Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тп по відношенню до експортера як покупець що придбав товари на основі договору купівліпродажу

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-20

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 22.5.2024

В залежності від характеру взаємовідносин між продавцем чи покупцем і торговим посередником, від функції, яку виконує торговий посередник, можна виділити декілька видів торгово-посередницьких операцій:

Операції по перепродажу-. Здійснюються торговими посередниками від свого імені і за свій рахунок, тп виступає стороною договору як з експортером, так і з кінцевим покупцем і стає власником товару після його оплати. Є 2 види операцій по перепродажу.
1) тп по відношенню до експортера як покупець, що придбав товари на основі договору купівлі-продажу. стає власником товарів і може реалізувати їх на свій лад. Відносини між експортером і посередником такого виду припиняються після виконання сторонами зобов'язань по договору купівлі-продажу.
2) експортер надає посереднику право продажу своїх товарів на певній території на протязі узгодженого терміну на основі договору про надання права на продаж. Цей договір регулюють взаємовідносини сторін по реалізації товарів. Для його виконання сторони укладають самостійні контракти купівлі-продажу.
Торгового посередника в різних країнах називають по-різному. - дистриб'юторами, торгівцем по договору чи торгівцем за свій рахунок, концесіонером дистриб'ютор


Комісійні операції. Суть операцій у здійсненні одною стороною-комісіонером, за дорученням другої сторонни- комітентом, угод від свого імені, але за рахунок комітента. Комісіонер лише укладає угоди по купівлі-продажу товарів . комітент залишається власником товару до його передачі в користування кінцевого споживача.
Механізм здійснення комісійної: посередник підписує комісійний договір з комітентом про поставку товару на реалізацію, знаходить покупця і укладає з ним договір купівлі-продажу. Одержаний платіж від покупця за розрахунком комісійної винагороди переводиться на рахунок комітента. Для покупця, комісіонер є стороною купівлі-продажу.
комісіонер повинен дотримуватися узгоджених з комітентом умов продажу товарів, ціни, умов платежу, терміну поставки.
За свої послуги комісіонери одержують винагороду, зазначену в договорі.
Різновидом комісійних операцій - консигнації. Суть в тому, що експортер (консигнант) доручає посереднику (консигнатору) реалізацію товару із складу на протязі встановленого періоду. Ця форма продажу використовується при слабкому освоєнні ринку або ж при поставці нових товарів, мало відомих. На умовах консигнації реалізуються в основному товари масового серійного виробництва, автомобілі, запасні частини, інструменти і т.п.


Агентські операції. - дорученні одною стороною - принципалом, незалежній від неї другій стороні-торговим агентом, здійснення фактичних і юридичних дій, пов'язаних з продажем чи покупкою товару на оговореній території за рахунок і від імені принципала.
тривалий характер. Мінімальний термін агентської угоди 2 роки.
В ролі агентів можуть діяти фізичні особи, але частіше - юридичні особи, зареєстровані в торговому реєстрі. Незалежність агента виражається в тому, що він не знаходиться в трудових відносинах з принципалом і може здійснювати свою діяльність самостійно за певну винагороду. Взаємовідносини на агентській угоді - регулює умови їх співробітництва, а поставка товару здійснюється за самостійними контрактами купівлі-продажу, підписаними з урахуванням посередницьких договорів.
Агенти лише сприяють здійсненню угоди купівлі-продажу, в контракті не приймають участі. Вони не купляють за свій рахунок товари і не продають їх від свого імені. Агенти діють лише як представники принципала в рамках угоди.


Брокерські операції. - встановлення через посередника-брокера контакту між продавцем і покупцем. зводять зацікавлених продавців і покупців. брокер не є представником, не знаходиться в договорі, діє на основі окремих доручень.
готує проект договору і направляє його сторонам для підписання, а потім передає кожній стороні підписаний екземпляр договору. Брокеру можуть бути доручені контроль за виконанням контракту і надання рекламацій. не уповноважений на одержання платежів.
За свої послуги брокер одержує обумовлену винагороду. Брокери не мають права представляти інтереси другої сторони угоди і приймати від неї комісію чи винагороду.
куртьє, -маклерами, - брокерами.
На практиці один і той же посередник може виступати одночасно в різній ролі.

Ф’ючерсна угодадок.щозасвідчує зобов’язання придбати (продати) кошти у визначений час і на визначених умовах у майбутньому, з фіксацією цін на момент виконання зобов’язань сторонами контракту.ф’ючерса —контракт на купівлю-продаж фінансового інструменту за наперед узгодженою ціною протягом визначеного місяця у майбутньому.

за ф’ючерсними контрактами розрахунки по поточних прибутках і збитках по позиції робляться щодня, за форвардними угодами всі розрахунки здійснюються в кінці строку дії контракту.

Форвардна угодаугода між 2 сторонами про поставку предмета контракту за наперед обумовленою ціною, укладається поза біржею й обов'язкова до виконання для обох сторін угоди. Операція купівлі-продажу певного активу. Один із учасників угоди зобов'язується здійснити поставку, а інший — її прийняти.

Угоди з негайним постачанням (до 15 днів). угоди типу «спот» або «кеш». Метою угод з коротким терміном постачання є фізичний перехід товару від продавця до покупця на умовах, договору купівлі-продажу. 

Операції спот - найпоширеніші мають до 90% валютних угод. поточні конверсійні операції  здійснюються на умовах спот, з датою валютування на 2-й робочий день після дня укладання угоди.  Міжнародний ринок поточних конверсійних операцій називається спот - ринком.

Аукціон – це публічний продаж, при якій продавана річ здобувається особою, що запропонувала за неї найвищу ціну.

Публічний гласний аукціон –це спосіб реалізації товарів ,при якому акціоніст називає кожну наступну вищу ціну.

При негласній формі забезпечується збереження в таємниці імені покупця.

Аукціону підвищення ціни- учасники підіймають картку з номером, пропонуючи свою ціну. Переможцем є учасник, який запропонував найвищу ціну.

Якщо покупців на оголошений об'єкт за початковою ціною не виявлено, ліцитатор переходить до аукціону на пониження ціни-  ліцитатор оголошує стартову ціну та пониження її зі згоди продавця.Переможцем  є учасник, що перший погодився з ціною, запропонованою.

Під час відкритих торгів тендерні пропозиції мають право подавати всі заінтересовані особи.

Під час торгів з обмеженою участю тендерні пропозиції мають право подавати лише ті учасники, які запрошені замовником взяти участь у процедурі закупівлі.

може застосовуватися у разі, коли товари, чи послуги через їх спеціалізований характер можуть бути запропоновані обмеженою кількістю учасників. замовник запрошує до участі учасників, кількість яка має найбільш вигідної пропозиції та конкуренцію, не менше 2.

Тверда ціна ― ціна, яка встановлюється на момент підписання контракту і не підлягає зміні протягом всього терміну дії контракту;

Рухома ціна –– ціна, що встановлюється при укладанні міжнародного контракту та змінюється (порушується) у випадку виникнення певних умов, які були зафіксовані у контракті.

Ковзна (sliding price) (Змінна)ціна ― ціна, яка встановлюється на момент підписання контракту і підлягає перегляду базисної ціни з урахуванням витрат виробництва. Перегляд відбувається на основі обумовленої структури ціни і поширюється або на всю суму витрат виробництва, або на його конкретні елементи. При цьому зазначається їхня величина і відсоток від загальної вартості замовлення. Застосовується до продукції, яка виготовляється протягом тривалого часу;

Ціна з наступною фіксацією ― ціна, яка уточнюється в процесі виконання контракту безпосередньо перед доставкою кожної партії товару або щорічно перед початком фінансового року.

Ціна Нетто- А. Ціна товару на місці купівлі-продажу без обліку знижок і надбавок. Б. Виторг продавця від продажу товару за винятком всіх витрат.

Ціна споживання - сума продажної ціни і вартості споживання, використання товару за період експлуатації (наприклад, вартість техобслуговування, величина страховки, податки тощо).

Трансфертні ціни — це умовно-розрахункові ціни, за якими структурні підрозділи підприємства передають один одному товари або надають послуги.

Ціна клірингових розрахунків – ціна товару, в якій враховані умови і особливості клірингу.
Кліринг – це система безготівкових розрахунків за товари та послуги, заснована на заліку взаємних вимог та обов’язків.

Довідкові ціни — ціни на товари, реалізовані на внутрішній оптовій і міжнародної торгівлі. озраховуються й публікуються об’єднаннями виробників у періодичній пресі, та інформаційними агентствами, брокерськими фірмами. Довідкові ціни — це ціни продавців, а не ціни фактичних угод.
У довідковій ціні завжди передбачається «запас» на вторговування, що ускладнює використання довідкових цін в інформаційних цілях. Ці ціни поширюються на сировину, матеріали, паливо, хімічну продукцію, прокат металів.

Загальна (проста) знижка-надається з прейскурантної\довідкової ціни і становить 20-30 %, іноді - до 40 %. практикуються при укладанні угоди купівлі-продажу машин та обладнання, при постачанні промислової сировини. В цьому випадку проста знижка складає в середньому 2-5 %. знижку, яка надається при купівлі товару за готівковий розрахунок.

Знижка за платіж готівкою (СКОНТО)— зменшення ціни для покупців, які оплачують рахунки готівковими коштами. Покупець, що розрахувався протягом 10 днів, отримує, наприклад, 2 -, 3% знижку від суми платежу. Ця може застосовуватись і частково, наприклад, тільки для відсотка від всієї суми, яка отримана в межах 30 днів.

Знижка за оборот ( бонусна знижка ) надається постійним покупцям за спеціальною домовленості. У контракті встановлюється шкала знижок залежно обороту протягом визначеного строку (1рік), порядок виплати на основі знижок. За деякими видами обладнання бонусні знижки досягають 15-30 % обороту, а за сировинними і с/г товарами обчислюються відсотками (7-8 %).

Прогресивна знижка - знижка за кількість, надається покупцю за умови закупівлі ним раніше виділеного і збільшеного в кількості товару. В серійних замовленнях зацікавлені виробники, оскільки при виробництві однотипного товару знижуються витрати виробництва.

Дилерські знижки - виробниками своїм представникам або посередникам зі збуту, і закордонним. застосовуються під час продажу автомобілів, тракторів і деяких видів стандартного обладнання. в середньому 15-20 % від роздрібної ціни.

Спеціальні знижки - привілейованим покупцям, у яких особливо зацікавлені продавці. знижки на пробні партії і замовлення, мета яких — зацікавити покупця, і знижки за регулярність або стійкість замовлень, за допомогою яких виробники намагаються утримати постійну клієнтуру.

Сезонні знижки (тимчасові знижки) - споживачу за покупку поза періодом активного сезону. дають змогу продавцю підтримувати стабільний рівень виробництва протягом усього року.




1. Портрет доби українського бароко
2. Основы национальной экономик
3. Тройкаплюс К трансферт в гостиницу размещение штабные номера
4. Реферат по дисциплинеДеловые и научные коммуникации- Параметры межкультурных различий- теории Хофстеде
5. 1Маркетинг ~ это управленческий процесс направленный на определение предвидение и удовлетворение потреб
6. Статья 2 Задачи судопроизводства в арбитражных судах Задачами судопроизводства в арбитражных судах яв
7. На якому з припущень базується теорія порівняльних переваг 2
8. практикумом по логопедии Преподаватель- Щёткина Н
9. РЕФЕРАТ дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук
10. Почему Н.А.Добролюбов назвал Катерину сильным русским характером
11. Поэтика экспозиций в литературных памятниках Руси XII века
12. на тему Страхование имущества от огня и других опасностей Содержание Введение 1
13. Они жили долго и счастливо и умерли в один день
14. Проектирование локальной вычислительной сети для агетства по трудоустройству
15. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Одеса ~ 2000
16. Изучение документооборота при организации железнодорожных перевозок грузов в ООО «Транстерминал». Отчет по учебной практике.html
17. по теме Прямоугольник
18. это неравенство статусов вытекающее как из способностей индивидов выполнять ту или иную социальную роль т
19. Статья- Лексическая семантика и дискурс
20. Статья 87 Уголовная ответственность несовершеннолетних 1