закрите плаття по фігурі і трохи нижче коліна, яке можна доповнити жакетом. Класичний стиль не допускає зайвого еротизму, тому глибокими декольте, вирізами і розрізами захоплюватися не варто. Максимум - це одна або дві невисокі шліци збоку, спереду і ззаду. Спідничні силуети також досить строгі і прямі, але можливий невеликий кльош і зовсім різний крій - в складку, злегка трапецевидний. Під піджак можна надягти блузу, водолазку або однотонний топ. Розбавити суворе, трохи аскетичне вбрання можна за допомогою шийної хустки в тон костюму або хустинки у нагрудній кишені. Класичне пальто по крою не відрізняється від піджака - той же прямий або приталений силует, комір з лацканами, невеликі кишені.

Особливу увагу слід звернути на колірну гаму наряду. У ній домінують темні відтінки - чорний, темно-синій, темно-сірий, але не виключені і світлі тони - беж, карамель, світло-сірий. На яскраві фарби і сильні колірні контрасти - жорстке табу. До класичних кольорів одягу, крім однотонного, відносяться клітинка, смужка і «ялинка».

При виборі аксесуарів потрібно пам’ятати про те, що найменше зловживання їх кількістю або кольором може зруйнувати образ «справжньої леді». У класичному стилі одягу, як ні в якому іншому, кожен аксесуар повинен бути виправданий. Ідеальним доповненням до костюма або сукні може стати невеликий капелюшок, берет або косинка. Прикрашати капелюх виручним пір'ям або яскравими стрічками суворо забороняється: краще приколоти до неї невелику елегантну брошку.

Що стосується взуття, не рекомендується носити дуже високі підбори і тим більше шпильки. Взуттєва класика - це туфлі «лодочка» на плоскій підошві або  на невеликому підборі. Вибір сумочки допускає куди більше свободи - вона може бути будь-якої форми, але в тон костюму і бажано без зайвого декору.

Зазвичай в класичному стилі одягаються зрілі ділові люди, що займають солідні посади, але пару костюмів у цьому стилі і «маленьких» чорних суконь слід мати кожному в своєму гардеробі.

Замовниця вдягнута в білу з бежевим відтінком блузу та класичний сарафан чорного кольору. Блуза без вирізу в ділянці декольте, а навпаки зроблена з воротником (манжетом) під шию,  по контуру воротник оздоблений маленькими рюшами того ж кольору що і блуза. Рукава блузи дуже короткі та об 'ємні. Аксесуари - використовувались штучні перли в якості кольє та маленьких сережок.

На ногах замовника звичайні чорні туфлі «лодочка».
Загалом дівчина схожа на офісну працівницю і їй це дуже до вподоби. І як відомо, офісні працівники неодмінно повинні носити одяг класичного стилю, отже одяг та стиль підібраний правильно.

3.4. Технологічний аналіз образу

Для того, щоб отримати неповторний та гармонійний образ знадобиться не багато інструментів та матеріалів.

Для виконання макіяжу знадобляться такі інструменти: пензлі для макіяжу, зокрема великий пензлик для накладання пудри на обличчя, пензлик для рум'ян, круглий пензлик для розтушовки, аплікатор, звичайний  пензлик середнього розміру для тіней та веєроподібний; чистий спонж; пенюар; та і нструмент для підкручування вій.

Для такої не важкої зачіски знадобиться не багато інструментів.  Маленький гребінець та декілька шпильок для волосся. А з матеріалів необхідно згадати всього лише лак для волосся.

А от для класичного денного макіяжу знадобиться на багато більше інструментів ніж матеріалів:

- освіжаючий та очищаючий тонік для обличчя від NIVEA;

- база під макіяж кольорова KRIOLAN;

- серветки сухі Flirt;

- тональна основа KRIOLAN, ULTRA FOUNDATION бежево-пісочного кольору;

- пудра розсипна Etual Visage світло-бежевого кольору;

- пудра компактна Flormar кольору ірису;

- олівець для брів Flormar світло-коричневого кольору;

- тіні для повік білого, чорного та темно-коричневого кольорів від фірми profesional make-up/Q.fen;

- олівець для очей Flormar чорного кольору;

- туш водостійка MAYBELLINE New York чорного кольру;

- рум'яна Etual рожево-коричневого кольору;

- зволожувальний бальзам для губ від NIVEA;

- олівець для губ Flormar натурального кольору;

- помада для губ Color Palette натурального кольру.

Починати макіяж потрібно з протирання обличчя дівчини ватним диском, що змочений освіжаючим тоніком. Згодом наноситься основа під макіяж - засіб для декоративного макіяжу, який допоможе вирівняти загальну текстуру шкіри обличчя. Надалі необхідно нанести  тональний засіб, що замаскує недоліки шкіри, вирівняє колір обличчя. Колірна гамма тонального крему підбирається під кольоротип людини, в даному випадку назва йому літо. Слідом за тональним засобом обличчя припудрюється компактною пудрою, що надасть шкірі матовості. На місцях, що потрібно візуально зменшити, тобто коректувати, треба нанести пудру дещо темнішу від тої, що була нанесена на обличчя в цілому. Обличчя замовника майже ідеальне, окрім вилиць, що трохи збільшені, тож вони  злегка корегуються.

Перед нанесенням макіяжу на очі необхідно добре припудрити повіки та вії, для того, щоб після несення туші вії були більш об'ємні та довгі.

Дивлячись на класичні правила нанесення макіяжу 1-й відтінок, що наноситься на очі - це найсвітліший тон з усього спектру кольорів майбутнього макіяжу очей.

Найсвітліший тон наноситься під брови, наступна ділянка - внутрішній кут ока, профарбовується усе рухливе повіко самим світлим. Слідом наноситься контур олівцем на усе повіко. За тим  коричневими тінями профарбовується зовнішній кут ока, вглублення, складку між рухливою  повікою та нерухливою.

Після профарбовування ще раз чорними темними тінями зовнішній кут ока потрібно підкреслити нижнє повіко. Зараз є дуже актуальним підводити усе око, так зване ідеальне око, але враховуючи рухливий ритм життя замовника, краще всього злегка підкреслити нижнє повіко світло-коричневими тінями. Варто відзначити, що у Вікторії світлі очі, а саме сіро-зелені, тож макіяж підібраний дуже правильно. Адже коричневі відтінки тіней для повік роблять світлі очі яскравішими та виразнішими. Туш потрібно використовувати водостійку. Вона наноситься рівномірно на на всю ділянку, де знаходяться вії, періодично підкручуючи їх інструментом для підкручування вій. Після фарбування очей фарбуються брови світло-коричневим олівцем для брів, а також розчісуються.

Після цього на обличчя наносяться рум'яна. Призначення румя'н  -  або виділити  або зробити більш м'якими виділені вилиці. Крім того рум'яна освіжають макіяж.

Щодо фарбування губ. Варто заздалегідь нанести на губи зволожувальний бальзам, повністю змити його, окреслити губи контурним олівцем і нанести шар стійкої помади.

Стійка помада тримається на губах 8-12 годин. Помада не стирається, не розпливається та не залишає слідів. Основний недолік - пересушує шкіру губ, деяке відчуття дискомфорту. Для цього і необхідний бальзам для губ.

Гігієнічна помада або бальзам здійснює догляд за губами. Попереджує сухість та тріскання. Він містить вітаміни, зволожуючі компоненти, ультрафіолетові фільтри.

 

ВИСНОВКИ

Даний дипломний проект дав зрозуміти, що кожна творча робота потребує не аби яких зусиль, фантазії та вмінь, що були оримані за період навчання та  проходження практики. Робота над ним навчила правильно та компетентно викладати свої думки, додала великого досвіду, що неодмінно знадобиться у подальшому житті. А також навчила самостійно набувати професійних вмінь, виконувати поставлену роботу, застосовуючи сучасні технології.

У рамках цієї дипломної роботи було створено три образи, першим з яких є сучасний святковий образ, в даному випадку весільний, під назвою «sweety pink». Українською мовою образ буде звучати як «Солодко рожева». Класичний  вибір наречених кольору весільної сукні - білий, але сучасна молодь потребує незвичності екстравагантності та сучасності, в тому числі і у виборі весільних суконь. Тому була вибрана сукня яскраво-рожевого кольору. Але щоб модель виглядала більш ніжнішою та романтичнішою, до сукні було підібрано маленькі штучні білі троянди. Складений образ підкреслює найкращи риси моделі. Такі, як несамовитість і неперевершеність, ніжність і мрійливість та  свіжу ще недоторкану красу. Але ж такою і повинна бути справжня наречена.

Над другим образом довелося не аби як попрацювати. Образ називається «Queen of the wars», тобто «Цариця війн». Робота над ним  змусила докласти море фантазії та великі зусилля, тому що костюм шився власноруч та не все одразу виходило добре. Щодо стилів, що були зкомпоновані в одному фантазійному образі, то основним був стиль космічний, що є зараз досить актуальним. А другорядним вже був так званий воєнний стиль. Загалом образ вийшов досить незвичайний: незвичне поєднання підстилів, декору та тканин. Здається, цей образ можна легко використати в якихось фантастичних або космічних фільмах.

Третій і останній образ цієї дипломної роботи - образ для замовника. Назва йому “Вишукана леді”. В ході роботи над цим образом було визначено особистий та індевідуальний стиль замовника. Він визначався по-перше, за особистими побажаннями клієнта, по-друге, за параметрами фігури та колоритом замовника.  Як з’ясувалося, стиль, що найбільш відповідає зовнішності та характеру дівчини, класичний стиль. Загалом, замовник залишився задоволеним у виборі стилю та костюму. А найбільше, що сподобалось дівчині - це макіяж, що також щільно підбирався до зовнішності та даного стилю.

У процесі підготовки диплому було проведено велику роботу. Було вивчено декілька книжок і журналів та враховані практичні рекомендації їх змісту. Багато з цих рекомендацій вже використовуються не тільки в цьому дипломному проекті, але на практиці та будуть використовуватись в подальшій майбутній роботі.

Додаткові відомості

Додаток 1

Весільні сукні з колекції Мануеля Мота є приголомшливим прикладом романтичної моди для сучасної нареченої. (до 1-го розділу)   

Додаток 2 (до 2-го розділу)

Класифікації полотен

Ажур (фр.) - тонка мереживна тканина, в'язання, вишивання плетіння у вигляді наскрізного, сітчастого малюнка. Крім того, в ювелірній справі це полотно називають як  плетіння з тонких металевих ниток.
Атлас - шовкова, вовняна або лляна тканина з блискучої пряжі, ткана. Атласні тканини, відомі з доби середньовіччя, їх використовували переважно як декоративні, а також для парадних церемоніальних туалетів.
Амазонка - синтетичне волокно високої якості, тепле, формостійке, із захистом від молі.

(Biflex, bi - два, flexible - гнучкий, що тягнеться). Біфлекс - це еластичне синтетичне трикотажне полотно, яке однаково добре тягнеться в будь-якому напрямку, містить досить великий відсоток лайкри 10-20%. Існують біфлекси з вмістом лайкри навіть до 40%.

Лаке - спосіб обробки тканини, що надає специфічний блиск і гладкість, як би лакування поверхні. Лак (фр.) - гладка блискуча тканина, яка використовується для шиття плащів, сумок тощо.
Ластик (від англ. lasting - міцний) - легка шовковиста х / б тканин. Вживається для підкладок, пошиття сорочок і суконь.
Гума - з відкриттям вулканічного каучуку. В середині XIX століття гума стає широко вживаним матеріалом. В одязі має значення виключно практичне, а не естетичне.
Равендук (голл.) - товста лляна тканина, різновид парусини.
Ратин (фр. ratine) - щільна м'яка вовняна тканина з короткими завитками густого ворсу на поверхні. З ратину шиють верхній одяг.
Кулірна гладь (кулір). Найтоншим трикотажним полотном з бавовни вважається кулір або кулірна гладь. Одяг з неї виходить дуже легкий і повітряний - якраз те, чого не вистачає в літню спеку. Матеріал цей практично не мнеться. Незважаючи на свою тонкість, він має достатню міцність, що вельми непогано для періоду рухливих ігор на свіжому повітрі.
Інтерлок - це трикотажне полотно, виготовлене з 100% бавовни. Саму назву матеріал придбав за рахунок своєрідного переплетення його волокон. Ця тканина дуже м'яка і ніжна, тому може використовуватися навіть для пошиття білизни. Інтерлок дуже приємний до тіла. Крім того, одяг практично не розтягується і не розпускається, а це сприятливо позначається на терміні її служби.
Інтерлок дуже м'який на дотик, теплий і комфортний. Так як це натуральний матеріал, він пропускає повітря і дозволяє шкірі дихати. Крім цього, це матеріал, з якого виходять не тільки зручні, але і дуже ефектні й ошатні речі для малюків.
Велюр - ніжний, м'який натуральний матеріал, поверхня якого складається з безлічі ворсинок. Їх довжина в залежності від виду велюру може бути різною, в межах від трьох до семи міліметрів. Ворс розташований на тканині настільки щільним шаром, що саме він і визначає, наскільки виріб з велюру буде оксамитовим і затишним.
Велюр дуже міцний, а, значить, стійкий до механічних впливів будь-якого походження (тертя, подряпини, і т.д.). Він не втрачає зовнішнього вигляду і форми, тому речі з нього навіть через кілька років мають первісний вигляд. Цей факт також допускає присутність незначного навантаження на тканину. Всі достоїнства матеріалу зроблять речі довговічними, по-справжньому «домашніми» і зручними. Так як велюр більше теплий матеріал, ніж холодний, одяг з нього стане в нагоді вам восени і взимку. Він зігріє в холодну пору року і залишить приємні враження не тільки про якість, а й про турботу на вашому тілі. Спеціальний догляд за одягом з велюру не потрібний.
Флауш - вовняна, на дотик м'яка тканина з довгим, частково лежачим ворсом. Вона середньо важка, рідко меланжева. З даної тканини шиють дамські та чоловічі пальто.
Фланель (фр.) - бавовняна або шерстяна тканина полотняного переплетення з двостороннім начосом. Йде, в основному, на білизну, сорочки, халати.
Фетр (від франц. feutre - повсть) - матеріал, отриманий з валяного пуху (тонкого волосу) кролика, зайця, відходів хутра хутрових звірів цінних порід, а також овечої вовни. З фетру виготовляють головні убори, взуття і т. п.

Шанжан (фр.) - тканина бавовняна, пістрявоткана, середньотяжка, з контрастною фактурою основи і качка. Застосовуючи у різному забарвлені нитки для основи і качка при виробленні гладких тканин, отримують ефект переливання  кольору, т. зв. ефект «шанжан». З цієї тканини шиють дамські пальто, сукні, блузи спортивні, куртки, літній чоловічий одяг.

Шовк - натуральне волокно, одержуване з коконів тутового шовкопряда. Протягом історії високо цінувалися м'якість, блиск, пружність і приємний шелест шовкових тканин. Батьківщиною шовківництва був Китай, де з III тисячоліття до н. е.. і до VI століття зберігався таємний секрет його виробництва. До цього часу він потрапляв до Європи тільки у вигляді готових тканин. При Олександрі Великому він стає відомим в Римі, де за нього платять золотом. Шовкові тканини в усі часи призначалися для урочистих випадків, це стосується як одягу, так і декоративних тканин для інтер'єру. Для обох цілей малюнок шовкових тканин довгий час залишався однаковим. Тільки на початку епохи Ренесансу, коли все більше поширюється раппорт для декоративних тканин, з'являється інший, більш дрібний малюнок для тканин, призначених для одягу. Тільки в XVII столітті починає відрізнятися малюнок тканин для чоловічого та жіночого одягу.

Додаток 3

Нині розрізняють декілька стилів (до 3-го розділу)

1. Класичний. Характерний стриманістю, відсутністю екст-равагантних, гостро модних кольорів і ліній як у макіяжі, так і в одязі та зачісках. Прикраси повинні бути стриманими й вишуканими. Стиль створює враження елегантності, рівноваги, впевненості в собі. Клієнти, які обрали класичний стиль, зазвичай не схильні до сміливих експериментів, знають собі ціну, не поступаються своїми власними переконаннями. Цей стиль доречний у багатьох ситуаціях - від неформальної до офіційної

2. Романтичному стилю притаманні легкість, свобода, пристрасність. У романтичному стилі завжди є щось чисте, непідкупне й з елементами театральності. Жінки, які обрали цей стиль, схильні до сильних переживань, бурхливих почуттів, сентиментальності. Головною ознакою цього стилю є гаптування, вишивки, вуалі й хустинки, рюші та оборки, копиці кучерів, водоспади хвиль, що природно спадають на плечі.

3. Спортивний стиль поєднує в собі динамічні кольори, прості форми. Відсутність зайвих деталей, надмірного декору забезпечує легкість і зручність руху. Силуети вільні, одяг оздоблений накладними кишенями, "блискавками", макіяж мінімальний; враження підтягнутості, свіжості, чистоти та здоров'я підкреслюють упевненість жінки в тому, що вона приваблива без будь-яких хитрощів.

4. Діловий стиль створюється за допомогою простих обрисів, обмеженої кількості деталей, передбачає відсутність надмірного декору Все, починаючи від костюма і взуття та закінчуючи макіяжем і зачіскою, повинно створювати відчуття зібраності, цілеспрямованості, ділового настрою. У цьому стилі розкіш недоречна. Усе має створювати враження ділового настрою, відданості роботі, стриманості, коректності, елегантності та пунктуальності.

У деяких моментах цей стиль перегукується з класичним.

5. Фолькльорний стиль зумовлюється географічним розташуванням того чи іншого народу, історичними традиціями та економічним станом країни. Він характеризується народним колоритом.

6. Екзотичний стиль - це стиль свята й карнавалу. Його основні риси складність форм, яскравість еротичність Дуже тісно пов'язаний з фольклорним і романтичним стилями.

7. Авангардний стиль - стиль майбутнього, стиль пошуку. Він ніколи не зупиняється, завжди прямує попереду всіх стилів і може поєднувати основні риси кожного з них., але на відміну від класичного його не можна вважати універсальним.

Додаток 4

Характеристика споживчих та виробничих вимог виду одягу

Визначення вимог до якості одягу є наступним етапом конфекціювання. Одяг створює навколо тіла певний мікроклімат, який забезпечує оптимальні умови для підтримки теплового балансу і постійної температури, що є необхідною умовою нормальної життєдіяльності людини, збереження її здоров’я і працездатності на високому рівні. Тому вимоги, що ставляться до виробів, мають визначитись із взаємо зв’язків системи «одяг-людина-навколишнє середовище».
Одяг будь-якого виду і призначення має відповідати складному комплексу вимог, що ставлять до нього споживачі, з одного боку, і виробництво-з іншого. Тому всю різноманітність цих вимог оцінюють двома групами показників-споживчими і виробничими показниками якості.
Асортимент платтяних виробів дуже різноманітний і включає вироби, призначені для повсякденного та домашнього вжитку, а також для урочистих випадків (вечірні сукні, ансамблі, весільні вироби, сукні для коктейлю, випускного балу, естрадні, ритуальні). Як правило, ці вироби є другими в багатошаровому пакеті одягу носяться поверх білизни.

Залежно від сезону повсякденні та домашні платтяні вироби розподіляють на : літні, демісезонні.

Конфекціювання і вимоги до споживчих властивостей матеріалів для суконь, встановлюють диференційовано залежно від призначення, сезонності, статевовікової належності, а для індивідуального споживача ще й залежно від його смаків, напрямку моди та фінансових можливостей.

За стійкістю фарбування до різних впливів платтяні тканини, крім лляних вищої категорії якості, мають належати до особливо міцної і міцної груп, лляні-до особливо міцної. Ворсові та начісні бавовняні та шовкові тканини повинні мати рівномірний ворс або начіс.

Асортимент матеріалів для суконь, надзвичайно різноманітний і включає як текстильні матеріали-тканини (бавовняні, лляні, напівлляні, шовкові, напівшовкові, вовняні, напіввовняні), трикотажні та неткані полотна різного волокнистого складу, так і деякі нетекстильні, наприклад тонку натуральну шкіру, з якої шиють спідниці, жилети, фігаро, іноді бюстьє та сукні, та навіть тонке хутро. Зрозуміло, що сукні з хутра та шкіри розраховані на індивідуального споживача.

 

Додаток 5

Типи обличчя на прикладі знаменитостей. Поради з корекції для кожної форми обличчя.

Рідко в житті можна зустріти ідеальне обличчя, адже кожне з них індивідуальне і по своєму привабливе. Навіть не всі відомі жінки можуть похизуватись ідеальними пропорціями лиця, та це ані трохи не заважає їм виглядати бездоганно і бути зразком для наслідування серед молодих жінок, викликаючи захоплення. На прикладі  знаменитостей кіноіндустрії, зірок шоу-бізнесу, видатних жінок спорту та телеведучих ми розглянемо типи облич, їх умовний поділ та рекомендації з корекції форми лиця за допомогою косметичних засобів.

Поділ на типи обличчя є досить умовним, багато візажистів-стилістів мають власну класифікацію, виділяючи різні підтипи, коли обличчя візуально має в собі риси 2ох типів. Але все ж прийнято класифікувати типи облич наближено до геометричних фігур, тому розглянемо найпоширеніші форми лиць і ознайомимось з їхніми особливостями.

Розрізняють сім основних типів обличчя:

1. овальне обличчя;

2. кругле обличчя;

3. квадратне обличчя;

4. трикутне обличчя;

5. трапецієвидне (або грушоподібне) обличчя;

6. витягнуте обличчя;

7. ромбоподібне обличчя.

Обличчя овальної форми

Таке обличчя по праву вважають ідеальним та досконалим, воно найбільш довершене, характеризується красивою симетрією. Найширша частина овального типу обличчя проходить по лінії щік, а в напрямку чола та підборіддя злегка звужується. Представницям такого овалу можна навіть позаздрити, адже для них повністю відкритий шлях для експериментів із зачіскою, макіяжем, аксесуарами. Овальний тип лиця не потребує особливої корекції, висвітлювання чи затемнення окремих зон. Воно відкрите для будь-яких модних тенденцій, новинок у світі макіяжу та найсміливіших перетворень.

Представниці овального типу обличчя: Моніка Белуччі, Джессіка Альба, Наталі Портман, Джозі Біссет, Шарон Стоун, Гвен Стефані, Аліса Мілано, Наталі Імбруглія, Шарліз Терон.

Обличчя круглої форми

Кругла форма обличчя характеризується наближеними один до одного вертикальними і горизонтальними розмірами. Області чола, скронь, підборіддя мають заокругленні, м’які контури. Таке обличчя виглядає помітно ширше, з повними щічками і плавними лініями по зовнішньому контуру. Перевагою круглого лиця є його візуальна м’якість і зазвичай представниці такого типу обличчя виглядають трішки молодше свого віку.

Поради з корекції обличчя круглої форми:

Привертаємо увагу до середини обличчя. Для цього висвітлюємо чоло, область під очима та середину підборіддя.

Затемнюємо тональним засобом (на 1-2 тони темнішим за основний) область скронь, щік та лінію щелепи. Потім наносимо тональний засіб природного кольору на всі ділянки обличчя. Таким чином ми замасковуємо виступаючі частини за межею уявного овалу і наближаємо обличчя до ідеального.

Рум’яна  наносимо у формі трикутника, який витягується до кутиків роту.

Представниці круглого типу обличчя: Орнелла Муті, Кетрін Зета Джонс, Камерон Діаз, Крістіна Річі, Аліна Кабаєва, Анастасія Заворотнюк, Анна Семенович, Олена Ксенофонтова.

Обличчя квадратної форми

Квадратна форма обличчя характеризується прямокутними контурами верхніх та нижніх частин обличчя. Лице квадратної форми відрізняється однаковою шириною в області чола, щік та нижньої щелепи. Власниці даної форми обличчя візуально виглядають серйозними та рішучими.

Поради з корекції обличчя квадратної форми

Висвітлюємо обличчя, починаючи з середини чола, під очима та на кінці підборіддя, привертаючи увагу до середини лиця.

Затемнюємо «все зайве» за межею уявного овалу, а саме область вздовж лінії волосся по кутах скронь і кутах щелепи.

Рум’яна наносимо на вилиці, прямуючи до скронь в діагональному керунку.

Представниці квадратного типу обличчя: Салма Хаєк, Сандра Баллок, Кіра Найтлі, Демі Мур, Анджеліна Джолі, Періс Хілтон, Гвінет Пелтроу, Кармен Електра, Холлі Марі Комбс, Джоді Фостер.

Обличчя трикутної форми

Трикутна форма обличчя нагадує форму перевернутого вниз вершиною трикутника. Таке обличчя широке в області чола і поступово звужується до загостреного підборіддя.

Поради з корекції обличчя трикутної форми:

Висвітлюємо підборіддя, щоб візуально його розширити, також наносимо бліки на область чола та під очима.

Темний контур наносимо вздовж лінії скронь та щік, щоб візуально зменшити їхню ширину. Якщо дуже виступає загострений кінець підборіддя – його ми також затемнюємо.

Рум’яна накладаємо на верхню частину вилиць подібно до форми ромба.

Представниці трикутного типу обличчя: Вікторія Бекхем, Ліз Херлі, Різ Уізерспун, Наомі Кемпбел, Дженіфер Лав Х’юіт, Мішель Пфайфер.

Обличчя трапецієвидної  форми

Такий тип обличчя ще називають грушоподібним. Воно характеризується вираженими кутами нижньої щелепи. Трапецієвидне обличчя вузьке біля скронь та чола і розширене в ділянці нижньої щелепи та щік.

Поради з корекції  обличчя трапецієвидної форми:

Висвітлюємо чоло, щоб візуально додати йому ширини, ставимо бліки в області під очима та на кінці підборіддя.

Наносимо темний тональний засіб на щоки та нижню щелепу, щоб зменшити їхню ширину.

Рум’яна наносимо у вигляді прямокутника  і розтушовуємо до скронь.

Представниці трапецієвидного типу обличчя: Торі Спелінг (обличчя поєднує риси трапецієвидного та видовженого), Мінні Драйвер, Яна Чурікова, Наталя Годунко, Альона Вінницька, Дарья Суботіна.

Обличчя витягнутої форми (видовжений овал)

Обличчя форми витягнутого овалу характеризується високими вилицями, високим чолом та загостреною нижньою щелепою. Для нього характерне переважання вертикальних ліній.

Поради з корекції  обличчя витягнутої форми:

Затемнюємо чоло по лінії росту волосся. Так само робимо з нижньою щелепою, щоб візуально вкоротити овал.

Рум’яна наносимо на округлості щік і розтушовуємо горизонтально. Таким чином ми розширюємо овал.

Представниці  витягнутого типу обличчя: Сара Джесіка Паркер, Кайлі Міноуг, Шер, Лів Тайлер, Жизель Бюндхен, Кейт Бекінсейл, Дженіфер Коннеллі, Анастасія Мискіна, Ксенія Собчак.

Обличчя ромбоподібної форми

Ще один тип обличчя, який можна віднести до основних є лице ромбоподібної форми. Воно характеризується широкими вилицями, звуженими верхньою та нижньої ділянками обличчя.

Поради з корекції  обличчя ромбоподібної форми

Висвітлюємо область під вилицями та біля скронь.

Затемнюємо випуклі частини вилиць.

     Рум’яна наносимо на виступаючу ділянку вилиць нейтрального або темного кольору, а під ними можна додати трішки світлішого відтінку, щоб відвернути увагу від широких вилиць.

Представниці ромбоподібного типу обличчя: Ніколь Кідман, Лінда Євангеліста, Холлі Бері, Софі Лорен.

Отже, за допомогою таких простих порад можна проекспериментувати з своїм обличчям і наблизити його до ідеального, використовуючи засоби декоративної косметики. Не забувайте і про те, що вдало підібрана зачіска та аксесуари також відіграють важливу роль і завдяки їм теж можна приховати незначні недоліки, або відвернути увагу від них.

Список використаних джерел

Вайнштейн О. Б. «Мода,література, стиль життя»

www.vogue.ru

Fasion -accent.ru/stati

www.scumdoktor.com/Ukranian/beauti/fasion

http://www.kapi.com.ua/ru/

http://letual.com.ua/go/ua/porada1/page/176

 «Дизайн костюму» В. В. Хаматова, Л. М. Тухбатуллина, Л. А. Сафина.

Журнал «Локон» 2010.

http://www.melnyk.ucoz.ru/publ/vesilnij_obraz_narechenoji

http://vesillya.kiev.ua/taxonomy/term/128

http://uk.wikipedia.org/wiki/

http://buket.ck.ua/index.php?name=Pages&op=page&pid=1356

http://molodyata.com/2010/09/13/manuel_mota/

http://use.at.ua/publ/stil_odjagu/stili_odjagu/romantichnij_stil/13-1-0-54

http://www.dcz.gov.ua/ter/control/uk/publish/article

http://www.ukrlit.vn.ua/habits/a86c.html

Мавро Орбіні «Про амазонок - славних воїнів словянських».

Павло Діакон «Історія лангобардів»

http://xvatit.com/vuzi/ukraine-rus/kyiv/22817-kievskaja-akademija-parikmakherskogo-iskusstva.html




1. Спешу домой г Новосибирск
2. а Какой с точки зрения буддизма самый желательный тип рождения божество человек и т
3. Разработка технологии получения пористых керамических материалов с использованием отходов переработки бурых углей
4. Реферат- Формирование понятия цилиндра
5. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук1
6. Коння Бутенка АДРЕСА- Київська обл
7. На тему- Анализ и диагностика финансовых результатов и оценка имущественного состояния предприятия тран
8.  это самый неустойчивый и изменчивый период который отсутствует у дикарей и пр
9. основ док требуемый большинством там служб для проведения очистки международ грузов необходимых для всех т
10. йога о мысли Все есть мысль
11. тематических объектов например множества рациональных чисел которые принимают заданными строят новые о
12.  Теорема Гаусса для магнитного поля
13. ЛАБОРАТОРНАЯ РАБОТА 25 ТЕМА- ДВУНАПРАВЛЕННЫЕ СВЯЗАННЫЕ СПИСКИ
14. Курсовая работа- Решения задач линейного программирования геометрическим методом
15. Педагогика социального творчества при участии Всероссийского педагогического собрания ПОЛОЖЕНИЕ
16. Слова Священного Корана для облегчения процесса изучения
17. 2 Рынок труда в Республике Башкортостан
18. Лекция N 1 Элементы электрических цепей
19. О некоммерческих организациях
20. Оорона праці при виконанні кравецьких,ручних,машинних,волого-теплових робіт