Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

лекція творів українського живопису скульптури і графіки з XII ст

Работа добавлена на сайт samzan.net:


                            Національний художній музей

Національний художній музей — один з найбільших і найстаріших музеїв в Україні, в якому за 100 років існування зібрана унікальна колекція творів українського живопису, скульптури і графіки з XII ст. до наших днів. Музей став однією з центральних установ, що зберігають, вивчають і популяризують вітчизняне образотворче мистецтво.

Історична будівля музею, що є архітектурною пам’яткою неокласицизму, була побудована в 1899 р. архітекторомВладиславом Городецьким спеціально для першого в Києві Міського музею. Цей музей був створений стараннями і, багато в чому, коштом Б. і В. Ханенків, М. Терещенка, В. Хвойки, М. Біляшівського, Д. Щербаківського, Ф. Ернста. Офіційневідкриття і освячення музею, який тоді отримав назву «Київський художньо-промисловий і науковий музей імператора Миколи Олександровича», відбулося 23 грудня 1904 р. В 1934 р. на базі його історичної та археологічної колекцій був створений Державний історичний музей (нині — Національний музей історії України), в 1954 р. відокремилося в самостійний музей зібрання народного декоративного мистецтва.

Колекція Національного художнього музею України на сьогодні налічує близько 40 000 експонатів, серед яких шедеври українського живопису, скульптури і графіки з часівКиївської Русі до сучасності. В музеї представлене одне з кращих в Україні зібрання іконопису, стародавня поліхромна скульптура, козацький портрет XVIII в., народна картина «Козак Мамай», класичні твори живопису XIX в., український авангард і мистецтво тоталітарної епохи, новітній течії живопису рубежу XX–XXI в. в., зібрання графіки від стародрукарських книг до наших днів.

Гордість музею — першокласні твори видатних українських художників З. Васильківського, М. Пімоненка, З. Світославського, О. Мурашка, Ф. Крічевського, А. Маневіча, А. Петріцького, М. Бойчука, О. Екстер, Д. Бурлюка і інших.

В експозиції музею в хронологічній послідовності представлені всі періоди розвитку українського живопису. На кращих зразках через різноманітність жанрів, течій і стилів живопису, зокрема, реалізму, модерну, авангарду, школи Бойчука, сучасного модернізму, простежується все багатство і своєрідність вітчизняного мистецтва.

Це дивовижний музей, в якому представлені надзвмчайно цікаві та рідкісні експонати.

Мені тут дуже сподобалось, якщо буде можливіст піду ще раз.




1. Доклад- Оптовая торговля в Украине
2. Note- The Lw of Demnd insures tht Ed is negtive but for ese of interprettion econ omists usully ignore the fct tht price elsticity of demnd is negtive nd simply use the bsolute vlue
3. тематическая модель измерительной системы Оптическая система КОС выпол
4. Путешествие за цветами для мам
5. Сон сновидения гипноз
6. Введение7
7. . Основания деликтной отетственности Общим основанием ответственности за причиненный имущественный вред
8. При оценке надо также использовать критерии относящиеся к задачам-~ по разработке продукции;~ организации
9. Соціокультурна зумовленість філософії
10. Бухгалтерський облік матеріальних оборотних активів підприємства
11. Institutes in Belrus The former stress more theoreticl fundmentl pproch to eduction while the ltter re more prctice oriented
12. производственному принципу на базе учреждений здравоохранения независимо от их организационно правовой ф
13. медицинских данных
14. після розпаду Римської імперії в її східній частині й існувала до середини XV ст
15. біологічно зумовленої підструктури темпераменту статевих вікових властивостей психіки тощо;2 психологі
16. 2012г Конспект урока 55 Для учащихся 5 класса мальчики
17. Функции рынка, позитивные и негативные стороны рыночного механизма
18. Планирование и прогнозирование1
19. Культура, её структура и функции
20. УРА МЫ КЛЯНЕМСЯ ВСЕ ОТДАТЬ ПОКЛЯНЕМСЯ ОПРАВДАТЬ ЗВАНИЕ ДЕФЕКТОЛОГА ЗВАНИЕ ДЕФЕКТОЛОГА