Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

звучить коштує не менше 5000

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

1 Техніко - економічне обґрунтування теми дипломного проекту

Підсилювач потужності – це досить простий пристрій, але внаслідок того, що він потужний, коштує багато.

У літературі можна знайти багато  схем з поясненнями, чому дана схема краща, а всі інші - ну, дуже погані. Чим більше початківець–конструктор читає літератури, тим більше він переконується, що всі схеми погані, погані також всі активні елементи, окрім стародавніх ламп, а підсилювач, який "звучить", коштує не менше $5000. Намагаючись одержати максимум, виходячи з своїх скромних ресурсів, можна порівняно за невеликі гроші побудувати хороший підсилювач з вітчизняних деталей. Хороший – це не гірше  «Маранта» за $600. За невеликі гроші – це $200, якщо трансформатори, корпус і плату замовляти, і менше $100, якщо все зробити самому.

Якщо подивитися на те,  чим найскладніша схема відрізняється від найпростішої, то видно, що в ній в два разу більше транзисторів і, відповідно, пасивних компонентів. Тобто – вона набагато складніше. Але, якщо поглянути на готові підсилювачі, зібрані по цих схемах, помітити відмінність складно: єдино, що  друкована плата трохи більше за розмірами, але не в два рази. Наймасивнішими і дорожчими в підсилювачі потужності є трансформатор і конденсатори блоку живлення і вихідні транзистори з радіаторами.

У схемотехніці високоякісних підсилювачів звукової частоти в останні роки склався визначений стереотип. Такий підсилювач містить вхідний диференціальний каскад, ступінь з резистивним навантаженням, що підсилює сигнал до необхідного для нормальної роботи вихідного каскаду, передкінцевий фазоінверсний каскад і двотактний кінцевий каскад з послідовним живленням транзисторів.

Для зниження спотворень струм спокою транзисторів кінцевого каскаду вибирають досить великим - 250...300 мА. При цьому на кожному із транзисторів розсіюється значна (десятки Ват) потужність, що вимагає застосування ефективних тепловідводів і вживання спеціальних заходів по стабілізації теплового режиму при зміні температури навколишнього середовища, на жаль рішення останньої задачі часто виявляється дуже важко.

Останнім часом існує стійкий інтерес до конструкцій передпідсилювачів на спеціалізованих мікросхемах (аудіо-процесорах). Ці мікросхеми дозволяють здійснювати комутацію декількох аудіо-джерел, регулювання гучності  і тембру. Проектування подібних пристроїв представляє певний інтерес з точки зору освоєння мікроконтролерів, оскільки аудіо-процесори в переважній більшості випадків вимагають для доступу до функцій регулювання і комутації зв'язку керування від мікроконтролера, який, окрім цього, дозволяє організувати зручне управління пристроєм і наочну індикацію режимів його роботи.

Застосування сучасних радіоелементів дозволяє перейти на новий рівень при конструюванні апаратури високоякісного звуковідтворення, знизити собівартість підсилювача, підвищити його ремонтопридатність, знизити масо-габаритні показники у порівнянні з аналогічними розробками.

У цій конструкції для управління роботою підсилювача і відображення інформації на LCD індикаторі  застосовані мікроконтролери сімейства AVR фірми ATMEL. Завдяки цьому, в порівнянні із звичайними підсилювачами, пристрій став зручніший і надійніший в експлуатації.

 


ВТК 5.090704.008
ПЗ

рк.

Дата

Підпис

№ докум.

Арк.

Змн.

ВТК 5.090704.008 ПЗ

Арк.

Дата

Підпис

№ докум.

Арк.

Змн.




1. Тема Природные ресурсы мира Практическое занятие 3 Мировые земельные ресурсы Цель занятия- уяснить осн
2. Варианты решений6 2
3. Вариант 1 Название тип здания Многофункциональный центр досуга К
4. Состав правонарушений
5. Заболевания зубов и ротовой полости у собак
6. Общаться с ребенком
7. Иваново детство А
8. Бухгалтерская отчетность (на примере предприятия)
9. гуманным советским государством
10. механічних властивостей металів та сплавів шляхом визначення довірчого інтервалу
11. Электрический ток в вакууме Электронные лампы
12. Введение22
13. на тему Виды связи Выполнил- Телегина Ю
14. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Київ 2004 Дисертація є рукописо
15. Лекция 1. Философия ее предмет и место в культуре 1.
16. Предприятия для переработки животных на мясо и санитарные принципы их организации
17. і. Під розумовою відсталістю розуміють- астійке відхилення в свідомості та поведінці дітей яке о.
18. Фазиль Абдулович Искандер
19. тема Этапы развития мирового хозяйства Субъекты и формы международных экономических отношений Тенде
20. Завяжи мне глаза