Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

мулювання діяльності і поведінки учнів

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-20

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

23.Методи виховання. Методи сти-мулювання діяльності і поведінки учнів. Вибір методів виховання.Методи виховання – це способи вза-ємодії вихователів та вихованців з ме-тою формування у останніх переко-нань, навичок поведінки. Методи виховання поділяються на методи формування свідомості, мето-ди організації діяльності і поведінки, методи стимулювання діяльності і поведінки. До методів стимулювання діяльності і поведінки відносять:заохочення, по-карання, змагання.Заохочення – це підтвердження правильності вчинків, дій дитини.Умови ефективного використання заохочення: справедливість, своєчас-ність, дотримання міри в заохоченні (надмірне, часте заохочення одних і тих же людей знижує виховний ефект методу,може призвести до формуван-ня у школяра підвищеної самооцінки, завищеного рівня вимог, недобрози-чливого ставлення однокласників). Форми заохочення: подяка, вдячність, занесення до книги пошани школи, усна похвала, похвала, записана у щоденнику, преміювання та ін.Покарання – засудження дій, вчинків, що суперечать нормам, принципам поведінки у суспільстві. Форми покарання: накладання додат-кових обов’язків, втрата або обмежен-ня певних прав, вираження морально-го осудження в різних формах, вияв незадоволення, присоромлення. Вимого до використання покарання: врахування ситуації, за якої здійснено негативний вчинок, умов і причин, які його викликали; поєднання вимогли-вості і поваги до особистості школя-ра, покарання з переконанням у най-кращих результатах, педагогічний такт і справедливість у використанні покарань та ін.Змагання – метод виховного впливу шляхом організації діяльності зма-гального характеру.Фактори, що визначають вибір методів виховання:-зіставлення методів виховання з метою, завданням, змістом, принципа-ми виховання;-застосування в єдності методів формування свідомості, формування досвіду суспільної поведінки, стимулювання діяльності, поведінки; самовиховання;-урахування своєрідності педагогічної ситуації;-аналіз впливу на особистість методів, які вже застосовувались;-особистість вихователя.

24. принципи науковості і зв’язку з життям, шляхи їх реалізації у процесі навчання.Принципи навчання – це система ос-новних дидактичних вимог до процесу навчання, виконання яких забезпечує його ефективність.Принцип науковості освіти означає, що зміст освіти повинен знайомити з об’єктивними науковими фактами, поняттями, законами, теоріями, з основними методами науки, а також формувати уміння самостійно набувати наукові знання.Шляхи реалізації принципу:1.Розробка навчальних програм і підручників з врахуванням рівня сучасної науки, принципів і закономірностей дидактики, логіки навчального предмета.2.Розкриття перед учнями в процесі навчання історії відкриття явищ і наукових законів.3.Ознайомлення школярів з новинами науки.4.Використання методів навчання, що максимально зближують процес навчання учнів з процесом пізнання вчених, тобто методів проблемного навчання.Принцип зв’язку з життям виражає необхідність підготовки учнів до правильного використання теоретичних знань у різносторонніх практичних ситуаціях.Основні шляхи реалізації принципу:

1.Розкриття значення теоретичних знань у практичній діяльності і взагалі житті людини.2.Показ народження науки внаслідок практичних потреб.3.Опора на життєвий досвід учнів, використання прикладів із навко-лишнього життя, спостережень учнів.4.Організація по можливості прак-тичної діяльності учнів з метою набуття вмінь застосовувати знання на практиці.

12.Дістервег про підготовку вчителя «Посібник для освіти німецьких вчителів».1790-1866. Народився в м.Зігені, в родині юриста. Навч.в латинській школі, 1808 – в Гербонському університеті, здобув ступінь доктора філософії. Працював вчителем фізики, видав пед. журнал»Рейнські листи для виховання і навчання». Створив 4 учительських товариства, був обраний головою заг. Німецької спілки вчителів. Написав понад 200 підручників з різних галузей, а також посібників для вчителів «Елементарна геометрія», «Посібник для освіти нім. Вчителів».Метою виховання вважав підготовку гуманних і свідомих людей, любов до всього людства та до свого народу, гол. Принцип – природо відповідності, культуро відповідності та самодіяльності. Найповніша мета вих.. – виховати дітей та молодь для служіння істині, красі, добру.Сформулював 33 правила природовідповідного навчання. Критикував дедукційний метод навчання(синтетичний), і захищав індукційний(аналітичний), який називав розвиваючим. Від вчителів вимагав знання історії, літ., психології, методики, багато читали, боролися з забобонами і проводили культурно – освітню роботу.Кілька правил: навчай енергійно, виробляй в себе вольові риси характеру, привчай учнів правильно висловлювати свої думки усно та письмово, сам стеж за вимовою, розвивай себе та учнів.




1. Создай себя сам В соответствии с приказом департамента образования и науки Краснодарского края от 27 нояб
2. ЕЭС России 14 марта 2000 г
3. Efektu z odbici Niestety nie wszystkie z rportu mo~n sprwdzi~ ~e oczywi~cie nieco dewluuje swoje wnioski
4. Униженные и оскорбленные Федор Михайлович ДостоевскийУниженные и оскорбленные
5. Задание 1. Проведите подробный сравнительный анализ концепции- сбытового и классического маркетинга; класс
6. Reboot 2013 Эми Тинтера Ребут 2013 Перевод- Анастасия Петрова Бета ридер- Анастасия Харченко ileen Реда.
7. Функционируя в процессе производства составные части производственных ресурсов не остаются статичными
8. Годоберинцы
9. Теплопроводность газов ~ это перенос энергии за счет химического теплового движения молекул
10. РЕФЕРАТ ПО ИСТОРИИ Выполнил- ученик 10Б класса Морозов Роман Руководитель-
11.  права и обязанности командира полка 75
12. Реферат- Средневековое искусство Западной Европы
13. Филогенез черепа.
14. Калифорния
15. Иваново 2003 год В составлении настоящего учебного пособия принимали участие офицеры к
16. Сердце розы 89026495924 Ольга 89194580170 Светлана
17. Гражданско-правовой договор- понятие, содержание, функции.html
18. Пояснительная записка1
19. Тема 2 Види облікових систем АРМсистем бухгалтера та їх будова 1
20. Обучение персонала как фактор повышения эффективности производства