Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

По мусору на улицах узнаю что жрёт и чем живёт народ можна зробити висновки що і в нашому місті є юні наркоз.

Работа добавлена на сайт samzan.net:


 Цитуючи поета який колись сказав: «По мусору на улицах узнаю, что жрёт и чем живёт народ» можна зробити висновки, що і в нашому місті є юні наркозалежні. Пройшовшись містом, майже на кожній вулиці можна помітити три-чотири пастилки таблеток від кашлю «Кодтерпін». Людям які знаються на медичних препаратах відомо, що ці таблетки містять в собі по 0,015 грама діючої речовини Кодеїну. По характеру дії Кодеїн близький до дії Морфіну і залежність викликає таку ж саму, а часом і гірше. Ще в радянські часи почалось так зване масове заварювання людей Кодеінізмом, після чого препарат взяли під соровий контроль. Нажаль, після розпаду СРСР препарат знову зявився у вільному продажі, і набув неабиякої популярності серед підлітків

Для того щоб зловити «кайф», потрібно для початку одну-півтори пастилки і все стає на свої місця, розповідають Олександр та Андрій. Але згодом потрібно збільшувати дозу, у зв’язку з розвитком толерантності до Кодеїну, а це потребує певних затрат. І тут з’являються думки де дістати грошей, на чергову дозу, тому що ломка починається відразу після того, як препарат завершую свою дію.

Спочатку, розповідає Олександр почав виносити із дому золоті прикраси своїх батьків, а коли з’являлися гроші не помітно повертав. З часом грошей зовсім на стало, а золото було реалізовано ломбардом за не вчасну сплату кредиту. І ми почали виносити побутову техніку, яку десятки разів наші батьки викуповували з ломбарду, за свої гроші. Згодом мене, каже Андрій вигнали з університету, де я провчився всього пів року, і батьки дізналися, що я вживаю наркотичні препарати і почали жорстко мене контролювати. І від того моменту, мені зовсім не вистало грошей на Кодтерпін, я почав займатися збутом Марихуанни. Через декілька місяців, на мене вийшла міліція і впіймала мене на гарячому. Батьки були шоковані, від усього що почули і побачили. Відразу ж відправили мене до нарколога, де мені пояснили що від цієї залежності з моїм стажем вживання, буде неймовірно важко відмовитися, особливо пережити це все духовно і морально.

Зараз, розповідає Андрій, я продовжую вживати, хоча з дому мене не випускають. Кодтерпін мені привозить Олександр. В день я випиваю п’ять - шість пастилок, це 50-60 таблеток та 110 гривень витрат кожного дня. А взагалі на даний момент, в мене нем ає бажання зав’язувати з цією звичкою, без кодтерпіна я не уявляю свого існування. Нехай буде як буде, а там подивимось.

Інтернет джерела, які активно обговорють цюд проблему притримуються зазвичай трьох версії : 1) Кодтерпін  – прийшов на заміну морфіну та трамадолу, які не так доступні, ле і їх можна придбати. 2) Кодтерпін - це замаскований під наркоманію «геноцид» Українського народу. 3) Держава яка пропогандуе боротьбу з наркоманією, вдало тримає на плаву вільний обіг кодеїно вмістних препаратів.

З першою думкою я згоден, а з іншими не зовсім. Третя думка виглядає як «перевод стрелок», мовляв в моїй наркоажнсті прошу звинувачувати всесвітній заговір фармацевтичних компаній, та державу, як цим питанням не займеться. Так легше всього - зняти з себе відповідальність за власне життя і звалити все на інших.  Що до другої, так варто визнати, що якщо б це був так званий «Геноцид», то він почався ще з 60- 70 років минулого століття. Но ніхто не говорив тоді про геноцид радянського люду, хоча в ті часи у вільному продажі опіумних препаратів було в два рази більше. Покоління 60-70 років (а таких людей серед клієнтів програми «Снижение вреда» не мало і сьогодні) ще пам’ятають настоянку Бехтерева, настоянку опія (капель для шлунку) та препарат Пехтол (опій з термопсисом). Ніхто не називав цей широкий асортимент «Геноцидом, та і не сильно стояла тоді проблема наркоманії. Но коли почали забороняти, поступово поповзла в гору крива наркоманія і якось відразу оголилися соціальні проблеми, пов’язані з цим.

Я не сторонник легалізації та прогібіціонізму, но мудру золоту середину по відношенню до наркотиків людство ще не знайшло. Чи не хоче шукати, тому що комусь це вигідно.

Кодтерпін сьогодні увійшов у лідери продажу медичних препаратів, но зустрівши ці порожні пастилки на тротуарі нашого з вами міста знайте, що вони несуть інформацію про чиюсь зламану долю, та внутрішню пустоту людини, яка помилкова вибрала цей невірний шлях. І якщо перефразувати фразу одного мого знайомого що Трамадол - це роки вирвані з життя, то код терпін це коди –з ламанного життя.




1. 2014 г УТВЕРЖДАЮ Заместитель министра по делам молодежи физической культуры и сп
2. тематическое планирование по изобразительному искусству во 2 классе УМК Планета знаний подготовила
3. тематики и физики Кафедра теории и методики информатики Конспект урока по информатике
4. Введение.html
5. Бланк строгой отчетности ~ ценный бланк подлежащий учету на внебалансовом счете
6. Кавказского федерального округа.
7. а. Многие западные политические деятели возражали против включения науки в сферу компетенции ЮНЕСКО
8. тема 1 Понятие соц
9. 1. Формулировка ТЗ
10. Дней Александровых прекрасное началоличность Александра 1 негласный комитет первые преобразования 2 Д1
11. О гражданской обороне
12. Строительство профиль 270800
13. і. В симетричній криптографії такий ключ не має бути відомим обом сторонам і має бути в секреті
14. Развитие профессиональной идентичности консультанта
15. это процесс в котором социальный опыт переплавляется в качества личности
16. Зародыш на стадии формирования осевых органов эктодерма; нервная трубка; мезодерма- сомиты миотомы сегме
17. Стадии процесса управления муниципальными финансами
18. Тема урока Формирование универсальных учебных действий на лексическом материале по теме- School dys
19.  Соотношение и взаимосвязь международного публичного права с Международным Частным Правом
20. Отметим- к свободным людям