Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

. звужуються зіниці очей 2.

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

21  М-холіноміметичні речовини - збуджують м - холінорецептори клітин тканин і органів. Ці рецептори локалізуються в мембранах клітин тканин і органів там, де закінчуються парасимпатичні постгангліонарні волокна. Збудження парасимпатичних нервів передається на клітини тканин і органів через м-холінорецептори. М-холінорецептори, під впливом м-холіноміметичних речовин, спостерігаються наступні ефекти: 1. звужуються зіниці очей, 2.урежаются скорочення серця (виникає брадикардія), 3.расшіряются кровоносні судини, 4.сніжается артеріальний тиск (внаслідок брадикардії і розширення кровоносних судин) 5. підвищується тонус м'язів бронхів, 6. посилюються перистальтика ШКТ, 7.повишается секреція залоз (слинних, бронхіальних, залоз ШКТ).  У медицині використовують пілокарпін і ацеклидин Пілокарпін - алкалоїд рослини, токсичний, застосовується лише місцево, в очній практиці у вигляді крапель 1-6%, або у вигляді очної мазі. Надає на око двояке вплив: звужує зіницю і збільшує кривизну кришталика. Ацеклідін - синтетичне з'єднання, відмінне від пілокарпіну меншою токсичністю, у зв'язку з чим застосовується і парентерально і місцево (при глаукомі). Вводять під шкіру при атонії кишечника і сечового міхура. Так само як пілокарпін, препарат застосовують при глаукомі.

22Н-холіноміметики – це речовини, які збуджують Н-холінорецептори.Природною речовиною цієї групи є алкалоїд тютюну нікотин. Під їх впливом виникає: а) збільшення активності синапсів симпатичних і парасимпатичних вузлів (цей ефект блокується гантином та ін.). н-Холіноміметики у невисоких дозах тонізують кору великого мозку, проте більша їх кількість стимулює підкіркові структури, зокрема судиноруховий і дихальний центри. н-Холіноміметики розподіляють на дві групи: синтетичні, біс-четвертинні амонієві основи, з переважно периферичною дією (дитилін) і третинні аміни (природні алкалоїди)Його вплив на Н-холінорецептори залежить від дози: невеликі кількості нікотину призводять до збудження цих структур, у великих дозах він проявляє Н-холіноблокуючу дію В людини нікотин підвищує психічну активність, викликає своєрідну нечітко виражену ейфорію, у деяких випадках знімає напруження і пригнічує дратівливість. Дозозалежна двофазна дія нікотину на симпатичні ганглії і мозкову речовину надниркових залоз супроводжується підвищенням  артеріального тиску,  тахікардією з наступним його зниженням і пригніченням серцевої діяльностіОсновним діючим початком тютюну є нікотин. Нікотин — надзвичайно сильна отрута, що діє переважно на нервову систему, травлення, а також дихальну і серцево-судинну системи. Дим, що втягується курящої, виганяє нікотин з листів тютюну. Він швидко розчиняється у воді, тому легко всмоктується через слизуваті оболонки рота, носа, бронхів, а, потрапляючи зі слиною в шлунок, і через стінки шлунково-кишкового тракту. Нікотин впливає на передачу імпульсу з нерва на м'яз. Великі дози нікотину діють подібно відомій отруті — кураре, що паралізує м'язову систему.

23АНТИХОЛІНЕСТЕРАЗНИ ЗАСОБИ— фармакологічні речовини, здатні блокувати фермент ацетилхолінестеразу, перешкоджаючи гідролізу ацетилхоліну. Внаслідок цього ацетилхолін накопичується в закінченнях холінергічних нервів, а його дія на органи та тканини підсилюється і подовжується. Пригнічення холінестерази має різний характер. Деякі А.п. (фізостигмін, галантамін, прозерин та ін.) зумовлюють короткочасне, оборотне пригнічення активності ферменту, інші (армін та інші фосфорорганічні сполуки (ФОС)) утворюють із ацетилхолінестеразою міцний комплекс і, якщо не застосовуються спеціальні реактиватори, активність ферменту не відновлюється; нормальний процес гідролізу ацетилхоліну почнеться знову лише тоді, коли синтезується нова молекула холінестерази. Дія таких речовин є стійкою, незворотною. До групи речовин із зазначеним механізмом дії належать також побутові, сільськогосподарські та промислові інсектициди (хлорофос, карбофос та ін.), бойові отруйні речовини (зарин, заман, табун).




1. Тема- Дифференциальная диагностика и лечение анемий Со
2. А История права знает различные формы и соответственно различные источники права
3. Затверджую керівник відділу з навчальної роботи Нестеренко Л
4. инфекционная болезнь вызываемая Leptospir interrogtis характеризующаяся поражением кровеносных капилляров печени
5. Задание {{232}} ТЗ274а В состав показателя
6. полисов и с образованием империи
7. «Голландская болезнь» российской экономики
8. Методы получения тонких пленок
9. Взаимодействие детского сада и школы в условиях семейной социализации детей младшего школьного возраста
10. ТЕМА 5 СТАТИСТИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ УПРАВЛЕНИЯ КАЧЕСТВОМ Особое место среди организационнотехнологических ме
11. 1 Рисунок модели 1
12. Можно ли утверждать, что литература сегодня воспитывает человека
13. Ансамбль т~сінігін айты~ыз ~орша~ан ортаны ~ала ~~рылысы шарттарын ~ ансамбль дейміз Аэраци
14. Либерализм
15. Функция фильтрационного сопротивления в условиях неустановившегося притока жидкости (газа) к несовершенной скважине
16. Экосистема дачного участка
17. Mtomycosis стригущий лишай Нефез tonsuriis инфекционные болезни кожи и ее производных вызываемые патогенными гр
18. Поздний классицизм и ампир романтизм реализм и символизм все это не только вместилось в один век но и пер
19. Я-концепция как социально-психологический феномен
20. Уильям Рамзай (Рэмзи)