Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

чорноробів політичної кухні ще не став на ноги жоден більшменш відомий професійний політик

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Процес організації й проведення виборчої кампанії політичного лідера надзвичайно складний. Він потребує не лише значних матеріальних і фінансових ресурсів, відповідного політичного капіталу лідера та його інтелектуального потенціалу, а й добре зорганізованої, згуртованої команди професіоналів у галузі політичних технологій, політології, соціології, соціальної психології та менеджменту. Останніх у нас, до речі, несправедливо й принизливо називають апаратника-ми-бюрократами, хоча без цих "чорноробів" політичної кухні ще не став на ноги жоден більш-менш відомий професійний політик.

Отже, принципове завдання, яке має вирішити кандидат, — це формування працездатної команди. Вона, у свою чергу, й займатиметься проблемами матеріально-фінансового забезпечення кампанії, організаційними, політико-ідеологічними та багатьма іншими питаннями, що повсякчас виникатимуть упродовж виборчого марафону.

Фахівці радять звернути особливу увагу на розподіл функцій всередині команди політичного лідера, виокремлюючи тих, хто готує матеріали для кандидата безпосередньо, і тих, хто займається поточними організаційними проблемами. Такий розподіл обов'язків дає змогу кандидатові не відволікатися на дріб'язкові щоденні справи, а зосередитися на стратегічних питаннях.

якщо політичний лідер, який переміг, запропонує їм досить впливові посади в апараті своєї адміністрації, подекуди вони не завжди їм під силу. І тоді ця, здавалося б, морально-етична проблема набуває практичного втілення, якщо люди, які непогано справлялися зі своїми обов'язками під час виборчої кампанії, у "мирних" умовах, навпаки, гальмують роботу тепер уже урядової команди.

До складу патронажної частини команди, як правило, входять один-два менеджери, радники з економіки, внутрішньополітичних питань, проблем зовнішньої політики, прес-секретар і фахівець, який створює відповідний імідж.

Апаратна частина команди, яку очолює головний менеджер, впроваджує в життя стратегічні й тактичні задуми мозкового центру команди, вирішує конкретні питання політичного рекламування і т. ін.

Офіційною частиною команди кандидата після його реєстрації є довірені особи, які мають юридичні повноваження представляти кандидата у відносинах з виборчими комісіями, органами влади та засобами масової інформації

Функціонально команда кандидата повинна мати такі структурні підрозділи (розглянемо на прикладі передвиборного штабу 42-го Президента США Б. Клінтона): групи політичного аналізу, преси, планування, розповсюдження матеріалів, підготовки статей і виступів, роботи зі штатами, організації масових заходів, служба редагування вже підготовлених виступів і заяв (у складі психологів, правників, мовників та інших спеціалістів), а також "бригада швидкого реагування". Основним завданням останньої є організація відгуків на всі події, заяви та дії конкурентів.

Здебільшого на етапі висування претендентів у кандидати групи підтримки агітували й збирали підписи на користь свого лідера. А після реєстрації кандидатів групи підтримки розпочали політичне рекламування програм і особистостей своїх протеже.

Крім того, під час організації проведення виборів бажано також утворити неформальні групи підтримки.

1. Група прихильників у складі досить відомих і популярних представників творчої та наукової інтелігенції, які можуть виступати як "фігура ретранслятора", котра користується повагою громадськості.

2. Група організаційно-методичного та наукового забезпечення у складі психологів, спеціалістів з політичного менеджменту й маркетингу, засобів масової інформації, художників і поліграфістів. Ця група прихильників покликана розробляти необхідні матеріали, рекомендації та зразки наочної агітації.

3. Група швидкого реагування — оперативного вивчення громадської думки, її моніторингу з метою дослідження динаміки рейтингу популярності кандидата, окремих положень його програмних настанов та аспектів і особливостей формування політичного іміджу кандидата.


Політична реклама має різні визначення, але в усіх є спільний момент — це комунікація за допомогою ЗМІ та інших засобів зв'язку з метою вплинути на установки людей щодо політичних суб'єктів та об'єктів. Такими суб'єктами можуть бути кандидати на виборах, діячі політики, політичні організації, державні структури. Політичними об'єктами можуть стати програми, політичні події, документи, бюджет. Політична реклама формує імідж людей, ідей, програм, політичних поглядів. Політологічний словник виокремлює такі етапи політичного рекламування:

1)дослідження характеристик ідеального іміджу;

2)дослідження характеристик реального іміджу;

3)«упаковка» (проектування) іміджу, що планується на «продаж»;

4) розробка форм, методів і засобів просування «упакованого» іміджу на політичний ринок;

5)«продаж» створеного іміджу через засоби політичної комунікації, аналіз ефективності рекламної кампанії та коригування раніше запланованих дій.

З погляду на
 носії політичної реклами виділяють такі її різновиди: усна політична реклама; політична радіореклама; художній портрет і культура; політична карикатура; фотографія; політичний плакат; листівка; кінореклама; телевізійна реклама; мультфільм; сувенірна продукція як політична реклама.

Оскільки політична реклама є формою непрямої політичної комунікації, то в неї є джерело, засоби доставки і адресат. Саме тому щоб акт комунікації відбувся, необхідно щоб комунікатор і адресат розмовляли однією мовою і однаково розуміли сказане, щоб вони мали спільний досвід, необхідний для розуміння архетипічних символів, тобто переживали ряд однакових подій, щоб вони належали до одного й того самого соціокультурного середовища.

Виокремлюють такі
 комунікативні функції реклами:

1.
Привернення уваги до повідомлення.

2.
Інформаційна функція реклами — повинна містити такі відомості про об'єкт, що рекламується, які створили б у адресата образ — знання.

3.
Переконуюча функція. Щоб запевнити людей, комунікатор в рекламі використовує різноманітні логічні схеми, допоміжні малюнки, креслення, моделі, щоб роз'яснити свою позицію і закріпити враження. Переконуючи, політична реклама створює в адресата значення об'єкта, що рекламується, особистісний зміст, чи, іншими словами — образ-значення. Вона переконує людину, що цей об'єкт для неї значимий і привабливий, бо може задовольнити його потребу, або небезпечний, бо блокує задоволення цієї потреби.

4.
Спонукальна функція. Створивши чи змінивши знання адресата рекламного повідомлення про те, що рекламується, тобто створивши образ-знання і сформулювавши особистісний сенс, тобто образ-значення, об'єкта політична реклама змінює установку людини на політичний об'єкт. Тим самим створюється база для зміни поведінки у відношенні до об'єкта. У людей з'являється мотив до дії: за допомогою цього об'єкта задовольнити актуалізовану чи сформовану у них потребу.




1. ЗАТВЕРДЖУЮ Заступник декана-директора з навчальної роботи
2. Определите количество предикативных частей в анализируемой конструкции их границы внимательно прочит
3. Планирование воспитательной работы
4. Тема- Використання засобів оптимізації у середовищі MS Excel
5. Основи державного права Великобританії
6. .История как наука- этапы становления предмет методы исследования функции исторического знания
7. Использование инбридинга в животноводстве
8. тематика научнопедагогическая деятельность Учебный год 20132014 курс ~ 3 семестр ~ 1 1
9. Масонство
10. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Донецьк ~ Дисертацією є
11. Кругооборот оборотных средств и пути его ускорения.html
12. работоспособность системы и отказ системы
13. ажыўленне мёртвага літаратурнай мовы сучасная гісторыя іўрыту; 4 стварэнне новага літаратурнага мовы гіс
14. Тема- Страна сказок Программное содержание Часть Закрепить умение вести счет предметов
15. ДЕРЕВООБРАБАТЫВАЮЩИХ ПРОИЗВОДСТВ.
16. Лабораторная работа 1 4 часа Знакомство с моделирующей программой Electronics Workbench 5
17. Направления логистики
18. Современные материальные носители документированной информации
19. вариант Ваш НикВаш возрастКоличество лет в отношениях Инструкция-
20. іДівчата збираються повільніше- їм ще треба зробити макіяж розмалювати обличчя і надухатися справжніми фра