Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Державні запозичення проводяться з метою покриття бюджетного дефіциту на державному і регіональному рівн.html

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-01-17

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Слайд 2

Державний борг Украї́ни — загальна сума заборгованості України, яка складається з усіх випущених і непогашених боргових зобов'язань.

Державні запозичення проводяться з метою покриття бюджетного дефіциту на державному і регіональному рівнях, цільового фінансування різноманітних програм, поповнення необхідних резервних активів, а також для рефінансування раніше здійснених державних запозичень.

Економічна суть державного боргу проявляється в переломленні через такі дві властиві йому функції:

  1.  фіскальна — залучення державою необхідних коштів для фінансування бюджетних видатків;
  2.  регулятивна — коригування обсягу грошової маси через купівлю-продаж цінних паперів національним (центральним) банком країни.

Державний борг це складний економічний механізм,який має свої особливості. Він поділяється на:

-  зовнішній і внутрішній;

Внутрішній державний борг - сукупність зобов'язань держави перед резидентами (заборгованість держави всім громадянам, які тримають внутрішні державні облігації).

Зовнішній державний борг - сукупність боргових зобов'язань держави, що виникли в результаті запозичення держави на зовнішньому ринку.

-  прямий і гарантований;

  •  Прямий державний борг — це борг, що відображає обсяги позичених ресурсів, які надійшли в розпорядження уряду країни.
  •  Умовний (гарантований) державний борг — це зобов'язання держави як гаранта повернення ресурсів кредитору в разі неплатоспроможності позичальника.

-  поточний і капітальний.

Капітальний державний борг - це вся сума випущених та непогашених зобов'язань за усіма видами позик, включаючи і відсотки по них.

Поточний державний борг включає тільки витрати, пов'язані з виплатою доходів кредиторам за борговими зобов'язаннями держави і самими борговими зобов'язаннями, термін погашення яких уже настав.

Слайд 3

Валовий зовнішній борг України на кінець першого півріччя 2013 року становив 134.4 млрд. дол. США, скоротившись на 0.7 млрд. дол. США порівняно з початком року . Відносно ВВП обсяг боргу зменшився з 76.6% до 75.7% від ВВП. Основним чинником такої динаміки було скорочення обсягів зовнішніх зобов’язань органів грошово-кредитного регулювання та банків, тоді як борг інших секторів продовжив зростати.

Слайд 4

Зовнішні зобов’язання секторів загального державного управління та органів грошово-кредитного регулювання (далі  ЗДУ та ОГКР відповідно) зменшилися з початку року на 1.8 млрд. дол. США – до 30.4 млрд. дол. США. Відносно ВВП борг державного сектору скоротився з 18.3% до 17.2%.

Слайд 5

У першому півріччі 2013 року питома вага боргу інших секторів економіки (включно з кредитами від прямого інвестора) у загальному обсязі валового зовнішнього боргу України продовжила зростати (з 60.2% до 61.2%). Відповідно частка боргу ОГКР скоротилася з 3.6 до 2.4%, а частка боргу банківського сектору – з 16.0 до 15.8%.

Слайд 6

Короткостроковий борг за початковим строком погашення зріс на 318 млн. дол. США, водночас майбутні виплати за довгостроковими зобов’язаннями скоротились на 780 млн. дол. США.

Слайд 7
Наслідки державного боргу призводять до істотного скорочення можливостей зростання споживання для населення даної країни, а також збільшенню податків для оплати зростаючого боргу та пов'язаних з ними відсотків.
При наявності значного боргу відбувається перерозподіл доходів різних верств населення, а також витік національного капіталу за кордон.

Зростання державного боргу викликає певні негативні наслідки для національної економіки.

  •  пошуки джерел його погашення призводять до необхідності підвищення податків, що є антистимулом господарської активності (скорочення попиту, заощаджень).
  •  відволікання грошових ресурсів обмежує можливості приватного підприємництва і зростання економіки.
  •  виникає проблема погіршення матеріального благополуччя населення внаслідок необхідності обслуговування зовнішнього боргу.
  •  відбувається перерозподіл доходів на користь власників державних цінних паперів.
  •  в кінцевому рахунку, відбувається підрив фінансово-кредитної системи, що загрожує негативними наслідками для економіки в цілому.
    Звернення до банківських структур за кредитом істотно змінює стан грошового ринку, ведучи до збільшення попиту на гроші і як наслідок - до зростання процентних ставок, тобто до подорожчання кредиту. Підприємці, вдавшись до більш дорогого кредиту, намагаються компенсувати подорожчання витрат зростанням цін. У той же час дорогий кредит пригнічує інвестиції, тому що для багатьох вони стають недоступними. У результаті в довгостроковому періоді бюджетний дефіцит веде до інфляції та падіння темпів зростання ВВП.
    Ринок державних зобов'язань, з якого уряд черпає ресурси для своїх закупівель, веде вільні гроші з банків. Це зменшує їхні кредитні ресурси і веде до подорожчання кредиту.

Слайд 8

Управління державним боргом — це сукупність заходів держави з виплати відсоткових доходів кредиторам і погашення позик, зміни умов уже випущених позик, визначення умов і випуску нових позик. Проблема управління державним боргом полягає в забезпеченні платоспроможності держави, реальних джерел погашення державного боргу.      Під час управління державним боргом, передусім зовнішнім, треба шукати варіанти, які б мінімізували втрати для держави і населення.

Слайд 9

Традиційним методом зменшення боргу є його реструктуризація. При реструктуризації боргу умови його обслуговування ( процент, сума, строки сплати) переглядаються.

Найпоширенішою є реструктуризація офіційного боргу, яка відбувається в рамках «Паризького клубу». Найбіднішим країнам-боржникам з метою полегшення боргового тягаря пропонується вибір одного із варіантів допомоги з боку урядів-кредиторів, які є членами «Паризького клубу».

Офіційні кредитори надають такі види допомоги: часткове анулювання боргу; подальше продовження термінів дії боргових зобов’язань; зниження відсотків за обслуговування боргу.

Слайд 10

Зараз загальноприйнятим методом скорочення зовнішнього боргу є конверсія боргу, яка може набирати таких форм: викуп боргу (надання країні-боржникові можливості викупити власні боргові зобов’язання на вторинному ринку боргів.)

Викуп боргів здійснюється за грошові кошти зі знижкою з їх номінальної ціни; капіталізація боргу (обмін зовнішнього боргу на власність (акціонерний капітал) зі знижкою).

Капіталізація боргу передбачає надання іноземним банка можливості обмінювати боргові зобов’язання даної країни на акції її промислових, торговельних та інших корпорацій. Іноземні небанківські організації отримують можливість купувати ці боргові зобов’язання на вторинному ринку цінних паперів зі знижкою для фінансування прямих інвестицій чи купівлі вітчизняних фінансових активів; конверсія «борг-борг», тобто заміна існуючих боргових зобов’язань новими борговими зобов’язаннями.




1. удельная производительность отдача влияние фактора на результат
2. ТЕМАТИКА ВАРИАНТ 6 Выполнил-
3. слой устойчивых сочетаний слов составляет примерно четвертую часть его основного фразеологического фонд
4. TALLINN
5. Становление многопартийности в РФ
6. Метаморфозы СМИ- новое качество или новые болезни
7. а 3 Больная 20 лет обратилась к врачу женской консультации с жалобами на зуд жжение и боль в области нар
8. тема организации маркетинга
9. на тему Постановка экономической задачи Преподаватель- В
10. Основные принципы организации и функционирования производства на машиностроительном предприятии
11. Планировка автотранспортного предприятия 1
12. Введение винной монополи превратило питейный доход в важнейший источник госбюджета
13. Разработка в педагогике проблемы целей воспитания
14. задание по физике
15. Тема 13. Модифікування поверхні електронним променем Електронний промінь ~ потік електронів що випромі
16. Курсовая работа- Основы конституционного строя Норвегии
17.  Мазм~ны Кіріспе
18. общество центральное понятие социологии.
19. Невідомою рідиною може бути розчин солі або чимось забарвлена вода
20. статья для тех людей которым не нужно объяснять что такое цели и зачем они нужны