Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

по темі Всі по черзі виходили до дошки і читали зі своїх планшетів інформацію

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ПІБ учня               Кіор Катерина  

Вік                             13років

Місто                        м.Маріуполь

№ школи                 Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №66

Телефон                  0629340180

  «Для чого мені потрібен планшет?»

  Вчора мені наснився сон. Я була в школі на уроці світової літератури. Домашнім завданням було підготувати інформацію по темі. Всі по черзі виходили до дошки і читали зі своїх планшетів інформацію. А я як завжди сиділа непідготовленою. Планшета в мене немає, принтера теж, тільки один комп’ютер на всю сім’ю. Мене охопили смуток, жаль до себе. І тут, звідки не візьмись, з’явився планшет. Так-так, новісінький планшет з Windows 8 та клавіатурою. Він повільно опускався до мене ,до моєї парти з повітря. Я не вірила своєму щастю. Тільки-но я взяла його в руки,тільки-но встигла по краще роздивитися  цей витвір мистецтва, як відчула якийсь товчок у бік та прокинулась. «Так, це був лише сон» - подумала я,- «А може й ні? А навіщо мені взагалі потрібен планшет?» І я поринула у роздуми.

  Так, як сон мені наснився безпосередньо про школу, то поміркую спочатку про перевагу планшета в школі. Там планшет можна використовувати замість книг, так як це дуже зручно. Будемо розмірковувати логічно. Одна книга важить півкілограма, вдень ми беремо максимум десь шість книг,отже щодня ми змушені нести по три кілограми. Планшет же важить від двохсот до восьмисот грамів. Таким чином, маючи планшет,школярі суттєво облегшують щоденну ношу майже в шість разів. І це дуже відображається  на їхньому здоров’ї. Адже носіння книг може погано вплинути на хребет, а це призведе до сколіозу.  Особливо це загрожує тим школярам, у яких сумки на один бік замість рюкзаків. А таких в нашій школі чи немало. Отже, виходячи з усього вище сказаного, перша суттєва перевага планшета – це перевага над книгами.

   Планшет – це по суті і є комп’ютер, адже він виконує всі основні його функції. Раз я вже почала говорити про функціональність планшета, то не можна не зазначити його компактність та зручність. Завдяки своїм розмірам він легко може вміститися в будь-яку сумку. Це дуже зручно не тільки для школярів та всяких ділових людей, яким планшет потрібен для робочих цілей, а й для звичайних туристів. Припустимо,потрапив турист в якусь невідому країну під час якоїсь подорожі, і йому треба здобути інформацію про неї. З собою в нього тільки фотоапарат, маленький блокнот з ручкою та невеличка сумка з усім необхідним. Тут-то і стане в пригоді планшет. Дістане турист його,подивиться – тут і Wi-fi є,та за декілька хвилин знайде у всесвітній мережі все, що йому потрібно. Отже, це ще одна перевага планшету.

   Як я  казала на початку твору,в сім’ї у нас ,на жаль, тільки один комп’ютер. І це дуже проблематично. Нас в родині четверо, завжди утворюються черги та суперечки кому комп’ютер на той момент потрібніше. Часом діло доходить дот маніпуляцій, шантажування, або навіть до бійок! …Звичайно я жартую, бійки якщо й були, то не справжні, а от щодо маніпуляцій та шантажування… Щось схоже у нас в сім’ї все ж таки є. А поява планшета – це поява ще одного гаджету і доступу в Інтернет. Це значно полегшує вирішення нашої сімейної проблеми.

   Але я зовсім забули про розваги на планшеті. Вони теж виконують важливу роль  у нашому житті – роль розслаблення та відпочинку від важкої праці. Одна з найулюбленіших розваг підлітків – це ігри. Вони бувають різні, їх багато, і кожен обирає собі ті забавки, що йому до вподоби.  Коли ми вмикаємо улюблену гру, ми немов переносимося з реального світу у видуманий, віртуальний. Здається, ми могли б існувати там днями та годинами… Але є мама. Вона вмить може зупинити цю насолоду та відправити в ліжко. І тоді, волею-неволею ми змушені покинути той чудовий світ. Але це про ігри. Також з планшету дуже зручно слухати музику, дивитися різноманітні відео та фільми і «зависати» у соціальних мережах,адже там є і великий екран, і досить гучний динамік, і сенсор. Таким чином, планшет може містити в собі достатньо розваг, що також дуже важливо для сучасної молоді.

    Існує ще одна функція планшету, яка ніби створена для дівчат, і яка дуже зручна. При бажанні він також може виконувати функцію дзеркала. Щоб активізувати цю функцію, треба лише вимкнути екран планшет, і він сам бути являти собою своєрідне дзеркало. Ця його дивна властивість дуже допомагає  на шкільних уроках. Наприклад, сидить гарна дівчина на першій парті, читає,і тут до неї підлітає любовна записка з задніх парт. Вона вирішує повернутися та подивитися на цього «кавалера». Але ж треба перевірити зачіску – раптом вона зіпсувалася! В таких випадках планшет дуже доречний. Дівчина подивиться в нього, переконається що зовнішній вигляд у неї прекрасний, і зі спокійною душею повернеться назад та знайде цього жартівника. Отже, це дуже важливо.

   А та перевага, про яку я зараз говоритиму, є найнеобхіднішою на перервах! Вона полягає в тому, що планшетом дуже зручно бити по голові набридлих однокласників. І важить він небагато, і в руках зручно тримати. А найголовнішим є те, що цей прийом одразу ж відбиває бажання ображати. Але будьте обережніше! Голови ж різні бувають. Попадеться якась занадто тверда, і, не дай Боже, ще й розіб’ється планшет! Отже, цю властивість треба використовувати з розумом.

   Зробимо висновки. Ось ті переваги планшету, про які я говорила: заміняє шкільні підручники, функціональний, компактний ,зручний для переноски ,додатковий гаджет у родині, є все для розваг. Останні дві я не буду зараховувати – це був лише жарт. Хоча… Отже, так , як я знайшла доволі таки багато переваг планшету, то він мені точно потрібен. І я сподіваюсь, я його отримаю.

                                                                                           Кіор Катя, 7- А




1. Адаптація екологічного законодавства України до Європейського права навколишнього середовища
2. Варіант 1. Створити табличний документ для розв~язання наступних завдань
3. яке тіло електрична енергія перетворюється в теплову провідник нагрівається механічну електродвигун при
4. Разработка технологического процесса изготовления фрезы червячной1
5. Статья основана на публикации в журнале Joirnl of Morl Eduction 12 1992 p
6. тематичних наук Харків ~ Дисертацією є рукопис Робота виконана в Радіоастрономічному
7. а Федеральный закон 61ФЗ от 04
8. Стимулирование сбыта продаж использует ряд форматов и способов осуществления.html
9.  This mens tht lnguge is not only prt of how we define culture it lso reflects culture
10. Тема 7. Природа и общество Вопросы- Экология как наука
11. Орхидея как раз то что вам надо если вы себя относите к таким любителям
12. О распределении доходов в теории А
13. Семейно-бытовые преступления
14.  Планирование помогает включиться в работу с первого дня пребывания в ВУЗе установить определенный порядок
15.  ЫАлтынсарин о~ы~ан Орынборда~ы орыс~аза~ мектебіні~ ашылуы
16. Тема- УЧЕТ ДЕНЕЖНЫХ СРЕДСТВ И РАСЧЕТОВ НА ПРИМЕРЕ ООО МОДНЫЙ ДОМ Студентки Кирилловой Н
17. Лекции по дисциплине Теория бухгалтерского учета Тема 1.
18. а торговельна діяльність у пунктах продажу товарів; б діяльність з надання платних побутових послуг за пе
19. Задачи и методы квалиметрии
20. на тему- Проектирование конструкции фундамента сооружения Выполнил- ст