Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

це життєздатне минуле успадковане від дідів і прадідів

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-09

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Традиція - це життєздатне минуле, успадковане від дідів і прадідів. Традиціями стають новації, які пережили зміну трьох або більше поколінь, тобто запропоновані 75-100 років тому. Ми живемо в традиційних містах, користуємося традиційної побутової начинням, традиційний сімейний уклад, традиційний національний мову, традиційні звані класичними література, музика, образотворче мистецтво, театр. Цитаделлю традиційності є бібліотеки і музеї, але не в силу традиційної технології бібліотечного або музейної справи, а в силу притаманних їм функцій зберігання документованого культурної спадщини та забезпечення громадського його використання. Звичайно, поширення новацій також не обходиться без їх участі.

Важливо відзначити, що ніяка влада, ніякий авторитет не в змозі звести якусь актуальну новацію в ранг традицій або скасувати небудь звичай. Традиції охороняються громадською думкою і їх примусова сила набагато більше примусової сили юридичних законів, бо вона безпосередньо базується на несвідомих соціальних сенсах. Механізм передачі традицій полягає не в управлінських впливах, а в добровільному наслідуванні. Традиції непомітно «вирощуються» у процесі практичної діяльності і перетворюються в звички, що володіють нездоланної спонукальною силою, занурюються в глибини соціального несвідомого.

Традиції в якості комунікаційного явища забезпечують комунікаційну зв'язок між поколіннями, що складається в накопиченні, збереженні та поширенні досвіду суспільного життя. Тому традиції - шар соціальної пам'яті, що пронизує всі його розділи. Крім соціал'но-мнемічної, основної функції, традиції виконують такі немаловажні соціальні функції: що конструюють - для становлення цивілізацій, політичних режимів, релігій, наукових шкіл, художніх течій і т.д. необхідне формування підтримують і відтворюють їх традицій, і іншому випадку вони нежиттєздатні; емоційно-експресивна - стійкість традиції в її привабливості, відповідності психологічному строю етносу; консервативно-охоронна - опір чужим для даного суспільства зовнішнім новаціям, відторгнення незвичного і разом з тим неформальний, але пильний контроль за дотриманням традиційно прийнятих норм, неявне, але жорстке регламентування суспільного життя.

Образно кажучи, традиції - той інерційний механізм, який надає неповторний вигляд і стійкість соціальному кораблю. Легковажне позбавлення від баласту традицій може викликати небезпечний крен, а то й перекидання нестійкого судна; разом з тим, настільки ж небезпечно перевантажувати трюми баластом.




1. Полиорганная недостаточность и несостоятельност
2.  В нашей стране и за рубежом произошли значительные изменения в технологии и технике производства цельно
3. Массаж при хроническом гастрите и гастроптозе
4. тема гражданского права
5. Введение В последние годы в нашей стране заметно возросло значение юридических знаний повысился престиж
6. статтями калькуляції
7. тема в которой все силы взаимно уравновешает друг друга Когда уравновешаются две равные по величине силыд
8. МОЛОДЕЖНЫЙ ЦЕНТР г
9. рабстве 30 мая 2013 ВАЛЕРИЙ ШАМБАРОВ Традиционными штампами в западной общественн
10. 94 Ф
11. Наращение денег по простым процентам
12. Количество фотографий зависит от продолжительности и интенсивности свадебного дня в среднем составляет о
13. ЛЕКЦИЯ 35 Крушение колониальной системы Освобождение колоний
14. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук Ки
15. тематического аппарата
16. Лабораторная работа 3 Microsoft Visio Построение электрической схемы в Microsoft Visio 2003 1 Цель работы 1
17. Электрические и электронные аппараты
18. Тема 3. СОВРЕМЕННАЯ ПОЛИТОЛОГИЯ- ОСНОВНЫЕ КОНЦЕПЦИИ Политическая наука в Европе конца ХIХ ~ ХХ века
19. Реферат- Интеллектуальное обеспечение саморазвития подростка
20. тематически в течение всего года