Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

гаспінг після чого її негайно перенесли на реанімаційний стіл забезпечили правильне положення прохідн

Работа добавлена на сайт samzan.net:


5 курс.  Асфіксія.  Задача   1. Доношена дитина від 1-ї вагітності, під час якої у матері була діагностовано анемія ІІ ступеню, 1-х пологів народилась з обкручування пуповини навколо шиї. Навколоплідні води чисті. Під час обсушування дитини теплими пелюшками у дитини з’явились одиничні дихальні рухи типу «гаспінг» , після чого її  негайно перенесли на реанімаційний стіл, забезпечили правильне положення, прохідність дихальних шляхів                    (рефлекторна реакція відсутня) та оцінили стан. У новонародженого відмічається різка блідість шкіри, слабкі, неритмічні дихальні рухи, незначна флексія кінцівок, ЧСС – 60 за хвилину. Які причини асфіксії при народженні? Яка ступінь важкості асфіксії відповідно до оцінки за шкалою Апгар? Які повинні бути наступні дії?

Відповідь:Асфіксія важкого ступеня (По Апгар 3 бб) внаслідок антенатальної анемії 2 ст (зниження оксигенації крові матері) та інтранатальної (порушення кровообігу через пуповину вн обкручування пуповини навколо шиї) гіпоксії плода. Показана ШВЛ реанімаційним мішком і маскою 100% киснем протягом 30

5 курс.  Асфіксія.  Задача   2. Доношена дитина від 1-ї вагітності, яка була ускладнена пізнім гестозом, 1-х пологів народилась шляхом кесарського розтину у зв’язку з передчасним відшаруванням плаценти.  Після обсушування дитини теплими пелюшками  на реанімаційний стіл, забезпечення правильного положення, санації дихальних шляхів ( рефлекторна реакція у вигляді гримаси)  оцінили стан. У новонародженого відмічається різка блідість шкіри, центральний ціаноз, тахіпное, незначна флексія кінцівок, ЧСС – 160 за хвилину.Які причини асфіксії при народженні? Яка ступінь важкості асфіксії відповідно до оцінки за шкалою Апгар? Які повинні бути наступні дії?

Відповідь: Асфіксія середнього ст., за Апгар 6 балів, внаслідок антенатальної (пізній гестоз у матері) та інтранатальної (передчасне відшарування плаценти) гіпоксії плода. Гіповолемія. Призн вільний потік кисню. В)в повільно фіз р-н 10мл)кг протягом 5-10 хв

5 курс.  Асфіксія.  Задача   3. Дитина від 1-ї вагітності  1-х пологів на 42-43 тижні народилась з обкручування пуповини навколо шиї. Навколоплодові води забруднені меконієм. Після народження відмічається блідість шкіри, відсутність самостійного дихання і активних рухів.

Визначити алгоритм подальших дій.

Відповідь:

  1.  Перетиснути і перерізати пуповину
  2.  Інформувати матір, що дитині буде надано допомогу
  3.  Не забираючи пелюшок і уникаючи тактильної стимуляції,перенести немовля на реанім стіл
  4.  Забезпечити правильне положення
  5.  Під контролем прямої ларингоскопії відсмоктати вміст нижньої глотки, після чого інкубувати трахею і провести відсмоктування з неї
  6.  Обсушити і забрати вологу пелюшку
  7.  Оцінити стан дитини

 5 курс.  Асфіксія.  Задача   4. Доношена дитина від 1-ї вагітності, під час якої у матері була діагностовано анемія ІІ ступеню та нейроциркуляторна дистонія за гіпотонічним типом, 1-х пологів народилась з обкручування пуповини навколо шиї. Навколоплодові води чисті. Під час обсушування дитини теплими пелюшками у дитини з’явились одиничні дихальні рухи типу «гаспінг» , після чого її  негайно перенесли на реанімаційний стіл, забезпечили правильне положення, прохідність дихальних шляхів                    (рефлекторна реакція відсутня) та оцінили стан. У новонародженого відмічається  блідість шкіри, слабкі, одиничні дихальні рухи, відсутність рухової активності та зависання кінцівок, ЧСС – 40 за хвилину. Проведена ШВЛ реанімаційним мішком та маскою протягом 30 секунд, після чого ЧСС – 50 за хвилину. Які причини асфіксії при народженні? Яка ступінь важкості асфіксії відповідно до оцінки за шкалою Апгар? Які повинні бути наступні дії?

Відповідь: Асфіксія важкого ст., за Апгар 2 бали, внасл антенатальної(зниження оксигенації крові матері внаслідок анемії 2 ст і нейроциркуляторної дистонії) та інтранатальної(внасл порушення кровоточу через обкручування пуповини навколо шиї) гіпоксії плода. Показано: непрямий масаж серця з частотою 90 компресій за хв. Та продовжувати ШВЛ реанімаційним мішком і маскою з частотою 30 за хвилину паралельно з НМС.

5 курс.  Асфіксія.  Задача   5.  Доношена дитина від 1-ї вагітності, під час якої у матері була діагностовано анемія ІІ ступеню та нейроциркуляторна дистонія за гіпотонічним типом, 1-х пологів народилась з обкручування пуповини навколо шиї. Навколоплодові води чисті. Під час обсушування дитини теплими пелюшками у дитини з’явились одиничні дихальні рухи  , після чого її  негайно перенесли на реанімаційний стіл, забезпечили правильне положення, прохідність дихальних шляхів ( рефлекторна реакція відсутня) та оцінили стан. У новонародженого відмічається  блідість шкіри, слабкі, одиничні дихальні рухи, відсутність рухової активності та зависання кінцівок, ЧСС – 40 за хвилину. Проведена ШВЛ реанімаційним мішком та маскою протягом 30 секунд, потім непрямий масаж серця паралельно з ШВЛ, але ЧСС не збільшилась. Які причини асфіксії при народженні? Яка ступінь важкості асфіксії відповідно до оцінки за шкалою Апгар? Які повинні бути наступні дії?

Відповідь:Асфіксія важкого ст., за Апгар 2 бали, внаслідок антенатальної і інтранатальної гіпоксії плода. Показано інкубацію трахеї і ввести 0,01% р-м адреналіну ендотрахеально, продовжувати непрямий масаж серця з частотою 90 компресій за хвилину та ШВЛ реанімаційним мішком і маскою з частотою 30 за хвилину паралельно з НМС

5 курс.  Асфіксія.  Задача   6. Доношена дитина від 1-ї вагітності 1-х пологів, ускладнених дуже активними переймами, у зв’язку з чим матері були призначені наркотичні анальгетики. Навколоплодові води чисті. Під час обсушування дитини теплими пелюшками у дитини  дихальні рухи не з’явились  , після чого її  негайно перенесли на реанімаційний стіл, забезпечили правильне положення, прохідність дихальних шляхів  (рефлекторна реакція відсутня) та оцінили стан. У новонародженого відмічається  блідість шкіри,  дихання відсутнє, визначається зависання кінцівок, ЧСС – 80 за хвилину. Проведена ШВЛ реанімаційним мішком та маскою протягом 30 секунд, після чого відновилась нормальна ЧСС і колір шкіри, але залишилось пригніченим дихання. Які причини асфіксії при народженні? Яка ступінь важкості асфіксії відповідно до оцінки за шкалою Апгар? Які повинні бути наступні дії?

Відповідь: Асфіксія важкого ст., за Апгар 1 бал, внаслідок інтранатальної(гіпоперфузія плаценти зумовлена дуже активними переймами). Медикаментозна депресія дихального центру.Показано введення налоксону гідро хлориду  в-в в дозв 0,1 мг)кг.

5 курс.  Асфіксія.  Задача   7. Доношена дитина від 1-ї вагітності, яка була ускладнена неодноразовою загрозою переривання, 1-х пологів народилась з обкручуванням пуповини навколо шиї. Навколоплодові води чисті. Під час обсушування дитини теплими пелюшками у дитини  з’явились  одиничні дихальні рухи   , після чого її  негайно перенесли на реанімаційний стіл, забезпечили правильне положення, прохідність дихальних шляхів  ( рефлекторна реакція у вигляді гримаси) та оцінили стан. У новонародженого відмічається  блідість шкіри,  брадипное, визначається незначна флексія кінцівок, ЧСС – 80 за хвилину. Проведена ШВЛ реанімаційним мішком та маскою протягом 30 секунд, після чого відновились нормальна ЧСС, дихання і колір шкіри, але відмічається центральний ціаноз, тахіпное.

Які причини асфіксії при народженні? Яка ступінь важкості асфіксії відповідно до оцінки за шкалою Апгар? Які повинні бути наступні дії?

Відповідь:Асфіксія помірного ст.., за Апгар 4 бали, внаслідок антенатальної (гіпоперфузія плаценти внаслідок загрози переривання вагітності) та інтранатальної (зниження пуповидного кровоточу внаслідок обкручування пуповини навколо шиї). Показано проведення дитині вільного потоку кисню, переведення дитини в палату інтенсивної терапії

5 курс.  Асфіксія.  Задача   8. Доношена дитина від 1-ї вагітності, яка була ускладнена неодноразовою загрозою переривання, 1-х пологів народилась з обкручуванням пуповини навколо шиї. Навколоплодові води чисті. Під час обсушування дитини теплими пелюшками у дитини  з’явились  одиничні дихальні рухи   , після чого її  негайно перенесли на реанімаційний стіл, забезпечили правильне положення, прохідність дихальних шляхів  ( рефлекторна реакція у вигляді гримаси) та оцінили стан. У новонародженого відмічається  ціаноз кінцівок,  брадипное, визначається незначна флексія кінцівок, ЧСС – 80 за хвилину. Проведена ШВЛ реанімаційним мішком та маскою протягом 30 секунд, після чого відновились нормальна ЧСС, дихання і колір шкіри, але відмічається центральний ціаноз, неадекватне дихання. Які причини асфіксії при народженні? Яка ступінь важкості асфіксії відповідно до оцінки за шкалою Апгар? Які повинні бути наступні дії?

Відповідь: Асффіксія помірного ст.., за Апгар 5 балів, внаслідок антенатальної та інтранатальної гіпоксії. Показано продовжити  ШВЛ протягом наступних 30 секунд і передбачити потребу інкубувати трахею.

5 курс.  Асфіксія.  Задача   9. Дитина від 1-ї вагітності  1-х пологів на 42-43 тижні народилась з обкручування пуповини навколо шиї. Навколоплодові води забруднені меконієм. Після народження відмічається блідість шкіри, відсутність самостійного дихання і активних рухів, звисання кінцівок, ЧСС – 60 за хвилину. Після звільнення дихальних шляхів від меконію у новонародженого спостерігається неадекватне самостійне дихання, ЧСС – 80 за хвилину. Попередній діагноз. Визначити алгоритм подальших дій.

Відповідь: Асфіксія важкого ст..,внаслідок інтранатальної гіпоксії плода (порушення  пуповидного кровоточу). Синдром аспірації меконію.Переношеність. Показано розпочати ШВЛ реанімаційним мішком через інтубаційну трубку.

5 курс.  Асфіксія.  Задача   10. Доношена дитина від 1-ї вагітності, під час якої у матері була діагностовано анемія ІІ ступеню та нейроциркуляторна дистонія за гіпотонічним типом, 1-х пологів народилась з обкручування пуповини навколо шиї. Навколоплодові води чисті. Під час обсушування дитини теплими пелюшками у дитини з’явились одиничні дихальні рухи  , після чого її  негайно перенесли на реанімаційний стіл, забезпечили правильне положення, прохідність дихальних шляхів  ( рефлекторна реакція відсутня) та оцінили стан. У новонародженого відмічається  блідість шкіри, слабкі, одиничні дихальні рухи, відсутність рухової активності та зависання кінцівок, ЧСС – 40 за хвилину. Проведена ШВЛ реанімаційним мішком та маскою протягом 30 секунд, потім непрямий масаж серця паралельно з ШВЛ. Після ендотрахеального введення адреналіну ЧСС нормалізувалась. Дитина була переведена у відділення інтенсивної терапії. Які причини асфіксії при народженні? Яка ступінь важкості асфіксії відповідно до оцінки за шкалою Апгар? Визначити алгоритм після реанімаційної допомоги.

Відповідь: Асфіксія важкого ст., за Апгар 2 бали. Внаслідок антенатальної та інтранатальної гіпоксії плода.

  1.  Забезпечити тепловий захист
  2.  Моніторинг температури тіла,ЧД,ЧСС,АТ, сатурація
  3.  Загальний аналіз крові, глюкоза крові
  4.  Катетеризація вени пуповини
  5.  В-в інфузія 10% глюкози з розрахунку 60-80 мл)кг
  6.  Респіраторна підтримка
  7.  Контроль діурезу
  8.  Корекція рівня глюкози, натрію, калію




1. это мероприятие по защите информации предусматривающее применение специальных технических средств а такж
2. Задание 3 Раскрашиваем чернобелое фото Результат представлять ТОЛЬКО в формате psd
3. . Что изучает эстетика- А с точки зрения марксизма эстетика изучает отражение реального процесса человечес.
4. Доклад- Лайнус Полинг
5. РЕФЕРАТ диссертации на соискание ученой степени кандидата психологических наук
6. Совершенствование налогообложения в условиях инновационной модели экономического развития
7. Структура права и ее элементы
8. The transactions in civil law
9. Курсовая работа- Технологии построения внутрикорпоративных контактов
10. Детские страхи
11. Первое советское законодательство
12. Теория Пиаже I
13. ТЕМА- Культура и цивилизация
14. идолов вводящих нас в заблуждение нарисовал Бэкон
15.  Общая характеристика технология производства и требования к качеству шоколада 1
16. тематически в течение всего года
17. Крещенские морозы ' 2014 ГДДЮТ
18. АНТИЧНАЯ ФИЛОСОФИЯ Милетская школа философии Большинство исследователей единодушны в том что философ
19. Орггаз [0
20. Олександрійський педагогічний коледж імені В