Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Держава Закони накреслив проект нової системи виховання дітей і молоді в рабовласницькій державі

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Педагогічні погляди Платона, Аристотеля, Демокрита

Платон – видатний давньогрецький філософ, об’єктивний ідеаліст, ідеолог рабовласницької аристократії, учень Сократа. У творах «Держава», «Закони» накреслив проект нової системи виховання дітей і молоді в рабовласницькій державі. За його теорією, діти з 6 років повинні виховуватись на «майданчиках» біля храмів, де жінки-виховательки, призначені державою, розвивають їх за допомогою ігор, казок, пісень, бесід тощо. З 7 до 12 років діти відвідують державну школу, де вчаться писати, читати, рахувати, музиці і співу. Для дітей 12-16 років пропонується школа фізичного виховання – палестра – з гімнастичними вправами. При цьому нездібні діти відсіваються в ряди землеробів та ремісників. З 18 до 20 років – ефебія – посилена військово-гімнастична підготовка. З 20 років юнаки, які не виявили здібностей до наук, ставали воїнами. З 21 до 30 років, ті, що залишилися, вивчали арифметику, геометрію, астрономію і музику. Вони готуються до виконання важливих державних доручень. Особи віком від 30 до 35 найздібніші і най доброчесніші можуть продовжувати навчання, щоб потім стати керівниками держави. Після 50 років вони звільняються від керівництва державою і можуть далі самовдосконалюватися. Виховання жінок повинно бути таким само, як і Спарті. Отже, педагогічна система Платона була побудована в інтересах рабовласників, ігнорувала інтереси народу, не приймала до уваги виховання рабів. Він з презирством ставився до фізичної праці, вважаючи, що для дітей рабовласників воно не потрібно.

Аристотель – учень Платона, давньогрецький філософ і педагог. Був вихователем О.Македонського. Вперше вивів основні положення логіки. Мета виховання – розвинути в людині вищі якості душі – розумову і вольову. Виховання повинно здійснюватися державою, яка визначає зміст, мету і завдання виховання і навчання. Аристотель пропонує свою вікову періодизацію дітей – від народження до 7 років, від 7 до 14 років, від початку статевої зрілості до 21 року. До 7 років дитина виховується в сімї, де батьки повинні загартовувати дитину, виховувати засобами гри, казки, музики, моральних бесід. Від 7 до 14 років діти мали відвідувати державні школи, в яких займалися фізичними вправами, вчилися читати, лічити, музиці. Від 14 до 21 року підлітки та юнаки здобувають в школах середню освіту, яка включає знання літер, історії, філософії, математики, астрономії, музики. Для жінок програму навчання обмежував.

Демокрит – давньогрецький філософ-математик. Він створив атомістичну теорію, визнавав пізнання світу. Демокрит відстоював принцип природо відповідності, гармонійного розвитку особистості, великого значення надавав трудовому вихованню дітей та молоді, моральним вправам у їх поведінці. Мета виховання  - підготувати молодь до реального життя на землі. Основним у вихованні вважав оволодіння знаннями про природу.




1. это не что иное как усилия нацеленные на успех в день выборов
2. Минимумы, максимумы в геометрии
3. Василий Петрович Ботки
4. Маркетинг в туристской индустрии для студентов 3 курса Сущность содержание основные понятия марке
5. Лабораторная работа 4
6. Work Study US Компания
7. а обесчувствование; Миорелаксация ~ расслабление мышц поперечнополосатых; Наркоз ~ общая анестезия;.html
8. при прочих равных условиях
9. ВЕЛИКОЛУКСКАЯ ГОСУДАРСТВЕННАЯ АКАДЕМИЯ ФИЗИЧЕСКОЙ КУЛЬТУРЫ И СПОРТА
10. коммуникативного пространства.html
11. Введение Исходным пунктом планирования производственной программы предприятия выступает производств
12. Непрямі податки та їх вплив на фінансово-господарську діяльність підприємств.html
13. Разработка электронной модели конструктора сетей
14. Информационно-поисковые тезаурусы
15. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук
16. не такой как все психолог
17. На этой основе возникали различные верования и культы
18. Анализ и оценка кредитоспособности заемщика
19. той самий день; 2 цей день; ’’’’’’’ ’’’’’’будній день будні’’’ ’’’’’’’вихідний’’’ ’.html
20. Жилищное законодательство- Основные положения политики Российской Федерации в жилищной сфере их з