Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і Тому сформувалося декілька типів мікропроцесорних систем що розрізняються потужністю універсальністю ш

Работа добавлена на сайт samzan.net:


  1.  Типи мікропроцесорних систем

Діапазон використання мікропроцесорної техніки зараз дуже широкий, вимоги до мікропроцесорних систем пред'являються самі різні. Тому сформувалося декілька типів мікропроцесорних систем, що розрізняються потужністю, універсальністю, швидкодією і структурними відмінностями. Основні типи наступні:

  1.  мікроконтролери - найпростіший тип мікропроцесорних систем, в яких вся або більшість вузлів системи виконані у вигляді однієї мікросхеми;
  2.  контролери - управляючі мікропроцесорні системи, виконані у вигляді окремих модулів;
  3.  мікрокомп'ютери - більш потужні мікропроцесорні системи з розвиненими засобами сполучення із зовнішніми пристроями.
  4.  комп'ютери (у тому числі персональні) - найпотужніші і найуніверсальніші мікропроцесорні системи.

Чітку межу між цими типами іноді провести досить складно. Швидкодія всіх типів мікропроцесорів постійно росте, і нерідкі ситуації, коли новий мікроконтролер виявляється швидшим, наприклад, застарілого персонального комп'ютера. Але деякі принципові відмінності все-таки є.
Мікроконтролери є універсальними пристроями, які практично завжди використовуються не самі по собі, а у складі складніших пристроїв, у тому числі і контролерів. Системна шина мікроконтролера прихована від користувача усередині мікросхеми. Можливості підключення зовнішніх пристроїв до мікроконтролера обмежені. Пристрої на мікроконтролерах звичайно призначені для вирішення однієї задачі.
Контроллери, як правило, створюються для вирішення якоїсь окремої задачі або групи близьких задач. Вони звичайно не мають нагоди підключення додаткових вузлів і пристроїв, наприклад, великої пам'яті, засобів вводу/виводу. Їх системна шина частіше за все недоступна користувачу. Структура контролера проста і оптимізована під максимальну швидкодію. В більшості випадків виконувані програми зберігаються в постійній пам'яті і не міняються. Конструктивно контролери випускаються в одноплатному варіанті.
Мікрокомп'ютери відрізняються від контролерів відкритішою структурою, вони допускають підключення до системної шини декількох додаткових пристроїв. Виготовляються мікрокомп'ютери в каркасі, корпусі з роз'ємами системної магістралі, доступними користувачу. Мікрокомп'ютери можуть мати засоби зберігання інформації на магнітних носіях (наприклад, магнітні диски) і досить розвинені засоби зв'язку з користувачем (відеомонітор, клавіатура). Мікрокомп'ютери розраховані на широкий круг задач, але на відміну від контролерів, до кожної нової задачі його треба пристосовувати наново. Виконувані мікрокомп'ютером програми можна легко міняти.
Нарешті, комп'ютери і найпоширеніші з них - персональні комп'ютери - це найуніверсальніші з мікропроцесорних систем. Вони обов'язково передбачають можливість модернізації, а також широкі можливості підключення нових пристроїв. Їх системна шина, звичайно, доступна користувачу. Крім того, зовнішні пристрої можуть підключатися до комп'ютера через деяку кількість вбудованих портів зв'язку (кількість портів доходить іноді до 10). Комп'ютер завжди має сильно розвинені засоби зв'язку з користувачем, засоби тривалого зберігання інформації великого об'єму, засобу зв'язку з іншими комп'ютерами по інформаційних мережах. Області використання комп'ютерів можуть бути самими різними: математичні розрахунки, обслуговування доступу до баз даних, управління роботою складних електронних систем, комп'ютерні ігри, підготовка документів і т.д.
Будь-яку задачу у принципі можна виконати за допомогою кожного з перерахованих типів мікропроцесорних систем. Але при виборі типу треба по можливості уникати надмірності і передбачати необхідну для даної задачі гнучкість системи.
В даний час при розробці нових мікропроцесорних систем частіше за все вибирають шлях використовування мікроконтролерів (приблизно в 80% випадків). При цьому мікроконтролери застосовуються або самостійно, з мінімальною додатковою апаратурою, або у складі складніших контролерів з  засобами вводу/виводу.
Класичні мікропроцесорні системи на базі мікросхем процесорів і мікропроцесорних комплектів випускаються зараз досить рідко, в першу чергу, через складність процесу розробки і відладки цих систем. Даний тип мікропроцесорних систем вибирають в основному тоді, коли мікроконтролери не можуть забезпечити необхідних характеристик.
Нарешті, помітне місце займають зараз мікропроцесорні системи на основі персонального комп'ютера. Розробнику в цьому випадку потрібно тільки оснастити персональний комп'ютер додатковими пристроями сполучення, а ядро мікропроцесорної системи вже готове. Персональний комп'ютер має розвинені засоби програмування, що істотно спрощує задачу розробника. До того ж він може забезпечити найскладніші алгоритми обробки інформації. Основні недоліки персонального комп'ютера - великі розміри корпусу і апаратурна надмірність для простих задач. Недоліком є і непристосованість більшості персональних комп'ютерів до роботи в складних умовах (запорошеність, висока вологість, вібрації, високі температури і т.д.). Проте випускаються і спеціальні персональні комп'ютери, пристосовані до різних умов експлуатації.

2. Структура типового робочого вікна ос Windows. Елементи вікна.

Для діалогу користувача із комп’ютером в ос Windows в основному використовується вікно. Можна сказати, що головне вікно є вікно мого комп’ютера, яке відкривається при двійному натиску на значку мого комп’ютера є головним вікном ос Windows, у цьому вікні містяться всі доступні ресурси комп’ютера та стандартні папки: мої документи, панель інструментів та деякі інші.

Вікно об’єкта(програми, папки) – це прямокутна ділянка на екрані, яке складається із трьох основних елементів:

  1.  Рядка із назвою об’єкта і кнопками керування вікном;
  2.  Рядка меню;
  3.  Робочого поля.

Не обов’язковими елементами є рядки панелей інструментів і статусу. Користувач може їх вимкнути чи ввімкнути за допомогою пункту меню Вигляд. За допомогою команд цього пункту можна об’єкти у вікні розташувати різними видами: таблиця, великі значки, малі значки, список.

На екрані може бути кілька вікон, але лише одне із них є активним, воно має інший колір заголовку та є розташоване поверх всіх вікон.

Для закриття найчастіше використовується кнопка у вигляді хрестика, після натискання якої вікно закриється, також вікно можна закрити натиснувши одноразово ПКМ на стрічці меню, після цього у меню, що з’явилось вибрати пункт закрити, також можна просто двічі натиснути ЛКМ на значку, що міститься зліва на стрічці заголовку, також можна закрити вікно натиснувши у пункті головного меню файл та його підпункт закрити, при натисканні комбінації клавіш Alt-F4. Також вікно можна мімізувати за допомогою кнопки, що міститься порук із кнопкою закрити та має вигляд рисочки, після цієї дії вікно хімізується на панель задач, що міститься у нижній частині екрану. Кнопка, що має вигляд квадратика розгортає вікно до максимального розміру.

3. Стрічка вікна Word 2010. Налаштування стрічки

Стрічка ЦЕ  головний елемент призначеного для користувачаінтерфейсу Microsoft Word 2010 . Стрічка є динамічним об'єктом - під час виконання певних операцій над об'єктами документа на Стрічці автоматично з'являються ті елементи керування, які потрібні для роботи саме з цим об'єктом. За допомогою Стрічки можна швидко знаходити необхіднікоманди (елементи керування - меню, кнопки, списки, поля зі списками, лічильники, прапорці і т.п.).Команди впорядковані в логічні групи , зібрані на вкладках . Видалити стрічку не можна.Однак, щоб збільшити робочу область, стрічку можна приховати (згорнути) . Стрічка будеприхована, назви вкладок залишаться.

Для використання стрічки в згорнутому стані клацніть по назві потрібної вкладкиа потім виберіть параметрабо командуяку слід використовуватиПісля вибору команди і встановлення потрібних параметрів стрічка зновузгорнеться.

"Згорнути-відновити стрічку" інші способи:

  1.  Щоб швидко згорнути стрічкудвічі клацніть ім'я активної вкладкиДля відновлення стрічки двічі клацнітьвкладку.
  2.  Щоб згорнути або відновити стрічкуможна також натиснути комбінацію клавіш Ctrl + F1.

        Зовнішній вигляд стрічки залежить від ширини вікначим більше ширинатим докладніше відображаютьсяелементи вкладки.          

       Стрічку можна настроювати: перейменовувати та змінювати послідовність розташування постійних вкладок, створювати нові вкладки і видаляти їх, створювати, видаляти, змінювати розташування груп елементів на вкладках, додавати і видаляти окремі елементи і інші.  Налаштування стрічки виконується в категорії Налаштування стрічки вікна Параметри Word . Щоб відкрити категорію Налаштування стрічки виконайте наступні дії: 

  1.          Клацніть правою кнопкою миші в будь-якому місці стрічки. 
  2.          У контекстному меню виберіть команду Настроїти стрічку. 

4. Яке призначення мають елементи вікна Excel?

Microsoft Excel — засіб для роботи з електронними таблицями, що набагато перевищує за своїми можливостями існуючі редактори таблиць. Перша версія даного продукту була розроблена фірмою Microsoft у 1985 році. Microsoft Excel — це простий і зручний засіб, що дає можливість проаналізувати дані і за необхідності поінформувати про результат зацікавлену аудиторію, використовуючи Internet. Microsoft Excel є на сьогоднішній день найпопулярнішим табличним редактором у світі.

Спеціальні можливості. У Microsoft Excel включені деякі можливості, що дають змогу спростити роботу і виконати необхідні обчислення.

Перша – автозаповнення таблиці. Режим Автозаполнение, що дає змогу створювати послідовності з числових чи текстових значень, практично не вводячи дані вручну, також розширений.

У редакторі Microsoft Excel можливо створювати свої власні режими автозаповнення. Наприклад, якщо потрібно створити аркуші із заголовками типу Січень, Лютий, Березень і т. д., — до наших послуг режим Автозаполнение. Більше того, команда Сортировка обробляє тепер і користувацькі (тобто створені) списки Автозаполнения, тож ми завжди зуміємо відсортувати свої дані.

Друга спеціальна можливість — команда Автосуммирование, дає змогу складати числові значення одним натисканням миші, зробити це одночасно і з рядками, і зі стовпцями. За цією командою можна підбивати загальні підсумки навіть у таблицях із проміжними підсумками.

Також існує така можливість, як Подбор параметров (одержати необхідний результат, змінюючи вихідні дані) і Поиск решения (знаходження коренів рівнянь).

Ще однією цікавою особливістю редактора Excel є можливість роботи з географічними мапами Карта.

Вариант 15

  1.  Мікропроцесори.Основні параметри мікропроцесорів

Основні характеристики мікропроцесора

Мікропроцесор характеризується:

1) Тактовою частотою, що визначає максимальний час виконання переключення

елементів в ЕОМ;

2) Розрядністю, тобто максимальним числом одночасно оброблюваних двійкових

розрядів.

Розрядність МП позначається m/n/k/ і включає: m - розрядність внутрішніх регістрів, визначає приналежність до того або іншого класу процесорів; n - розрядність шини даних, визначає швидкість передачі інформації; k - розрядність шини адреси, визначає розмір адресного простору. Наприклад, МП i8088 характеризується значеннями m/n/k=16/8/20;

3) Архітектурою. Поняття архітектури мікропроцесора містить у собі систему команд і способи адресації, можливість сполучення виконання команд у часі, наявність додаткових пристроїв у складі мікропроцесора, принципи і режими його роботи. Виділяють поняття мікроархітектури і макроархітектури.

Мікроархітектура мікропроцесора - це апаратна організація і логічна структура мікропроцесора, регістри, що керують схеми, арифметико-логічні пристрої, що запам'ятовують пристрої і зв'язують їхні інформаційні магістралі.

Макроархітектура - це система команд, типи оброблюваних даних, режими адресації і принципи роботи мікропроцесора.

У загальному випадку під архітектурою ЕОМ розуміється абстрактне представлення машини в термінах основних функціональних модулів, мови ЕОМ, структури даних.

Мікропроце́сор (англ. microprocessor) — інтегральна схема, яка виконує функції центрального процесора (ЦП) або спеціалізованогопроцесора. Сьогодні слово мікропроцесор є практично повним синонімом слова процесор, оскільки функціональний блок, що на ранніх стадіях розвитку обчислювальної техніки займали цілу плату чи навіть шафу, тепер вміщається в одну невеличку інтегральну схему із сотнями мільйонів транзисторів всередині. З середини 1980-х мікропроцесори витіснили інші види ЦП. Проте загалом це не так: центральні процесорні пристрої деяких суперкомп'ютерів навіть сьогодні є складними комплексами великих (ВІС) і надвеликих (НВІС) інтегральних схем.

2. Інтерфейси в обчислювальній техниці. Інтерфейс користувача. Користувацкий

 інтерфейс Windows 7. Стилі оформлення. Desktop

Інтерфе́йс (англ. interface):

  1.  сукупність засобів і правил, що забезпечують взаємодію пристроїв обчислювальної системи та (або) програм;
  2.  сукупність описів і узгоджень про процедуру передачі управління в підпрограму та повернення в вихідну програму.

Інтерфейс (від англ. Interface — поверхня розділу, перегородка) — сукупність засобів, методів і правил взаємодії (управління, контролю і т. д.) між елементами системи. Цей термін використовується в багатьох галузях науки і техніки. Його значення відноситься до будь-якого сполучення взаємодіючих сутностей (як природничих, так апаратних і людино-машинних). Під інтерфейсом розуміють не тільки пристрої, але й правила (протокол) взаємодії цих пристроїв.

Приклади:

  1.  віжки — головний елемент інтерфейсу між конем і кучером, або ж, — інтерфейс системи «кінь-кучер»);
  2.  кермо, педалі газу і гальма, ручка КПП — інтерфейс (управління) автомобіля або ж інтерфейс системи «водій-автомобіль»;
  3.  електричні вилка і розетка — є інтерфейсом енергопостачання більшості побутових приладів;
  4.  елементи електронного апарату (радіо, годинника і т. д.) — дисплей, набір кнопок і перемикачів для настройки, плюс правила керування ними — інтерфейс системи «людина-машина»;
  5.  клавіатура і миша — елементи інтерфейсу в системі «користувач-ЕОМ» (у свою чергу, і самі клавіатура і миша мають власні інтерфейси сполучення з комп'ютером);

Залежно від контексту, поняття застосовне як до окремого елементу (інтерфейс елементу), так і до зв'язка елементів (інтерфейс сполучення елементів).
У контексті окремого елемента 
інтерфейс елемента протилежний реалізації елементу (внутрішньому устрою та функціонування). Користувачеві елемента немає потреби знати, як реалізований використовуваний елемент, щоб керувати ним, але використовуваний елемент має надати інтерфейс управління. Наприклад, водієві зовсім не обов'язково знати, як влаштований двигун, щоб керувати автомобілем, достатньо користуватися інтерфейсом автомобіля (кермом і педалями).

Інтерфейси в обчислювальній техніці

Інтерфейси є основою взаємодії сучасних інформаційних системах. Якщо інтерфейс якого-небудь об'єкту (персонального комп'ютера, програми, функції) не змінюється (стабільний, стандартизований), це дає можливість модифікувати сам об'єкт, не перероблюючи його принципи взаємодії з іншими об'єктами.

В обчислювальний системі взаємодія може здійснюватися на користувацькому, програмному і апаратному рівнях. Відповідно до цього інтерфейси можуть існувати як:

Спосіб взаємодії фізичних пристроїв

Спосіб взаємодії віртуальних пристроїв

Спосіб взаємодії людина-машина

Windows 7 підтримує три варіанти оформлення, призначеного для користувацького інтерфейсу:

  1.  Windows Aero — це оригінальний стиль оформлення з прозорими багатоколірними рамками вікон, вживаний за умовчанням для комп'ютерів з більш ніж 1 Гб ОЗУ. Доступний на Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional і старших редакціях.
  2.  Windows 7 — спрощений стиль — Windows Aero з деякими відключеними можливостями (наприклад, прозорість вікон і Windows Flip 3d). Вимоги до системи — такі ж, як і в Windows Aero. Доступний на всіх редакціях Windows 7, і є основним в редакції Windows 7 Starter. Цей стиль так само застосовується при запуску застосунків в режимі сумісності.
  3.  Класична — мінімальні вимоги до системи, оформлення вікон в стилі «класичної» теми Windows XP. Доступні різні колірні схеми, зокрема, подібні до схем Windows 98; користувач може створювати свої колірні схеми.
  4.  

Вопрос 3

Структура вікна Office Word 2007-2010

Командні вкладки в призначеному для користувача інтерфейсі Office Word 2007-2010 впорядковані згідно послідовності завдань, які, як правило, виконуються при роботі над різними етапами створення документа. Розглянемо короткий опис командних вкладок і вміст кожній з них.

   Вкладка Головна містить команди, пов'язані з буфером обміну, вибором шрифтів, настройками абзацу, стилями і правкою.

   Вкладка Вставка містить інструменти для додавання сторінок, таблиць, ілюстрацій, посилань, заголовків, колонтитулів, текстових об'єктів і символів в документ.

   Вкладка Розмітка сторінки містить команди для роботи з темами, фоновими зображеннями і інтервалами між абзацами в документі. Крім того, тут можна настроювати параметри сторінки і порядок розташування елементів на сторінці.

   Вкладка Посилання містить спеціальні елементи, використовувані при створенні великих документів, статей, наукових робіт і т.п.: зміст, виноски, цитати і бібліографія, заголовки, наочний покажчик і перелік правовласників.

   Вкладка Розсилки - нововведення в інтерфейсі Office Word 2007-2010. Тут можна знайти все, що необхідне при створенні, попередньому перегляді і реалізації проекту злиття пошти.

   Вкладка Рецензування містить всі команди, необхідні для перевірки (орфографія, тезаурус і так далі) документа і надання до нього доступу іншим користувачам з метою перегляду. Тут також є команди для додавання коментарів, відстежування і обробки змін, порівняння версій і захисту документа.

   Вкладка Вигляд містить все необхідне для відображення документа різними способами, починаючи з базових представлень документа і закінчуючи набором засобів відображення для роботи з лінійками і сітками, а також для роботи з декількома документами в декількох вікнах.

Засоби управління відображенням документа розташовані в правому нижньому кутку вікна Office Word 2007-2010, тому можна легко перемикати уявлення. Новий повзунок Масштаб - прекрасний інструмент, що дозволяє збільшити або зменшити масштаб зображення безпосередньо під час роботи.

 




1. это законодательство Ликурга.
2. Об авторском и смежных правах
3. Нерациональное зерно десять проблем финансиста
4. Статистика страховой и кредитной деятельности
5. У нас неприятности
6. задание Билет 2 Стилеобразующие средства радиожурналистики
7. .02 Консультация
8. Внешний анализ финансового состояния 1
9. На манипулятивном уровне по крайней мере один из партнеров пытается прибегнуть к различного рода ухищрения
10. информационное общество
11. Реферат- Воздействие радиационного излучения на операционные усилители
12. 20р
13. Р.Е. Алексеева Кафедра ldquo;Компьютерные технологии в проектировании и производстве rdquo; И
14. немецкий философ родился в Штутгарте герцогство Вюртемберг 27 августа 1770 года
15. тематики Выделяют 5 этапов
16.  Ювентус 2 6 5 2 2 0 0
17. Развитие Приморского Края
18. 16 Древняя Русь IXначало XII вв
19. х pp XVIII ст Щоправда тоді здійсненню таких намірів перешкоджали невизначеність у російськотурецьких віднос
20. ОКТЯБРЬГРОДНО 2008 годовой К О Д Ы Организация СПК