Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

12 2011 zbo~ m~lo b~t rovn~ dod~no dne- 31

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Prodávajícím, kterým byla společnost Alfa s.r.o. a kupujícím, kterým byla společnost Beta s.r.o. spolu uzavřeli telefonicky kupní smlouvu na dodávku ručníků a prostěradel. Dodáno mělo být prádlo specifikované dle internetové nabídky společnosti Alfa s.r.o. Místo dodání specifikováno nebylo. Součástí vzájemné dohody bylo i ujednání o tom, že v případě pozdní dodávky či pozdního splacení kupní ceny bude strana, která svou povinnost porušila povinna zaplatiti druhé straně kupní pokutu ve výši 1% z kupní ceny za každý započatý den prodlení. Kupní cena byla dohodnuta na 50. 000,- Kč a měla být zaplacena bezhotovostně do: 31. 12. 2011 a zboží mělo být rovněž dodáno dne: 31. 12. 2010.

1. Společníky společnosti Alfa s.r.o. jsou: K. Abraham a U. Schlauf. Jednatelem je K. Procházka. Členem dozorčí rady je A. Nebel, Vocílka a Osman. Kdo z uvedených pánů bude oprávněn uzavřít smlouvu a proč. lebo podľa výpisu z or je oprávnený konať za spoločnosť.

2. Varianta 1:

Zboží bylo prodávajícím 31. 12. 2010 připraveno prodávajícím v jeho skladu k převzetí. Beta pro zboží přijela až 1. 1. 2011, jelikož měla předchozího dne nehodu nákladního automobilu. Nad ránem dne 1. 1. 2011 tj. před vydáním zboží, však sklad kde zboží bylo uskladněno zcela vyhořel, neboť jej zapálila novoroční petarda. Zboží tak bylo zničeno 15. 1. 2011 Beta vyzvala Alfu k novému plnění Alfa odmítla. Kdo nese důsledku zničení zboží a proč?  Alfa, lebo nedodala tovar, Beta zaplatila, požiar poistná událost.

3. Varianta 2:

Zboží bylo řádně Betou dne 31. 12. 2010 převzato. Zaplaceno již nebylo. Dne 15. 1. 2011 Alfa vyzvala Betu k zaplacení a zároveň uplatnila nárok na zaplacení dohodnuté smluvní pokuty. Je požadavek na zaplacení smluvní pokuty oprávněný? Vysvětlete.

ano je, bola umluvme dohodnutá a kupujúci sa dostal do omeškania, čo upravuje i obchodný zákonník, môže si uplatniť, ale nemusí

4. Varianta 3:

Zboží bylo řádně dne 31. 12. 2010 společností Beta převzato. Zaplaceno však včas nebylo. Dne 15. 1. 2011 se společnost Beta ocitla v insolvenčním řízení a bylo tedy jasné, že dlužnou kupní cenu už neuhradí. Alfa se proto domáhá alespoň vrácení zboží zpět. Byl její postup oprávněný? Vysvětlete.

áno môže sa domáhať vrátenia věci žalobou na súde resp. sa môže domáhať zaplatenia v rámci insolvenčného konania u správcu zastupujúceho spoločnosť v insolvečnom konaní

5. Jak lze elegantně a jasně vyřešit z pohledu prodávajícího problém nastíněný v předchozí otázce a to bez změny v otázce placení a vrácení zboží.

Ísť do firmy a zobrať si surovo a drzo svoj tovar




1. Полные товарищества Полным признается такое товарищество участники которого осуществляют предприним
2. БАШКИРСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ УНИВЕРСИТЕТ КАФЕДРА ГРАЖДАНСКОГО И ФИНАНСОВОГО ПРАВА
3. в банк плат. Списано со сч
4. Нормативная система международного права
5. . Коммуникация как процесс и ее составляющие
6. История музыкального воспитания
7. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук Київ ~1
8. НА ТЕМУ- ВИДИ АДВОКАТСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
9. Реферат - Бактериальные удобрения
10. 2007 рр. Післявоєнне відновлення економіки СРСР 19451950
11. I In every home there is New Yer tree glittering with colored lights nd decortions
12. Анализ спектра биологической активности некоторых танинов в программном пакет PASS online 20
13.  Географическое положение Канады и природные pecypcы
14. БЛАГОВЕСТВОВАНИЕ ОТ ФОМЫ Каждую ночь я встречаю его
15. Маркетингова характеристика споживчого ринку
16. а или плоской ровной площадки плато или же заканчивается остриемпик
17. Розвиток творчих здібностей школярів на уроках зарубіжної літератури
18. психологов учреждений обеспечивающих получение дошкольного образования Общее количество страни
19. вариант Расчет цены методом полных издержек и методом предельных издержек Фирма выпускает пять видов прод
20. Система аттестации персонала на предприятии МСУ ДО Радуга