Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

неба І хоча за часів рабовласництва і феодалізму панувала ідея про права вільних людей її розвиток спри

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-09

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

   Історія ідеї прав людини бере свої витоки з давнини. Вже в Біблії містяться положення про цінність і недоторканність людського життя, рівності людей. В античних державах і країнах Давнього Сходу обґрунтовувалася рівність людей однаковими природними умовами їхнього походження з космосу, «неба». І хоча за часів рабовласництва і феодалізму панувала ідея про права «вільних» людей, її розвиток сприяв накопиченню інтелектуального матеріалу для подальшого визнання рівності усіх людей перед законом.
   Активність у розвитку ідеї про права людини припадає на епоху Відродження і Просвіти. У XVII—XVIII ст.ст. ця ідея відбивається у теорії природного (природженого) права, яка дозволила оцінювати з позицій справедливості діюче в державі позитивне право, проводити його перетворення в напрямку гуманізму і свободи. Ґ. Гроцій, Дж. Локк, Б. Спіноза, Ж.-Ж. Руссо, ПІ. Монтеск'є, Т. Джефферсон, І. Кант, Дж.-Ст. Мілль, І. Бен-там утверджують права особи (на життя, свободу, власність та ін.) як священні імперативи і закладають основи сучасного розуміння прав людини. Кожний народ вніс свою лепту в розвиток ідеї про права людини, вирішуючи цю проблему в залежності від історичних обставин свого буття.
   Ідея прав людини, заснована на теорії природного (природженого) права, знаходить втілення в нормативних актах держав Європи і світу. Американська Декларація незалежності 1776 р. висловила фундаментальний принцип, на якому заснована демократична форма правління: «Ми вважаємо самоочевидною істиною, що всі люди створені рівними, що вони наділені Творцем певними невід'ємними правами, серед яких право на життя, свободу та прагнення до щастя». Французька Декларація прав людини і громадянина 26 серпня 1798 р. виклала «природні,
невідчужувані і священні права людини». Цю ідею пестували, відстоювали, збагачували, поглиблювали, боролися за її реальне втілення в життя видатні мислителі України.
 У середині XX ст. ідея прав людини висвітилася новими фарбами завдяки підняттю її на конституційний рівень. Правда, не всі конституції в країнах світу ґрунтувалися на теорії природного права. Багато з них створювалися на основі юридико-позити-вістського підходу до розуміння права, що призводило до ототожнення права і закону, або на основі марксистсько-ленінської теорії (СРСР), відповідно до якої права людини «даруються» державою. Природно-правовий підхід до розуміння прав людини як природних і невідчужуваних, даних від народження, набув закріплення у конституціях США, Франції, Італії, Іспанії.
В другій половині XX століття під впливом міжнародних документів про права людини відбулося зм'якшення історичного протистояння природно-правового і позитивістського (що ототожнює право і закон) підходів до права, навіть їхнє зближення, що відбилося у конституційній і судовій практиці держав. Позитивістський підхід до природи прав людини, взаємовідносин держави та особистості, що міститься в конституціях Австрії, ФРН, переборов розрив з моральними, особистими, соціальними цінностями і попрямував шляхом позитивного закріплення природних прав і принципів, їх охорони і захисту.
І це зрозуміло. Належність людині прав від народження передбачає захист і забезпечення їх державою, що потребує законодавчого формулювання. Відтак, обмеження влади держави правами людини не применшує її роль. Права людини,не закріплені в позитивному праві (законодавчих актах), ускладнюють здійснення державою функції їх охорони і захисту.
  У результаті наукової систематизації прав людини в історичному огляді з'явилася теорія трьох поколінь прав людини.




1. Бизнес план I. Резюме 1 Полное и сокращенное название фирмы или предприятия.
2. автоматів та верстатів з числовим програмним управлінням ЧПУ дозволяють як найкраще виконувати вище перел
3. Ежедневный обзор по рынку акций Комментарий по рынку В понедель
4. екологічного ризику Медикоекологічний ризик розглядається як ймовірність виникнення захворювання на к.html
5.  Основні цілі та види діяльності практичного психолога
6. реферату- Політика та моральРозділ- Політологія Політика та мораль План План Вступ 3 1
7. Административно-процессуальная деятельность
8. 1Конечность. Должен приводить к решению
9. Психологическая помощь при психических расстройствах
10. Постоянное взаимодействие особи с окружающей средой в виде организованных потоков энергии и вещества подд
11. еврейски. 67 золотых правил В этой небольшой книге приводятся уникальные правила ведения бизнеса созданные
12. АЛЬФАРАСА ББК 84 2РосРус 6 4 К ~ 68 ПРОВОДНИК
13. Вариант 1 1. Установите соответствие- 1 онтология б а учение о человеке
14. т; Сост ГБ Сойфер Пермь 2005
15. микросреда маркетинга международная среда маркетинга макросреда маркетинга Указать факторы внутр
16. Учебное пособие- Работа в программе Word
17. Архітектура промислових і цивільних будівель МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК до виконання курсов.html
18. денежное выражение стоимости товара
19. Основные фонды, оборотные средства и себестоимость продукции предприятия
20. БАШКИРСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ УНИВЕРСИТЕТ Кафедра экологического трудового и финансового права.html