Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

варіантах українська російська та англійська мови

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Категорії проектів

Як і повідомлялося під час зустрічей, для зручностікористувачів сайту всіпроектибудутьоб’єднані в категорії. Вони є наступними:

  1.  Здоров’я
  2.  Освіта
  3.  Культура і спорт
  4.  Довкілля і тварини
  5.  Антикризовіпроекти
  6.  Проектигромад

Проект може не підпадатипіджоднукатегорію, в такому випадкувін буде позначатися як Спецпроект (наприклад, збірблагодійнихпожертв на ліквідаціюнаслідківстихійного лиха).

УББ буде працювати в трьох мовних варіантах (українська, російська, та англійська мови). Тобто в майбутньому Ваші проекти повинні подаватися одразу трьома мовами. Як показує досвід найбільш оптимальним розміром опису проекту є 3-4 абзаци. Це також зробить Вашу роботу зручнішою під час перекладу тексту.

Написанняпроектів

а) Мінімальнівимоги

Основнимиелементами у проекті є:

  1.  Назва проекту – перше, щобачатьпотенційнідонори, і те, відчогозалежитьїхподальшазацікавленість. Назваповиннабутичіткою, короткоютазрозумілою.
  2.  Категорія проекту (відповідає пункту І).
  3.  Яскраваосновна картинка, щовідображаєзв'язокіз проектом.
  4.  Назваорганізації, щоздійснює проект.
  5.  Короткий опис проекту – причина, ідея, потреба…. – кому допоможе ваш проект, скільки людей отримаютьцюдопомогу, яка проблема буде вирішена, де здійснюватиметься проект та ін.
  6.  Необхідна сума коштівдляреалізації проекту.
  7.  Карта місця, де здійснюється проекте досить легко зробити за допомогою GoogleMaps).
  8.  Адвокати та Інспектори проекту, щопризначаються Операторами Допомоги.
  9.  Звіт про виконаний проект, якийподаєтьсяпісляйогозавершення

Поради:

  1.  Ваш заголовок повинен бути не більше 4-6 слів
  2.  Не використовуйтеабревіатури – вонискладні для розуміння
  3.  Будьте конктретними, необхідночітковизначати потребу і очікуваний результат проекту
  4.  Використовуйтепрості слова, якізрозумілі людям
  5.  Виберітьдекількаключовихслів, за якими легко було б знайти ваш проект

Адвокат проекту – цезареєстрованийвідвідувач сайту УББ, який не є працівникоморганізації-Оператора, щоздійснює проект, однакпідтримуєнеобхідністьзаявленогопроекту, популяризуєцей проект усімаможливими способами. Адвокат маєможливістьмодерувати блог проекту та призначається Оператором абоадміністратором проекту.

Інспектор проекту – цезареєстрованийвідвідувач сайту УББ, який не є працівникоморганізації-Оператора, однакзацікавлений в успішності проекту, особистовідвідавмісцейогоздійснення та впевнився у достовірностіінформації, поданої Оператором. Інспектормаєможливістьрозміститифотозвіт про власневідвідуваннямісця проекту та модерувати блог проекту. Інспектортакожпризначається Оператором допомогиабоадміністратором.

Для того, щоб стати Адвокатом абоІнспектором проекту, зареєстрованомукористувачунеобхіднонадіслати заявку наадресу Оператора Допомоги. Тобто ними може стати будь-якалюдина, яка виявилабажаннядопомагати реалізації проекту.

Поданнязвіту про виконання проекту є обов’язковоюумовоюйого «легалізації» наБіржі.

Ваш звіт повинен міститинаступнуінформацію:

  1.  Якабулапотреба?
  2.  Комувидопомогли?
  3.  Девидопомогли?
  4.  Щобулозроблено?
  5.  Якихрезультатівдосягли?

Можливерозміщення фото та відеоматеріалів, якітакождодаватимуться до звіту.

Будьте чіткимищодорезультатіввиконаноїроботи. Звіт повинен містититочнуінформацію про використанікошти. Уникайте специфічних термінів, що використовуються у вашій роботі.

г) Приклади формулювань (ЦЕ АБСОЛЮТНО УМОВНИЙ ПРИКЛАД, ми не знаємо, чи є у Львові, наприклад, інтернат №23)

Проект

Подаруємо дітям здоровий відпочинок

(категорія) Здоров’я:

(місто реалізації) м.Львів

(назва Оператора Допомоги) Проект здійснює БО «Яскраве дитинство», м. Львів

Вихованціінтернату № 23 м. Львовамріютьпобачити море, як і всідіти. Їхготовийбезкоштовноприйняти, годувати та оздоровлюватипротягом 21 дня дитячий табір в чудовомуТроймясті(Польща). Лишилосязібратигроші наквитки для 63 вихованцівінтернату,адже на такі потреби держава грошейне виділяє.Тож, давайте разомподаруємо нашим дітямнезабутнійвідпочинокта оздоровлення!

(загальна сума, яку необхіднозібрати наздійснення проекту)

Потрібно  - 68 500 грн.

NB: Якщо Проект передбачає кілька “Потреб”, тобто напрямків фінансування, які не пов’язані одна з одною (наприклад, дитячому будинку “А” потрібно Х грн на закупівлю предметів гігієни та У грн на встановлення пластикових вікон), то можна розділяти ці “потреби” і збирати на них гроші окремо – в рамках одного проекту, але маючи можливість отримати гроші на статтю витрат, на яку вже зібрано 100% необхідної суми.

Сторінка організації

Кожна організація – Оператор Допомоги матиме на порталі УББ власну сторінку з контактними даними, історією, переліком успішно реалізованих проектів і тд. Інформацію про себе Ви будете вносити на сайт самостійно. Успішні проекти будуть додаватися до вашого “послужного списку” автоматично, щойно такі проекти з’являться. Організація, що має більше успішних проектів, матиме більший рейтинг (а значить певну перевагу) серед зареєстрованих користувачів нашого сайту.

Елементи, що є обов’язковими для розміщення:

Назва організації, контактні дані (телефон, адреса, e-mail).

Адреса веб-сторінки, якщо є,

Місія організації,

Напрямки діяльності,

Територіальне покриття (в яких регіонах/містах працюєте),

Програми, що здійснюються,

Успішні завершені проекти,

Середній щорічний бюджет організації,

Новини організації.

Рекомендації

Сторінка організації не повинна бути перевантажена історією. Краще акцентувати увагу на поточній діяльності, Ваших досягненнях, найближчих планах та стратегії розвитку.

Більш ніж позитивно сприймаються «успішні історії», що супроводжуються фотографіями, відео- та друкованими матеріалами.

Приклади формулювань (НИЖЧЕ НАВЕДЕНІ АБСОЛЮТНО УМОВНІ ФОРМУЛЮВАННЯ. Ми не знаємо, чи є у Львові організація “Яскраве Дитинство”, тим більше, чи є в них хоч якісь проекти!!!)

БО «ЯСКРАВЕ ДИТИНСТВО»

м. Львів, вул. Озаркевича, 315, www.sunchildhood.org

Основне завдання організації: допомогти вихованцям інтернатів та дитячих будинків відчути що вони – теж нормальні діти, забезпечити їх батьківською увагою і турботою через патронажні сім’ї, сприяти їх інтелектуальному, культурному та творчому розвитку.

Напрямки діяльності: Організація надає продукти харчування, одяг, розвиваючі ігри для дітей, допомагає у процесі усиновлення та формування повноцінної сім’ї, проводить культурно-освітні заходи з метою розширення кругозору молоді. БО «Яскраве дитинство» працює з дитячими будинками у м.Львів та Львівській області.

Програми, що здійснюються:

«Дитяча мрія» - проект, спрямований на втілення найзаповітніших  мрій та бажань дітей-сиріт і дітей-інвалідів. Щорічно працівники організації збирають понад 150 листів із дитячих будинків, де покинуті діти описують свої найзаповітніші мрії. Кожен благодійник має можливість особисто вручити подарунок дитині та поспілкуватися з нею.

«Ін’єкція життя» - проект, спрямований на лікування та підтримку дітей з онкологічними захворюваннями, ДЦП, і синдромом Дауна. Лікування здійснюється за рахунок благодійних пожертвувань та підтримки меценатів. Щороку курс лікування успішно проходять близько 80 діток.

«Містечко добра і любові» - будинок, де вихованці у живому активному спілкуванні (за участі досвічених педагогів) розвивають власні творчі навички, здобувають нові знання та вміння. Повноцінне харчування, свіже повітря й спілкування з природою сприяють їх відпочинку та оздоровленню.

Щорічний бюджет організації: 5 млн. грн. за підтримки партнерських організацій-донорів, держави і внесків небайдужих людей.

Успішно завершені акції: «Соціальне дитинство» - під час проекту проводилася соціальна робота з дітьми, батьки яких поїхали на заробітки за кордон. Після завершення проекту 15 діток успішно закінчили курси художньої фотографії, 10  - пройшли базовий курс англійської мови, 8 вступили до вищих навчальних закладів м. Львова завдяки позакласній та позашкільній підготовці.

Проект здійснювався за підтримки МБФ «Діти - передусім», Комітету Статистики України, Мережі підприємців м.Львів.

Загальна вартість проекту: 30 тис. грн.

Дата проведення: 2009 р.

Новини організації: (умовний приклад новини у блозі проекту)

В рамках проекту «Подаруємо дітям здоровий відпочинок» працівники Виробничо-комерційного Багатогалузевого ПП «Баркас» подарували купальні костюми 63 вихованцям інтернату для їх відпочинку в Троймясті. Лишилося зібрати гроші на квитки

Фото-звіти та проектна документація

Одна з найбільш важливих задач УББ – формувати та підвищувати рівень довіри масових Донорів до благодійності взагалі, а також до Операторів Допомоги. Досвід інших країн показує, що довіру можна побудувати лише на умовах прозорості у зборі та використанні благодійних коштів.

Як вже згадувалося УББ працюватиме в філософії WebofTrust, що зараз широко розповсюджена в Західній Європі та в світі. Ця філософія передбачає, що будь-яка людина в рамках нашого сайту має можливість:

  1.  побачити документи, що підтверджують необхідність саме такої суми грошей на цей конкретний проект,
  2.  відвідати місце, де відбувається будь-який конкретний проект,
  3.  оцінити (рейтингуванням чи публікацією коментарів в блозі проекту) важливість проекту чи якість його виконання,
  4.  подати заявку (Операторові Допомоги) і стати Адвокатом або Інспектором проекту.

Сторінка кожного проекту передбачає, що вся вихідна інформація (в тому числі щодо вартості проекту) лежить у відкритому доступі, тобто кожен потенційний донор має змогу з нею ознайомитись. Документи у розділі “Проектна документація” мають бути представленими у вигляді повнокольоровихскан-копій.

Наприклад, організація “А” збирає гроші на лікування конкретної дитини від конкретної недуги. У розділі “проектна документація” має лежати скан-копія історії хвороби (в частині діагнозу), скан-копія медичного висновку про необхідність саме такого лікування, а також скан-копія документа, що підтверджує вартість лікування.

Також повна документація щодо кошторису має підтверджувати будь-який інший проект, що розміщується на порталі УББ. Звіт про використання грошей, зібраних через УББ має бути побудований за таким же принципом – скан-копії відповідних документів по кожній статті витрат.

Важливим елементом формування довіри є також регулярна публікація фото-звітів про проведені акції (якщо таке є доречним з огляду на специфіку проекту), а також публікація посилань на теле-сюжети, радіо-матеріали, статті в газетах та онлайн-виданнях, що мають стосунок до кожного конкретного проекту. Механізми сайту УББ даватимуть можливість Операторам Допомоги зручно і просто здійснювати подібні публікації (звітів та посилань на зовнішні джерела інформації). Пошук, підготовка та публікація конкретних звітів та посилань про свої проекти лежить на Операторах Допомоги




1. Соціальне страхування
2. Основные положения теории государства и права
3. Тема- ldquo;Порівняльна характеристика антибіотиківrdquo; Тема- Порівняльна характеристика антибіотиків
4. Тема 1 Вступ до курсу Питання для самоконтролю- Який історичний період склав підґрунтя для виникнення і
5. МУРМАНСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ТЕХНИЧЕСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ Кафедра микробиологии и биохимии
6. КИНЕТИЧЕСКИЕ МОДЕЛИ РЕАКЦИЙ СИНТЕЗА АРОМАТИЧЕСКИХ И ГЕТЕРОЦИКЛИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ НА ОСНОВЕ МНОГОЯДЕРНЫХ ВЫЧИСЛИТЕЛЬНЫХ СИСТЕМ
7. Что такое политология как наука - Политологияэто общая интеграционная наука о политике во всех ее проявл
8. Тема 8 Коммуникации в менеджменте Понятие коммуникаций и их значение в управлении
9. Статья 1313 Исполнитель Исполнителем автором исполнения признается гражданин творческим трудом которого
10. по теме- Многогранники
11. Тема 12 Россия во второй половине 18 в
12. Реферат- Работа с подсистемой программы Acces
13. Дипломная работа- Рідинні скляні термометр
14. методические рекомендации для студентов заочного обучения Контрольная работа ’ 1 Алгоритмы.html
15. Бухгалтерская отчетность на предприятии
16. Разработка Web-сайта компании
17. Виды финансовой политики и механизм ее реализации
18. Стратегический менеджмент
19. это- единицы ПЯ зафиксированные переводными словарями
20. Основы муниципального управления.html