Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Книжковий блог або піратські благородні діяння Йохохо і не пляшка рому а сучасна українська лі.

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Книгоманія

Молодий журналіст                                                                                                       № 4 листопад 2012

«Книжковий блог» або піратські благородні діяння

«Йо-хо-хо!» і не пляшка рому, а… сучасна українська література! Книжковий пірат – так іменує себе автор і втілювач в життя ідеї створення «Книжкового блогу» (далі – К.Б.). К.Б. – це інтернет-ресурс, який не так давно (22 січня 2012 року) почав функціонувати на просторах всесвітньої павутини. Під прицілом – сучасна українська література або «сучукрліт». Цільова аудиторія – юзери різного віку, які полюбляють читати літературу, зокрема сучасну, але не надають перевагу книгарням, або з тих чи інших причин просто не мають змоги купувати «живі» паперові книги. Задумом автора було надання людям можливості скачувати книги в електронному варіанті. Мені випала чудова нагода поспілкуватись із засновником ресурсу – вищезгаданим Книжковим піратом.

― Як виникла ідея створення К.Б. і якими були кроки до її втілення?

― Ідея з’явилася випадково - буквально в один вечір, а своє втілення отримала вже у наступний. Окремих етапів створення блогу не було, вже пізніше можна говорити про шлях просування. Причиною стала новина у «Твіттері» про можливе збільшення цін на книги. Що, звичайно,  викликало доволі широке обговорення і обурення, тому що у першу чергу українцям читати заважає немала кількість виданих у державі книг, а їх ціна.

― Є велика кількість чудових зразків класики світової літератури, велика база навчальних видань. То чому ж саме сучасна українська література?

Частину навчальної літератури, так само, як і класичної, можна знайти в мережі Інтернет. До того ж, світову й українську класику вивчають у школі, хоча, як на мою думку, у трішки викривленому стані, особливо це стосується української літератури.  

Що Ви маєте на увазі, говорячи про викривлення?

Вважаю, що мало  уваги приділяється поясненню та осмисленню тенденцій української літератури ХІХ ст., а це негативно впливає на розуміння своїх національних коренів і як результатом є їх втрата.

― Книги яких жанрів, з розміщених в К.Б., користуються найбільшою популярністю серед користувачів блогом?

― Як не дивно, найбільш популярною є поезія Андрія Любки, Дмитра Лазуткіна, Ліни Костенко і, що звичайно очікувано,  легке жіноче чтиво Люко Дашвар, особливо трилогія «Битіє», яку довелося оцифрувати лише через

велику кількість прохань поціновувачів творчості авторки. Це, поки що, єдині не прочитані мною книги із опублікованих на блозі. Постійно переглядають книги Юрія Андруховича, Тані Малярчук, Юрія Винничука, Сергія Жадана.

― Автори книг, що розміщуються в К.Б., знають про його існування та не зовсім законне поширення їхніх книг? ;)

― Звичайно знають :) Деякі навіть роблять перепости відгуків про свої книги на особисті блоги. Так, наприклад, зробив Андрій Любка із своєю останньою книгою, яку я опублікував.

― Для того, щоб дати можливість людям скачати електронну версію книги безкоштовно, треба спершу придбати її. Як багато коштів витрачаєш на це?

Останнім часом, на книги витрачаю від 200 до 400 гривень, хоча бувало і більше, особливо у вересні цього року. У книгарнях хотів би бувати частіше, зараз намагаюся хоча б один раз на тиждень. Для мене це як відвідування церкви

Книгоманія

Молодий журналіст                                                                                                         4 листопад 2012

для віруючих християн.

Але ж твоя праця є цілком безкоштовною. Звідки тоді черпаєш бажання і натхнення приділяти стільки часу і сил для блогу? 

― Взагалі це займає небагато часу, а найкращим натхненням є та велика кількість «дякую», отриманих за опубліковані книги.

У майбутньому варто очікувати від К.Б. чогось більшого? Можливо, розширення вже існуючої електронної бібліотеки до зразків не лише української літератури, а й зарубіжної? 

― Така ідея була, але це вже перетвориться на комерційний проект, тому від неї мені довелося відмовитися, до того ж, останнім часом почали з’являтися інші проекти, які намагаються охопити і сучасну зарубіжну літературу.

- І наостанок, псевдонім обрав собі для того, щоб відповідати тематиці блогу, чи з метою залишитись інкогніто? 

― І те, і інше. Взагалі довго не думав, все це створювалося за півгодини. Але псевдонімом хотів підкреслити користувачам їхній шлях отримання книги.

Кожна праця повинна бути оплачена. І хоча автор К.Б., «Книжковий Пірат», не отримує за свою роботу ні копійки, його діяльність в жодному разі не можна назвати «невдячною працею». Ідея є, ідею втілили, механізм запрацював . Люди користуються – люди вдячні. Пірати, виявляється, як і лицарі,  бувають благородними, і зупинятись на досягнутому наш благородний Книжковий пірат поки не планує.

Адреса блогу в інтернеті: http://knygypirat.blogspot.com

Юлія  Осьмак

Геній у кожному з нас

Найприємніше для мене – це спостерігати за людьми, які в шаленому захопленні займаються справою всього їхнього життя, не втомлюючись і не втрачаючи натхнення, та все більше заглиблюючись і ,натомість , вигадуючи щось нове і не відоме раніше. І прикладом таких людей є ті, кого позаочі називають божевільними, геніальними, хворими (по-доброму).

Усе починається з дитсадка, де, на жаль, можна почути від вихователя до надто мрійливої дитини слова «та що ти собі фантазуєш; не вигадуй; роби, як усі». Навіть не усвідомлюючи, що такі фрази можуть добряче закарбуватись в пам'яті дитячій і відняти бажання взагалі мріяти. Але є й ті, котрі наперекір всьому, йдуть за покликом свого серця і продовжують займатися тим, що вони люблять. Важливо не здаватись, не відступатись і, докладаючи зусиль, рухатись до встановленої цілі з вірою. Адже одного таланту й хисту замало. Усе досягається завдяки зусиллям, старанням, терплячості і відданості справі.

Саіда Гончарук

Геніальні люди – це не інопланетні створіння, в яких інакше міркування,  це ті, які не втратили власного мислення і не прийняли загальних стандартів світу, а попрямували без страху за тим, чим наділив їх Бог. Вони не бояться бути собою і слідувати велінню серця, тому стають знаменитими, прикладами для наслідування, але найголовніше – щасливими. Ніщо не варте, щоб ви втратили ваше щастя! Не бійтеся того, що про вас подумають. Будьте такими, якими ви є.




1. ЭЛСТРОЙ [4
2. ВыигрышВыигрыш навык 4 и навыком участливого слушания навык 5
3. АНАЛИЗ НАИБОЛЕЕ ЭФФЕКТИВНОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ НЕДВИЖИМОСТИ Поскольку оценочная деятельность чаще всего
4. Грейс Феллоушип г
5. Время Подарки Помощь Прикосновения Вы стараетесь показать супругу что любите его а он как будто н
6. 20г именуемая в дальнейшем ПРЕЖНИЙ ВЛАДЕЛЕЦ с одно
7. ИНТЕРНОВ 1 Целью использования метода сопоставления при рекламировании лекарственных препаратов явля
8. статья 4 Приключения гадкого утенка на российском финансовом рынке
9. Профессиональная этика
10. Виконання відкритих електропроводок на ізолюючих опорах.html
11. Отцы и дети написал Достоевский Так обидеть Ивана Сергеевича У меня просто нет слов Гневный голос учит
12. КОНТРОЛЬНАЯ РАБОТА ПО РАЗДЕЛУ ИСТОРИЯ ВЕЛИКОБРИТАНИИ FROM ROMN BRITIN TO THE GLORIOUS REVOLUTION по материалу 7 семестра д
13. тема. Воздействие средств физической культуры и спорта природных социальных и экологических факторов на ор.html
14. Экологическое право Вопрос 1
15. Тема- Введение. Нарушение восприятия
16. Заключение под стражу
17. за несовершенства применяемых методов и средств измерений непостоянства влияющих на результат измерения в
18. Пушно-меховые и овчинно-шубные и кожаные товары
19. Тема1- Зміст предмет і завдання контролю за діяльністю підприємствrdquo; План- Суть і необхідність
20. Учет расчетов по имущественному, личному и социальному страхованию и обеспечению