Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Діяльність дитячих громадських організацій

Работа добавлена на сайт samzan.net:


43. Діяльність дитячих громадських організацій.Дитячі (молодіжні) громадські організації – об’єднання громадян віко від 6 до 14 (молодіжні – від 14 до 28) років, метою яких є діяльність, спрямована на реалізацію та захист прав і свобод, творчих здібностей, задоволення власних інтересів.Заснована 1991р. Петром Франком, Іваном Чмолою та Олександром Тисовським. Відроджена на Україні 13 квітня 1991року.Завдання: заборона політизації, реалізація інтелектуального, громадського та духовного потенціалу людини.Пласт має чітку структуру, атрибутику (гімн, герб, розпізнавальні знаки та форму).Залежно від віку, скаути належать до категорій: хлопчики 7-10 років «кабскаути»( дитинка, щеня); дівчатка – «браунскаути»(пташенята); хлопчики 11-14 років – «бойскаути»( розвідники); дівчатка 11-14 років – «герлскаути»; юнаки та дівчата 15-21 року – «дослідники».Організаційно вони поділяються на групи, а ті – на ланки, які мають свої назви. Очолюють їх дорослі – командири загонів.Спілка Української Молоді (СУМ). Утворена 1925 року в Києві. 1989-1991 рр. – відродження діяльності на Україні.Завдання: створення української самостійної держави, виховання молоді в українському патріотичному дусі чесності, працьовитості,  громадянськості, спираючись на традиції християнства, державні цілі та ідеали.Організаційні ланки: молодше юнацтво (6-12років), юнацтво (6-16років), старше юнацтво (12-16 років). Старші члени організації – дружинники(18-35 років).Спілка піонерських організацій України (СПОУ). Утворена наприкінці 1990 року. Вважає себе правонаступницею піонерської організації ім. В.І. Леніна, незалежна від будь-яких партій та рухів. Завдання: самовдосконалення себе як особистості, повага до своєї родини, вболівання за інтереси держави, людей.Поділяється на вікові групи: 7-9 років (помічники); 10-12 років (умільці); 13-14 років (майстри). Символ – веселка, розпізнавальний знак – галстук, на якому відтворено сім кольорів.Українське дитячо-юнацьке товариство «СІЧ».  Започатковане в лютому 1993 року.Завдання: вивчення історії козацтва, військово-патріотичне виховання на засадах козацької педагогіки, фізичне загартування, створення недільних козацьких шкіл, спортивних та інших гуртків, організація оздоровчих таборів.Асоціація гайдів в Україні.Зареєстрована у в 1996 році. Гайд – людина, яка йде попереду і знаходить дорогу.Завдання: підвищення культурного рівня знань з історії, світової та національної культури, краєзнавства, медицини, допомога у здійсненні природоохоронних проектів.Залежно від віку дівчат поділяють на категорії: ластівки – 7-10 років, гайди – 11-16 років, ренжери – 16-20 років. Організація має емблему, гасло, гімн, присягу. Українське дитячо-юнацьке товариство «Сокіл». Виникло у 1894 році у Львові. Основна мета – виховання в походах по рідному краю та в табірних умовах духовно і фізично розвиненої особистості з високою національною свідомістю і гідністю.  

44.Загальна характеристика модульно-рейтингової системи навчання.Модульне навчання передбачає організацію процесу навчання за модульною програмою.Модуль – це логічно завершена частина освітньої програми (навчальної дисципліни), що складається з системи навчальних елементів.

Навчальний елемент – це змістовно, логічно завершена доза навчального матеріалу.Кожен модуль включає в себе такі блоки:Цільовий – мета і завдання вивчення кожного модуля;Інформаційний – в якому представлено основні терміни, поняття, закони, що становлять суть певного розділу навчальної дисципліни;Операційний – перелік практичних завдань, вправ і питань для самостійного впровадження одержаної інформації.Методичний – в якому даються рекомендації, поради щодо самостійної роботи по засвоєнню навчального матеріалу;Контрольний – завдання, тести для перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу.Рейтинг – це порядкова позиція студента групи за результатами навчання, яка виникає за рахунок накопичення балів за певний період навчання і за різнобічну діяльність.

21. Вимоги до особистісних і професійних якостей учителя у спадщині Г.С. СковородиГ.С. Сковорода одним з перших в українській педагогічній думці звернувся до особистості вчителя. Найголовнішим обов'язком педагога він вважав виявлення й розвиток природних задатків своїх учнів, розкриття й розуміння внутрішнього світу кожної дитини та спрямування її діяльності в природовідповідному руслі.Проте для успішного виконання свого обов'язку мислитель вважав, що учитель повинен відповідати таким вимогам:бути людиною з народу;мати відповідність нахилів, «сродность душі», педагогічній праці;бути високоморальною людиною, прикладом для інших в усьому, постійно наглядати за душою;бути інтелектуалом, добре знати не лише свій предмет та способи його найкращого викладання, але й саму людину, її сутність і природу як окремого й неповторного індивіда;вміти володіти голосом та керувати емоціями, відчувати любов до своїх вихованців і повагу до  їх особистості;в учительській діяльності керуватися почуттям відповідальності перед Богом, перед собою та перед суспільством;мати здатність переконливо володіти словом, яке має велику виховну силу.У роздумах Сковороди знаходимо конкретні поради щодо врахування вікових та індивідуальних особливостей, самобутності кожного учня, його нахилів та здібностей, цінні зауваження щодо самоосвіти  та самовдосконалення учителя. Проте найголовнішим все ж таки мислитель вважав відчуття в душі кожного, хто обрав цю професію, голосу внутрішнього покликуприродних нахилів.Та головне, що Г.С. Сковорода жив так, як навчав. Жодна з його думок не уникла практичного випробування й сама особа просвітителя була найкращим прикладом дієвості та сили тих ідей, що ними пропагувалися.




1. Правове регулювання відносин власності з підготовки фахівців освітньопрофесійного рівня бакалавр
2.  Понятие сравнительного правоведения На сегодняшний день опыт юридической жизни показывает что сравните
3. образовательных запросов личности и общества повышение гибкости общекультурной научной и профессионально.html
4. Гибель СССР, распад, развал
5. та Показания- лечение ЖКТ и мочевыводящих путей
6. Тема Обучающее изложение текста по вопросам
7.  Понятие и особенности юридического конфликта
8. Баратынский Евгений Абрамович
9. Принципы уголовного судопроизводства и их значение
10. Способы размножения деревьев и кустарников
11. Символы Буддизма
12. то 67 разряда без прошлого и будущего
13. КОНТРОЛЬНАЯ РАБОТА Теория мотивации Фредерика Герцберга Студентки факта менеджмент
14. освободительная борьба как геополитическая сила формирования ПКМ
15. Видеоматериалы Глоссарий Персоналии Нормативные правовые акты Приложения
16. Развитие физических качеств детей старшего дошкольного возраста с помощью подвижных игр.html
17. 1 Выбор параметров стимулирующего тока [3
18. Гражданское общество в политической системе
19. Понятия платежеспособности и ликвидности Факторная модель прибыли
20. Гражданское и транспортное право