Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Малюнок сімї Людина під дощем.html

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-01-17

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Інтерпритація методів діагностики тривожності

"Малюнок сімї", "Людина під дощем", "Кактус"

П. Володимир 5-А клас

    "Малюнок сімї"

    Володимир не зобразив на малюнку себе, це свідчить про відсутність почуття спільності з сімєю. Тато, мама і бабуся знаходяться окремо і на розміщені на різних рівнях. Це може свідчити про низький рівень емоційної залежності між членами родини. Першим був намальваний тато і Володимир сказав, що саме він є підтримкою та силою. Хлопчик хоче бути схожим на тата.

    Результат: Сьогоднішній стан у сімї досить тяжкий, існують проблеми у взаємодіїї членів родин між собою і Володимир не вважає себе частино родини.

    "Людина під дощем"

    На малюнку зображений сильний, радісний чоловік, можливо саме таким хоче бути Володимир. Дощ рідкий, каплі не великі - неприємності та проблеми для хлопця не здаються тяжкими та затяжними, з іншого боку хмари затягнули все небо, можливо у даний час він переживає якісь труднощі.

    Результат: Володими вміє справлятися з труднощами сам і не відчуває підтримки з боку батьків. Самооцінка в нормі.

    "Кактус"

    Наявність голок навколо кактуса вказую про агресивність і бажання захиститися. На     питання: Чи колиться кактус, Володимир сказав, що колеться, але не сильно. Самооцінка в нормі - кактус зображений в центрі аркуша. На малюнку зображені інші кктуси, хлопчик не почувається самотнім і любить компанію. Кактус домашній і доромлий, мінятися не буде. Квітка на катусі прояв позитивного настрою хлопця. Він пракгне до домашнього захисту.

    Результат: Агресія у дини на низькому рівні, хлопчик дружелюбний, цінує прекрасні речі, самооцінка в нормі.

Інтерпритація методів діагностики тривожності

"Малюнок сімї", "Людина під дощем", "Кактус", "Незакінчені речення"

Б. Настя 5-А

"Малюнок сімї"

На малюнку зображені всі члени родини у вигляді сімейного фото, це свідчить про благополуччя у родині. Настя зображена трішки осторонь від інших. Її менший братик знаходиться в центрі уваги і можливо Насті це не подобається. Мати була намалювана першою це вказує про значимість матері для Насті. Батько любить родину і всіх обіймає, мати та Настя трошки стороняться, це також вказує на звязок між ними. Настя не намальована повністю і це може вказувати на негативне ставлення до себе. Руки у Насті знаходяться у заскнутій позі і рот заштрихований, це свідчить про заболрону говорити у родині і може бути джерелом загрози. Під час бесіди Настя сказала, що батьки постійно не дають їй висловлюватися. На малюнку Настя не зобразила ніг, це вказує на відсутність опори у родині.

Результат: Дівчинці не вистачає підтримки з боку батьків, сімя у них дружня, можливо вони не помічають проблем з Настею, бо вся увага йде на братика.

"Людина під дощем"

Дощ - небажана перешкода і краплі у ньому лінійні, затяжні. У даний час Настя відчуває проблеми у житті, які здаються їй непереможними, затяжними. Настя у відчаї. Дівчинка намагається забути про  вої проблеми і переживання, але вони постійно зявляються. Батьківського захисту Настя не відчуває, з проблемами бореться сама.

"Кактус"

На малюнку зображений домашній кактус. На агресивність вказує велика кількість голок, які переповнюють кактус всередині ззовні. В одному горщику росте три кактуси. Можливо у дівчинки є схильності до лідерства, бо кактуси не однакові між собою. На малюнку зображена квіточка - жіночність. Настя потребує домашнього захисту, любить турботу, але мріє вийти за межі батьківської опіки. На питання: "що станеться з горщиким", Настя відповіла, він зламається і кактус житиме сам по собі.

Методика Філіпа "Незакінчені речення"

     5 питань з усього блоку питань спрямовані на визначенння обекту тривоги. Аналізуючи відповіді на ці питання можна стверджувати що у Анастасії є проблеми у відносинах з друзями та батьками а також вона відчуває втому від того, що не може з цим спраситись про це свідчить її бажання літати та користуватися чарами. Ще проблеми здаються для неї нездоланними і вона знаходиться у відчаї.

    За результатами інших питань Анастасія набрала 50 балів, що вказує на підвищену  тривожність дитини і потребу в тому, щоб почати корекційні заняття саме на зняття тривожності.




1. Особенности вещественного состава свинцово-цинковых руд и их влияние на экологическое равновесие на примере месторождений
2. ЭВМ и одно устройство подготовки данных УПД
3. Истоки формирования аналитической философии- Брентано
4. Простая история Студентки группы 7852 СПбГУКиТ Каториной Анны Игоревны Как часто у нас не хватает
5. мирное сосуществование политика мирного
6. Практическая энциклопедия бухгалтера
7. Лекция 11 ПРЕПАРАТЫ ФЕРМЕНТОВ Ферменты улучшающие процессы пищеварения Пепсин; Сок желудочны.
8. Волоконно-оптичні сенсори контролю шкідливих хімічних компонентів
9.  Системы удаления стружки
10. . язык 340 2
11. темами дать точные определения каждому из них
12. Тема работы- Ответственность за неисполнение денежного обязательства
13. Киев ул Резницкая 13-15 Копия- Прокурору Донецкой области
14. Сибирское предпринимательство в области книжного дела (вторая половина XIX века)
15. Адреналина гидрохлорид гидротартрат Фармакологическая группа- средства действующие преимущественно на
16. Ранние браки
17. Об охране окружающей среды
18. сырья для производства полиэтилентерефталата.
19. Тема- Построение нормативного документа Цель- Изучить построение положение оформление содержание и обозн
20. Методы развития критического мышления у учащихся В своей практике я использую только следующие метод