Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

ст 1814р в с Моринці Звенигородського повіту Київської губернії

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-09

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 3.5.2024

Тарас Григорович Шевченко народився 25 лютого (9 березня за н. ст.) 1814р. в с. Моринці Звенигородського повіту Київської губернії. 

Його батьки, що були кріпаками багатого поміщика В. В. Енгельгардта, незабаром переїхали до сусіднього села Кирилівки. 

1822 р. батько віддав його “в науку” до кирилівського дяка. За два роки Тарас навчився читати й писати, і, можливо, засвоїв якісь знання з арифметики. Читав він дещо й крім Псалтиря. У поезії “А. О. Козачковському” Шевченко згадував, як він школярем списував у бур'янах у саморобний зошит вірші Сковороди та колядку “Три царіє со дари”. 

Після смерті у 1823р. матері і 1825р. батька Тарас залишився сиротою. Деякий час був “школярем-попихачем” у дяка Богорського. Вже в шкільні роки малим Тарасом оволоділа непереборна пристрасть до малювання. Він мріяв “сделаться когда-нибудь хоть посредственным маляром” і вперто шукав у навколишніх селах учителя малювання. Та після кількох невдалих спроб повернувся до Кирилівки, де пас громадську череду і майже рік наймитував у священика Григорія Кошиця. Наприкінці 1828 або на початку 1829р. Тараса взято до поміщицького двору у Вільшані, яка дісталася в спадщину позашлюбному синові В. Енгельгардта, ад'ютантові віленського військового губернатора П. Енгельгардту. 2 серпня 1857 р. Шевченко виїхав із Новопетровського укріплення, маючи намір поселитися в Петербурзі. Смерть Шевченка в розквіті творчих сил була величезною втратою не тільки для української літератури, а для всього вітчизняного письменства і визвольного руху. Та його поезія жила, діяла, поширювалася в списках і російських та закордонних виданнях (празьке видання “Кобзаря” 1876р. включало більшість позацензурних творів поета). З 60-х рр. XIX ст. з'являються перші закордонні праці про його життя і творчість та переклади творів різними мовами світу. Шевченкова поезія і після смерті поета залишається могутнім чинником українського літературного процесу. Важко переоцінити також роль Шевченкової спадщини в розвитку не тільки естетичної, а й соціальної і національної свідомості українського народу. Творчість Шевченка стала новим етапом у розвитку естетичного мислення українського народу. Вона визначила на десятиліття вперед дальший поступ української літератури (не тільки поезії, а й прози і драматургії), прискорила український літературний процес. Шевченко, ім'я якого стоїть в одному ряду з іменами Пушкіна, Лєрмонтова, Байрона, Міцкевича, підніс українську літературу до рівня найрозвиненіших літератур світу. 




1. тема; 2 Люблінська унія спричинила зміни в адміністративному управлінні укр
2. Шпаргалка Издательский договор
3. Доклад Мероприятия по обеспечению безопасного и безвредного производства
4. тематическое положение печеночного сосальщика
5. ТЕМА- Методы обучения Вопросы для обсуждения Понятие и сущность методов и приемов обучения
6. .com-knigomniy. Самая большая библиотека ВКонтакте Присоединяйтесь 1 Бестия плакала как ребенок
7. . Mtch the words nd the pictures.
8. Воспитательная работа с водителями Доврачебная помощь при ДТП
9. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ДЛЯ СТУДЕНТОВ ЛЕЧЕБНОГО ПЕДИАТРИЧЕСКОГО И СТОМАТОЛОГИЧЕСКОГО ФАКУЛЬТЕТОВ
10. Менталитет русской культуры
11. ВОСПИТАНИЕ В СЕМЬЕ 1
12. Курсовая работа- Материальные носители информации и их развитие
13. Theme- Word nd Mening MOSCOW 2000 The word my be described s the bsic unit of lnguge
14. Гуманное лицо Нового Мирового Порядка усиленно насаждаемого НАТО одряхлело еще быстрее чем потрет Дориан
15. а Елисеев С ФНегановФ
16. Гражданство РФ
17. Основным методом анатомии было рассечение трупов отсюда название- от греч
18. монтажных работ платных услуг населению.html
19. Реферат Отчёт по преддипломной практике содержит 23 страницы 3 рисунка
20.  Характеристика предприятия 4