Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Визначте наскільки поганий розподіл часу посилює дію кожного із перелічених стресорів

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-20

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 15.5.2024

Ситуаційне завдання 15

         Складіть список головних причин, що викликають у вас стрес. Стресорами можуть бути навчання (інтенсивні заняття, велика кількість інформації, багато іспитів а індивідуальної роботи тощо); робота (фінансові проблеми, напружений робочий графік, взаємовідносини з колегами по службі тощо); особисті причини (друзі, кохання, сім’я тощо). Намагайтеся бути максимально точними, а також спробуйте визначити щонайменше 10 різних стресорів.

Запитання:

1.     Визначте, наскільки поганий розподіл часу посилює дію кожного із перелічених стресорів.

2.     Розробіть власну стратегію ефективного використання часу відповідно до кожного стресора.

3.     Чи можна використати концепцію економії власного часу, щоб уникнути стресової ситуації? Яким чином це можна зробити?

4.     Як ви боретеся із стресом у вашому житті? Чи можна керувати стресом з огляду на час? Аргументуйте відповідь конкретними прикладами.

Відповідь:

Одним з найбільш поширених в наші дні видів афектів є стрес. В сучасному житті стреси грають значну роль. Вони впливають на поведінку людини, його працездатність, здоров'я, взаємостосунки з оточуючими і в сім'ї.

Головними стресорами, які трапляються на моєму шляху, це є стреси під час навчання, а особливо під час здачі модулів, коли потрібно обробити велику кількість інформації, екзаменаційна сесія, виконання індивідуальних робіт з багатьох предметів, здача і розробка курсового проекту, непорозуміння з подружкою, з рідними , батьками, з одногрупниками в групі; проблеми зі здоров’ям, підвищення температури$

1 Не спланувавши правильно свій день, можна зазнати багатьох стресових ситуацій. Так, найбільше стресу, ми зазнаємо під час сесії, коли необхідно опрацювати великий обсяг матеріалу, а ти не встигаєш, затримуєшся до пізньої ночі, щоб все вивчити. Не зрозумівши подружки, не приділивши часу на обговорення певної проблеми , може виникнути неприємна ситуація, яка призведе до суперечки і поганого настрою.

2. Для того щоб розробити стратегію  ефективного використання часу  потрібно, розставляти приорітети та відділяти важливе від другорядного, щодня писати план на день, також неодмінно майте і тижневий план, по мірі необхідності і план на місяць. Це обов'язково зніме тривогу або помітно зменшить її. Робити короткі перерви між  завданнями. Займатися спортом, це  збільшить фізичну активність в неробочий час. Це украй важливо для того, щоб нервова система встигала відновлюватися, регулярно активно відпочивати; займатися самоконтролем поведінки; забезпечувати достатній тривалий сон; подзвонити подружці, промовити або виплакати проблему. Інакше організувати навчальний процес , і свій  час . Вкрайньому випадку звернутися  до психолога

3. Для того , щоб  уникнути стресової ситуації ,можна використати концепцію економії власного часу. Це можна  зробити чином наступним чином. Максимально використовувати час, для плідної і успішної праці, тобто час на виконання завдань які задають викладачі на парах. Та старатися досягати поставлених цілей з можливою найменшою витратою часу, тобто  дослухатися до друзів, рідних, близьких щоб завжди бути у курсі всіх подів, і ні з ким не суперечити. Отже, потрібно ставити перед собою цілі. Планувати їх виконання, приймати рішення  у виборі найефективніших цілей, реалізовувати їх, обмінюватися інформацією з людьми які оточують.

4.    У своєму житті, зі стресами я борюся наступним чином, коли потрібно підготуватися до здачі екзаменаційної сесії, я стараюся за 1-2дня до здачі екзамену прочитати найважчий для мене матеріал, обдумати його, вибрати найголовніше, щоб інформація відклалася, після вивчення теми я роблю перерви, тобто йду прогулятися , займася фізичною працею.Коли виникають непорозуміння з близьки , то я стараюся  зрозуміти краще людей та саму себе.

Ситуаційне завдання 16

Для ефективного кар’єрного росту кожен менеджер повинен вміти виділити і оцінити найважливіші риси характеру як працівників, так і власні індивідуальні риси.

Для аналізу пропонуємо наступні посадові характеристики:

        Менеджер із збуту. Його обов’язком є постійне нагадування споживачів про переваги продукції фірми; переконання їх щодо придбання якомога більшої кількості продукції виробництва власної фірми; пошук нових ринків збуту; просування її на старі та нові ринки. Його основною рисою повинна стати наполегливість, але ні в якому випадку він не повинен нікого підганяти чи заставляти.

        Офісний менеджер. Такий менеджер організовує роботу персоналу з двадцяти секретарів, реєстраторів і службовців. Він їх наймає, навчає, оцінює їх роботу і призначає платню, а також складає графіки робіт і, якщо потрібно, вживає дисциплінарних заходів чи звільняє.

Запитання:

1.     На основі запропонованих посад представте алгоритм побудови власної службової кар’єри.

2.     Наскільки важливим ви вважаєте врахування індивідуальних рис у випадку прийняття на роботу?

3.     Чи власні сприйняття і позиція впливають на вашу кар’єру і яким чином?

4.     Які із відомих вам концепцій самоменеджменту можна використати в процесі побудови алгоритму власної службової кар’єри і оцінювання її успішності?

 Відповідь:

  1.  Кожна людина в тій чи іншій мірі планує свою кар'єру, своє майбутнє, орієнтуючись на потреби, здібності, реальну оцінку наявних соціально-економічних умов реалізації своїх очікувань (бажань) і т.п. Природно, що складовою частиною управління персоналом є надання допомоги працівнику в реалізації його життєвих цілей як важливої ​​умови мотивації його поведінки у трудовій діяльності, принаймні, на даному підприємстві.

Студент, мотивований до кар'єрного зростання,  повинен за допомогою системи адекватних методів, засобів і видів діяльності накопичувати певну сукупність знань, компетенцій, формувати і розвивати здібності, уміння і навички одержувати нові знання і ефективно діяти у виробництві, а також в інших сферах суспільного життя.

Оскільки алгоритм побудови службової кар’єри, включає такі етапи:

-   оцінити свої можливості , визначити свій тип особистості;

  1.  вибрати з перерахованих професій і робіт, які відповідають своєму типу особистості найбільше;
  2.  періодично уточнювати свій тип особистості,  керуючи вибір місця і виду роботи

Проаналізувавши дані етапи , я дійшла висновку, що мені найбільше підходить кар’єра офісного менеджера. Тобто організовувати роботу персоналу з двадцяти секретарів, реєстраторів і службовців.  Наймати , навчати, оцінювати їх роботу і призначати платню, а також складати графіки робіт і, якщо потрібно, вживати дисциплінарних заходів чи звільняти.

2. На мою думку, врахування індивідуальних рис у випадку прийняття на роботу має значення . Тобто індивідуальність в кар’єрі характеризується ступенем усвідомлення людиною своїх інтересів, оцінок і сподівань на майбутнє, тим , як людина розглядає власний спосіб життя, і ступенем сприйняття нею самої себе . При прийнятті на роботу працівника також треба приділити увагу таким характеристикам як ,темперамент, характер, здібності, емоції, вольові якості, мотивація, соціальні установки. Це дасть змогу менеджеру по персоналу правильно підібрати роботу підлеглому, з врахуванням його позитивних рис , щоб він міг максимально та ефективно працювати та розвивати свій потенціал.

3.Безперечно власні сприйняття і позиція впливають на кар’єру. Чим позитив ніше ми будемо відноситися до кар’єри, тим ефективнішою вона буде. На вибір кар’єри впливає тип особистості, тобто чи це реалістичний, дослідницький, артистичний, соціальний, підприємницький, конвенційний тип. На маю думку мені найбільше підходить соціальний тип особистості, це люди, які люблять працювати разом, допомагати іншим, та частково конвенційний тип - люди які люблять працювати з даними, мають здібності до розрахунків. При виборі кар’єрі, ці чинники будуть мати певний вплив для подальшої діяльності.

4.     В процесі побудови алгоритму власної службової кар’єри і оцінювання її успішності , на мою думку можна застосовувати концепції економії свого часу, здолання власних обмежень, саморозвитку творчої особистості, підвищення власної культури ділового життя, досягнення власного ділового успіху, адже дані концепції пропонують не мало корисних порад самовдосконалення і саморозвитку, методів і критерій самооцінки. Але попри використання концепцій потрібно враховувати особливості розвитку людини і соціальному, екологічному середовищі, врахування національної культури. Тобто, всі досягнення важливо трансформувати в успіх та на просування в кар’єрі.

Ситуаційне завдання 17

Ігор Михайлович – виконавчий директор меблевої фірми, яка 90 % своєї продукції відправляє на зовнішній ринок, де кон’юнктура різко змінюється. Це потребує переналагодження виробництва та швидкого оновлення продукції. Даний керівник пройшов важкий кар’єрний шлях і його кар’єра тісно пов’язана із розвитком фірми. В меблевому бізнесі панує велика конкуренція, проте він розширюється і кількість учасників ринку також зростає. Такий перебіг подій потребує відповідного керівництва. Рішення з приводу продукції, ринків та працівників треба ухвалювати часто і швидко. Тому з керівництва ніхто не заперечував, щоб Ігор Михайлович особисто ухвалював більшість рішень, які давали великі прибутки. Цей керівник є деспотом, хоч і великодушним. Про меблеве виробництво і бізнес він знає все. У нього шумний стиль керівництва. Лінивих людей він не сприймає і часто це демонструє, вживаючи заходів до тих, хто повторює помилки або погано працює.

Він уперта людина. На засіданнях дирекції інколи говорить, що хоче знати і враховувати погляди присутніх. Проте усі знають, що коли він ухвалив якесь рішення, то його дуже важко переконати в іншому.

Однак на комбінаті всі витримують таку його поведінку, оскільки впевнені, що тільки його втручання буде корисним для справи. Колектив беззаперечно виконує всі розпорядження Ігоря Михайловича, бо знає – він завжди правий.

Запитання:

1.     Прокоментуйте власний стиль керівництва даного керівника?

2.     На основі яких критеріїв (чинників) виробився власний стиль керівництва даного керівника?

3.     Проаналізуйте критерії ефективності кар’єри Ігоря Михайловича.

4.     Проаналізуйте особливості практичної діяльності даного керівника і дайте свої рекомендації щодо її вдосконалення.

   Відповідь:

  1.  Прокоментуйте власний стиль керівництва даного керівника?

Ігор Михайлович – виконавчий директор меблевої фірми, керівник пройшов важкий кар’єрний шлях і його кар’єра тісно пов’язана із розвитком фірми, керівник є деспотом, хоч і великодушним. Про меблеве виробництво і бізнес він знає все. У нього шумний стиль керівництва. Лінивих людей він не сприймає і часто це демонструє, вживаючи заходів до тих, хто повторює помилки або погано працює. Також він уперта людина. Коли директор ухвалив якесь рішення, то його дуже важко переконати в іншому.

  1.  Такий стиль керівництва директора виробився під впливом того, що близько 90 %  продукції відправляється  на зовнішній ринок, де кон’юнктура різко змінюється. І як наслідок це потребує переналагодження виробництва та швидкого оновлення продукції, а значить і компетентного керівника. Оскільки в меблевому бізнесі панує велика конкуренція, а керівник хоче, щоб фірма розширювалася і приносила прибутки. Такий перебіг подій потребує відповідного керівництва.

  1.  До критеріїв  ефективності кар’єри Ігоря Михайловича ми можемо віднести: оцінка діяльності в кар’єрі, відношення до кар’єри, адаптація та індивідуальність в кар’єрі.

Індикатором оцінки діяльності в кар’єрі виступає  в даному випадку , це посада яку займає працівник – це виконавчий директор меблевої фірми.

Відношення до кар’єри визначається сприйняттям своєї кар’єри, тобто про меблеве виробництво і бізнес він знає все і його поставили на дану посаду, щоб віно особисто ухвалював більшість рішень, які давали великі прибутки.

Щодо адаптації в кар’єрі, то керівник однозначно сам адаптувався до умов що складаються у процесі розвитку фірми.,але він не використовує знання своїх працівників, сам приймає рішення, своїх працівників він вважає лінивих людей він не сприймає і часто це демонструє, вживаючи заходів до тих, хто повторює помилки або погано працює.

Виконавчий  директор  усвідомлює і оцінює сподівання на майбутнє, але ніяким чином не дає проявляти ініціативу працівникам.

  1.  Керівник підприємства є деспотом у своїй діяльності на мою думку , він до нікого не прислухається, а виконує і приймає рішення на свій розсуд, всі витримують таку його поведінку, оскільки впевнені, що тільки його втручання буде корисним для справи. Я думаю, що керівнику необхідно переглянути методи своєї роботи, бути більш лояльним, стриманим, більше прислухатися до працівників, давати їм завдання які вони здатні вирішити, переглянути персонал, і можливо перемістити одних робітників у інший відділ для більш ефективної роботи.




1. Основы права на 20132014 учебный год Семестр 3 курс 2 Специальность- БУА22 БФ22 МС22 ВМ22ЛР22 ТППЖ22ВС22АТ
2. вариант теста по информатике Вариант 2 2й курс Тип А 1Во фрагменте электронной таблицы
3. Тема- Укріплення Другої світової війни на о
4. Объект 2106 известной также как Наутилус в тот день стала похо жа на гарнизонный плац ФортБрэгга
5. Хайдеггер Мартин
6. 1Текст документа при необходимости разделяют на разделы и подразделы
7. случайконтроль и др
8. тема и структура органов прокуратуры Выполнила студентка- Научный руководитель-
9. сировинних парках НПЗ і НХП вимоги до типів насосів які застосовуються основних і допоміжних числу робочи
10. Криминогенные феномены
11. города и для защиты Большого Посада как именовались новые части города от набегов неприятеля по линии совре
12. Формы государства
13. Сучасна концепція прав людини, її втілення в основних принципах конституційно-правового статусу людини і громадянина
14. тема 3 Культура как система ОГАРЕВ НИКОЛАЙ ПЛАТОНОВИЧ Источник- Мир философии
15. Лекция ’1 МЕХАНИКА Вводная лекция физика как наука механика как часть физики Физика наряду с другими.html
16. Эффективность работы пищеварительных ферментов в зависимости от химических и физических факторов
17. яркий снег окутал все кладбище.
18. тематике в 5 классе Тема урока Доли
19. Альтернативные источники энергии
20. методическим объединением вузов Российской Федерации по педагогическому образованию в качестве учебного п