Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема- Налаштування кнопок миші та швидкості переміщення курсору

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ПРАКТИЧНА РОБОТА № 10

Тема: Налаштування кнопок миші та швидкості переміщення курсору.

Мета: набути практичні навички налаштування миші.

Одним з найпопулярніших маніпуляторів є миша. Вона спрощує роботу з графічною структурою ОС Windows та значно її пришвидшує. За допомогою миші користувач може працювати з вікнами, перетягувати файли, переглядати властивості  папок та виконувати багато інших операцій. ОС Windows дозволяє виставляти параметри миші за бажанням користувача.

Для того, щоб виставити необхідні параметри миші, необхідно зайти до меню «Пуск», клацнути на пункт «Панель управления» та обрати рядок «Мышь». Вікно властивостей миші має таку структуру вкладок:

  1.  «Кнопки мыши» - налаштуванния кнопок миші, містить підпункти «Конфигурация кнопок» (можливість обміняти місцями функціональні можливості правої та лівої кнопки миші), «Скорость выполнения двойного щелчка» (налаштування інтервалу часу між натисками кнопки миші для відкриття папок та документів), «Залипание кнопок мыши» (при включеному залипанні дозволяє перетягувати та виділяти файли та папки без утримання кнопки натиснутою).
  2.  «Указатели» - налаштування виду курсору в різноманітних ситуаціях, його графічного уявлення.
  3.  «Параметры указателя» - налаштування параметрів курсору, містить підпункти «Перемещение» (налаштування швидкості переміщення курсору), «Исходное положение в диалоговом окне» (вибір стартової позиції курсору у вікні), «Видимость» (графічні настройки курсору).
  4.  «Колесико» - налаштування функцій колесика миші, містить підпункти «Вертикальная прокрутка» та «Горизонтальная прокрутка» (налаштування дій при прокрутці колесика угору та вниз).
  5.  «Оборудование» - перегляд пристроїв, що встановлені на даному компютері, та їх властивостей.

Щоб підтвердити зміни в настройках треба натиснути «Применить» і «ОК».

ПРАКТИЧНА РОБОТА № 11

Тема: Налаштування розкладки клавіатури та корзини.

Мета: набути практичні навички роботи з настройками клавіатури та корзини.

ОС Windows представляє широкий спектр можливостей роботи з текстовими документами. При їх створенні можна використовувати великий набір мов, що встановлені в операційній системі.

Для того, щоб налаштувати мови вводу з клавіатури, необхідно зайти до меню «Пуск» - «Панель управления» - «Язык и региональные станларты» - «Языки и клавиатуры» та натиснути кнопку «Изменить». Після цього відкриється вікно «Языки и службы текстового ввода», яке має такі вкладки:

  1.  «Общие» - додавання мов, які можна використовувати при вводі з клавіатури, та вибір мови за замовчуванням.
  2.  «Языковая панель» - налаштування позиції і властивостей мовної панелі. 
  3.  «Переключение клавиатуры» - вибір комбінації клавіш для переключення між мовами та включення конкретної мови, вибір клавіші для включення та відключення режиму Caps Lock.

При видаленні файлів за допомогою пункту «Удалить» контекстного меню або клавіші Delete файли не видаляються з компютера, а лише переміщуються до «Корзини», з якої їх можна буде видалити вже остаточно. Вікно «Корзини» має таку структуру:

  1.  Адресний рядок (знаходиться у верхній частині вікна та відображає місцезнаходження файлу).
  2.  Рядок пошуку (правіше від адресного рядку; в нього вводиться необхідна для пошуку інформація).
  3.  Панель інструментів (знаходиться нижче адресного рядку та містить пункти «Файл» (містить функції очищення «Корзини», перейменування файлів та папок, створення ярликів), «Правка» (стандартні маніпуляції над файлами), «Вид» (зміна графічної структури відображення файлів та папок), «Сервис» (параметри папок та підключення мережного диску) і «Справка» (виклик довідкової служби)).
  4.  Рядок керування (знаходиться нижче панелі інструментів та змінюється в залежності від відкритої папки чи файла; містить такі елементи: «Упорядочить» - слугує для розташування файлів у вікні перегляду по заданим критеріям; «Очистить корзину» - видалення всіх файлів з корзини; «Восстановить объект» - перенесення файлу з корзини до папки, з якої він був видалений; «Изменить представление» - вибір виду значків і тип їх відображення; «Отобразить/скрыть область предварительного просмотра» - відкриває панель у правій частині вікна, в якій будуть відображатися можливі елементи виділених файлів; «Вызов справки» - викликає довідкову систему Windows).
  5.  Область навігації (знаходиться у лівій частині вікна; має деревовидну структуру інформації, що зберігається на компютері).
  6.  Вікно перегляду (в ньому відображаються поточні файли та папки).
  7.  Інформаційна область (область у нижній частині вікна, в якій відображається інформація про виділений обєкт).

Щоб встановити властивості «Корзини», необхідно клацнути правою кнопкою миші по вільному місці та у контекстному меню, що відкрилося, вибрати пункт «Свойства». У вікні, що відкрилося, для кожного розташування (логічного диску) можна встановити максимальний обєм даних, що зберігаються у «Корзині» або встановити флажок «Уничтожать файлы сразу после удаления, не помещяя их в корзину», щоб файли одразу видалялися із компютера повністю. Також можна встановити (або зняти) галочку на пункт «Запрашивать подтверждение на удаление», щоб при видаленні файлі зявлялося (або не  зявлялося) діалогове вікно з підтвердженням на видалення. Щоб підтвердити зміни необхідно натиснути на клавішу «Применить» та «ОК».

  


ПРАКТИЧНА РОБОТА № 12

Тема: Перегляд та установка шрифтів.

Мета: набути практичні навички роботи із шрифтами.

ОС Windows предоставляє користувачеві гарну візуалізацію тексту, тому що текст – це один з найважливіших методів впливу на сприйняття інформації. Важливий компонент візуалізації тексту є шрифт. Користувач може використовувати як стандартні шрифти, що вже встановлені, так і завантажувати нові.

Для того, щоб перейти до налаштування шрифтів, необхідно перейти по шляху «Пуск» - «Панель управления» - «Шрифты». Вікно «Шрифты» переглядається за допомогою програми «Провідник», у ньому можна переглянути всі встановлені шрифти. У боковому меню вікна розташовані такі пункти:

  1.  «Параметры шрифтов» - встановлення основних параметрів шрифтів.
  2.  «Получить в Интернете дополнительные сведения о шрифтах» - отримання інформації про шрифти на офіційному сайті Microsoft.
  3.  «Настройка текста ClearType» - підвищення якості відображення шрифтів на екрані.
  4.  «Поиск символа» - пошук необхідного символу у списку шрифтів, що встановлені на компютері.
  5.  «Изменение размеров шрифта» - налаштування розмірів шрифту, що відображається на екрані для кращого сприйняття інформації та зручності.

Для того, щоб підтвердити зміни у налаштуваннях шрифтів, необхідно натиснути на кнопку «Применить» та «ОК».


ПРАКТИЧНА РОБОТА № 13

Тема: Робота з діалоговими вікнами.

Мета: набути практичні навички роботи з діалоговими вікнами.

Кожна програма чи документ запускається в окремому вікні, яке називають діалоговим. Кожне вікно має такі елементи, як тип вікна (модальне, не модальне), заголовок вікна, кнопки управління вікном, рядок меню, панелі інструментів, статусний рядок, робочу область, полоси прокрутки (з’являються, якщо вмістиме вікна не можна повністю відобразити), статусний рядок та інші елементи управління.

Модальні вікна володіють тієї властивістю, що користувач не має доступу до інших вікон, поки не закінчить роботу з модальним вікном.

У заголовку вінка часто відображається назва прикладної програми та відкритого документа. Кнопки управління вікном дозволяють:

  1.  Згорнути (мінімізувати) вікно;
  2.  Розгорнути (максимізувати) вікно;
  3.  Відновити початкові розміри вікна (до розгортання);
  4.  Закрити вікно;
  5.  Викликати довідку про елемент управління вікном.

Розміри діалогових вікон можна змінювати за допомогою розтягування за границю лівою клавішею миші. У випадку, якщо діалогове вікно не містить кнопок управління, то розміри такого вікна фіксовані.

Переміщати діалогове вікно можна перетягуванням лівою клавішею миші, взявши його за заголовок. Операції зміни розмірів, переміщення, закриття, згортання та розгортання вікна можна також виконувати і за допомогою клавіатури. Для цього потрібно натиснути комбінацію клавіш Alt + Space і скористатися відповідною командою системного меню вікна.

Діалогові вікна прикладних програм мають рядок меню та панелі інструментів, за допомогою яких можна викликати команди, що реалізують можливості програми. Панелі інструментів дублюють відповідні команди меню і використовуються для покращення взаємодії користувача з прикладною програмою.

Полоси прокрутки дозволяють зміщувати (прокручувати) роботу область вікна по горизонталі і вертикалі так, щоб можна було переглянути вмістиме вікна.

Статусний рядок знаходиться у нижній частині діалогового вікна і у ньому відображаються режими роботи та інша інформація про стани прикладної програми.


ПРАКТИЧНА РОБОТА № 14

Тема: Налаштування робочого столу.

Мета: набути практичні навички налаштування робочого столу.

Для зручності роботи із операційною системою розроблені стандартні методи налаштування робочого столу користувача. Користувач може виставляти необхідну розподільчу здатність екрана, розмір написів, змінити фон робочого столу, звуки операційної системи, що видаються у певних ситуаціях тощо. Для налаштування робочого столу можна скористатися вікнами «Персонализация» та «Гаджеты рабочего стола». Їх можна вибрати на панелі управління або викликати за допомогою контекстного меню робочого стола, натиснувши праву кнопку миші та вибравши відповідні пункти меню.

У вікні «Персонализация» можна змінити тему оформлення, звуки операцій, заставку, вид курсору тощо. Вікно «Персонализация» у боковому та головному меню має такі пункти:

  1.  «Фон рабочего стола» - зміна фону робочого стола. Щоб встановити потрібну тему, необхідно клацнути по ній лівою кнопкою миші. Щоб завантажити нові теми з офіційного сайту Microsoft, треба клацнути кнопкою миші на посилання «Другие темы в Интернете».
  2.  «Цвет окна» - налаштування графічного виду вікон та меню «Пуск», їх границь та прозорості.
  3.  «Звуки» - налаштування стандартних звуків, перегляд та налаштування пристроїв запису та відтворення звуку, що підключені до компютеру.
  4.  «Панель управления – домашняя страница» - перехід на загальну сторінку панелі управління.
  5.  «Изменение значков рабочего стола» - зміна значків програм на робочому столі.
  6.  «Изменение указателей мыши» - перехід до вікна властивостей миші, в якому можна встановити вид курсору у різних ситуаціях та налаштувати функції кнопок миші.
  7.  «Изменение рисунка учетной записи» - вибір малюнку, що закріплюється за певним користувачем компютера та відображається при запуску системи та у меню «Пуск».

Гаджет – це невеликий додаток, який зображує на робочому столі необхідну інформацію. Вікно «Гаджеты рабочего стола» предоставляє можливість помістити на робочий стіл гаджети, які відображають дату, час, кількість заряду на батареї тощо. Вибирати гаджети можна зі списку вже встановлених на компютері або завантажити їх з офіційного сайту Microsoft, клацнувши кнопкою миші по напису «Найти гаджеты в Интеренете». Щоб помістити гаджет на робочий стіл, необхідно двічі клацнути по ньому лівою кнопкою миші. Щоб видалити гаджет з робочого стола треба клацнути на хрестик у правому верхньому куті гаджета.


ПРАКТИЧНА РОБОТА № 15

Тема: Стандартні програми Windows.

Мета: набути практичні навички роботи зі стандартними програмами операційної системи Windows.

Операційна система Windows пропонує користувачеві цілий набір програм з різноманітною функціональною «начинкою». Користувач за допомогою стандартних засобів може створювати та редагувати зображення, переглядати інтернет – сторінки, обчислювати математичні вирази, створювати текстові документи, записувати звук тощо.

Щоб переглянути стандартні програми операційної системи Windows, необхідно перейти по такому шляху: меню «Пуск» - «Все программы» - «Стандартные». Список стандартних засобів виглядає так:

  1.  «Paint» - створення і редагування зображень.
  2.  «WordPad» - створення і редагування текстових документів зі складним форматуванням.
  3.  «Блокнот» - створення і редагування текстових документів з простим форматом.
  4.  «Выполнить» - відкриття програм, папок, документів та веб – сторінок.
  5.  «Записки» - створення коротких текстових або рукописних документів.
  6.  «Звукозапись» - запис та збереження звуку.
  7.  «Калькулятор» -  обчислення математичних операцій різної складності.
  8.  «Командная строка» - виконання команд, що вводяться з клавіатури.
  9.  «Ножницы» - вибір ділянки екрану та збереження її у вигляді малюнку.
  10.  «Панель математического ввода» - введення формул у рукописному варіанті для перетворення їх у печатний вигляд.
  11.  «Передача файлов через Bluetooth» - робота з пристроями дистанційної передачі даних, що використовують технологію Bluetooth.
  12.  «Подключение к сетевому проектору» - відображення зображення робочого стола на проекторі.
  13.  «Подключение к удаленному рабочему столу» - підключення до іншого компютера для перегляду на ньому даних.
  14.  «Подключить к проектору» - налаштування підключення до проектору.
  15.  «Приступая к работе» - отримання довідкової інформації про операційну систему Windows.
  16.  «Проводник» - перегляд файлової структури компютера.
  17.  «Центр мобильности Windows» - задання розширених налаштувань системи.
  18.  «Центр синхронизации» - синхронізація файлів компютера з мережними дисками.
  19.  «Windows Power Shell» - засоби для роботи з командним рядком.
  20.  «Параметры планшетного ПК» - налаштування роботи сенсорного екрану ПК, якщо він підключений до даної системи.
  21.  «Служебные программы» - сукупність службових програм для роботи з ОС Windows, що включає в себе браузер Internet Explorer, засіб відновлення системи, засіб дефрагментації диску, програму «Мій компютер» (перегляд файлвої структури системи), монітор ресурсів (відображення завантаженості системи), звіти засобу перенесення даних Windows (перенесення даних на інший компютер), очищення диску, панель управління, планувальник завдань (задання виконання дій у певний час), редактор особистих знаків (створення своїх знаків), перегляд інформації про систему, засіб перенесення даних Windows та таблицю символів.
  22.  «Специальные возможности» - сукупність додаткових програм для роботи з ОС Windows, що включає в себе екранну лупу (збільшення певної ділянки екрану), екранний диктор (озвучення написів на екрані), екранну клавіатуру (дублювання клавіатури на екрані), центр спеціальних можливостей (додаткове налаштування системи) та засіб розпізнавання голосу (налаштування керування компютером за допомогою голосу).

Для того, щоб запустити програму з даного списку, необхідно лівою кнопкою миші клацнути по запису, що відповідає назві необхідної програми.




1. Электрохимические технологии в медицине
2. Методические рекомендации и задания по выполнению курсовых работ для курсантов и слушателей юридического фа
3.  В концепции МФШ ~ гласные [и] и [ы] не встречаются в одной и той же позиции отношение доп
4. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук Київ 2001.
5. тематичного моделювання соціальних процесів та їх роль у сучасній соціології.
6. Организационно-правовые формы предприяти
7. договір що застосовується в цивільних господарських сімейних та трудових відносинах Контракт у трудов
8. Жизнь и достижения Нильса Бора
9. Лабораторная работа 8
10. статья в журнале
11. Философские аспекты теории относительности
12. а ЭЛЕМЕНТЫ ПОЗНАВАТЕЛЬНОЙ КУЛЬТУРЫ В ИСЛАМЕ И ХРИСТИАНСТВЕ По моим наблюдениям в разговоре об истине и п
13. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління2
14. Распутин Валентин Живи и помни
15. Латентность и латентная преступность.html
16. С него начинается новый этап в развитии малыша- ему предстоит осваивать не всегда похожие на прежние формы д
17. Оптические телескопы 21 века
18. 25442
19. Тема 3 Средневековые государства на территории Казахстана 1
20. УТВЕРЖДАIО Зав