Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

це процес видалення з матеріалу вологи що забезпечується її випаровуванням та відведенням пари що утворює

Работа добавлена на сайт samzan.net:


  1.  Загальна характеристика процесу сушіння

Сушка  - це процес видалення з матеріалу вологи, що забезпечується її випаровуванням та відведенням пари, що утворюється.

Кінетика процесу сушіння

Кінетика сушіння встановлює зв’язок між зміною вологості матеріалу у часі та параметрами проходження процесу. Рівняння кінетики характеризують процес видалення вологи із матеріалу у часі та використовуються для визначення тривалості та режиму сушіння.

Під кінетикою процесу сушіння розуміють зміну середньої вологості та температури з перебігом часу. Графічно кінетичні закономірності зміни середньооб’ємної вологості матеріалу у часі с= f(t) відображується кривою, що називають кривою сушіння :

           Рис. 1  Крива сушіння

Швидкість сушіння визначається по кривій сушіння графічним диференціюванням. Для цього у довільній точці кривої, що характеризує вологість у даний момент часу, потрібно провести дотичну до перехрещення з віссю абсцис. Тангенс кута нахилу дотичної до вісі абсцис визначає швидкість сушіння. Період ВС характеризує ділянку постійної швидкості сушіння. Від точки С швидкість сушіння починає знижуватися, що обумовлено збільшенням внутрішньо дифузійного опору та досягненням у певний момент часу значення, рівного  зовнішньо дифузійному опору.

Вологість, що відповідає точці переходу з горизонтальної прямої до кривої лінії на межі між періодами постійної швидкості та швидкості, що зменшується, називають критичною вологістю . При досягненні матеріалом рівноважної вологості процес сушіння закінчується. Зовнішній вигляд типової кривої швидкості сушіння зображений на рис. 2:

АВ – період нагріву матеріалу

ВС - період постійної швидкості

СД - період спаду швидкості

Рис.  2   Крива швидкості сушіння

Період постійної швидкості сушіння характеризується постійною температурою матеріалу, а період спаду швидкості сушіння – зростанням температури матеріалу.

  1.  Технологічна схема установки та її пояснення

Барабанні сушарки безперервної дії призначені для сушки сипких матеріалів  димовими  газами або нагрітим повітрям. Барабанні сушарки застосовуються для сушіння сипучих і мало сипучих матеріалів (колчедан, вугілля, фосфорити, мінеральні солі, руда, добрива, пісок, різні хімічні продукти і т.д.).

Вологий матеріал з бункера 1 за допомогою живильника 2 потрапляє в сушильний барабан 3, що обертається. Вісь барабана може бути нахилена до горизонту на 0,5° - 7°. Паралельно матеріалу в сушарку подається сушильний агент, що утворюється при згорянні палива в паливній печі 4 і змішенні газів з повітрям у змішувальній  камері 5. Повітря в паливну піч 4 та змішувальну камеру 5  подається вентиляторами 6 та 7. Висушений матеріал з протилежного кінця сушильного барабана надходить у проміжний бункер 8, а з нього на транспортер 9. Відпрацьований сушильний агент перед викидом в атмосферу очищається від пилу в циклоні 10. При необхідності виробляється додаткове, мокре очищення. Транспортується сушильний агент через установку за допомогою вентилятора 11.  Установка перебуває під невеликим розрідженням, завдяки чому неможлива втрата сушильного агента через нещільності установки.  Обертовий сушильний барабан 3 встановлений з невеликим

нахилом  до горизонту (1/15 – 1/50) та спирається за допомогою бандажів 15 на ролики 13.Барабан приводиться в рух  електродвигуном через зубчасту передачу 12 та редуктор. Кількість обертів барабана – не більша 5 – 8 об/хв; положення його в осьовому напрямі фіксується упорними роликами 14.

Уздовж всієї довжини барабана розташована внутрішня насадка, яка забезпечує  рівномірне розподілення та інтенсивне перемішування матеріалу по перерізу барабана, а також щільний контакт з сушильним агентом.  Будова внутрішньої насадки залежить від розмірів зерен дисперсних матеріалів, а також від їх властивостей.

Усередині барабана встановлюють насадки, конструкція яких залежить від властивостей висушуваного матеріалу.  Підйомно-лопатева насадка використовується для сушки крупнокускових і схильних до налипання матеріалів, а секторная насадка - для малосипучих і крупнокускових матеріалів з великою щільністю. Для дрібношматкових , сильно сипучих матеріалів широко застосовуються розподільні насадки. [1]

Гази і матеріал переважно рухаються прямотоком , що допомагає уникнути перегріву матеріалу, так як в цьому випадку найбільш гарячі гази стикаються з матеріалом, що має найбільшу вологість . Щоб уникнути посиленого виносу пилу з газами останні просасуются через барабан вентилятором  з середньою швидкістю , що не перевищує 2 - 3 м / с. Перед викидом в атмосферу відпрацьовані гази очищаються від пилу в циклоні. На кінцях барабана часто встановлюють ущільнювальні пристрої ( наприклад, лабіринтові ), що утруднюють витік сушильного агента.

У розвантажувального кінця барабана є підпірний пристрій у вигляді суцільного кільця або кільця , утвореного кільцеподібно розташованими поворотними лопатками (у вигляді жалюзі) . Призначення цього кільця - підтримувати певний ступінь заповнення барабана матеріалом; як правило , ступінь заповнення не перевищує 20 %. Час перебування звичайно регулюється швидкістю обертання барабана і рідше - зміною кута його нахилу. Висушений матеріал видаляється з камери через розвантажувальний пристрій , за допомогою якого герметизується камера  і запобігає надходження в неї повітря ззовні. [2]

Перевагами барабанних сушарок є:

- інтенсивність і рівномірність сушіння внаслідок тісного контакту матеріалу і сушильного агента;

- відносна простота пристрою;

- велика продуктивність;

- висока економічність у відношенні витрат тепла і електроенергії;

- зручність у експлуатації.

До недоліків відносяться:

- громіздкість конструкції;

- високі капітальні витрати;

- кришення матеріалу при сушінні;

   - тривалий контакт матеріалу з тепловим агентом (до 40 хв.);

   -  забруднення продуктів золою з топки (0,2 – 0,7 %);

- налипання вологого матеріалу на внутрішню поверхню і насадки барабана. [3]

  1.  Коротка характеристика речовини, що висушується

Хлори́д на́трію (NaCl, кам’яна сіль) — тверда, прозора (у чистому вигляді) хімічна сполука з іонною кристалічною ґраткою, солона на смак. Температура плавлення 800,8 ° С, кипіння 1465°С. Молярна маса  58,44277 г/моль. Густина 2,165 г/. Сіль розчинна у гліцерині, етиленгліколі, мурашиній кислоті нерозчинна у хлоридній кислоті. Розчинність хлориду натрію істотно знижується в присутності хлороводню, гідроксиду натрію, солей - хлоридів металів. Сіль входить у «велику четвірку» продуктів мінеральної сировини, які є найважливішими для хімічної промисловості . З неї отримують соду, хлор, соляну кислоту, гідроксид натрію, сульфат натрію і металевий натрій. [4]




1. Тема- Верные друзья птиц
2. Порівняльна характеристика інформаційних жанрів журналістики
3. тематичних наук ЛЬВІВ 2008 Дисертацією є рукопис
4. Гана
5.  Определите проблемы пациента; сформулируйте цели и составьте план сестринского ухода по приоритетной проб
6. Аутстаффинг и аутсорсинг новые технологии работы с персоналом
7. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Одеса ~ 2003.
8. дуга штрафной в 10 ярдах от точки пенальти Размеры стадиона- Матчи лиги- Длина- минимум 90 метров максимум
9. Сервис ~ Параметры
10. Создание сценария для кадра Создание сценария для кадра Связав сценарий с некоторым ключевым кадром фил
11. тема подвергается внешнему периодически изменяющемуся воздействию
12. КЛАССИФИКАЦИЯ И ОБЩАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА ЧРЕЗВЫЧАЙНЫХ СИТУАЦИЙ План лекции- Понятие о чрезвычайных с
13. Введение Достоверная статистическая информация является тем необходимым основанием на котором базируетс
14. Continent Общество российских велотуристовмарафонцев Code CP 511036 Responsble- Kozitsin Dmitriy
15. на тему Удосконалення маркетингової діяльності підприємства на прикладі ФКОболоньБровар
16. Тема- ЧАСТОТНЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТИПОВЫХ ДИНАМИЧЕСКИХ ЗВЕНЬЕВ
17. Введение7
18. Глобальные проблемы здоровья человечества
19. Дом детского творчества Ставропольский край город Благодарный
20. Иван Суриков