Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

на тему- Зварювання арматури електрозварювальні установки Виконав- Студент групи Б41

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 16.5.2024

Київський коледж будівництва, архітектури та дизайну

Доповідь на тему:

Зварювання арматури, електрозварювальні установки

Виконав:

Студент групи Б-41

Ткач І.А.

Викладач:

Якубовська Н.О.

Київ 2014

Зварювання арматури проводиться за допомогою комплекту зварювального обладнання, яке включає в себе джерело живлення (перетворювач, трансформатор або випрямляч), напівавтомат (у разі механізованого зварювання) і прилади для регулювання, допоміжні пристосування (фіксатори для арматури, шаблони і т. д.), допоміжне обладнання, інструмент та спеціальний робочий одяг. Найпоширенішим способом є ванне зварювання, при якому ванна розплавленого металу утворюється за рахунок оплавлення теплом дуги кромок з’єднуваних стрижнів і утримується знімними (інвентарними) формами або сталевими скобами-підкладками, що залишаються. Зварювання виконують у нижньому й вертикальному положеннях шва при відповідно вертикальному й горизонтальному розташуванні стрижнів. У разі ванного механізованого зварювання під флюсом сталей класів А-І і А-ІІ застосовують дріт Св-08А, Св-08АА; для всіх трьох класів допускається застосовувати дроти Св-08ГА, Св-10ГА, Св-10Г2, Св-08ГС, Св-08Г2С. При низьких температурах (менше –40 °С) для сталей класу А-І і A-ІІ (марки 10ГТ) краще — Св-08А, Св-08АА або Св-08ГА.

Для механізованого зварювання багатошаровими швами на сталевих скобах-накладках сталей класів А-І, A-ІІ і A-III застосовують самозахисний легований дріт Св-20ГСТЮА і Св-15ГСТЮЦА. Механізоване зварювання в інвентарних формах або на сталевих скобах-підкладках виконують порошковими дротами ПП-АН7, ПП-АНП, ПП-АНЗ, СП-9 тощо.

Перед зварюванням випуски стрижнів, закладні й з’єднувальні деталі мають бути зачищені до чистого металу з обох боків з’єднання на 20 мм. У разі якщо зазори більше потрібних, допускається застосування у стиковому з’єднанні однієї вставки довжиною не менше 150 мм, в нахльостовому — однієї прокладки. Довжина випусків арматури з тіла бетону має бути не менше 150 мм і 100 мм при використанні вставки. Не допускаються на поверхні стрижнів опіки (їх зачищають абразивним кругом на глибину не менше 0,5 мм).

Електрозварювальні установки являють собою сукупність функціонально пов'язаних між собою спеціальних електрозварювальних і загального призначення електротехнічних і механічних елементів, а також кабельних ліній,електропроводок, струмопроводів для зовнішніх з'єднань цих елементів. Всі пристрої, що використовуються для електрозварювальних установок, повинні бути виготовлені відповідно до затвердженої в установленому порядку технічної документації і відповідати чинним стандартам.

Електрозварювальні установки по ступеню механізації на них технологічних операцій поділяються на установки, на яких ці операції виконуються вручну, установки напівавтоматичні (коли автоматично підтримується електричний режим зварювання, аінші операції виконуються вручну) і установки автоматичні.

Електрозварювальна установка на весь час роботи повинна бути заземлена.

Електрозварювальна установка (зварювальний трансформатор, агрегат, перетворювач) повинні мати паспорт, інструкцію по експлуатації та інвентарний номер, під яким вона записана в журналі обліку і періодичних оглядів. Для зварювання арматури потрібні контактні машини високої потужності. При зварюванні арматури в заводських умовах зазначені цифри підвищуються в 2 рази. Для зварювання арматури класів A-1V і AVзастосовуються електроди типу Е50Л - Ф марок УОНИ 13/55 ДСК-50 УП 2/55 К-5 А .Для зварювання арматури класів A-IV і AV застосовуються електроди типу Е50А - Ф марок УОНИ 13/55 ДСК-50 УП 2/55 К-5 А. При зварюванні арматури застосовують якісні електроди з покриттям наступних типів:рутиловим, рутиловим із залізним порошком, фтористо-кальцієвим, фтористо-кальцієвим із залізним порошком.




1. Теоретические основы проблемы профилактики наркомании среди подростков
2. за малости поперечных сечений струйки скорость и давление в них принимаются постоянными
3. страшная мелодияизза кровати появляется чудовище Д.
4. Таксация
5. по теме Определение плотности тел 7 Б класс 25
6. тематический факультет Наименование факультета филиала где реализуется данная дисципли
7. КУЛЬТУРОЛОГІЧНИХ ЗНАНЬ У СИСТЕМІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН
8. Определить размеры искусственного заземлителя подстанции напряжение 10-04 кВ в виде замкнутого контура с
9. Эпоха петровских преобразований
10. БелАЮ ОТЧЕТ О ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КЛУБА ЮНЕСКО ЗА 2013 ГОД Название клуба- клуб ЮНЕСКО Мо.
11. Организация документооборота
12.  Ознайомлення зі Стратегією економічного та соціального розвитку Кіровоградської області до 2015 року в част
13. Бутан
14. КРАТКОЕ СОДЕРЖАНИЕ ПРОЕКТА ПРОГРАММЫ
15. Финансовый менеджмент или управление финансами предприятия означает управление денежными средствами
16. Идет дождь Темные улицы давно опустели
17. фракционной жизни самым явным образом отражаются на законодательном процессе
18. КОНСТРУИРОВАНИЕ РАДИОЭЛЕКТРОННОЙ ГЕОФИЗИЧЕСКОЙ АППАРАТУРЫ
19. І. П. Дитяча школа мистецтв Відділу культури БМР Код ЄДРПОУ 22202968 Розрахунков
20. а это правоотношения которые возникают когда рекрутинговое агентство заключает трудовой договор с работ