Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема 18. Централізоване диспетчерське управління міськими перевезеннями 1

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Тема 18. Централізоване диспетчерське управління міськими перевезеннями

1. Централізовані перевезення в сучасних умовах.

2. Організаційна структура ЦДС.

3. Типовий технологічний процес ЦДС.

1. Централізовані перевезення в сучасних умовах.

Організаційна структура лінійного диспетчерського управління маршрутними видами МПТ має свої особливості в залежності від величини міста і кількості перевізників. У малих містах, де є єдиний перевізник, лінійне диспетчерське управління здійснюється групою, яку організує у складі відділ експлуатації АТП. При наявності декількох перевізників передбачають централізацію управління лінійною роботою шляхом утворення єдиного органу диспетчерського управління. Централізація може бути здійснена за кількома альтернативними схемами, які відрізняються організаційно-правовими формами диспетчерського органу і взаєминами з ним перевізників.

Централізований диспетчерський орган може бути утворений в якості:

• самостійної юридичної особи, засновниками якої виступають органи місцевого самоврядування (створюється унітарне муніципальне підприємство) або перевізники спільно з органами місцевого самоврядування. Такий диспетчерський орган організовує відносини з перевізниками на договірних умовах;

• структурного підрозділу транспортного органу міської адміністрації. Відносини з перевізниками в цьому випадку будуються на підставі договору, що укладається адміністрацією;

• структурного підрозділу одного з перевізників, утвореного і фінансованого згідно багатостороннього договору перевізників, що укладається з метою задоволення їх спільних потреб.

Диспетчерське управління перевезеннями в режимі «маршрутне таксі» не відрізняється від диспетчерського управління звичайними маршрутними перевезеннями і здійснюється аналогічним чином. При наявності різних видів МПТ для забезпечення координованого диспетчерського управління утворюють єдиний диспетчерський орган (єдину ЦДС).

Виконані ще в радянський час розробки містять рекомендацію про інтеграцію у складі ЦДС пасажирського автомобільного транспорту автобусного і таксомоторного відділень. В сучасних економічних і правових умовах немає об'єктивних причин, що створюють передумови для інтеграції диспетчерського управління автобусними та таксомоторними перевезеннями в єдиному органі. Подібна інтеграція може бути мотивована місцевими традиціями і перевагами. Для таксомоторних перевізників становить інтерес створення об'єднаної диспетчерської служби з приймання строкових і поточних замовлень на перевезення. Така служба може бути утворена в різних організаційно-правових формах.

2. Організаційна структура ЦДС.

ЦДС

Начальник ЦДС

Таксомоторне відділення

Автобусне відділення

Старший змінний диспетчер

Роз’їзні лінійні диспетчери

Диспетчери автобусних підприємств

Маршрутний диспетчер

І групи

Маршрутний диспетчер

ІІ групи

Маршрутний диспетчер

ІІІ групи

Маршрутний диспетчер

ІV групи

Лінійні диспетчери на кінцевих і проміжних станціях

Водії автобусів

Технологічна група

Група аналізу виконаного руху

Рис 1 Структура ЦДС

ЦДС очолює начальник і його заступник по автобусному відділенню. Безпосереднє управління рухом здійснює старший змінний диспетчер, який разом з групою маршрутних диспетчерів своєї зміни відповідають за стан і якість обслуговування пасажирів, регулярність перевезень.

У безпосередньому підпорядкуванні старшого диспетчера перебувають маршрутні диспетчери, які здійснюють контроль за регулярністю руху автобусів і якістю обслуговування пасажирів на закріплених автобусних маршрутах.

Старшому змінному диспетчеру ЦДС оперативно підпорядковуються диспетчери підприємств по випуску автобусів, чергові ремонтники а також роз’їзні лінійні диспетчери. Маршрутному диспетчеру оперативно підпорядковуються всі водії автобусів протягом часу перебування їх на маршруті.

У складі ЦДС також є технологічна група, що розробляє систему і методи оперативного регулювання рухом автобусів відповідно до місцевих умов і група аналізу виконаного руху, яка узагальнює та аналізує діяльність всього диспетчерського апарату.

3. Типовий технологічний процес ЦДС.

Роботу органів диспетчерського управління організують на основі типових технологічних процесів. Для прискорення вироблення диспетчерських рішень і виключення помилок застосовують заздалегідь розроблені технологічні карти. Такі картки є «шпаргалкою» диспетчера. Технологічні карти складають для різних типових ситуацій, виникнення яких в практиці диспетчерського управління перевезеннями найбільш ймовірно. При настанні такої ситуації диспетчер керується відображеними в карті заходами, при необхідності мають різні варіанти виконання. Якщо ситуація не відноситься до типової, диспетчерське рішення розробляється в індивідуальному порядку.




1. Віють вітри Засвіт встали козаченьки 2
2. Любимая Индия 25 декабря 2013г
3. в результате февральской и октябрьской революций негативно сказались на состоянии политической и экономич
4. путьцель 2 Митчел и Хаус Анализ внешней среды позволяет 2 выявить внутренние сильные и слабые сторон
5.  Кантом и заключающим в себе высшие вечные интересы человеческого разума относятся следующие Что я до
6. Комплекс цветной металлургии Украины.html
7. то давно установили что человек не может отказаться от трёх элементов в еде- сладкого солёного и жирного
8. Notes which she hs written s young girl
9. Был открыт Шарлем Кулоном в 1785 г
10. тематизирует и обобщает разрозненные факты; изучает передовой педагогический опыт; описывает различн1
11. Курсовая работа- Трудові ресурси
12. Проблемы архаического права в теории государства и права
13. тема теоретическометодологических взглядов на понимание и определение сущности содержание целей задач к
14. The Khabarovsk Territory
15. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук Суми ~ 2
16. Отчет о финансовых результатах
17. Лингвистический аспект межкультурной коммуникации
18. Адреногенитальный синдром
19. НАЧНИ СВОЕ ДЕЛО 1
20.  Политический режим