Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і. Конвенції та рекомендації М.

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

Трудові норми міжнародні організації рпаці. Конвенції та рекомендації (М.О.П). Основні конвенції МОП в О.П

Проект Закону України “Про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці № 155 1981 року про безпеку й гігієну праці та виробниче середовище” розроблено відповідно до Плану заходів щодо реалізації положень Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2010 − 2012 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 березня 2011 року № 261-р.

Необхідність ратифікації зазначеної Конвенції зумовлено прагненням України стати асоційованим членом Європейського Союзу з подальшою перспективою набуття повноправного членства в цій структурі.

Важливою умовою на цьому шляху є зміцнення економічних та політичних звязків між Україною та Європейським Союзом, що полягає у наближенні чинного і майбутнього законодавства України до законодавства Співтовариства, про що викладено в положеннях Угоди про партнерство і співробітництво між Україною і Європейськими Співтовариством та їх державами-членами (угоду ратифіковано Законом України № 237/94 ВР 
від 10.11.1994). 

Ратифікація Конвенції дасть змогу впровадити в національне законодавство й реальне життя прийняті міжнародні норми з безпеки й гігієни праці та виробничого середовища.

Мета законопроекту адаптація національного законодавства в сфері охорони праці стосовно безпеки й гігієни праці та виробничого середовища до законодавства Європейського Союзу після ратифікації Конвенції Міжнародної організації праці № 155 1981 року про безпеку й гігієну праці та виробниче середовище.

Ратифікація зазначеної Конвенції сприятиме підвищенню іміджу України на міжнародній арені як країни, яка послідовно дотримується взятих на себе зобовязань у створенні безпечних і нешкідливих умов праці.

У цій сфері правового регулювання є чинними:

Конституція України, Закони України “Про охорону праці”, “Про загальнообовязкове соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” та інші нормативно-правові акти.

Сфера застосування і визначення

Стаття 1

1. Ця Конвенція поширюється на всі галузі економічної діяльності.

2. Член організації, котрий ратифікує цю Конвенцію, після консультації, по можливості, на більш ранньому етапі із заінтересо ваними представницькими організаціями роботодавців і працівників може вилучати, частково або повністю, зі сфери її застосування окремі галузі економічної діяльності, такі як морське судноплавство або рибальство, щодо яких виникають особливі проблеми.

3. Кожний член Організації, який ратифікував цю Конвенцію, у своїй першій доповіді про її застосування, поданій відповідно до статті 22 Статуту Міжнародної організації праці, перелічує окремі категорії працівників, котрі можуть бути вилучені відповідно до параграфа 2 цієї статті, викладаючи причини такого вилучення та зазначаючи заходів, яких ужито для забезпечення достатнього захисту працівників у вилучених галузях, і в наступних доповідях повідомляє про будь-яке розширення сфери застосування.

Стаття 2

1. Ця Конвенція поширюється на всіх працівників, котрі працюють у галузях економічної діяльності, до яких застосовуються її положення.

2. Член Організації, котрий ратифікував цю Конвенцію, після консультації, по можливості, на більш ранньому етапі із заінтересованими представницькими організаціями роботодавців і працівників може вилучати, частково або повністю, зі сфери її застосування окремі категорії працівників, щодо яких виникають особливі труднощі.

3. Кожний член Організації, який ратифікував цю Конвенцію, у своїй першій доповіді про її застосування, подаваній відповідно до статті 22 Статуту Міжнародної організації праці, перелічує окремі категорії працівників, котрі можуть бути вилучені відповідно до параграфа 2 цієї статті, викладаючи причини такого вилучення, і в своїх наступних доповідях повідомляє про будь-яке розширення сфери застосування.

Стаття 3

Відповідно до мети цієї Конвенції:

a) термін "галузі економічної діяльності" охоплює всі галузі, де працівники працюють за наймом, зокрема державну службу;

b) термін "працівники" поширюється на всіх, хто працює за наймом, зокрема на тих, хто працює в державному секторі;

c) термін "робоче місце" означає всі місця, де працівникам треба бути або куди їм треба прямувати у зв'язку з їхньою роботою, і які прямо чи непрямо перебувають під контролем роботодавця;

d) термін "правила" охоплює всі положення, яким компетентний орган чи органи надали силу закону;

e) термін "здоров'я" щодо праці означає не тільки відсутність хвороби чи недуги; він охоплює також фізичні й психічні елементи, котрі впливають на здоров'я і безпосередньо стосуються безпеки й гігієни праці.




1.  11 декабря 2013г
2. Тема- Політична карта світу
3. НАРОДНОГО ПРАВЛЕНИЯ ГОСДОЛГЕ НЕРАВЕНСТВЕ И НАЛОГАХ МАКСИМ МОМОТ ^7 ПУБЛИЧНАЯ БИБЛИОТЕКААЛЕКСАНДРА
4. Характеристика системы государственных органов Испании
5. 1] I Проблема [1.html
6. Тема- Механизмы возникновения межгрупповых конфликтов
7. реферату- Зірочник середній
8. Эти различия особенно заметны при сравнении европейской и американской моделей
9. Процессы сбор обработки накопления хранения поиска и распространения информации ~ это ИНФОРМАЦИОННЫ
10.  На складе- есть
11. Система юридических лиц в рыночной экономике, коммерческие организации
12.  Источники Немецкое право с его территориальной и сословной раздробленностью не могло удовлетворит
13. Аудит учета денежных средств предприятия на примере ЗАО «Электромаш»
14. Контрольная работа- Проект квалификационной характеристики главного бухгалтера производственного предприятия
15. подростки учат друг друга некоторым важным вещам to go ginst uthorities nd dults to oppose people hving
16. Вариант 11 В1 На автозаправке клиент отдал кассиру 1000 рублей и залил в бак 21 литр бензина по цене 27 руб
17. Метод интервью Выполнила- Новокшанова А
18. И гениальный безумец Франкенштейн и созданный им монстр уцелели и обрели бессмертие
19. Гоголь Н.В.
20. Оттепель и перестройка начались при Сталине в порядке гипотезы Даже предположение что оттепе