Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Опишіть порядок опрацювання Виписки банку Установи банків періодично але не рідше одного разу на місяць

Работа добавлена на сайт samzan.net:


21. Опишіть порядок опрацювання Виписки банку

Установи банків періодично, але не рідше одного разу на місяць надсилають підприємствам поштою або видають через повноважену підприємством особу виписку з поточного рахунка додаючи копії документів, на підставі яких банк здійснював операції за рахунком. Після одержання з банку виписки з поточного рахунка головний бухгалтер повинен перевірити відповідність записів у ній документам та записам бухгалтерії підприємства. Виявивши помилку, бухгалтерія підприємства негайно у письмовій формі повідомляє про це відповідні установи банку.

При обробці виписки слід пам'ятати, що для підприємства поточний рахунок є активним, а для установи банку - пасивним. Тому надходження коштів банк відображає у виписці за кредитом рахунка, а їх списання - за дебетом. На підприємстві ці операції проводять навпаки, тобто надходження коштів - за дебетом, а їх списання - за кредитом.

При бухгалтерській обробці виписки з поточного рахунка на її полях проставляють кореспондуючі рахунки за кожною господарською операцією поряд із відповідною сумою. Сальдо поточного рахунка повинно бути тотожним як в обліку банку, так і підприємства. Виписка банку замінює собою реєстр аналітичного обліку, а тому обов'язково повинна мати дату, номер документа, короткий зміст операцій і суми записів за дебетом і кредитом, а також залишок коштів на початок і кінець звітного періоду (дня). За дебетом у виписці банку буде показана сума коштів, яка списана з поточного рахунка, а за кредитом - зарахована на нього; відповідно сальдо у виписці буде за кредитом рахунка.

Облік операцій за рахунком 31 "Рахунки в банку" здійснюється в Журнал і-ордері № 1-с.г. та Відомості 1-2 в хронологічному порядку на підставі даних виписок банку за поточним рахунком і доданих до них документів за кожний день або інший період часу. Суми за кореспондуючими рахунками групують у виписці загалом, а потім відображають в Журналі-ордері.

Залишок коштів на поточному рахунку на початок місяця переносять з Журналу-ордера за минулий місяць. По закінченні місяця у відповідних розділах підсумовують дебетові і кредитові обороти за рахунком №31 за місяць і виводять залишок коштів на кінець місяця. Він повинен збігатися із залишком коштів, що наведений у виписці банку за останній день місяця.

Щомісячно оборот за кредитом рахунка 31 Журналу-ордера № 1-с.г. та Відомості 1-2 звіряють з даними інших реєстрів і переносять загальною сумою в Головну книгу в графу "Оборот за кредитом". Одночасно, суми що складають цей кредитовий оборот записують за дебетом відповідних кореспондуючих рахунків у Головній книзі в розділі "Обороти за дебетом" у графах з кредита рахунків - з Журналу-ордера № 1 с.-г. та Відомості 1-2.

22. Опишіть порядок складання Виробничого звіту (основне виробництво).

Одним з основних документів при обліку виробництва є виробничий звіт. Він складається за календарний місяць. Затверджується виробничий звіт керівником підприємства. Основними даними цього документа є обсяг виробленої продукції та дані використаної сировини. У виробничому звіті також можуть показувати залишки готової продукції по кожному її виду на початок і на кінець періоду, обсяг виробленої і відвантаженої за цей період продукції, кількість затраченої сировини і напівфабрикатів по кожному виду із зазначенням на виробництво якої саме продукції вони затрачені. Якщо ведеться облік напівфабрикатів власного виробництва, то показують також обсяги вироблених і відвантажених напівфабрикатів і кількість використаної на їх виробництво сировини по кожному напівфабрикату. На вироби, що залишаються на кінець місяця у незавершеному виробництві, складають окремі виробничі звіти із зазначенням операцій, виконаних над ними протягом місяця.

Загальна форма виробничого звіту не регламентована нормативними документами і кожне промислове підприємство користується своїми власними формам цього документа.

Нарахування заробітної плати, яка включається до витрат виробництва, може проводитися в різних формах, кожна з яких має свої особливості при документальному оформленні. У відрядній формі можуть використовуватися такий первинний документ, як рапорт про виробіток та приймання робіт за зміну. При погодинній формі оплати праці основним документом, який служить для нарахування заробітної плати, є табель використання робочого часу. Ці первинні документи є підставою для нарахування заробітної плати. Всі зазначені первинні документи передаються в бухгалтерію для подальшої обробки і складання розрахунково-платіжної відомості.

Для обліку амортизаційних відрахувань, які відносяться на витрати виробництва, в бухгалтерії ведеться відомість нарахування амортизації.
Витрати, які включають у виробничу собівартість продукції, обліковують на рахунку 23 „ Виробництво". Цей рахунок призначений для узагальнення інформації про витрати на виробництво продукції.

Аналітичний облік за рахунком 23 ведеться за видами виробництв, за статтями витрат і видами або групами виготовлюваної продукції. На великих виробництвах аналітичний облік витрат може вестися за підрозділами підприємства та центрами витрат і відповідальності.

23. Опишіть порядок складання Відомості нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних матеріальних активів за прямолінійним методом.

Амортизація нараховується згідно з Національним положенням бухгалтерського обліку, а саме П(С)БО 7 «Основні засоби»  а також Податкового кодексу України.

Амортизація основних засобів (крім інших необоротних матеріальних активів) нараховується із застосуванням таких методів:прямолінійного,зменшення залишкової вартості,прискореного зменшення залишкової вартості, кумулятивного, виробничого.

Амортизація інших необоротних матеріальних активів нараховується за прямолінійним і виробничим методами. Амортизація малоцінних необоротних матеріальних активів і бібліотечних фондів може нараховуватися у першому місяці використання об’єкта в розмірі 50 відсотків його вартості, яка амортизується, та решта 50 відсотків вартості, яка амортизується, у місяці їх вилучення з активів (списання з балансу) внаслідок невідповідності критеріям визнання активом або в першому місяці використання об’єкта 100 відсотків його вартості.

      Згідно з прямолінійним методом річна сума амортизації визначається діленням вартості, яка амортизується, на строк корисного використання об'єкта основних засобів.
Сума амортизації річна:
Аріч=АмВ:Т
Додаткові показники:
АмВ=ПВ-ЛВ
Аріч — річна сума амортизації; АмВ — вартість, що амортизується; Т — строк корисного використання об’єкта; ПВ — первісна вартість; ЛВ — ліквідаційна вартість.
         Для нарахування амортизації необоротних активів складають розрахунок (відомість № 4.4 с.-г.) нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних активів за прямолінійним методом на початок року. 
Щомісячно складають Відомість № 4.5 с.-г. нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних активів, які надійшли або вибули. В цій відомості зазначають вид основних засобів за класифікаційними групами та кореспондуючими рахунками, суму амортизації по об’єктах, що надійшли і вибули. По об’єктах, що надійшли, сума амортизації донараховується до попереднього місяця, а по тім, що вибули – вираховується.

На підставі розрахунку (відомість № 4.4 с.-г.), нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних активів за прямолінійним методом та Відомості № 4.5 с.-г. нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних активів, які надійшли або вибули, складають Відомість № 4.6 с.-г.  нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних активів. В ній записують розподіл амортизації по об’єктах обліку, нараховану суму амортизації за минулий місяць, зміни суми амортизації по об’єктах, що надійшли й вибули, та суму амортизації, нарахованої в поточному місяці.

24. Опишіть порядок складання Відомості нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних матеріальних активів за методом, передбаченим податковим законодавством.

Амортизація нараховується згідно з Національним положенням бухгалтерського обліку, а саме П(С)БО 7 «Основні засоби»  а також Податкового кодексу України.

Амортизація основних засобів (крім інших необоротних матеріальних активів) нараховується із застосуванням таких методів:прямолінійного,зменшення залишкової вартості,прискореного зменшення залишкової вартості, кумулятивного, виробничого.

Амортизація інших необоротних матеріальних активів нараховується за прямолінійним і виробничим методами. Амортизація малоцінних необоротних матеріальних активів і бібліотечних фондів може нараховуватися у першому місяці використання об’єкта в розмірі 50 відсотків його вартості, яка амортизується, та решта 50 відсотків вартості, яка амортизується, у місяці їх вилучення з активів (списання з балансу) внаслідок невідповідності критеріям визнання активом або в першому місяці використання об’єкта 100 відсотків його вартості.

Нарахування амортизації основних засобів за методом, передбаченим податковим законодавством за класифікаційними групами, здійснюють у Відомості  № 4.7 с.-г.  нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних активів, яка відкривається на рік. У цій відомості за класифікаційними групами основних засобів і їх видами, роками введення в експлуатацію щомісяця нараховують суму амортизації та зазначають розподіл зносу за об’єктами обліку (субрахунками і аналітичними рахунками).

Синтетичний облік за рахунком 13 «Знос (амортизація) необоротних активів» ведеться в Журналі-ордері № 4 А с.-г. Записи за кредитом цього рахунку здійснюють на підставі Відомості № 4.6 с.-г.  або № 4.7 с.-г. Кредитовий оборот за рахунком 13 переносять в Головну книгу.




1. Решение систем нелинейных алгебраических уравнений методом Ньютона
2. 1 У ребенка 9 лет появились отеки лица нижних конечностей повышение температуры тела до 375 С головная бо
3. Эортология и богословие Рождества Христова
4. .. Рабочие станции с помощью сетевых адаптеров подключаются к общей магистрали шине кабелю
5. 2014 без ночных переездов 1 день Выезд из Минска
6. КОНСПЕКТ ЛЕКЦИЙ ПО ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПЕДАГОГИКЕ
7. служебный контракт
8. Знания КОО 2001. 113 с
9. Взаимодействие человека и организационного окружения
10. Разом з підприємствами медичної промисловості в аптечну систему доставляють продукцію багатьох підприєм
11. Антисоветское движение в Чечне в 19201930-е годы
12. Суспільно-політичне життя України у другій половині 40-50-тих років
13. методическое пособие для самостоятельной внеаудиторной работы студентов IVVVI курсов педиатрического факул
14. Финансовые инструменты Financial Instruments Teaching materials of the course
15. Европа XVIII нач XIX вв
16. Реферат- Виды печати и способы их применения
17. командные. К личным относятся соревнования в которых определяется место каждого участника в каждой весовой.html
18. Ипотека недвижимости
19. Диффузный токсический зоб
20. Reboot 2013 Эми Тинтера Ребут 2013 Перевод- Анастасия Петрова Бета ридер- Анастасия Харченко ileen Реда.