Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

ТЕМА ПІДТРИМКИ НЕПОВНОЛІТНІХ ЖЕРТВ СІМЕЙНОГО НАСИЛЛЯ 2

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ЗМІСТ

ВСТУП................................................................................................................... РОЗДІЛ 1. НАСИЛЬСТВО НАД ДИТИНОЮ В СІМ'Ї ЯК СОЦІАЛЬНА ПРОБЛЕМА……………………………………………………………………..

1.1 Соціальні та психолого-педагогічні проблеми насилля над дітьми.……. 1.2.Насильницькі та образливі моделі поведінки і дії. Типи насильників..... 1.3. Основні правові засади протидії насильству над дітьми….......................

РОЗЛІЛ 2. ГРОМАДСЬКА СИСТЕМА ПІДТРИМКИ НЕПОВНОЛІТНІХ ЖЕРТВ СІМЕЙНОГО НАСИЛЛЯ………………… 

2.1. Діяльність соціальних служб під час організації надання допомоги

неповнолітнім жертвам  сімейного насилля…………………………………

2.2. Особливості психолого-педагогічної роботи з дітьми, які зазнали сімейного насилля................................................................................................

2.3.Програма корекції батьківських ставлень щодо попередження проблем

у взаємостосунках батьків та дітей ...................................................................

РОЗДІЛ3. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКИ В НАДЗВИЧАЙНИХ   СИТУАЦІЯХ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . …………………………………………

     3.1.Загальні положення інструкції з охорони праці при роботі з неповнолітніми жертвами насилля . . . . . . . . . . . .  . . . . . .. . . . . ………... . . . . . .

    3.2 Вимоги безпеки перед початком роботи…………………………………..

    3.3.Вимоги безпеки під час виконання роботи та після закінчення роботи...

ВИСНОВКИ.........................................................................................................

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ........................................................

ДОДАТКИ............................................................................................................. 

ВСТУП

Актуальність теми. Кількість випадків насильства в сім'ї щодо неповнолітніх збільшується з кожним роком. Однак дані офіційної статистики не можна вважати абсолютно точними, оскільки вони фіксують лише ті випадки, в яких було офіційне звернення до органів виконавчої влади. Даних, які б відображали реальну кількість випадків насильства в сім'ї не існують з цілком зрозумілих причин: через закритість сім'ї як системи; взаємозалежність жертв і агресорів; відсутність доступу до сім'ї соціальних робітників, недостатність інформації з медичних закладів та правоохоронних органів, що не дозволяє робити висновків про розміри даного явища в нашому суспільстві. Стереотипні уявлення про стосунки батьків-дітей, де покарання розглядається як природна складова виховання, призводять до того, що про факти насильства дуже рідко повідомляють правоохоронні чи інші органи. Тому, проблема насильства над дитиною в сім'ї сьогодні не втрачає своєї актуальності, її аналіз виходить за межі вивчення офіційної статистики звернень, оскільки ця проблема має глибоке коріння..

Проблема сімейного насильства в Україні обтяжена тим, що дана тема досі не стала об'єктом відкритого громадського обговорення; жертви домашнього терору не вірять у можливість реального захисту з боку держави, проводиться недостатня кількість дослідницьких робіт, відсутня система соціального захисту населення від насильства.

Теоретичні положення, які розкривають насильство в сім’ї як соціальну проблему представлено в працях: І. Звєрєвої, А. Капської, В. Ляшенка, В. Тесленка, С. Харченка та ін.. Вивчення проблем соціалізації дітей які зазнали насильства  знайшли своє відображення в роботах Н. Грабовенко, І. Іванової, А. Капської, Р. Кравченко, Т. Соловйової.

Актуальність зазначеної проблеми зумовила вибір теми випускної роботи „Громадська система підтримки неповнолітніх жертв сімейного насильства”

Мета дослідження полягає в  розробці програми корекції батьківських ставлень, що сприятиме попередженню проблем у взаємостосунках батьків та дітей, повноцінному функціонуванні сім'ї

Відповідно до мети потрібно розв’язати  такі завдання.

  1.  З’ясувати соціальні та психолого-педагогічні проблеми насилля над дітьми
  2.  Дослідити насильницькі та образливі моделі поведінки, дії. Типи насильників
  3.  Проаналізувати Основні правові засади протидії насильству над дітьми
  4.  Розкрити діяльність соціальних служб під час організації надання допомоги неповнолітнім жертвам  сімейного насилля

         5.Визначити особливості психолого-педагогічної роботи з дітьми, які зазнали сімейного насилля

     6.Розробити програму корекції батьківських ставлень, що сприятиме попередженню проблем у взаємостосунках батьків та дітей, повноцінному функціонуванні сім'ї

7.Проаналізувати інструкції з охорони праці та техніки безпеки в надзвичайних ситуаціях , що використовуються під час роботи з певною групою клієнтів

         Об’єкт дослідження – соціальна реабілітація дітей - жертв насильства

Предмет дослідження – технології  соціальної підтримки дітей – жертв насильства громадськими організаціями  

Для розв'язання поставлених у дослідженні завдань було використано комплекс методів: 

  1.  теоретичні: аналіз соціально-педагогічної, психологічної літератури, синтез, класифікація, порівняння та узагальнення з метою з'ясування змісту основних понять дослідження, обгрунтування сутності та особливостей психолого-педагогічної роботи з дітьми, які зазнали сімейного насилля, розробки програми батьківських ставлень до дитини що сприятиме попередженню проблем у взаємовідносинах батьків та дітей;
  2.  емпіричні: спостереження за типовими проявами поведінки учнів що зазнали насилля протягом занять та під час ігор з однолітками, методи опитування (бесіда, анкетування батьків та дітей)

Практична значущість одержаних результатів полягає у розробці програми  корекції батьківських ставлень, що сприятиме попередженню проблем у взаємостосунках батьків та дітей, повноцінному функціонуванні сім'ї, яка може бути використана соціальними педагогами, вчителями та батьками. 

Апробація результатів дослідження. Матеріали дослідження обговорювались на засіданнях кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки (     ), а також опубліковані у вигляді статті « Насилля над дитиною як соціально-психологічна проблема”» у підсумковій збірці наукових робіт студентів та магістрантів факультету психології, історії та соціології» Сучасні соціально-педагогічні процеси в Україні: тенденції, реалії, перспективи» (ПОЧУЄМО, ЗРОЗУМІЄМО, ДОПОМОЖЕМО), Випуск  , Частина   . –  .

Структура випускної роботи : складається зі вступу, трьох розділів, дев’яти підрозділів,висновків, списку використаних джерел та додатків.




1. Социальная психология 1
2. компьютер означает вычислитель
3. Сравнение операционных систем DOS Windows 3 Windows 95 Windows NT
4. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук Київ 2005.
5. А Б В 2 А Общество 3 лицо Пис
6. одна из самых сложных и в то же время политически острых областей экономической науки
7. Методика использования антивирусных программ
8. Основы история Средних веков
9. Меры обеспечивающего характера коап
10. Десятичные дроби.html
11. на тему- Основной капитал предприятия.html
12. Тема код по кодиф1
13. це харчовий продукт який складається з багатокомпонентних систем
14.  Координация как функция управления
15. х действиях ДЕЙСТВУЮЩИЕ ЛИЦА- АНЯ 13 лет МИШКА ее брат 6 пет ОЛЯ ее старшая сестра 15 лет СВЕТК.html
16. Петербургский государственный университет путей сообщения.html
17. тема взглядов эк 1517в ориентирован на активное вмешательство государства в хоз
18. Статья 1 Статус задачи функции полномочия и принципы организации и деятельности Центрального банка Росс1
19. Оцінка стану менеджменту в організації
20. Психология социального взаимодействия А