Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Початкова освіта ВКНЗ Коростишівський педагогічний коледж імені І.html

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Звіт

студентки 145 групи

відділення «Початкова освіта»

ВКНЗ «Коростишівський педагогічний коледж

імені І. Я. Франка»

Житомирської обласної ради

Добрянської Людмили Андріївни

про проходження переддипломної педагогічної практики

в 2 – А класі Коростишівської гуманітарної гімназії № 5

з 14.01 по 7.03.2013 р.

У класі навчається 28 учнів,  з них 10 хлопчиків та 18 дівчаток.  Успішність даного класу знаходиться на високому рівні, хоча Опанасюк Діана, Гелевей Дмитро відстають у навчанні. Дмитро енергійний хлопчик, на мою думку він не знає куди діти свою енергію, тому постійно крутиться на уроці, розмовляє. А Діана, новенька дівчинка, вона почала вчитися в цьому класі з 1 вересня, на мою думку вона не може звикнути навчатися в розвиненому класі, вона досі не може знайти собі справжню подругу так, як учні вже подружилися між собою та не хочуть брати її в колектив.

Дисципліна класу не є зразковою, що частково пояснюється наявністю в класі осіб, які своїм негативним прикладом “активно” підбурюють інших учнівна порушення порядку на уроці. В той же час під час контрольних робіт класс веде себе спокійно і зосереджено, в чому прослідковується виховний вплив збоку викладацького колективу школи.

Кожного дня я ретельно готувалася до уроків: шукала цікавий матеріал, виготовляла та друкувала наочність, часто використовувала ноутбук у своїй роботі. Але мені було важно писати конспекти з математики та української мови тому, що мето дичок до цих уроків не було і мені потрібно було самій вигадувати завдання для дітей.

Найчастіше я використовувала словесні, наочні, та практичні методи, але також використовувала метод контролю та самоконтролю, дослідницький та проблемний методи. Щоб заохотити дітей потрібно запропонувати вирішити проблему, щоб діти могли дослідити, проаналізували та зробити висновки. Також я давала змогу дітям перевіряти не тільки свою роботу (перевірити виконане завдання), а й щоб діти перевіряли один одного.

На уроках я використовувала інтерактивні прийоми: «Асоціативний кущ», «Гронування», «Так чи ні». Використовуючи ці прийоми урок здається більш цікавим, діти із задоволенням виконували їх.

Щоб підвищити пізнавальну активність учнів я часто використовувала ноутбук. Показувала презентації до уроків, використовувала програми: Пізнайко «Я і Україна», «Правила дорожнього руху», також показувала мультфільми «Уроки Тітоньки Сови», «Ну, постривай». Це все урізноманітнювало урок та діти краще засвоювали навчальний матеріал.

Намагалася здійснити диференційований підхід до учнів різними способами.

Переважав комбінований урок, на уроці намагалася виконати різні види завдань від самостійної роботи, тестів до роботи з підручником, робота у зошиті.

Намагалася тримати дисципліну, але не завжди так виходило, це залежало від уроку. Наприклад, математика діти всім класом шуміли, на читанні діти тихо сиділи. Також велике значення має мій характер. Я спокійна, добра, діти відразу відчули мою слабинку і використовували це.

Прикладала чимало зусиль для того щоб діти зрозуміли новий та закріпили набуті знання.

На уроці більше звертала увагу на невстигаючих дітей, постійно викликала їх до дошки, після уроків також залишалася та пояснювала незрозумілі їм речі.

Не мала змоги постійно проводити виховні години, так як виховні проводили студенти, але я провела такі виховні години: «Гра «Розумники та розумниці»», «Зимові вікторини», «8 березня – свято весни». Дітям цікаво було послухати нову, невідому для себе інформацію. На День Всіх Закоханих кожному роздала сердечко на якому вони писали свої побажання, потім діти віддали їх людині яка їм дорога. А в кінці пригостила невеличкими кексиками.

Не було необхідності у проведенні колекційної роботи з дітьми.

Не мала змоги спілкуватися з усіма батьками, тому що діти самостійно добираються до школи, або батьки підвозять їх та їдуть на роботу. Хоча з деякими батьками я все-таки говорила про їх дітей.

З 18 – 22 лютого в школі проходив тиждень «Початкових класів». Кожного дня організатори влаштовували концерти на яких діти з мого класу брали участь. Вони танцювали у різних колективах, співали, навіть Осауленко Олександр грав на баяні перед глядачами.

З 28.01 – 8.01.2013 року проходила практику на місці педагога – організатора. Під час практики брала активну участь у житті школи. Організовувала «Веселі перерви», проводила анкетування, рейди перевірки. На останній день практики організувала «Зустріч випускників 2013». Мені сподобалось проходити тут практику.

Переддипломна практика дає велику допомогу студентам які хочуть продовжити працювати вчителем. Без цієї практики неможливо обійтись студентам.

Сподіваюсь що практику не будуть відміняти й зменшувати кількість днів роботи в школі. Хотіла б порадити успіхів у подальшій своїй роботі.

Зведена таблиця проведених уроків

№  

п/п

Предмет

Кількість уроків

Кількість оцінок за урок

«5»

«4»

«3»

  1.  

Математика

21

18

3

-

  1.  

Читання

19

19

-

-

  1.  

Фізкультура

15

14

1

-

  1.  

Українська мова

15

13

2

-

  1.  

Громадянська освіта

6

5

1

-

  1.  

Малювання

6

6

-

-

  1.  

Музика

5

4

1

-

  1.  

Трудове навчання

5

5

-

-

  1.  

Основи здоров’я

5

4

1

-

  1.  

Виховна година

3

3

-

-

  1.  

Виховний захід

1

1

-

-

Директор школи _____________________________________ Вдовенко Ю. В.

Практикант ________________________________________ Добрянська Л. А.

Директор школи _____________________________________ Вдовенко Ю. В.

Практикант ________________________________________ Добрянська Л. А.




1. Прежде чем я упаду- Эксмо Домино Москва СанктПетербург 2011 Оригинальное название- Luren Oliver Before I Fll 2010.html
2. Доклад- ДИ Менделеев Доклад выполнил
3. відколи ВЛенін не зміг керувати партією і державою
4. УТВЕРЖДАЮ Д
5. пластическому самовыражению перевоплощению в игровой образ развивать творческие возможности продуктивно
6. Наполеон о своей исключительной роли самовозвеличивание
7.  Герловская ~ административное право задача и документы к ней7штук документы заполнять собственноручноз
8.  Імунореабілітація
9. О некоторых вопросах применения судами Конституции Российской Федерации при осуществлении правосудия.html
10. КОНТРОЛЬНАЯ РАБОТА По курсу Социология труда Выполнил- ст
11. раз в неделю Рекомендуемые- Энергозатраты Основной о
12. Республика
13. на тему- Экспорт и Импорт накануне Первой мировой войны
14. Классификация способов бурения
15. I Es Tu novio es holnd~s
16. Тема занятия- Методы исследовательской деятельности Цели- В ходе урока обучающиеся смогут- актуализи
17. Определение количество рабочих мест 1
18. Європейська інтеграція в пресі України
19. Теоретичні дискусії з приводу звязку між інфляцією та грошовою пропозицією в сучасності та ретроспективі
20. ТЕМАТИЧЕСКИЙ КУРС Тема 9