Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

О. студент 1 курсу Бердянський університет менеджменту і бізнесу м

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Воробйов М.О., студент 1 курсу,

Бердянський університет менеджменту і бізнесу,

м. Бердянськ

ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ФОНДОВОГО РИНКУ В УКРАЇНІ

 

У зв’язку з недосконалістю законодавчої бази та нестабільністю економічних процесів все більшої уваги потребує проблема незадовільного стану фондового ринку країни.

Дослідження полягає у тому, що фондовий ринок забезпечує акумуляцію та ефективне розміщення заощаджень в економіці, інвестування її пріоритетних галузей та об`єктів. Оздоровлення економіки України значною мірою залежить від становлення та налагодженого функціонування фондового ринку.

До вітчизняних учених, що здійснюють аналіз фондового ринку, досліджують теоретичні і практичні питання його розвитку належать: С. Давимук, В. Загорський, А. Задоя, В. Колесник, І. Кривов'язюк, Ю. Лисенков, О. Мендрул, О. та інші.

На початку 90-х років наша країна стала на шлях створення ринкової економіки, яка передбачає не тільки зміни в галузі відносин власності і виробничих відносин, а й найшвидше формування адекватної цим відносинам фінансово-кредитної системи.

На сьогодні фондовий ринок знаходиться у постійному розвитку, разом зі зростанням світової економіки. Оскільки його поява була пов’язана з потребами товарного виробництва – розвиток фондового ринку став важливою умовою прогресу економіки всіх передових країн.

Аналіз фондового ринку України свідчить, що за 20 років розвитку він не став джерелом залучення інвестицій, а є лише засобом, за допомогою якого власники ефективно виходять із колишнього бізнесу, продаючи його зовнішнім інвесторам, рефінансують борги і створюють інструменти для укладення угод злиття та поглинання компаній. Не дивлячись на це, зусиллями Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку і Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку активно розвивається нормативно-правова база, не припиняється розвиток інфраструктури, запроваджено системи моніторингу та розкриття інформації, вдосконалено систему захисту прав інвесторів, підвищується рівень знань населення щодо роботи фондового ринку.

Наприкінці 2011 року індекс інвестиційної привабливості України знизився до кризового рівня 2,56 (у другому кварталі 2011 року був ще 3,39 (дані Європейської бізнес-асоціації). Дана тенденція до зниження спостерігається і в наступному році. У другому кварталі 2012 року Індекс інвестиційної привабливості України залишився майже на такому ж низькому рівні – 2,19 балів з п’яти можливих − у порівнянні з 2,18 у першому кварталі. Основними причинами стабільно низького рівня інвестиційної привабливості країни є посилення тиску на бізнес з боку владних структур, складне адміністрування податків та корупція.

Для вирішення проблемних питань і стимулювання подальшого розвитку ринку Національною комісією фондового ринку було розроблено проект розвитку фондового ринку на 2011 – 2015 роки. Метою даної програми є підвищення захисту прав інвесторів та формування конкурентоспроможного національного фондового ринку на основі поступового зменшення спекулятивної складової ринку з одночасним зростанням інвестиційно-спрямованого сегменту в умовах фінансової глобалізації.

Фондовий ринок повинен стати потужним механізмом мобілізації, розподілу та перерозподілу фінансових ресурсів, сприяти акумулюванню інвестиційних капіталів у виробничу та соціальну сфери.

Подальший його ефективний розвиток насамперед потребує:

− підвищення конкурентоспроможності шляхом розбудови інфраструктури фондового ринку, універсалізації діяльності фінансових установ, перетворення їх у стійкі, конкуренто та інвестиційна спроможні інституції, що надаватимуть широкий перелік фінансових послуг;

− удосконалення інфраструктури фондового ринку шляхом оптимізації структури Національної депозитарної системи та функцій її прямих учасників і створення ефективної системи організованих ринків.




1. Рынок средств производства
2. Вариант 17 ЗАДАЧА Определите сумму аванса по налогу на имущество организации уплачиваемую за 1ый кв
3. Париж туристический
4. Роль схемы в процессе реализации государственного стандарта
5.  Вместе с тем иногда возникает необходимость в защите субъективных прав и интересов при отсутствии спора
6. а а также человеческий капитал т
7. Projects nd disserttions demnd the collection of primry dt from individuls
8. тематикожанровых параметров дискурсов организации.
9.  Историк должен грамотно писать исторические понятия и термины
10. Иммобилизованные соединения
11. . Особенности лазерного излучения
12. Философия абсурда Льва Шестова
13. темам и конспек лекций и практик 11
14. Доклад- Принцип дополнительности
15. Реферат- Эволюционные учения
16. КОММУНИКАЦИОННЫХ ТЕХНОЛОГИЙ В УЧЕБНОМ ПРОЦЕССЕ
17. Разработка предложений по повышению эффективности управления персоналом отделения ПФР по Чукотскому АО
18. х аспектах- средства ~ источник; уравненность показателей т
19. 1С- Бухгалтерия
20. Cигнальные пути клеток в онтогенезе животных