Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Провадити діяльність у галузі туризму яка підлягає ліцензуванню лише за наявності відповідної ліцензії

Работа добавлена на сайт samzan.net:


5.Туроператор і турагент повинні дотримуватися таких організаційних  вимог:

1. Провадити діяльність у галузі туризму, яка підлягає ліцензуванню, лише за наявності відповідної ліцензії.

2. Надавати туристичні послуги, що підлягають обов'язковій сертифікації, після проведення такої сертифікації в установленому порядку.

3. Залучати до надання туристичних послуг осіб, які відповідають кваліфікаційним вимогам, що визначені цими Ліцензійними умовами, а у випадках, визначених чинним законодавством України, мають відповідні дозволи на право здійснення туристичного супроводу.

4. Надавати туристичні послуги в обсягах та в терміни, обумовлені договором про туристичне обслуговування.

5. Виконувати вимоги чинного законодавства України щодо забезпечення безпеки туристів, охорони туристичних ресурсів України та довкілля.

6. Документи, пов`язані з провадженням туристичної діяльності, повинні зберігатися у туроператора і турагента відповідно до вимог чинного законодавства України.

7. Туроператор і турагент повинні вести облікову та іншу, визначену чинним законодавством України, документацію та звітність.

8. Подавати до місцевих органів виконавчої влади в галузі туризму та органів державної статистики за місцезнаходженням у визначені терміни, у повному обсязі достовірну статистичну інформацію за формами державної статистичної звітності № 1-ТУР “Звіт про діяльність туристичної організації” і № 1-ТУР(к) “Звіт про діяльність туристичної організації”, затвердженими наказом Державного комітету статистики України від 04.03.98 № 96, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 19.03.98 за № 182/2622.

9. Відшкодовувати в установленому чинним законодавством України порядку збитки, завдані туристам, іншим особам та довкіллю.

10. Укладати з туристом договір про туристичне обслуговування в письмовій (електронній) формі відповідно до вимог чинного законодавства України.

11. З метою забезпечення прав та законних інтересів громадян–споживачів туристичних послуг туроператор і турагент зобов'язані здійснити фінансове забезпечення своєї цивільної відповідальності (гарантією банку або іншої кредитної установи) перед туристами у розмірах, установлених статтею 15 Закону України “Про туризм”.

12.  Повідомляти орган ліцензування про всі зміни даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу ліцензії. У разі виникнення таких змін ліцензіат повинен протягом десяти робочих днів подати  до органу ліцензування письмове повідомлення разом з документами або їх нотаріально засвідченими копіями, які підтверджують зазначені зміни, для внесення відповідних змін до ліцензійного реєстру туроператорів і турагентів.

13. У разі зміни найменування ліцензіата (якщо зміна найменування не пов`язана з реорганізацією) або прізвища, імені, по батькові фізичної особи - суб’єкта підприємницької діяльності ліцензіат протягом десяти робочих днів після перереєстрації в органі державної реєстрації  повинен  подати до органу ліцензування заяву про переоформлення ліцензії встановленого зразка  (додаток 4) разом з ліцензією, що підлягає переоформленню, та відповідними документами або їх нотаріально засвідченими копіями, які підтверджують зазначені зміни. Не переоформлена в установлений строк ліцензія є недійсною.

13. У разі зміни місцезнаходження ліцензіат зобов’язаний протягом десяти робочих днів з дня реєстрації органом державної реєстрації внесення змін подати до органу ліцензування заяву про переоформлення ліцензії встановленого зразка разом з ліцензією, що підлягає переоформленню, та відповідними документами або їх нотаріально засвідченими копіями, які підтверджують зазначені зміни. Не переоформлена в установлений строк ліцензія є недійсною.

6. Види туристичних підприємств та характеристика їх діяльності

Туроперейтинг – діяльність туристичного підприємства з розробки, формування та реалізації туристичних програм та подорожей.

Агент туристичний – юридична особа, яка виступає в якості посередника між продавцем та покупцем туристичних послуг та займається по дорученню фірми-туроператора, транспортної компанії чи готельного підприємства роздрібним продажем туристичного продукту на умовах комісійної винагороди.

Види туроператорів:

За видами діяльності

Оператори масового ринку, які реалізують тур пакети на різних видах ринків для широкого кола споживачів (різнотипної клієнтури)

Спеціалізовані оператори, які спеціалізуються на певному виді тур продукту чи сегменті ринку (на певній країні відвідування, на певному виді туризму тощо):

А) туроператори, що спеціалізуються на окремих видах туризму (спортивно-оздоровчі тури, мисливство, рибальство, пригодницькі тури, івентивний туризм тощо);

Б) туроператори, що спеціалізуються на певних країнах відвідування (Англії, Франції, Італії тощо);

В) туроператори, які обслуговують певний тип клієнтури (молодь, дітей, бізнесменів ін..);

Г) туроператори, які займаються обслуговуванням туристів в певних засобах розміщення (готелі підвищеної комфортності, готелі-клуби, спеціалізовані заклади розміщення тощо);

Д) туроператори, які спеціалізуються на використанні певного виду транспортних засобів (авіа, тур потяги, автотранспорт тощо);

За місцем діяльності

Місцеві (внутрішні) оператори – це туроператори, які зорієнтовані на прийом та розміщення туристів в межах країни.

Виїзні туроператори - це туроператори, які зорієнтовані на відправку туристів за кордон.

Туроператори на прийомі – це туроператори, які базуються на прийомі та обслуговуванні іноземних туристів в межах однієї країни.

За видом діяльності

Ініціативні туроператори – це оператори, які відправляють туристів за кордон чи в інші регіони (в межах країни) за домовленістю з приймаючими (рецептивними) туроператорами чи напряму з підприємствами туристичної індустрії.

Рецептивні туроператори – це туроператори на прийомі, які комплектують тури та програми обслуговування в місці прийому та обслуговування туристів, використовуючи прямі договори з постачальниками послуг (готелі, підприємства харчування, розважальні заклади тощо).

Консолідовані туроператори – це туроператори, які є частиною холдингу та об’єднані в єдиний господарюючий суб’єкт з підприємствами туристичної індустрії (готелями, ресторанами ін.).




1. тема
2. Тема Российская Федерация ~ демократическое государство Фамилия студента
3. 21 неопровержимый закон лидерства ПРЕДИСЛОВИЕ ЭТА КНИГА НАВЕРНЯКА придется вам по душе независимо
4. Общий обзор архитектуры UNIX систем
5. Изобразить цепь
6. тема и функции Анатомофизиологическое особенности респираторной системы новорожденных предрасполагаю
7. Общественное здоровье и здравоохранение как наука и предмет преподавания; понятие об общественном здоровь.html
8. Тенденции посвященных политэкономической истории России в XX веке.html
9. Графика Развертки геометрических тел Выполнил- Давыденко Д
10. темах искусственного интеллекта Лекция 20 Задача планирования
11. лекция книг статей рефератов дипломов диссертаций и пр
12. Предмет эстетики, его сущность и содержание
13. Она была рада ведь скоро Хэллоуин и ей не надо будет идти на работу
14. О мониторинге учебного процесса в вузе
15. основан в 1937 г. на месте угольной шахты с делfли поселок для рабочих так он разросся до полноценного не
16. Ведомость вычисления координат вершин полигона
17.  Планировка котлована Геометрические параметры- отметка бровки отметка дна
18. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ Галузь знань- 0501 Економіка та підприє
19. .2 Содержание Дневника ДАТА НАИМЕНОВАНИЕ РАБОТЫ.
20. Тема- МІФ У ЛІТЕРАТУРОЗНАВСТВІ ТА В ЛІТЕРАТУРІ Питання для роздумів- Література як міф