Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема 5 Фінансуванням оборотних активів В залежті від відношення менеджера до вибору джерел покриття фі

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 31.5.2024

Тема 5

Фінансуванням оборотних активів

В залеж-ті від відношення менеджера до вибору джерел покриття фінанс обор активів виділяють стратегії: ідеальна, агресивна, консервативна, компромісна. Вибір тієї чи іншої моделі стр-гії фін-ня зводиться до виділення відповідної частки капіталу, яка є джерелом покриття оборотних активів.

Ідеальна модель - спирається на суть категорій “оборот. активи” і “короткості-ві пасиви” та їх взаємної відповід-ті. Термін “ідеальна” означає  сполучення активів та дж-л їх покриття виходячи із їх екон. змісту. Позначає, що обор активи своєю величиною співпад-ть з короткост-ми пасивами, тобто чистий оборот. капітал дорівнює 0. В реальному житті така модель практично не зустріч-ся, оскільки на б.-якому етапі своєї діял-ті підпр-во потребує в певній сумі грош. коштів для підтримки поточ витрат. Найбільш ризикована, оскільки при поганих умовах підпр-во м. опинитись перед необхід-тю продажу частини основ. засобів для покриття поточної кредит забор. Суть - довгост-й капітал використ-ся як джерело покриття позаобігових активів.

Агресивна модель найбільш реальна, в основу положено поняття, що для забезп-ня ліквід-ті як мінімум позаоборотні активи і системна частина оборот. активів повинні покриватись довгост-ми джерелами фін-ня .Різниця між моделями визнач-ся тим, які джерела фін-ня і в якому співвідношенні обираються для покриття частини оборотних активів, що варіює. Агресив. м-ль позначає, що довгостоковий капітал є джерелом покриття позаоборотних активів і сис-ної частини оборот. активів, тобто того їх мін-му, який необхідний для здійс-ня господ-кої діял-ті. Досить ризиковою, оскільки в реальному житті обмежитись лише мін-м оборотних активів неможливо. Хар-ні відносно вис поточ. прибуток та вис ризик потенц витрат від припинення діял-ті або неотр-ня мож-х доходів при зростанні попиту на пр-цію в пікові моменти.

Консервативна модель - частина активів, що варіюється, також покрив-ся довгост-вими пасивами. В цьому випадку короткості-вої кредит-ї заборг-сті немає, відсутній й ризик втрати ліквідності. Чистий оборот. капітал = по велечині оборотним активам. Безперечно, дана модель також носить штучний характер. Найменш ризик-на та одночасно вона супроводж-ся відносно низьким поточн прибутком, оскільки підпр-во повинно нести додаткові витрати для підтримки зайвих запасів. Ек невигідна - підпр-во якби-то відмовляється від кредит. заборг-сті, яка є безкошт. джерелом фін-ня.

Компромісна модель найбільш реальною. Позаоборотні активи, сист-на частина оборот. активів і приблизно 1/2 частини оборотних активів, що варіюється, фінан-ся за рах-к довгост-х джерел. Чистий оборотний капітал = по величині сумі сист-ної частини поточ. активів та 1/2 їх частині, що варіюється. В окремі моменти часу підпр-во м. мати зайві оборот. активи, що негат-но відзнач-ся на прибутку, однак це розгляд-ся як сплата за підтримку ризику втрати ліквідності на необхідному рівні.

Етапи пол-ка фінанс обор акт: Аналіз фінанс ОА у попер пер-ді, форм принц фін ОА, оптиміз обсягу поточ ОА з урахуванням циклу під-ва, оптим стр-ри джерел фін ОА.




1. тема життєвих явищ психологія знайома кожній людині
2. Социальная поддержка отдельных категорий граждан Пензенской области в жилищной сфере на 2010 2015 годы
3. Факторы проектирования жилища
4. Курсовая работа- Платёжеспособность ссудозаёмщика и кредитный риск банка
5. Чингиз Торекулович Айтматов. Прощай, Гульсары!.html
6. тематика Метод безпосереднього інтегрування Цей метод базується на рівності де а та b ~ де сталі і застос
7. Паулу Бразилия Отец- Карл Менгеле Мать-
8. Образование как предмет познания
9. Контрольная работа Инвестиционная политика и инвестиционная привлекательность региона
10. Проблема личности руководителя в отечественной психологии
11. Mil Руководители предприятия- Укажите Ф
12. Тема- Свойства ферромагнитных материалов
13. МОДУЛЬНОЇ СИСТЕМИ ОСВІТИ методичні рекомендації студентампрактикантам Х
14. диалектика в истории философии употребляется в различных значениях А теперь дадим определение диалектик
15. 97 г. ’345. В целях внедрения современ мед.html
16. ЛЕКЦИЯ 1-Предмет языкознания- Языкознание изучает процесс происхождения языков
17. Роль адвокатури в системі захисту прав людини
18. 1Bryophyt Моховидные или Мхи или Настоящие мхи или Бриофиты лат
19. Механізми управління виробничо-господарською діяльністю локальних електричних мереж
20. Победа в сердце каждого живет