Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Розпис 7 книгам напеч

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

35. Каталоги приватних громадських бібліотек в Україні як бібліографічне джерело. 

На поч. 19 ст. вона зберіг. церк. х-р. 1810 р. «Розпис 7 книгам напеч. в типографи К-П Лавры». Згодом появл. приват. гром. б-кИ при кн. магаз., які пере слід. комерційні цілі і зцією метою вип. друкю. кат.

Перш. приват. гром. б-ки поч. ф-ти у Одесі. Князь Долгорукий пис., що тут іф рос. і фр. книгарні. Першими були купець Ширяєв, що торг. кн. у своєму маг. поруч  з інш. товарами та француз Рубо, який мав окр. кн.. крамницю. Дата засн. не відома, але 1823-24 рр. вона вже існ. При ній існ. читальня, де за оплату можна було проч. свіжі газ. і журн. Також існ. позичальня де під заставу можна було взяти книги з новел. щоден. оплатою.

У 20-х рр. ф-ла книгарня М. Клочкова. 1830 р. він вид. «Розпись рос книгам, ландкартам, плана, естампам, портретам и нотам наход. в Одесе в кн. маг. и б-ке для чтения  М. Клочкова»; 1000 назв кн., які можна було одерж. під грош. заставу або купити. Літ. з різн. галузей знань, в осн. за 2 ост. десятиліття; згруп. за видами друк. продукц., а в межах груп за алф.; найб було худ. літ і журналів. Згодом книгарня перейшла у власність В. Картамишева. 1837 р. він вид. також кат; 600 вид. переваж. за 1830-ті рр. Із «Розписі» Клочкова видань було дуже мало; обмаль укр. друків.

У кат.. 1847 і 1851 рр. книгарні К.Тотті описано багато вид. укр. мовою.

Каб. для читання новин укр. і заруб. письменства П. Должикова – перша гром. приват б-ка комерц. х-ру. Засн. 1843 р. Зметою залуч. широкого кола чит. Должиков дозволяв в носити за читання літ. замість грошей власі книги; налагодж. контакти із зах-укр. вченими, зокр. Я. Головацьким.

1849 вид. друк. кат. б-ки «Аптека для душі»; 4500 кн. рос. укр.., фр.. пол.. мовами. Не лише новинки, а й старіші вид. 18-поч. 19 ст. За к-тю назв переваж. худ. літ. Серед. укр. творів «Наталка Полтавка», «Москаль Чарівник», «Енеїда, оповідання Г. Квітки-Основяненка, Гребінки, альманахи «Ластівка», «Молодик», «Сніп». Должиков включив елем. рекомендації.

У 2-й пол.. 19 ст. свої кат. вид. М. Оглоблин, який мав вел. друкарню у Києві і склад київ. вид. у Петерб. Впродовж 1883-86 він надрук. 13 кат., кожен з яких відповідав певним галузям знань (богослов’я, філософія, мед., дит. літ); кат. оснащені АПП.

1887 перш. спеціаліз. кат. з продажу укр.. та укр.-зн. вид. книгарні С. Гомолинського в Києві. Осн. місце посід. укр. літ. (278 назв), були і м-ли рос. мов про Україну; за алф. прізв. або назв творів.

Збільш вип. кат на зах-укр. землях. Продовж вид. свої кат. Львів Ставропівг. ін.-т. У 70-90 рр. вийшло 10 кат. З сер 80-х поч. вих. кат. друкарні  Мих. Білоуса  в Коломиї. У 90-ті появ кат. т-ва «Просвіта», книгарні Льва Бодика. 1897 р. – 1-й кат книгарні НТШ. Рівень кат був невисокий, через недосконалий опис.

Інф про нові кн. здійсн. за доп. спец. оголошень і списків у період. вид. «Киев.  старине». «Житті і слові», «Громаді» ,  «Народі».




1. 20р ПРОГРАМА навчальної практики для студентів І~ІІІ курсів за напрямом під
2. Проектирование базы данных Библиотека
3. Турция и Ислам - На Пути В Европу.html
4. тема нормативного регулирования бухгалтерского учета в России
5. Реферат- Поняття стресу та дії людини в стресовій ситуації
6. ВАРИАНТ 5 1 Шейка бедренной кости А
7. Вариант 5 Глубина скважины 4000 м Производительность ПШГН ~ 35 тонн-сутки Длина хода полированного ш
8. Образование болгарского государства и народности
9. Ерекше жа~дай ~~ымы нені білдіреді А ~ателерді автоматты т~рде жою В Ба~дарламада~ы арнайы тілдік ко
10. ВАРИАНТ 1 1 1 doesn` t understnd this grmmr rule
11. Лекция 6 Особенности применения метода контентанализа в социологии журналистики В общем курсе социологи
12. дорожной аптечке
13. Тема 1 Стоматология как специальность
14. Тема- Строение и функции эндокринной системы Задание 1
15. Курсовой проект по дисциплине Привод термопластавтомата Выполнил- ст
16. . Негізгі м~ліметтер Факультет Экономикалы~ Маманды~
17. Fe3C Феррит ~ твердый раствор внедрения углерода в ~железе
18. Шадринский государственный педагогический институт Специальность Юриспруденция ~ уголовное право
19. Петербурге. Его тело было погребено 10 марта 1725 г.html
20. . Автомобиль весит 9.