Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Варіант 1 1 Хвора 56 років скаржиться на біль в колінних суглобах

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Остеоартроз.                                         Варіант 1

1. Хвора 56 років скаржиться на біль в колінних суглобах. Хворіє 8 років. Температура тіла нормальна. Міжфалангові суглоби рук потовщені і болючі при пальпації, хруст в колінних суглобах при згинанні. Рентгенографія колінних суглобів: остеопороз, звуження суглобової щілини, незначні кісткові розростання по краям суглобів. В аналізі крові: лейкоцити - 6,2×109/л, ШОЕ - 13 мм/год. Ваш діагноз?  

A. Остеоартроз

B. Ревматичний поліартрит  

C. Подагра

D. Ревматоїдний артрит  

E. Реактивний артрит  

2. Хвора 60 років скаржиться на ниючий біль, скутість у дистальних міжфалангових суглобах, їх припухлість. На рентгенограмі кистей виявлено: суглобові краї ущільнені, суглобові щілини значно звужені, крайові кісткові розростання. Для якого ураження суглобів характерна така рентгенологічна картина?  

A. Подагра

B. Ревматоїдний артрит

C. Остеоартроз дрібних суглобів кистей  

D. Системний червоний вовчак

E. Системна склеродермія

3. Хвору 55 років турбує біль в суглобах пальців рук, що підсилюється упродовж дня, припухлість пальців рук. Рентгенологічно: звуження суглобових щілин, наявність остеофітів на бокових поверхнях проксимальних та дистальних міжфалангових суглобів кисті. Найбільш  ймовірний  діагноз?  

A. Хвороба Бєхтєрєва

B. Ревматоїдний артрит  

C. Реактивний артрит  

D. Подагра  

E. Первинний остеоартроз

4. Хвора 55 років скаржиться на біль і хруст в лівому колінному суглобі, який виникає при ходінні сходами, періодичне “заклинювання” суглобу при рухах. 5 років тому була травма лівого коліна. Клінічний та біохімічний аналізи крові без змін. Рентгенологічно виражений остеосклероз, остеофіти, звуження суглобової щілини. Ваш попередній діагноз?   

A. Псоріатичний артрит

B. Ревматоїдний артрит  

C. Подагричний артрит  

D. Деформуючий остеоартроз

E. Реактивний артрит  

5. Хвора 63 роки  скаржиться на біль в колінних та кульшових суглобах, який виникає при перших рухах, та при тривалому навантаженні, деформацію колінних суглобів. При об‘єктивному обстеженні патологічних змін з боку внутрішніх органів не виявлено. Рентгенографія  колінних суглобів: остеопороз, звуження суглобової щілини, кісти в епіфізах великогомілкових кісток, кісткові розростання по краях суглобів. Яку комбінацію  ліків слід  призначити?  

A. Хондроїтину сульфат, індометацин

B. Терафлекс, препарати  кальцію

C. Кризанол, вітамін С  

D. Бензилпеніцилін, аспірин  

E. Преднізолон, плаквеніл   

6. Хвора 68 років скаржиться на біль, незначну припухлість та хруст в дистальних суглобах пальців рук та колінних суглобах. Хворіє упродовж 4 років. Об’єктивно: деформація колінних суглобів та потовщення міжфалангових суглобів кистей, об‘єм рухів в них зменшений. В аналізі крові: лейкоцити - 5,4×109/л, ШОЕ - 12 мм/год, фібриноген 3,5 г/л, ревматоїдний фактор 6 МЕ/мл , АСЛ-О - 160 МЕ/мл., СРБ 0,5 мг/л. Який можливий  механізм  розвитку даного  захворювання?  

A. Порушення  синтезу глікозаміногліканів  

B. Утворення  ревматоїдного  фактора  

C. Гіперпродукція  антитіл  до нативної ДНК  

D. Підвищенний  синтез  сечової  кислоти  

E. Імунна реакція на стрептококову інфекцію  

7.  Хвора 58-ми років, два роки хворіє на остеоартроз колінних суглобів. Два тижні лікувалась в стаціонарі. Виписана в задовільному стані із скаргами на незначний больовий синдром після тривалого статичного навантаження. Локальні гіпертермія та ексудативні явища у ділянці суглобів відсутні. Яка найбільш доцільна подальша тактика ведення хворої?    

A. Повторне стаціонарне лікування    

B. Лікування в умовах санаторію   

C. Провести артроскопію   

D. Направити на МСЕК   

E. Консультація у ортопеда    

8. Хвора 60-ти років скаржиться на біль у міжфалангових суглобах кистей, який посилюється при роботі. Об'єктивно: дистальні та проксимальні суглоби II-IV пальців дефігуровані, з вузликами Гебердена, Бушара, болючі, з обмеженою рухомістю. Рентгенограма суглобів: суглобові щілини звужені, крайові остеофіти, субхондральний остеосклероз. Який діагноз найбільш вірогідний?   

A. Вузликова форма остеоартрозу  

B. Псоріатичний артрит   

C. Хвороба Рейтера   

D. Хвороба Бєхтєрєва   

E. Ревматичний артрит   

9. Чоловік 60 років, будівельник, скаржиться на болі в колінних і правому кульшовому суглобах, які посилюються після навантаження. Хворіє протягом останніх 5 років. Об'єктивно: гіперстенічної тілобудови. Правий колінний суглоб помірно деформований. З боку інших органів і систем патології не виявлено. В аналізі крові: лейкоцити - 8,2×109/л, ШОЕ - 15 мм/год, сечова кислота - 350 мкмоль/л. Який діагноз найбільш вірогідний?

A. Реактивний артрит 

B. Остеоартроз

C. Подагра 

D. Ревматоїдний артрит 

E. Хвороба Рейтера 

10. Жінка 57 років звернулась зі скаргами на болі в правому колінному суглобі, що посилюються при рухах і надвечір. Ці явища турбують близько року. Об'єктивно: температура - 36,4°С, зріст - 161 см, вага - 98 кг. Суглоб дещо дефігурований, місцево температура не змінена, при рухах в суглобі визначається хрускіт. Вкажіть найбільш вірогідну рентгенологічну картину суглоба. 

A. Відсутність будь-яких змін 

B. Наявність "пробійників" в епіфізах 

C. Крайові остеофіти

D. Вогнищевий остеопороз 

E. Звуження суглобової щілини і поодинокі узури 

Остеоартроз.                                         Варіант 2

1. Хвора 55 років скаржиться на біль і хруст в лівому колінному суглобі, який виникає при ходінні сходами, періодичне “заклинювання” суглобу при рухах. 5 років тому була травма лівого коліна. Клінічний та біохімічний аналізи крові без змін. Рентгенологічно виражений остеосклероз, остеофіти, звуження суглобової щілини. Ваш попередній діагноз?   

A. Псоріатичний артрит

B. Ревматоїдний артрит  

C. Подагричний артрит  

D. Деформуючий остеоартроз

E. Реактивний артрит  

2. Хвора 63 роки  скаржиться на біль в колінних та кульшових суглобах, який виникає при перших рухах, та при тривалому навантаженні, деформацію колінних суглобів. При об‘єктивному обстеженні патологічних змін з боку внутрішніх органів не виявлено. Рентгенографія  колінних суглобів: остеопороз, звуження суглобової щілини, кісти в епіфізах великогомілкових кісток, кісткові розростання по краях суглобів. Яку комбінацію  ліків слід  призначити?  

A. Хондроїтину сульфат, індометацин

B. Терафлекс, препарати  кальцію

C. Кризанол, вітамін С  

D. Бензилпеніцилін, аспірин  

E. Преднізолон, плаквеніл   

3. Хвора 68 років скаржиться на біль, незначну припухлість та хруст в дистальних суглобах пальців рук та колінних суглобах. Хворіє упродовж 4 років. Об’єктивно: деформація колінних суглобів та потовщення міжфалангових суглобів кистей, об‘єм рухів в них зменшений. В аналізі крові: лейкоцити - 5,4×109/л, ШОЕ - 12 мм/год, фібриноген 3,5 г/л, ревматоїдний фактор 6 МЕ/мл , АСЛ-О - 160 МЕ/мл., СРБ 0,5 мг/л. Який можливий  механізм  розвитку даного  захворювання?  

A. Порушення  синтезу глікозаміногліканів  

B. Утворення  ревматоїдного  фактора  

C. Гіперпродукція  антитіл  до нативної ДНК  

D. Підвищенний  синтез  сечової  кислоти  

E. Імунна реакція на стрептококову інфекцію  

4.  Хвора 58-ми років, два роки хворіє на остеоартроз колінних суглобів. Два тижні лікувалась в стаціонарі. Виписана в задовільному стані із скаргами на незначний больовий синдром після тривалого статичного навантаження. Локальні гіпертермія та ексудативні явища у ділянці суглобів відсутні. Яка найбільш доцільна подальша тактика ведення хворої?    

A. Повторне стаціонарне лікування    

B. Лікування в умовах санаторію   

C. Провести артроскопію   

D. Направити на МСЕК   

E. Консультація у ортопеда    

5. Хвора 60-ти років скаржиться на біль у міжфалангових суглобах кистей, який посилюється при роботі. Об'єктивно: дистальні та проксимальні суглоби II-IV пальців дефігуровані, з вузликами Гебердена, Бушара, болючі, з обмеженою рухомістю. Рентгенограма суглобів: суглобові щілини звужені, крайові остеофіти, субхондральний остеосклероз. Який діагноз найбільш вірогідний?   

A. Вузликова форма остеоартрозу  

B. Псоріатичний артрит   

C. Хвороба Рейтера   

D. Хвороба Бєхтєрєва   

E. Ревматичний артрит   

6. Чоловік 60 років, будівельник, скаржиться на болі в колінних і правому кульшовому суглобах, які посилюються після навантаження. Хворіє протягом останніх 5 років. Об'єктивно: гіперстенічної тілобудови. Правий колінний суглоб помірно деформований. З боку інших органів і систем патології не виявлено. В аналізі крові: лейкоцити - 8,2×109/л, ШОЕ - 15 мм/год, сечова кислота - 350 мкмоль/л. Який діагноз найбільш вірогідний?

A. Реактивний артрит 

B. Остеоартроз

C. Подагра 

D. Ревматоїдний артрит 

E. Хвороба Рейтера 

7. Жінка 57 років звернулась зі скаргами на болі в правому колінному суглобі, що посилюються при рухах і надвечір. Ці явища турбують близько року. Об'єктивно: температура - 36,4°С, зріст - 161 см, вага - 98 кг. Суглоб дещо дефігурований, місцево температура не змінена, при рухах в суглобі визначається хрускіт. Вкажіть найбільш вірогідну рентгенологічну картину суглоба. 

A. Відсутність будь-яких змін 

B. Наявність "пробійників" в епіфізах 

C. Крайові остеофіти

D. Вогнищевий остеопороз 

E. Звуження суглобової щілини і поодинокі узури 

8. Хвора 56 років скаржиться на біль в колінних суглобах. Хворіє 8 років. Температура тіла нормальна. Міжфалангові суглоби рук потовщені і болючі при пальпації, хруст в колінних суглобах при згинанні. Рентгенографія колінних суглобів: остеопороз, звуження суглобової щілини, незначні кісткові розростання по краям суглобів. В аналізі крові: лейкоцити - 6,2×109/л, ШОЕ - 13 мм/год. Ваш діагноз?  

A. Остеоартроз

B. Ревматичний поліартрит  

C. Подагра

D. Ревматоїдний артрит  

E. Реактивний артрит  

9. Хвора 60 років скаржиться на ниючий біль, скутість у дистальних міжфалангових суглобах, їх припухлість. На рентгенограмі кистей виявлено: суглобові краї ущільнені, суглобові щілини значно звужені, крайові кісткові розростання. Для якого ураження суглобів характерна така рентгенологічна картина?  

A. Подагра

B. Ревматоїдний артрит

C. Остеоартроз дрібних суглобів кистей  

D. Системний червоний вовчак

E. Системна склеродермія

10. Хвору 55 років турбує біль в суглобах пальців рук, що підсилюється упродовж дня, припухлість пальців рук. Рентгенологічно: звуження суглобових щілин, наявність остеофітів на бокових поверхнях проксимальних та дистальних міжфалангових суглобів кисті. Найбільш  ймовірний  діагноз?  

A. Хвороба Бєхтєрєва

B. Ревматоїдний артрит  

C. Реактивний артрит  

D. Подагра  

E. Первинний остеоартроз

Остеоартроз.                                         Варіант 3

1.  Хвора 58-ми років, два роки хворіє на остеоартроз колінних суглобів. Два тижні лікувалась в стаціонарі. Виписана в задовільному стані із скаргами на незначний больовий синдром після тривалого статичного навантаження. Локальні гіпертермія та ексудативні явища у ділянці суглобів відсутні. Яка найбільш доцільна подальша тактика ведення хворої?    

A. Повторне стаціонарне лікування    

B. Лікування в умовах санаторію   

C. Провести артроскопію   

D. Направити на МСЕК   

E. Консультація у ортопеда    

2. Хвора 60-ти років скаржиться на біль у міжфалангових суглобах кистей, який посилюється при роботі. Об'єктивно: дистальні та проксимальні суглоби II-IV пальців дефігуровані, з вузликами Гебердена, Бушара, болючі, з обмеженою рухомістю. Рентгенограма суглобів: суглобові щілини звужені, крайові остеофіти, субхондральний остеосклероз. Який діагноз найбільш вірогідний?   

A. Вузликова форма остеоартрозу  

B. Псоріатичний артрит   

C. Хвороба Рейтера   

D. Хвороба Бєхтєрєва   

E. Ревматичний артрит   

3. Чоловік 60 років, будівельник, скаржиться на болі в колінних і правому кульшовому суглобах, які посилюються після навантаження. Хворіє протягом останніх 5 років. Об'єктивно: гіперстенічної тілобудови. Правий колінний суглоб помірно деформований. З боку інших органів і систем патології не виявлено. В аналізі крові: лейкоцити - 8,2×109/л, ШОЕ - 15 мм/год, сечова кислота - 350 мкмоль/л. Який діагноз найбільш вірогідний?

A. Реактивний артрит 

B. Остеоартроз

C. Подагра 

D. Ревматоїдний артрит 

E. Хвороба Рейтера 

4. Жінка 57 років звернулась зі скаргами на болі в правому колінному суглобі, що посилюються при рухах і надвечір. Ці явища турбують близько року. Об'єктивно: температура - 36,4°С, зріст - 161 см, вага - 98 кг. Суглоб дещо дефігурований, місцево температура не змінена, при рухах в суглобі визначається хрускіт. Вкажіть найбільш вірогідну рентгенологічну картину суглоба. 

A. Відсутність будь-яких змін 

B. Наявність "пробійників" в епіфізах 

C. Крайові остеофіти

D. Вогнищевий остеопороз 

E. Звуження суглобової щілини і поодинокі узури 

5. Хвора 56 років скаржиться на біль в колінних суглобах. Хворіє 8 років. Температура тіла нормальна. Міжфалангові суглоби рук потовщені і болючі при пальпації, хруст в колінних суглобах при згинанні. Рентгенографія колінних суглобів: остеопороз, звуження суглобової щілини, незначні кісткові розростання по краям суглобів. В аналізі крові: лейкоцити - 6,2×109/л, ШОЕ - 13 мм/год. Ваш діагноз?  

A. Остеоартроз

B. Ревматичний поліартрит  

C. Подагра

D. Ревматоїдний артрит  

E. Реактивний артрит  

6. Хвора 60 років скаржиться на ниючий біль, скутість у дистальних міжфалангових суглобах, їх припухлість. На рентгенограмі кистей виявлено: суглобові краї ущільнені, суглобові щілини значно звужені, крайові кісткові розростання. Для якого ураження суглобів характерна така рентгенологічна картина?  

A. Подагра

B. Ревматоїдний артрит

C. Остеоартроз дрібних суглобів кистей  

D. Системний червоний вовчак

E. Системна склеродермія

7. Хвору 55 років турбує біль в суглобах пальців рук, що підсилюється упродовж дня, припухлість пальців рук. Рентгенологічно: звуження суглобових щілин, наявність остеофітів на бокових поверхнях проксимальних та дистальних міжфалангових суглобів кисті. Найбільш  ймовірний  діагноз?  

A. Хвороба Бєхтєрєва

B. Ревматоїдний артрит  

C. Реактивний артрит  

D. Подагра  

E. Первинний остеоартроз

8. Хвора 55 років скаржиться на біль і хруст в лівому колінному суглобі, який виникає при ходінні сходами, періодичне “заклинювання” суглобу при рухах. 5 років тому була травма лівого коліна. Клінічний та біохімічний аналізи крові без змін. Рентгенологічно виражений остеосклероз, остеофіти, звуження суглобової щілини. Ваш попередній діагноз?   

A. Псоріатичний артрит

B. Ревматоїдний артрит  

C. Подагричний артрит  

D. Деформуючий остеоартроз

E. Реактивний артрит  

9. Хвора 63 роки  скаржиться на біль в колінних та кульшових суглобах, який виникає при перших рухах, та при тривалому навантаженні, деформацію колінних суглобів. При об‘єктивному обстеженні патологічних змін з боку внутрішніх органів не виявлено. Рентгенографія  колінних суглобів: остеопороз, звуження суглобової щілини, кісти в епіфізах великогомілкових кісток, кісткові розростання по краях суглобів. Яку комбінацію  ліків слід  призначити?  

A. Хондроїтину сульфат, індометацин

B. Терафлекс, препарати  кальцію

C. Кризанол, вітамін С  

D. Бензилпеніцилін, аспірин  

E. Преднізолон, плаквеніл   

10. Хвора 68 років скаржиться на біль, незначну припухлість та хруст в дистальних суглобах пальців рук та колінних суглобах. Хворіє упродовж 4 років. Об’єктивно: деформація колінних суглобів та потовщення міжфалангових суглобів кистей, об‘єм рухів в них зменшений. В аналізі крові: лейкоцити - 5,4×109/л, ШОЕ - 12 мм/год, фібриноген 3,5 г/л, ревматоїдний фактор 6 МЕ/мл , АСЛ-О - 160 МЕ/мл., СРБ 0,5 мг/л. Який можливий  механізм  розвитку даного  захворювання?  

A. Порушення  синтезу глікозаміногліканів  

B. Утворення  ревматоїдного  фактора  

C. Гіперпродукція  антитіл  до нативної ДНК  

D. Підвищенний  синтез  сечової  кислоти  

E. Імунна реакція на стрептококову інфекцію  




1. Князь Михаил Черниговский и боярин его Федор
2. Характерная черта географического положения Казахстана сказавшаяся на особенностях гидрографии физиког
3. Построение графика функции с использованием программирования
4. Гитара от блюза до джаз-рока
5. 36 Суб~єкти ринку землі 60 Що вивчає економіка
6. PR в государственных структурах на примере Воронежской областной администрации и Воронежской городской администрации
7.  ПРЕДМЕТ НАСТОЯЩЕГО ДОГОВОРА 1
8. Производственный травматизм. Влияние вибраций на организм человека
9. Тема ОТНОСИТЕЛЬНАЯ И АБСОЛЮТНАЯ АДРЕСАЦИИ В MS EXCEL Цель занятия
10. Варианты ответов 1 Элементарной единицей информации является; А
11. Тема Гігієна розумової праці та заходи безпеки у кабінеті української мови та літератури СШ ’ 119 Дослід.html
12. Вопрос о принадлежности этих сочинений Аристотелю все еще является предметом дискуссий
13. Розробка програм фінансового оздоровлення неплатоспроможного підприємства
14. Методика подготовки и расчета бизнес-плана по налаживанию производства новой продукции на примере ОАО Бурёнк
15. методологічні питання
16. это вложение инвестиций или инвестирование и совокупность практических действий по реализации инвестиций
17. Менеджмент организации Москва 2004 УДК 65
18. Каргильского конфликта
19. это принцип международного частного права
20. Что такое любовь в представлении леди Макбет.html