Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Адсорбційні методи очищення відвідних газів від газоподібних компонентів

Работа добавлена на сайт samzan.net:


23. Адсорбційні методи очищення відвідних газів від газоподібних компонентів.

Адсорбція це поглинання речовино поверхнею твердого поглинача адсорбента. Адсорбція супроводжується хімічною реакцією тому її називають хемоабсорбцією. Розрізняють адсорбцією яка не супроводжується хім. реакцією поділяють на фізичну і активовану. Фізична адсорбція здійснюється дуже швидко з виділенням теплоти при цьому вона не вибіркова. В виділенні речовини яка поглинається щодо активності адсорбції вона обумовлюється взаємодією між молекулами поглинання речовини і поглинача з утворенням поверхневого з»єднання. Активність адсорбента проникає дуже повільно і для досягнення рівноваги комплекта потрібний тривалий час.

Хемосорбція. Хемосорбція  на відміну від попереднього здійснюється миттєво і приводить до утворення хімічного елемента або звичайних хімічних сполук. При цьому виділяється значна кількість теплоти виділення поглинутої речовини практично неможливо. Найкращий адсорбент активоване вугілля має нейтральне відновлення до полярних і неполярних елементів які адсорбують.

Оксидні адсорбенти. Є потужнішими. Їх недолік в тому що вони зменшують ефективність при наявності вологи.

Технологія процесу адсорбції. Виділяють такі основні способи процесу адсорбції в промисловості: 1.Після адс. здійснюють десорбцію і видаляють від фільтруванні компоненти для повторного використання. 2.Післяадс. суміші не утилізують а каталітичним способом їх допалюють. 3.Після очищення адсорбент не регенерують, а захоронюють.

В тих випадках. Коли адсорбент втрачає його регенерують шляхом високо температурної ре активації інертним газом.

24. Реалізація інженерних рішень в технологіях очищення відвідних газів від діоксину вуглецю із застосуванням розчинів етанол-амінів.

Цей метод сьогодні є найпоширенішим в промисловості. В якості абсорбентів застосовується моно-,ди-,тристаколамін. Кожна з цих речовин містить одну гідроокальну і одну аміногрупу. Аміногрупа надає водним розчинам якості яка вкрай необхідна для абсорбції кислих газів. Розчини етанол-амінів поглинають як СО2 так Н2S. В якості кінцевого результату отримується карбонат ,бікарбонат і моно етанол амонію. Інженерна особливість цього методу очищення від СО2 відвідних газів полягає в тому що газ потрапляючи на очищення проходить у висхідному напрямку абсорбер назустріч потоку розчину. Негативного охолодження Н2о а поверхня подається в верхню частину абсорбера. Кислий газ охолоджується в подальшому для конденсації.

28. Метод оцінювання впливів проектованої діяльності на навколишнє природне середовище.

Оцінювання впливу на н.п.с. спрямована на виявлення і прогнозування очікуваного впливу на н.п. здоров»я та добробут людей  з боку господарства та іншої діяльності. Розвитку становлення  і законодавчому оформленню овнс в Україні сприяло ухвалення законів «Про Охорону навколишнього природного середовища», «Про  екологічну експертизу та Державних будівельних норм України ДБНА 2.2.-1-95», Склад,зміст матеріалів оцінки впливу на н.с. при проектуванні і будівництві підприємств будівель і споруд». Структура матеріалів ОВНС склад з таких розділів.1.Підстави для проведення ОВНС. 2.Фізико-географічна та кліматична х-ки району,будівництва об»єктів проектованої діяльності. 3.Характеристика н.п.с. і оцінка впливів на нього. 4.Заходи щодо забезпечення нормативного стану н.с. та еко безпеки. ОВНС наукова система прийняття рішень щодо еко безпеки проектованого об»єкта.

29. Каталітичні методи очищення відвідних газів від газоподібних компонентів та їх інженерні особливості та екологічне значення.

Каталітичні процеси очищення відвідних газів на відміну від вище згаданих способів засновані не на вибірці окремих елементів у суміші а на їх перетворенні в сполуки присутність яких в газовому потоці є допустимі. Каталітичний метод вважається універсальним оскільки за їх допомогою яких можна вивільнювати гази від оксидів сірки азоту сірководню та інших речовин. Дія каталізатора полягає в багаторазовому проміжному хім.. впливу з реагуючими компонентами в результаті якого утворюються речовини які  в кінцевому результаті  розкладаються на цільовий кінцевий продукт. В якості ефективного каталізатора  на практичне застосування без попередження обробки та складні сплави тобто  тверді речовини з іонними і металевими зв»язками. Розрізняють стаціонарний і не стаціонарний метод каталітичного процесу. При стаціонарному методі найбільша швидкість  хім. Реакції досягається при температурі  від 200 до 600 С. При нестаціонарному методі  шар твердого матеріалу каталізатору має високу температуру  а газова суміш яка крізь нього проходить має низьку температуру, тому завдяки різниці температур утворюється теплова хвиля яка обумовлює здійснення перетворень газу.

30. Інженерні особливості та екологічне значення технології очищення стічних вод із застосуванням фізико-хімічних методів.

Фізико-хім методи викор.для видалення з стічних вод тонко дисперсних зважених і колоїдних часток, розчинних газів мінеральних домішок і органічних розчинних речовин. Застосування фіз.-хім методів дозволяє досягти  глибокого і стабільного очищення водни внаслідок видаленя токсичних біохімічних неокислюємих органічних забруднень

Коагуляція і флокуляція. Коагуляцію в очищенні води застосовують для прискорення  процесу зсідання тонко дисперсних домішок і емульсованих речовин. Коагуляцією називається процес збільшення розмірів найдрібніших колоїдних речовин при їх зімкнені яке відбувається внаслідок їх взаємного прилипання під дією сил молекул тяжіння. Здебільшого розрізняють 2 типи коагуляції:

1)у вільному стані

2)контактний

В якості коагулянтів зазвичай викор солі алюмінію або заліза – сульфати алюмінію хлориди алюмінію,хлориди заліза. Швидкість коагуляції залежить від концентрації суміші електролітів які знаходь у воді разом з коагулянтами. В якості природних флокулянтів застосов. Високомолекулярні органічні та мінеральні сполуки які мають властивість розчинятися у воді. Флокулянти застосов. для стабілізації і інтенсифікації процесів очищення води на основі коагулянтів тобто до коагулянтів додають флокулянти. Природними флокулянтами є крохмал білкові гідролізні дріжджі жми. Неорганічними флокулянтами є активований силікат натрію (активована кремнієва кислота) а також активний діоксин кремнію. Процес очищення стічних вод коагулянтів і флокулянтів полягає в наступному: дозування,змішування реагентів стічною водою,утворення пластівців,осадження пластівців, просушування і дозування коагулянтів здійснюється у вигляді розчинів або суспензії. Концентрація розчинів коагулянтів перемішується з водою в спеціальному також за допомогою лопатки мішалок.. Для змішування стічної води з коагулянтами заповнюються різні змішувачі: шайбові,вертикальні,мех.. лопатеві.

Швидкість руху води в цих приладах становить 0,6 м/с

Вертикальний(вихровий змішувач)має нижню конічну і верхню циліндричну частину.

Осадження пластівців в кінцевому результаті очищення води здійснюється у відстійниках і освітлювачах.

Метод очищення води за допомогою флотації. Флотація – це процес заснований на молекулярному прилипанні колоїдних сумішей з пухирцями повітря і подальшому випливанні комплексу пухирців частинка на поверхні води з утворенням піни. При цьому здійснюється концентрація частинок в пінному шарі а в подальшому піна видаляється з поверхні води. Флотаційне обладнання застосовують для видалення стічних вод нафтопродуктів волокнистих матеріалів. Флотацію широко використовують на нафтопереробних підприємствах у виробництві штучного волокна




1. 20 року слідчий посада найменування органу ініціали п1
2. Математическая модель цифрового вольтметр
3. Программирование на языке высокого уровня
4. Тема 63- Категорирование наружных технологических установок по пожарной опасности Вопрос 1
5.  Структурные подразделения относящиеся к обслуживающему производству
6. Кубанский государственный технологический университет КубГТУ Факультет экономики управления и би
7. Поиск специализированного программного обеспечения в сети Интернет
8. На тему- Стороны в гражданском процессе
9. Про засади державної мовної політики
10. Факторы, которые влияют на развитие демократии в Украине
11. реферату- Українські землі у ХІХ століттіРозділ- Історія України Українські землі у ХІХ столітті План Вс
12. Условная вероятность события
13. Школа не должна вносить резкого перелома в жизнь
14. Длина окружности и площадь круга
15. по теме 9 Основы риторики и эристики 1 Риторика в современном мире Риторика зародилась в Древней Греции.html
16. Сургутское медицинское училище Рассмотрено на заседании
17. КОМПЬЮТЕРНЫЕ ИНФОРМАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ
18. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО ВЫПОЛНЕНИЮ И ОФОРМЛЕНИЮ ЭССЕ.
19. Новые кредитные услуги в Сбербанке России
20. Організаційно-правові форми малого бізнесу Контракти