Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Як він працює Прагнучи досягти фотореалістичних результатів багато фотографів вважають що сублімацій

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Сублімаційні принтери

Опис моделі

Загальновідомо, що сублімаційний друк може забезпечити чудову якість. Як він працює?

Прагнучи досягти фотореалістичних результатів, багато фотографів вважають, що сублімаційний друк дає найкращу якість з усіх можливих технологій цифрового друку. Хоча із цим можна не погодитися, зважаючи на чудову якість найкращих на сьогоднішній день струминних принтерів, тим не менше, сублімаційний друк, без сумніву, займає своє гідне місце.

Інший підхід, ті самі завдання
Одна з головних причин такої високої якості сублімаційного друку стане зрозумілою, якщо зрозуміти сам процес і порівняти його з технологією струминного друку. Струминні принтери наносять на аркуш паперу надзвичайно малі краплі чорнила, а зображення створюється рядок за рядком. Тим, у кого є струминний принтер, знайомо, як рядок за рядком з принтера з’являється готова картинка. Розмір точок, що утворюють відбиток, менший за діаметр людської волосини, а наносяться вони з дуже високою точністю. Нині на кращих принтерах досягається роздільна здатність 4800x2400 точок на дюйм.

Точки проти зерна
Відбитки кращих струминних принтерів на перший погляд нічим не відрізняються від звичайних фотографій. Але, якщо подивитися на них у мікроскоп, то можна побачити їхню справжню структуру, адже точки стають помітними. А знімки на основі галіда срібла, надруковані у фотолабораторії, при такому самому дослідженні складаються з нерегулярно розташованих, частково злитих між собою кольорових точок. При цьому досягається приємніший і природніший вигляд відбитків, ніж на будь-яких струминних принтерів, окрім, хіба що, моделей з найвищою роздільною здатністю. Це одна з причин, з яких, незважаючи на технічний прогрес останніх років, деякі професійні фотографи надають перевагу якості, яку забезпечує традиційна фотографія.

Під мікроскопом відбиток, створений сублімаційним методом, виглядатиме більш схожим на звичайну фотографію із вмістом срібла. На ньому будуть помітні плавні тональні переходи, яких важко досягнути за допомогою будь-яких цифрових методів друку. Сучасні технології дозволяють досягнути чудової якості друку.

Випаровування

Всередині сублімаційного принтера є рулон довгої прозорої плівки, схожої на аркуші кольорового целофану різного кольору, краї яких склеєні. Ця плівка містить у собі шари твердого барвника трьох основних кольорів, що застосовуються при друці: бірюзового, малинового й жовтого.

Процес друку йде при нагріванні. Спочатку друкувальна головка нагрівається, проходячи вздовж плівки. Це призводить до випаровування барвника, що моментально переходить з твердого стану в газоподібний, оминаючи рідкий. Такий перехід називається сублімацією (перегоном), що й дало назву методові друку.

Під дією тієї самої високої температури відкриваються пори на спеціальному покритті паперу, даючи парам барвника змогу проникати під поверхню. При зниженні температури пори закриваються, й пари барвника повертаються у твердий стан. Проводячи пальцем по відбитку, можна відчути бездоганно гладеньку поверхню.

Нагрівання

Друкувальна головка зібрана з мініатюрних нагрівальних елементів, кожен з яких може нагріватися з високою точністю. Чим сильніше нагрітий елемент, тим більше барвника випаровується і поглинається папером.

Сублімаційний принтер працює, наносячи за один раз шар барвника одного кольору. Спостерігати за його роботою дуже цікаво: на більшості моделей папір протягується під друкувальною головкою назад-уперед при нанесенні кожного кольору, дозволяючи бачити процес друку на різних стадіях, коли в результаті додавання шару за шаром відбиток поступово набуває кінцевого вигляду.

Деякі принтери роблять заключне проходження, щоб нанести на відбиток захисний шар. Він може слугувати для різних потреб: як для захисту від зношування і відбитків пальців, так і для продовження терміну служби відбитка шляхом його захисту від ультрафіолетового випромінювання, що викликає вицвітання.

Переваги сублімаційного друку 
Перша перевага сублімаційного друку — в тому, що надруковане зображення виглядає гладеньким і має такий самий вигляд, як і класична фотографія із вмістом срібла. Це відбувається тому, що по краях кожного пікселя забезпечується плавний перехід, а не облямівка між барвником і папером, як буває при чорнильному друці. Тому сублімаційний принтер може мати значно нижчу роздільну здатність, чим його струминні побратими, і при цьому досягати результатів, що не поступаються якістю. У цьому сенсі сублімаційний принтер з роздільною здатністю 300 точок на дюйм можна порівняти зі струминним принтером з роздільною здатністю 2400x1200 точок на дюйм.

Друга перевага — це стійкість до вицвітання. Оскільки барвник проникає у папір, то надрукований відбиток – дуже стійкий до вицвітання з плином часу, що підвищує популярність цієї технології серед фотографів.

Ще одна перевага сублімаційного друку — глибина кольору. Змінюючи ступінь нагрівання, можна отримати широкий набір відтінків кожного кольору. Змішуючи в різних сполученнях відтінки бірюзового, малинового й жовтого, можна отримати буквально мільйони кольорів.

Спеціальний процес, спеціальний папір
Існують інші відмінності між процесами струминного та сублімаційного друку, які невдовзі стануть широко відомими. Хоча струминні принтери зазвичай показують найкращі результати на спеціально призначеному для них папері, вони можуть працювати й на матеріалі інших типів. Але сублімаційні принтери заправляються відповідним папером і рулонами плівки, що містить барвник. Користувач точно знає заздалегідь, скільки відбитків можна зробити з кожного заправляння, після чого принтер потрібно буде відкрити й заправити знову.

Зазвичай великим недоліком сублімаційних принтерів вважається те, що їх складніше виготовляти й вони коштують дорожче, ніж їх струминні аналоги. Але технології розвиваються, сублімаційні принтери дуже подешевшали, й багато які з них стали цілком доступними для любителів. А за ціною з розрахунку на один відбиток їх також можна порівнювати зі струминними принтерами, та й швидкість друку цілком прийнятна.

Партнер цифрової камери
Просуванню сублімаційних принтерів сприяє розробка цілого ряду стильних і портативних моделей спеціально для роботи з цифровими камерами. Так, компанія Canon впевнено розвиває технології прямого друку. Фото- й відеокамери можна просто підключити до принтера за допомогою USB-кабелю — й друкувати напряму, без комп’ютера.Фото- и видеокамеры можно просто подключить к принтеру при помощиUSB-кабеля — и печатать напрямую, без компьютера.

Мініатюризація

Обидва компактних фотопринтери Canon CP-200 і CP-300 працюють за сублімаційним методом. Кожний з них може друкувати “в край” (без полів) на папері формату листівки, і на отримання відбитка йде приблизно 85 секунд. Завдяки мініатюризації технологій сублімаційного друку обидві моделі настільки малі, що легко поміщаються в ящик для рукавичок автомобіля, до того ж CP-200 важить усього 820 г. CP-300 постачається з акумулятором, який робить його одним із небагатьох справді мобільних принтерів. Обидва пристрої сумісні з незалежним від виробника стандартом PictBridge, що дозволяє підключати сумісну цифрову фото- чи відеокамеру будь-якої марки. За такого підключення РК-монітор камери стає панеллю керування.

Тут і тепер
З такими сублімаційними принтерами негайний друк і роздавання цифрових фотографій нарешті стали реальністю. Більше не потрібно штовхатися біля монітора, щоб роздивлятися знімок і слухати туманні обіцянки прислати його поштою. Менш ніж за дві хвилини можна отримати відбитки і залишити друзям щось вагоміше, ніж просто спогади.

Також і для бізнесу
Ці принтери широко використовуються в агентствах нерухомості й у модельних агентствах, де справді потрібен оперативний фотодрук. Тут цифрові принтери мають перевагу над моментальними камерами, на зміну котрим вони приходять: цифрове зображення можна передивитися перед друком, зробити кілька копій, і при цьому воно залишатиметься незмінним. Його можна завантажити на Інтернет-сайт і вставити в інші цифрові документи.

Може, сублімаційний друк для цифрових камер й відносно нова область, але не залишається сумнівів: це – всерйоз і надовго. Поряд зі струминними принтерами, які досягли рівня друку, що раніше видавався неможливим, сублімаційні принтери пропонують фотографові дещо дуже для нього важливе: портативність і доступність.




1.  Художественно ~ теоретическая часть
2. Молодежный центр ЧМР А
3. Возникновение и развитие классического естествознания
4. Лекция 13 Фальсификация пищевых продуктов С точки зрения безопасности продуктов питания значительную оп
5. Тайны межзвездных облаков
6. Таким образом у ребят есть возможность проиграть самые разнообразные ситуации общения ~ и во время досуга
7. Смешанные мозаичные характеры
8. Контрольная работа- Мастерство публичного выступления
9. 26 pril 2014 t S.D. sfendirov Kzkh Ntionl Medicl University
10. Индийская культура Из каких источников Вы узнали об этой программе Каким
11. 10ные растворы йода
12. Клин - старинный город
13.  Фиксация препарата- 1
14. Организация грузоперевозок по Нижегородской области на автомобиле марки Газель
15. тема управления персоналом по организации питания
16. Принятие роли в юношеской группе в зависимости от уровня идентичности
17. Культура Руси (Времен XII века)
18. Доклады- 1Природные ресурсы Земли I
19. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук Чер
20. ПУБЛИКАЦИИ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ О ГИБРИДИЗАЦИИ АТЛАНТИЧЕСКОГО ЛОСОСЯ, ИЛИ СЕМГИ (SALMO SALAR L) И КУМЖИ (SALMO TRUTTA L)