Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Велика родина свиней поширена на всій Землі і об~єднує п~ять родів- карликові свині бородавочник лісові

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Походження свиней

Домашні свині згідно із зоологічною класифікацією належать до класу ссавців, надряду копитних, ряду парнокопитних, підряду бугорчатозубих, родини свиней.

Велика родина свиней поширена на всій Землі і об’єднує п’ять родів: карликові свині, бородавочник, лісові, річні, дикі форми, від яких пішли домашні свині та самі домашні свині Sus. Ця родина представлена великою кількістю видів і, головним чином підвидів. Але найбільше практичне значення для людини має рід Sus, окремі представники якого стали джерелом при формуванні домашніх порід свиней.

Теперішні наукові дослідження з високою ймовірністю дають підстави вважати, що всі сучасні домашні свині ведуть своє походження від трьох диких форм: дикого кабана Південно-Східної Азії, середземноморського дикого кабана і дикого кабана Центральної Європи та Північної Азії.

Дослідники вважають, що головні предкові дикі форми домашніх свиней можна розглядати як один великий вид, що узагальнює багато генетичних властивостей. Всі три форми паруються між собою і дають плідне потомство.

Згідно з найпоширенішою нині точкою зору свині всіх теперішніх порід за походженням діляться на дві основні групи: азіатського і європейського коренів.

Від європейського дикого кабана походять свині корінних довговухих і коротковусих порід Європи, а від азіатських диких форм – свині корінних довговухих порід Азії. Корінні домашні породи свиней Європи і Азії спочатку існували й розвивалися в основному самостійно. Ймовірні схрещування відбувалися тільки на сусідніх територіях розведення.

З розвитком людства, рівня цивілізації, встановлення відповідних відносин між окремими суспільствами починаються й активні міграції порід тварин. Коли породи Європи і Азії почали взаємопроникати на відповідні території, їх схрещували між собою. Формувалися нові генотипи свиней, які характеризувалися відповідними комбінативними ознаками. Схрещування азіатських та Європейських свиней дало можливість створити не тільки нові породи, а й підготувати матеріал для ефективної системи гібридизації в свинарстві.

Історія походження ,приручення людиною

Дикі свині були приручені людьми за часів неоліту,в 5-3 тисячоліття до нашої ери.Археологічні знахідки свідчать,що вже 12 700 років тому дикі свині утримувались в поселеннях людей басейну Тигра подібно до того,як свині утримуються і зараз на Новій Гвінеї .Останки свиней,що  датуються віком 11 400 років тому,знайдені на Кіпрі. На острів свині могли потрапити тільки з материка,що передбачає пересування разом з людиною і одомашнення. Незалежний центр одомашнення свиней існував у Китаї. Дослідження ДНК з зубів і кісток свиней,знайдений в Європейських поселеннях епохи неоліту,показує,що перші домашні свині були завезені до Європи з Блиського Сходу .Це стимулювало одомашнення європейських диких свиней,що призвело в короткий термін до витіснення порід близькосхідного походження і Європі,а потім і самому Близькому сході.
Одомашнили дику свиню ,безперечно ,землеробські народи.У всякому разі,історикам не відомо ні одне первісне
плем'я  , яке не знало б землеробства , але розводило свиней. Для одомашнення свині, як, мабуть, і більшості інших тварин, були потрібні осілість і досить влаштований побут. Порівнюючи дослідження ДНК викопних решток свиней та сучасних, вчені-генетики зробили висновки, що первинні центри доместикації свиней знаходились на території сучасного Китаю та Малої Азії. Найдавніші рештки одомашненої свині в Европі датують 5 тис. до н. е. Аристократія Стародавнього Риму високо цінила і широко використовувала свинину як продукт харчування. Вже в ті часи була виведена неаполітанська порода свиней з дуже високими смаковими якостями м'яса і сала. В Англії з середини XVII сторіччя — періоду зародження й інтенсивного розвитку капіталізму, будівництва фабрик і заводів, розбудови крупних міст — виникла нагальна необхідність заміни пізнозрілих галузей тваринництва на скорозрілі, яким є свинарство.




1. Варианты 1 2 3 4 5 6
2. 15этажный односекционный жилой дом со встроеннопристроенными помещениями по пр
3.  Сопоставьте листы комплекта документов СМГС с их назначением
4. На тему- Токсическое действие никотина на организм
5. С 217228 Мышление и прошлый опыт В философии и науке мышление традиционно отделяется от восприятия при
6. Розрахунок двигуна механізму вильоту стріли
7. Тема 1 Поняття національної та літературної мови
8. конструкционный бетон для ограждающих конструкций ~ объёмная масса 300 500 кг-м; конструкционный бетон для к.
9. Реферат- Формирование марочного капитала
10. 1999 Дисертацією є рукопис
11. Характеристика государства
12. Молодежный центр ЧМР А
13. Вы конечно шутите мистер Фейнман Ричард Филлипс Фейнман Вы конечно шутите мистер Фейнма
14. демократична партія модельєрів СКДПМ
15. It is science that does us good or does it bring disaster
16. История открытия элементарных частиц
17. это функциональные нарушения моторики желчного пузыря и желчевыводящих путей которые проявляются различн
18. МАГНИТ Чистополь ул
19. 14 века самая яркая страница в этом периоде
20. ЛЕСНОЙ НА ЛЕТНИЙ СЕЗОН 2014 года