Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і. Дмитрівна село центр сільської Ради розташоване на березі річки Унаваза 17 км від районого центру міста Ф

Работа добавлена на сайт samzan.net:


        Нині- с.Дмитрівка Фастівського району Київської області. Дмитрівна - село, центр сільської Ради розташоване на березі річки Унава,за 17 км від районого центру міста Фастова і за 5 км від залізничної станції Кожанка.Населення-843 чоловіка.Сільраді підпорядковане село Півні.

        Засноване село в 16 ст.Про походження назви села існує така думка, що був такий кріпак Дмитро, який повертався Чумацьким Шляхом із Криму, куди він їздив по сіль для свого пана і зупинився на ніч у корчмі поблизу села Волиця.І тут у нього виникла думка більше не повертатися до свого пана у кабалу, а втіки від нього.І щоб його не знайшли, заховався він у густому лісі, на березі невеличкої річки, збудував собі житло, завів господарство.З часом до Дмитра приєдналися інші кріпаки-втікачі, які й заснували спочатку невелике поселення і дали йому назву Дмитрівка в честь першого поселенця-Дмитра.

         Йшли роки, змінювався суспільний лад, з 1775 року населення Дмитрівки і виниклого поблизу з іншого боку річки села Півні, належало польському магнатові Браницькому.Після воз’єднання Правобережної України з Росією Дмитрівка і Півні увійшли до Васильківського повіту Київської губернії.

          Нових страждань жителям села завдала Перша Світова імперіалістична війна.Багато сімей лишилося без годувальника,зросли податки й дорожнеча,що призвело до занепаду господарства.

          Соціалістичне будівництво в селі після закінчення громадянської війни проходило у важких умовах.В селі виділялися куркулі.Велику роль в організації селян на боротьбу за зміцнення Радянської влади відіграли партійний осередок та комнезам, які були створені у 1920 року.Цього ж року у селах Дмитрівка та Півні було встановлено Радянську владу і відбулися вибори до місцевих сільських рад.

           Поступово розгорталися у селі і культурно-освітня робота.У30-х роках члени товариства "Геть неписемність" організували школу лікнепу де навчалось доросле населення села. У цей час з'явились на селі перші радянські вчителі і поновила свою роботу, спрямована  у радянському руслі, з-х класна  церковно – приходська  школа, яка працювала уже в 20-х роках при сільській церкві в селі Півні. Центром культурно – освітньої роботи став Дмитрівський сільбуд, в якому організувала свою роботу художня самодіяльність і сюди привозили кіноустановку.

            У 1930 році сільська біднота вирішила об'єднатись і на території села Півні виникли два колгоспи ім. Петровського та Комінтерна, а у Дмитрівні – колгосп „Більшовик”.

             Тяжкими випробуванням для дмитрівчан була війна, нав'язана фашистською Німеччиною і тимчасова окупація села. На фронт пішло доросле населення села, молодь вивозили фашисти до Німеччини. В цілому у Великій Вітчизняній війні полягло 83 наших односельчан. За мужність і відвагу, виявлені на фронтах війни, 53 чоловіки нагороджено орденами і медалями. В знак глибокої шани і пам'яті про загиблих односельчан у с. Півні було відкрито пам'ятний знак і на території сільської ради знаходиться дві братські могили воїнам-визволителям сіл Півні та Дмитрівна.

             Ветеранську організацію при Дмитрівській сільській раді очолює ветеран ВВВ, учасник Орловсько-Курської, Корсунь-Шевченківської, Яско-Кишинівської битв, битви за Варшаву Татаринський Федір Вікторович.

             Після визволення села від окупантів жителі сіл приступила до відбудови зруйнованих війною господарств. Протягом 1944-1950 рр. Були відбудовані колгоспи. У 50-х роках три колгоспи об'єднались в одне господарство під назвою „Більшовик” і тоді ж дві сільські ради утворили одну – Дмитрівську.

              Гордістю колгоспу є його люди. За високі показники в розвитку колгоспного виробництва декілька трудівників у 70-х роках були відзначені урядовими нагородами: бригадир тракторної бригади Дяченко Іван Хомович – орденом Леніна, доярка Ровенська Марія Павлівна – ордером трудового червоного прапора, тракторист Ніколаєнко Павло Васильович – орденом трудового червоного прапора, орденом трудової слави III ступеня. А головному агроному колгоспу „Більшовик” Татаринському Федору Вікторовичу було присвоєно почесне звання заслуженого  працівника сільського господарства.

              Із зміцненням економіки колгоспу зростало й село. У кінці 80-х років було споруджено новий житловий масив на 67 будинків, приміщення контори колгоспу, сільської ради, відділення зв'язку, два магазини, побут комбінат, лазню, дитячий садок, Будинок культури з широкоекранною кіноустановкою на 300 посадових місць, заасфальтовано центральні вулиці сіл, почато будівництво нової школи, а пізніше в 90-х роках проведено перші 10 км. газопроводу.

                        Набагато зріс освітній і культурний рівень трудівників села. Півнянську загальноосвітню школу I-III ступенів відвідують близько 100 дітей. Їх виховує і навчає прекрасний педагогічний колектив. У школі працюють два відмінники народної освіти Скрипачук Т.В. із педагогічним стажем 43 роки і Яременко О.П. із стажем 52 роки.

             При Дмитрівському Будинку культури працюють різноманітні гуртки, на всю Фастівщину славилися своєю майстерністю жіночий вокальний ансамбль „Журавочка”, дитячий ансамбль „Сонечко”. Щомісяця культпрацівники проводили для жителів сіл масові мироприємства. Перед трудівниками часто виступали  самодіяльні художні колективи Фастівського району, а також професійні колективи з міста Києва.

             Важливою умовою розвитку освіти, науки, культури в селі, її соціально – економічного розвитку є можливість громадян оперативно одержати потрібну інформацію. Для більшості населення ця можливість може бути забезпечена через Централізовану Систему Бібліотек. Перша Дмитрівська бібліотека була заснована ще на початку 60-х років.

               Сільська рада велику увагу приділяє охороні здоров'я населення. На території сільської ради було реформовано Півнянську медичну амбулаторію. Було збудоване і нове 2-х поверхове приміщення амбулаторії, але за браком коштів так і не введене в експлуатацію. Важливу роль у житті сіл Півні та Дмитрівна відіграє сільська рада, за роки свого існування її очолювали Осипенко В.І., Лютий Л.М., Марусенко В.Н. Понад 27 років її незмінним головою був Хоменко В.Й.

                Зараз до складу сільської ради входять 15 депутатів на чолі з головою Орленком В.В. При виконкомі працює три постійні комісії, які в своїй роботі спираються на широкий актив села комісії, розглядають і вирішують найрізноманітніші питання. Працює два соціальні працівники, які обслуговують одиноких та престарілих громадян.

                На території села Півні діє пам'ятка архітектури – церква Іоанна Златоуста, яка була збудована у 1864 році. На свята і щонеділі відбуваються служіння у церкві.

               Дмитрівська сільська бібліотека-філіал №11

 

    Історія сіл Півні та Дмитрівка

               ( до 85-річчя утворення Фастівського району )

                              

                   

                                                   2007 рік

             

4




1. Статья длинная но читается легко и быстро
2. туційний рівень OWER Управління низової ланки MIDDLE Управління середньої ланки TOP Управління ви
3. Основными направлениями расходов являются государственное управление правоохранительная и судебная деят
4. Тема 9. ФИНАНСОВАЯ НАДЕЖНОСТЬ СТРАХОВОЙ КОМПАНИИ СК ВОПРОСЫ- 9
5. ЛЕКЦИЯ 1 АНАТОМИЯ И ФИЗИОЛОГИЯ ПАРОДОНТА
6. на тему 1я версия женская
7. 5-00 Сплю Подъем душ Сплю Сплю Сплю Сплю
8. Проблема создания промышленных агрегатов для утилизации твердых углеродистых отходов
9. 1. полость носа cvum nsi распологается между полостью рта снизупередней черепной ямкой сверху и глазниц
10. Вопросы по БЖД
11. РОССИЙСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ КООПЕРАЦИИ КАЗАНСКИЙ КООПЕРАТИВНЫЙ ИНСТИТУТ ФИЛИАЛ
12. История библиотек Франции
13. Library научной электронной библиотеке Где можно получить доступ к полным текстам диссертаций защищенных в
14. Государственное регулирование развития туризма в Республике Казахстан
15. Проблемы управления занятостью в организации
16. Реакции литиированных циклических нитронов с электрофильными реагентами
17. Тема- Как следует питаться Задачи- формирование знаний о ЗОЖ понятий здоровая и нездоровая пища ут
18. Литература - Патофизиология (АЛЛЕРГИЯ 2)
19. Маркетинговые исследования и разработка плана маркетинга Clean And Clear
20. Политические и экономические реформы 19851991 гг