Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

курсова робота ' студент повинен виявити свою теоретичну і практичну підготовленість із методики музичного

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Загальні рекомендації до виконання курсових робіт з методики музичного виховання

У науковій роботі – курсова робота – студент повинен виявити свою теоретичну і практичну підготовленість із методики музичного виховання, уміння на їх основі проаналізувати наукові джерела, власні спостереження особливостей музичного розвитку школяра, музичної діяльності, методики та організації музичного виховання і навчання школярів різного віку під час уроків музики і у позакласній роботі. Курсова робота виявляє педагогічну підготовленість студента, його уміння виявити вікові та індивідуальні особливості музичного розвитку дітей шкільного віку, вести поглиблений пошук теоретичних матерів задля власного професійного розвитку.

Робота виконується на одну із тем, затверджених кафедрою. Студент може виконати курсову роботу і на частково уточнену тему, але за умови, що ця тема буде схвалена кафедрою до її написання.

Для виконання курсових робіт слід:

  1.  Ознайомитися з темою курсової роботи під час консультації у викладача.
  2.  Дібрати необхідну літературу і ознайомитися з нею.
  3.  Скласти зміст (план) курсової роботи.
  4.  Докладно проаналізувати літературу.
  5.  Розробити понятійний апарат і написати ВСТУП за визначеною структурою (актуальність теми…., стан розробки проблеми…, мета курсового дослідження…., завдання курсової роботи…, об’єкт дослідження…, предмет дослідження…, наукові методи дослідження…,  теоретичне і практичне значення курсового дослідження…,  структура курсової роботи…). ПОКАЗАТИ РЕЗУЛЬТАТИ науковому керівнику 
  6.  Докладно проаналізувати літературу з теми дослідження і пунктів ПЕРШОГО РОЗДІЛУ, дати визначення основних понять дослідження.
  7.  Підготувати дослідний матеріал: розробити методику констатувального експерименту дослідження і процедуру (наприклад анкету), провести анкетування. проаналізувати анкети і зробити узагальнення.
  8.  Проаналізувати анкети, зробити узагальнення результатів, стисло описати все це в курсовій роботі (у першому чи другому розділі – за планом).
  9.  Зробити висновки до першого розділу. ПОКАЗАТИ РЕЗУЛЬТАТИ науковому керівнику.
  10.  Підготувати і викласти аналіз  літературних джерел до пунктів ДРУГОГО РОЗДІЛУ.
  11.  Зробити висновки до другого розділу. ПОКАЗАТИ РЕЗУЛЬТАТИ науковому керівнику
  12.  Зробити ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ.
  13.  Літературно оформити курсову роботу.
  14.  Підготуватися до захисту роботи і своєчасно захистити роботу.

Вимоги до оформлення курсової роботи

Курсова робота – це самостійна наукова робота студента теоретичного чи теоретико-методичного характеру, оформлена у вигляді спеціально підготовленого рукопису (у друкованому вигляді) в твердому переплетенні чи іншій папці.

Загальний обсяг роботи 30-38 сторінок (без літератури і додатків), набраних шрифтом № 14, через 1,5 інтервал, по ширині, назви розділів – по центру. Поля: лівий, правий, верхній, нижній – 20мм.

Звертаємо увагу: курсова робота – це самостійне, поглиблене вивчення якоїсь проблеми, тому воно повинне спиратися частково на матеріали підручників (де розкриваються лише загальні підходи) та переважно на дослідження науковців (дисертації, монографії, статті).   

1. Загальні положення

  1.  При написанні курсової роботи студент повинен обов’язково посилатися на авторів і джерела, з яких запозичив матеріали або окремі результати. Для цього після використаних матеріалів вказується прізвище автора чи авторів та/або номер першоджерела у списку використаної літератури до курсового дослідження. Якщо була використана цитата, то вона береться в лапки і після лапок у квадратних дужках вказується номер у списку використаної літератури та сторінки. Наприклад: ... Автор наголошує, що метою організації музичного театру має стати розвиток естетичних творчих здібностей школярів (О.М.Олексюк) [5]. Це може виглядати і так. Автор О.М.Олексюк стверджує: «Метою організації музичного театру має стати розвиток естетичних творчих здібностей дітей» [5, с. 134].
  2.   Робота повинна містити теоретичну частину дослідження (у вигляді реферування літератури) – це перший розділ роботи (також другий розділ); практичну частину (у цій частині можуть бути констатуючі, формуючі та контрольні етапи) – це  розділ 2 роботи.
  3.  Загальні складові роботи.

1. Титульний аркуш.

2. Зміст.

3. Вступ.

4. Розділ 1.  Пункти: 1.1.; 1.2.; 1.3.

5. Висновки до першого розділу.

6. Розділ 2.  Пункти: 2.1.; 2.2.

7. Висновки до другого розділу.

8. Загальні висновки.

9. Список використаних джерел.

10. Додатки (за необхідності). Розглянемо детальніше названі складові.

  1.  1. Титульний аркуш (це перша сторінка роботи, яка рахується, але номер сторінки на ній не проставляється).  З усіма вимогами до його оформлення можна ознайомитися на кафедрі.

 2. Зміст (це друга сторінка роботи, на ній проставляється номер 2 у верхній правій частині сторінки). Зміст містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо є), зокрема вступу, розділів, підрозділів (параграфів), висновків до розділів, загальних висновків, списку використаної літератури, додатків. Це може виглядати так:

ЗМІСТ

                                                                                                                                      

ВСТУП  

3

РОЗДІЛ 1.

ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ ШКОЛЯРІВ В УКРАЇНІ

6

1.1.

Концептуальні засади мистецької освіти школярів в Україні

6

1.2.

Сучасні пріоритети мистецької освіти школярів в Україні

12

1.3.

Зміст музичного виховання школярів в системі мистецької освіти

18

Висновки до першого розділу

24

РОЗДІЛ 2.

ПРАКТИЧНА РЕАЛІЗАЦІЯ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ ШКОЛЯРІВ В УКРАЇНІ  

25

2.1.

Організаційні підходи до мистецької освіти школярів в Україні

25

2.2.

Методика і практика мистецької освіти школярів в Україні

31

Висновки до другого розділу

36

ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ

37

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

39

.

Вступ

Розкривається Актуальність теми – сутність і стан наукової проблеми та її значущість, обґрунтовується необхідність проведення дослідження (актуальність та доцільність дослідження для особистості школяра, для розвитку певної галузі науки чи виробництва, особливо на користь України) – 1 стор.

Далі подається Стан розробки проблеми – коротка історія вивчення питання (хто і що вивчав), потім що недостатньо вивчено і потребує додаткового вивчення (власне те, чому присвячена ваша робота).

Далі у вступі визначаються об’єкт (що досліджується), предмет (що саме вивчається – конкретизована частина об’єкту, теми), формулюється мета та завдання дослідження (3-4 завдання).

Визначаються методи наукового дослідження, теоретична і практична значущість роботи; структура роботи.

Основна частина: складається з розділів та підрозділів. Кожний новий розділ і підрозділ починають з нової сторінки. Після назви розділу і підрозділу робиться відстань 2-3 інтервали (2-3 рядки). Основному тексту може передувати передмова з коротким описом обраного напряму дослідження. На початку пункту уточнюються завдання даного етапу дослідження, вказуються наукові методи дослідження в цій частині роботи. У кінці кожного підрозділу і розділу формулюють висновки. У кінці підрозділу це резюме (короткі висновки), що виглядає так: ...Таким чином... або Усе викладене дає підстави для висновку.. і даються 2-3 позиції (відповідно до кількості підрозділів). У кінці розділу пишеться так: Висновки до першого розділу.

Викладаючи матеріали розділу бажано на початку подавати якісь загальні підходи (називати прізвища дослідників, головні їх ідеї), а далі детальніше зупинятися на окремих позиціях, порівнювати з іншими підходами, висловлювати критичні погляди. Бажано зафіксувати логічний зв’язок між окремими підрозділами і розділами (Наприклад, у наступному розділі буде детально розглянуто основні підходи, зміст уроків музики, методи і прийоми музично-педагогічної роботи....)

Загальні висновки (до всієї роботи). Викладають найбільш важливі позиції, заявлені у курсовій роботі, починаючи із актуальності та стосовно кожного завдання, що стоїть після мети дослідження.  Висновки можуть містити рекомендації.

Список використаних джерел. Подається за алфавітом. Приклади оформлення:

Олексюк О.М. Музична педагогіка: Навчальний посібник. – К.: КНУКіМ, 2006. – 188 с.

Рудницька О.П. Музика і культура особистості: Проблеми сучасної педагогічної освіти: Навч. посіб. – К.: ІЗМН, 1998. – 248 с.

 Шевчук А.С. Українські музично-хореографічні традиції як засіб музично-рухового розвитку старших дошкільників: Монографія. – Фастів: Поліфаст, 2005. – 332 с.

Додатки. Це можуть бути ілюстрації; якийсь текстовий чи нотний матеріал, що необхідний для повноти сприймання; інструкції; методики, тощо. У тексті обов’язково робляться посилання на додатки. Оформлюються вони в кінці роботи (Додаток А, Додаток Б, Додаток В...) і пишеться назва додатку. Це виглядає таким чином:

Додаток А

Варіанти завдань для вивчення музичного мислення

8. Нумерація сторінок роботи: у верхній правій частині сторінки, першою сторінкою є титульний аркуш (але там номер не ставиться), другою сторінкою є зміст (номер ставиться) і т.д.




1. Соотношение понятий воспитывающая среда и воспитательное пространство
2. Такая искривленная поверхность называется мениском
3. Тематическое планирование уроков литературного чтения по программе Л
4. Характеристика коммуникативные и организаторские склонности лидеров в классе
5. Философские взгляды Гельвеция
6. тематические процедуры модуляции и демодуляции детектирования
7. Контрольная работа по повести А
8. Применение цитомединов в офтальмологии
9. Реферат- Эколого-геохимическая оценка горнорудного района (на примере Садоно-Унальской котловины, республика Северная Осетия-Алания)
10. АСПАП ЖАСАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
11. реферату- Методи формування цінРозділ- Мікроекономіка Методи формування цін В умовах переходу до ринков
12. 1] Литература Неолитические истоки древнекитайской цивилизации
13. Сетей 110 кВ и выше @2 Для каких линий при расчете не учитывается зарядная мощность @3
14. Задание 1 Проект и чеклист проекта Название проекта - Открытие Аквапарка в городе Кирове
15. либо признака или свойства предмета явления с целью его более детального изучения
16. Системы калькуляции себестоимости
17. Самбери расположенный в г
18. Закрытое административнотерриториальное образование Знаменск Астраханской области Детский сад общераз
19. ЛамбертаБера связывает уменьшение интенсивности света прошедшего через слой светопоглощающего вещества
20. .д.. Тепловые процессы скорость которых определяется законами переноса теплоты нагревание охлаждение к.