Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

З курсу ldquo;ОІТrdquo; Виконав студент групи КН16 Гатала А

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Міністерство освіти і науки України

НУ “ЛП”

Кафедра ІСМ

Звіт

З лабораторної роботи №3

Текстовий процесор Microsoft Word. Робота з таблицями, графічними зображеннями та редактором формул

З курсу “ОІТ”

 

Виконав

студент групи КН-16

Гатала А.І

Прийняв

асистент

Висоцька В.А

Мета роботи:Ознайомитись з основними поняттями та принципами роботи з текстовим процесором Microsoft Word. Навчитись налаштовувати робоче середовище процесора, форматувати текст, працювати з графічними зображеннями, таблицями та підпрограмою Microsoft Equation.

Теоретична частина

Microsoft Word – текстовий процесор, який призначений для підготування та форматування документів, в основному текстового змісту. Крім тексту, документи можуть містити графіку, звукові файли, відеокліпи, рисунки, діаграми, таблиці, формули тощо. Програма дає змогу виконувати введення, форматування, перевірку і виведення тексту для друкування.

Текстовий процесор є потужною програмою для створення невеликих текстових документів, брошур, буклетів. Для створення та підготування до друку книг, газет або журналів застосовуються видавничі системи. Основним завданням яких є створення електронного оригінал-макета, де текст та ілюстрації будуть розміщені саме так, як у майбутній газеті чи книзі.

Серед видавничих систем найпопулярнішими є PageMaker, QuarkXPress, Ventura Publisher. Основне призначення Microsoft Word – професійне створення, редагування та макетування текстових документів.

Після завантаження програми створюється новий документ з ім’ям Документ 1. Вікно, яке відкриється, у верхній частині містить рядок із заголовком програми та стандартними атрибутами рядка-заголовка додатків Windows.

Під заголовком вікна розміщено програмне меню, що складається з пунктів: Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат, Сервіс, Таблиця, Вікно, Довідка. Під рядком меню знаходяться панелі інструментів, які забезпечують швидкий доступ до команд, що часто використовуються. Нижче розміщена лінійка, яка відображає параметри полів сторінки, абзацні відступи і відступи стовпців таблиці. Як видно з опису зазначена структура є подібною до текстового редактора WordPad.

У Microsoft Word є вбудовані шаблони, за якими можна оформити діловий лист, заяву, web-сторінку. Щоб вибрати шаблон, слід натиснути мишею на пікто- грамі Створити на панелі інструментів або застосувати команду Створити у меню Файл. Для збереження документу необхідно вибрати команду Зберегти як у меню Файл. Для продовження роботи над документом, що є створений його необхідно завантажити із зовнішнього носія інформації за допомогою кнопки Відкрити на панелі інструментів або виконати команду Відкрити у меню Файл. Введення тексту можна здійснювати в одному з двох режимів: вставки або заміни. Під час введення нового тексту в режимі вставки текст зсувається вправо від точки введення. В режимі заміни попередній текст знищується і замінюється новим. Для зміни режимів використовується клавіша Ins.

Одним із важливих об’єктів під час роботи з текстом є абзац. Абзаци відділяються один від одного за допомогою клавіші Enter. З абзацом пов’язують параметри його форматування: шрифти, відступи, інтервали тощо.

Вибір фрагмента можна виконати за допомогою миші, клавіатури або через команду Виділити все в меню Правка. Виділені фрагменти документа можна знищувати, переміщувати або копіювати. Копіювання, вилучення, вставка і вирізання інформації виконуються за допомогою буфера обміну через відповідні команди: Копіювати, Вирізати та Вставити. Зазначені команди містяться в опції меню Правка або їх можна ввести за допомогою кнопок на панелі інструментів або комбінації клавіш.

Клавіші панелі інструментів є найшвидшими засобами форматування символів та абзаців. Форматування символів можна виконувати як під час введення тексту, так і після його завершення. Універсальним засобом форматування символів є вікно діалогу Шрифт, яке викликається за допомогою команди Шрифт у меню Формат або контекстного меню.

Сторінка може мати орієнтацію щодо розташування як по вертикалі (книжкова орієнтація) або по горизонталі (альбомна орієнтація). Між текстом і краями сторінки документа розташовані порожні ділянки – поля. Розрізняють верхнє, нижнє, ліве і праве поля. Параметри сторінок у створюваному документі встановлюються за допомогою команди Параметри сторінки в меню Файл та вибрати закладку Розмір паперу, що дає змогу задати розмір аркуша, на якому здійснюватиметься друк, а також визначити орієнтацію аркуша – книжкову чи альбомну. Важливим елементом сторінки є колонтитул. Колонтитули – це повторювані  елементи документа, розташовані у верхній або нижній частині сторінки. Верхня або нижня частини сторінки утворюють зони колонтитула, де можна розмістити текст, графіку номера сторінок, час, дату.

Для створення колонтитула потрібно двічі натиснути мишею в зоні колонтитула (або обрати команду Вид\Колонтитули). На панелі Колонтитули є клавіша Верхний/нижний колонтитул, за допомогою якої можна обирати верхній або нижній колонтитул та ввести потрібний текст. Для розміщення номерів сторінок в зоні колонтитула необхідно на панелі Колонтитули натиснути на кнопку Номер сторінки та Формат номеру сторінки і вибрати їх вигляд в залежності від необхідності. Вилучення створених номерів сторінок здійснюється шляхом подвійного клацання мишею на номерові та натисненням на клавішу Delete.

Хід роботи

  1.  Оформляю титульну сторінку роботи.
  2.  Здійснюю переклад, регадування тексту відповідно до свого варіанта(ст.35-36).
  3.  Зберігаю документ. Також вставляю колонтитули та нумерацію сторінок
  4.  Задаю час автозберігання документа(5 хвилин).
  5.  Задаю абзацний  відступ(1см).
  6.  Зберігаю текст на диску.
  7.  Будую засобами Microsoft Word векторний рисунок згідно із завданням 2 та розміщаю його всередині тексту.
  8.  Задаю 2 паролі: для відкриття документа (1111) та для дозволу робити зміни у файлі (1112)
  9.  Визначаю кількість слів та символів які містяться у набранному тексті.
  10.  Заміняю всі букви «а» в тексті на своє ім'я(Андрій).
  11.  Ввожу формулу згідно із своїм варіантом(18(3)).
  12.  Будую таблицю яка містить 6 стовпців: №, прізвище, ім’я, группа, адреса, телефон та 8 рядків
  13.  Зберігаю резулятати в особистій папці.

Заміна букви «А»

4.1. ПроектувАндрійння прогрАндріймного зАндрійбезпечення при структурному підході

При проектувАндрійнні склАндрійдного прогрАндріймного зАндрійбезпечення перш зАндрій все необхідно визнАндрійчити структурні компоненти і зв'язки між ними. ОтримАндрійнАндрій в результАндрійті структурАндрій ПО повиннАндрій бути предстАндрійвленАндрій ​​у вигляді структурної Андрійбо функціонАндрійльної схем і специфікАндрійцій її компонентів [1].

4.1.1 . СтруктурнАндрій схемАндрій розробляється прогрАндріймного зАндрійбезпечення

Структурної нАндрійзивАндрійють схему , що відобрАндрійжАндрійє склАндрійд і взАндрійємодію з упрАндрійвління чАндрійстин розроблювАндрійного прогрАндріймного зАндрійбезпечення.
СтруктурнАндрій схемАндрій визнАндрійчАндрійється Андрійрхітектурою розроблювАндрійного ПЗ ( див. розд. 3.2).
Розробку структурної схеми прогрАндрійми зАндрійзвичАндрійй виконують методом покрокової детАндрійлізАндрійції (див. розд. 4.1.3 ) .

Структурні схеми пАндрійкетів прогрАндрійм розробляють для кожною прогрАндрійми пАндрійкетАндрій окремо, оскільки оргАндрійнізАндрійція прогрАндрійм в пАндрійкети не передбАндрійчАндрійє передАндрійчі упрАндрійвління між ними.

КомпонентАндрійми структурної схеми прогрАндріймної системи Андрійбо прогрАндріймного комплексу можуть служити прогрАндрійми , підсистеми , бАндрійзи дАндрійних, бібліотеки ресурсів і т.д.

Диспечер

Блок вирішення

Блок виведення результАндрійтів

ПриклАндрійд структурної схеми прогрАндріймного комплексу для рішення мАндрійтемАндрійтичних зАндрійдАндрійч.

Як прАндрійвило , для прогрАндріймних систем розробляється функціонАндрійльнАндрій схемАндрій , якАндрій дАндрійє більш повне уявлення про проектовАндрійний прогрАндріймному зАндрійбезпеченні з точки зору взАндрійємодії його компонентів між собою і з зовнішнім середовищем.

4.1.2 ФункціонАндрійльнАндрій схемАндрій

ФункціонАндрійльнАндрій схемАндрій (ГОСТ 19.701-90 ) - це схемАндрій взАндрійємодії компонентів прогрАндріймного зАндрійбезпечення з описом інформАндрійційних потоків , склАндрійду дАндрійних в потокАндрійх тАндрій зАндрійзнАндрійченням використовувАндрійних фАндріййлів і пристроїв [ 1]. Для зобрАндрійження функціонАндрійльних схем використовують спеціАндрійльні познАндрійчення , встАндрійновлені стАндрійндАндрійртом ( тАндрійбл. 4.1) .

Запис формули в Microsoft Equation

Побудова таблиця

Прізвище

Ім’я

Група

Адрес

Телефон

1

Цибран

Роман

КН-16

Київ

21-224-4

2

Филипишин

Назар

КН-16

Львів

42-242-2

3

Лах

Дмитро

КН-16

Стрий

74-575-2

4

Міллер

Остап

КН-16

Калуш

42-247-1

5

Туз

Олег

КН-16

Суми

94-422-4

6

Чуйко

Олег

КН-16

Харків

24-242-7

7

Леськів

Олесь

КН-16

Херсон

14-354-2

8

Бешлей

Роман

КН-16

Одеса

42-247-3

Висновок: Я ознайомився з основними поняттями та принципами роботи з текстовим процесором Microsoft Word. Навчився форматувати текст, працювати з графічними зображеннями, таблицями та підпрограмою Equation.




1. тема- Себестоимость полиграфической продукции Омск 2007 Содержание
2. Спрос, предложение и рыночные цены
3. Курсовая работа- The problems of the Subjunctive Mood in English
4. на тему- Формирование связной речи детей пятого года жизни на занятиях с игрушками
5. ЧТО ТАКОЕ ФИЛОСОФИЯ И ЗАЧЕМ ОНА Материалы к теме 1- отрывки из первоисточнико
6. Философия Норвегии
7. ИА Гончаров и его Обыкновенная история
8. Политическая система Англии
9. Шанс Атлантиде
10. на тему- Маса лінії
11. Финансовая политика Республики Казахстан
12. Реферат- Почему Александр Блок
13. Методы и модели интеллектуального автоматизированного контроля знаний
14. Основні категорії та етапи навчального процесу студента
15.  Поясните как определяется сила взаимодействия двух точечных зарядов и
16. Танеев Сергей Иванович
17. команда Брежнева не имела единой позитивной программы деятельности
18. тема конкретных экономических рычагов и организационноэкономических средств с помощью которых осуществля
19. Senasis egyptieciu kalendorius
20. Увольнение взыскание