Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема Windows; середовище програмування Turbo Pscl 7

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Практична робота № 8. Робота з текстовими файлами.

Мета: Отримання практичних навичок роботи з текстовими файлами. Знайомство із задачами, для розв’язку яких використовуються текстові файли, функції і процедури по їх обробці.


Обладнання та програмне забезпечення: IBM PC – сумісний ПК; операційна система Windows; середовище програмування Turbo Pascal 7.0

Порядок виконання.

  1.  Включити живлення комп’ютера.
  2.  У відповідності до варіанту з використанням текстового редактору створити текстовий файл.
  3.  Розробити програму яка витконує його обробку.
  4.  Ввести в ЕОМ текст програми.
  5.  Створену програму зберегти в папці з власним прізвищем.
  6.  Запустити програму на виконання і перевірити її роботу.

Примітка: в умовах задачі вхідні данні зберігаються в текстовому файлі data.txt. Результати повині зберігатись в текстовий файл rez.txt.

Зміст звіту

  1.  Тема роботи.
  2.  Мета роботи.
  3.  Постановка задачі для конкретного варіанту.
  4.  Тексти програми.
  5.  Результати роботи програми (роздруківка текстового файлу.)
  6.  Відповіді на контрольні запитання.

Контрольні запитання.

  1.  Як зберігаються данні в текстових файлах.
  2.  За допомогою яких процедур виконується зчитування даних з текстових файлів.
  3.  Данні яких типів можуть зберігатись в текстових файлах? Як виконується їх зчитування.


Варіанти завдань.

  1.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Підрахувати кількість голосних російських букв в рядку.
  2.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Вивести на екран всі слова, перетворивши кожне при цьому таким чином: першу букву слова замінити останньою.
  3.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. З'ясувати яка буква зустрічається найчастіше.
  4.  Підрахувати у даному слові, що вводиться з клавіатури,  кількість можливих переносів.
  5.  Замініть у введеному тексті всі групи літер “abcd” на “abc”.
  6.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Замінити в рядку всі великі літери на маленькі.
  7.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Знайти довжину найкоротшого та найдовшого слова.
  8.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Підрахувати кількість слів у реченні.
  9.  У введеному рядку видалити всі розділові знаки.
  10.  У заданому рядку поміняти всі коми на крапки, а крапки на знаки оклику.
  11.  Знайти, в якому місці введеного речення вперше зустрілась літера “f” і скільки разів вона міститься у реченні всього.
  12.  Підрахувати кількість різних цифр у введеному рядку.
  13.  Дано два слова. Скільки разів в другому слові зустрічається літера, яка в першому слові зустрічається найбільшу кількість разів. Якщо декілька літер зустрічаються однакову кількість разів, то за літеру, що зустрічається найбільшу кількість разів прийняти першу літеру.
  14.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Знайти різницю між кількістю голосних і приголосних букв.
  15.  Підрахуйте, яка з голосних літер зустрічається у тексті найбільшу кількість разів.
  16.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Підрахувати кількість слів які містять пари сусідніх однакових літер.
  17.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Підрахувати кількість входжень в рядок групи букв “fde”.
  18.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Підрахувати кількість слів які починаються з літери “с” і закінчуються літерою “n”.
  19.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Видалити в рядку всі символи, що не є літерами латинського алфавіту.
  20.  Заданий рядок, що складається з чисел розділених одним або декількома пропусками. Числа являють собою вартість деякого товару наприклад 125,35. Вивести на екран вартість в гривнях і копійках, наприклад 125grn._35kop.
  21.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. В словах які закінчуються  сполученням літер ing, замінити це закінчення на ed.
  22.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Підрахувати кількість слів які містять не менше двох літер с.
  23.  Заданий рядок, що складається із чисел розділених одним або декількома пропусками. Отримати представлення кожного числа у вигляді послідовності цифр і пропусків, які відділяють групи по три цифри починаючи з права, наприклад для 14567890 отримується 14_567_890.
  24.  Заданий текст кожний символ якого може бути маленькою латинською літерою, цифрою, або одним із знаків “+”, “-“, “*”. Група літер це послідовність розташованих підряд літер, якій не передує літера і за якою безпосередньо не стоїть літера. Аналогічно визначаються група цифр і група знаків. Знайти різницю між кількістю груп літер і кількістю груп цифр.
  25.  Заданий текст кожний символ якого може бути маленькою латинською літерою, цифрою, або одним із знаків “+”, “-“, “*”. Група літер це послідовність розташованих підряд літер, якій не передує літера і за якою безпосередньо не стоїть літера. Аналогічно визначаються група цифр і група знаків. Знайти різницю між кількістю груп літер і кількістю груп знаків.
  26.  Заданий текст кожний символ якого може бути маленькою латинською літерою, цифрою, або одним із знаків “+”, “-“, “*”. Група літер це послідовність розташованих підряд літер, якій не передує літера і за якою безпосередньо не стоїть літера. Аналогічно визначаються група цифр і група знаків. Знайти найдовшу групу літер.
  27.  Заданий текст кожний символ якого може бути маленькою латинською літерою, цифрою, або одним із знаків “+”, “-“, “*”. Група літер це послідовність розташованих підряд літер, якій не передує літера і за якою безпосередньо не стоїть літера. Аналогічно визначаються група цифр і група знаків. Знайти найдовшу групу цифр.
  28.  Заданий рядок, що складається із чисел, розділеним одним або декількома пропусками. З'ясувати яка цифра зустрічається найчастіше.
  29.  Заданий рядок, що складається із слів, розділеним одним або декількома пропусками. Видалити в рядку всі символи, що не є арабськими цифрами.
  30.  Визначити чи є введене з клавіатури слово поліндромом.




1. Искупление Иэн МакьюэнИскупление Сканирование ~ Анастасия М
2. Українська культура першої половини ХІХ століття
3. Тема- Кодирование текстовой информации
4. экономических дисциплин ИНФОРМАЦИОННАЯ ЭВРИСТИКА Учебнометодический комплекс Для
5. Конспект лекций по курсу Страхование
6. Реферат- Возникновение и общественная природа сознания
7. Ислам как образ жизни
8.  Правоохранительные органы и правоохранительная деятельность
9. Note concepts nd thus to clssify individul objects into groups clsses
10. Парша яблуні та заходи захисту від неї в умовах лісостепу України
11. Движение гравитационных подземных вод осуществляется под действием силы тяжести и или градиента давления
12. Радигост и Сварог. Славянские боги
13. Задание 2 Создание схемы данных Схема данных в ccess связывает таблицы в единую базу данных и обеспечива
14. це офіційні центри де відбувається купівляпродаж іноземних валют на основі попиту та пропозиції
15. Статья- Русская история в стихах и песнях- поэзия Александра Городницкого
16. по теме- Титаны эпохи возрождения Выполнил- Авралёв А
17. вариант Вычислите неопределенный интеграл- Составьте уравнение кривой проходящей через то
18. Несъемные мостовидные протезы восстанавливают жевательную эффективность до в - 20 40 60 80 10
19. встречного музыкального ритма термин Е
20. Дарвина и эволюционной теории социального дарвинизма Г