Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Основи наукових досліджень Складання глосарію.html

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна

Факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу

Кафедра міжнародних економічних відносин

Завдання №1

з навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень»

Складання глосарію

                                                            Студентки II курсу

                                                                              групи УО - 22

                                                                              Махової Лілії

                                                                 Викладач: Ханова Е.В            

 

Харків 2013

  1.  Доведення гіпотези.

Будь-яка гіпотеза має ймовірний характер, а тому потребує перевірки на істинність. Існує кілька способів доведення гіпотези. Найпоширеніший — виведення з неї (з основного припущення) наслідків і їх верифікація, тобто перевірка фактами.                                                                                                           Висунута гіпотеза має бути доведеною. Доказ гіпотези здійснюється так. Припускаючи висунуту гіпотезу істинною, із неї дедуктивним методом виводять ряд наслідків (фактів), котрі мають існувати, якщо існує гадана причина, а потім ці наслідки перевіряють на практиці. Якщо наслідки відповідають дійсності, підтверджуються практикою, то це свідчить про те, що ця гіпотеза є правильною. Якщо ж наслідки, логічно виведені з гіпотези, не відповідають дійсності, нашим дослідом не підтверджені, то це означає, що висунута гіпотеза хибна.

  1.  Науково-дослідна робота студентів

Науково-дослідна робота студентів – це система методів, засобів і заходів для засвоєння студентами в процесі навчання різних етапів науково-інноваційного циклу, що включає фундаментальні й прикладні дослідження. НДРС забезпечує стійкий взаємозв'язок між навчальними дисциплінами й науковою діяльністю, що проводиться кафедрами й науковими структурними підрозділами університету. НДРС надає творчий характер навчальним заняттям, сприяє розкриттю студентами дослідницьких здібностей з урахуванням їх наукових інтересів. Науково-дослідна робота студентів є невід'ємною складовою частиною підготовки кваліфікованих фахівців, здатних індивідуально й колективно, творчо вирішувати завдання, що поставлені в процесі професійної підготовки.

Охарактеризуйте прийоми порівняння, абстрагування.

Порівнянням (лат. comparatio) називається словесний вираз, в якому уявлення про зображуваний предмет конкретизується шляхом зіставлення його з іншим предметом, таким, що містить у собі необхідні для конкретизації уявлення ознаки в більш концентрованому вияві.                      Розрізняють такі основні типи порівнянь — просте, поширене, приєднальне, заперечувальне.                                                                                                                                         Простим називається порівняння, в якому порівнювані предмети зіставляються за однією або кількома однорідними ознаками.                        Поширеним називається порівняння, в якому порівнювані предмети зіставляються одночасно за кількома ознаками.                                              Заперечувальне — це порівняння, побудоване не на зіставленні, а на протиставленні предметів. Ця форма порівняння найбільш типова для фольклорної поезії; в індивідуально-авторській поезії вона найчастіше використовується з метою стилізації.                                                                  Приєднальне порівняння вживане майже виключно в індивідуально-авторській поезії. 

        Ще одним з важливих загальнонаукових методів пізнання є абстрагування. Абстрагування — це метод відволікання від деяких властивостей та відношень об'єкта і одночасно зосередження основної уваги на тих властивостях та відношеннях, які є безпосереднім предметом наукового дослідження. Абстрагування сприяє проникненню пізнання у сутність явищ, руху пізнання від явища до сутності, розчленовує, огрублює, схематизує цілісну рухому дійсність. Саме це і забезпечує більш глибоке вивчення окремих сторін предмета "в чистому вигляді", і тим самим проникнення в їхню сутність. Однобічність абстрагування знімається розвитком пізнання в цілому, де абстракція є лише моментом і зникає в процесі відображення дійсності в її діалектичних взаємозв'язках та розвитку. Сучасна гносеологія розглядає абстрагування в органічній єдності з аналізом і синтезом, узагальненням та іншими методами наукового пізнання.

 




1. Задание Построить такую структуру с помощью которой получиться доставить воду из пункта А в пункт Б
2. Забавно что в Гатлине хорошие вещи связаны с плохими
3. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Харків 2
4. Провал. [6] Берег П
5. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук Ки
6. Кодирование изображений
7. Отдельные виды семейно-брачных отношений.html
8. VLrdquo; 22 Теоретические основы и технологии информационного обеспечения компании ООО
9. Вариант Выполнил ученик 9 М класса Проверила учитель информатики Хурасёва
10. это процесс в котором социальный опыт переплавляется в качества личности
11. дім логосrdquo; вчення Ернст Геккель 1866 р.html
12. перемещение из Киева к современному Суздалю и Мурому; и второе ~ из Полоцка к Новгороду и Ростову
13. Что в сегодняшней русской поэзии кажется Вам наиболее интересным и значительным какие фигуры какие тенден
14. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Харків 1998 Дис
15. Решение задач исследования операций
16. Юриспруденция Издательство НОРМА Издательская группа НОРМА~ИНФРА М Москва 2001
17. тематичне моделювання та обчислювальні методи Автореферат дисертації на здобуття наукового
18. Фізкультура і здоровий спосіб життя
19. Гармонические колебания
20. Квалиметрия и управления качеством по специальности 200503 ~ Стандартизация и сертификация