Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

На тему- Макроси в WORD Роботу виконала- Студентка 11 групи Спеціальність Початкова освіта Миколен

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Міністерство освіти і науки України

ВП «Стахановський педагогічний коледж»

ЛНУ ім. Т. Шевченка

Реферат

На тему: Макроси в  WORD

Роботу виконала:

Студентка 11 групи

Спеціальність «Початкова освіта»

Миколенко Т. С.

2013


Створення макрос

  1.  Перший варіант: створення макросу за допомогою діалогового вікна Макрос
  2.  У меню Сервіс виберіть пункт Макрос і в розкрився підменю виберіть команду Макрос. Якщо ви працюєте в Word 2007, то на вкладці Розробник у групі команд Код натисніть кнопку Макроси. Відкриється діалогове вікно Макрос:

Це ж діалогове вікно також можна відкрити за допомогою комбінації клавіш «Alt»+«F8».

  1.  У полі Ім'я введіть ім'я макросу.
  2.  В полі Макроси із виберіть рядок Активних шаблонів. У цьому випадку створений макрос буде доступний для всіх документів, заснованих на шаблоні Normal.dot.
  3.  У полі Опис введіть коротку інформацію про призначення макросу. Цей текст буде розміщений в коді макросу в якості коментаря.
  4.  Натисніть кнопку Створити. Після цього Word запустить редактор Visual Basic, створить модуль (якщо раніше він не був створений) NewMacros в шаблоні Normal.dot і додасть початкові рядка підпрограми та коментар(шрифт зеленого кольору з апострофом перед текстом коментаря), введений вами в полі Опис: 
  5.  В те місце, де знаходиться курсор вводу (між коментарями і оператором End Sub, вставте код (скопійований без початкових операторів Sub і End Sub).
  6.  Перевірте працездатність макросу натиснувши кнопку Run Sub на панелі інструментів редактора Visual Basic або скористайтеся клавішею «F5».
  7.  Призначте даному макросу поєднання клавіш або помістіть створену для макросу кнопку на панель інструментів або додайте кнопку на панель швидкого доступу (Word 2007).
  8.  Другий варіант: створення макросу з готового коду
  9.  Збережіть всі документи, з якими ви зараз працюєте і створіть новий документ.
  10.  Натисніть сполучення клавіш Alt+F11». Відкриється редактор Visual Basic з порожнім (або вже містить який-небудь програмний код ) вікном.
  11.  Вставте у вікно редактора скопійований код (якщо він існує в електронному вигляді) або наберіть код макросу вручну, включаючи оператори початку процедури Sub і кінця процедури End Sub.
  12.  Перевірте працездатність макросу натиснувши кнопку Run Sub на панелі інструментів редактора Visual Basic або скористайтеся клавішею «F5».
  13.  Призначте даному макросу поєднання клавіш або помістіть створену для макросу кнопку на панель інструментів або додайте кнопку на панель швидкого доступу (Word 2007).

Створення макросів

Microsoft Word 2003

Запускаємо програму, відкриваємо в ньому текстовий файл, заходимо в головне меню Сервіс/Макрос і вибираємо пункт «Почати запис...»

Вибираємо пункт меню «Почати запис» і у вікні "Запис макросу", вибираємо ім'я майбутнього макросу я залишу те ім'я, яке йому присвоєно за замовчуванням «Макрос1») і місце його зберігання. Місцем зберігання може бути сам файл документа, а може бути глобальний шаблон Normal.dot, аналог персональної книги макросів Personal.xls, яка є в Excel. При необхідності присвоюємо майбутнього макросу поєднання гарячих клавіш, при натисненні яких буде відбуватися виконання (запуск) макросу. У цьому прикладі не будемо присвоювати макросу ніяких сполучень клавіш, поле з описом залишимо без змін та місцем для збереження виберемо файл Normal.dot. Йдемо далі, натискаємо кнопку ОК.

Макро рекордер включений, почалася запис усіх наших дій і одночасний їх переклад на мову програмування Visual Basic for Application, скорочено VBA. На початку цієї статті ми задалися метою записати макрос, який виділяє всю текстову область, тому нашим дією буде виділення тексту у відкритому файлі. Для цього можна зайти в головне меню "Правка" вибрати команду "Виділити все", а можна теж саме зробити натисканням комбінації гарячих клавіш Ctrl+A. Припиняємо запис натисненням кнопки "Зупинити запис", для цього переходимо туди ж, звідки цей запис починали, тобто в меню Сервіс/Макрос.

Ну ось і все! Наш макрос записаний. Залишилося тільки переконатися, що він працює і подивитися як він виглядає (якщо кому цікаво). Перед виконанням макросу знімемо виділення з тексту, або відкриємо новий текстовий файл, зайдемо в меню Сервіс/Макрос/Макроси або натиснемо комбінацію клавіш Alt+F8 (це поєднання актуально для всіх додатків будь-яких версій), виберемо зі списку макрос з нашою назвою «Макрос1» і натиснемо кнопку «Виконати». Хочу звернути Вашу увагу на те, що з допомогою цього вікна можна запустити макрос, можна також видалити, змінити програмний код і внести зміни в опис.

В результаті виконання макросу отримуємо виділений текст документа, саме те, чого ми хотіли. У цьому прикладі ми записали одне єдине дію, але зрозуміло, можна записувати будь-які послідовності дій, якими б великими вони не були. Може виникнути ситуація, що записаний Вами макрос не запустився, особливо висока ймовірність цього під час самого першого виконання макросу. В цьому випадку Вам буде необхідно змінити настройки системи безпеки.

Щоб переглянути записаний нами макрос у вигляді програмного коду, потрібно запустити редактор Visual Basic через меню Сервіс/Макрос/Редактор Visual Basic, або натисканням клавіш Alt+F11 (це поєднання теж актуально у всіх версіях всіх додатків). У вікні редактора бачимо проект Normal і в цьому проекті новий модуль Module1, в якому збережено програмний код нашої макросу.

Microsoft Word 2007

У вікні програми MS Word 2007 кнопку «Почати запис...» можна відшукати відразу в декількох місцях. По-перше, це лівий нижній кут екрану, як показано на рисунку нижче

По-друге, на стрічці головного меню на вкладці "Вид"

і нарешті, по-третє, на спеціальній вкладці "Розробник", де зібрані всі інструменти для роботи з макросами. Вкладка "Розробник" вимкнуто за про мовчанням, тому для використання цієї вкладки її необхідно попередньо відобразити на стрічці.

Під час запису кнопка "Запис макросу" змінює своє призначення на "Зупинити запис" а також стає активною кнопка "Пауза", призупиняє запис макросу.

Виконання макросу і перегляд його програмного коду здійснюється абсолютно аналогічно опису з попереднього розділу.

Література:

Посилання:

  1.  http://office.microsoft.com/ru-ru/word-help/HP005189421.aspx
  2.  http://wordexpert.ru/page/sozdanie-makrosa-iz-gotovogo-koda
  3.  http://macros-vba.ru/makrosy/word/87-zapis-makrosa-v-word




1. Сталин и власть
2. ФОРМУВАННЯ ВМІНЬ ВИКОРИСТОВУВАТИ ЗАСОБИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У МАЙБУТНІЙ ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ
3. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Харків ~ 2007 Дисер
4. техникалы~ факультетіні~ деканы А
5. Електростатика
6. Биоэлектронные технологии
7. 1I 2II 3III 4IV Степень опасности для человека- анеопасные бумеренно опасные ввысокоопасные г
8. Билеты по межкультурной коммуникации
9. Проблемы урегулирования конфликта интересов на государственной службе
10. На тему- Разработка автоматизированной системы управления газосварочным комплексом
11. Ступенчатый вал назначенный диаметра которого равен d и оба конца которого жестко защемлены закручивае
12. 2. В каком городе Вы проживаете постоянно последние 3 года Волгоград Другой город ~ впишите
13. тема Выполнил студент- Мои
14. Главными задачами ГМС являются- ~ реализация технической политики по обеспечению единства измерений в с
15. своему трактуют вопрос о происхождении денег
16. Основные алгоритмические конструкции и соответствующие им конструкции языка программирования QBasic
17. РЕЛИГИОВЕДЕНИЕ Основная- Декларацiя про права осiб якi належать до нацiональних або етнiчних релiгi
18. Тема 1 Понятие предмет метод трудового права Цель- сформировать знания о предмете трудового права План-
19. Задание на проект1
20. Реферат1. Моніторинг забруднень води за допомогою рослин 4 1