Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

цивілізаційна модель Хантінгтона це велике явище в світовій політичній науці яке вплинуло на багато уста

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Нова «цивілізаційна модель» Хантінгтона - це велике явище в світовій політичній науці, яке вплинуло на багато усталені уявлення політиків і вчених про міжнародні взаємодіях.

Зіткнення цивілізацій: 
Ідентичність на рівні цивілізацій буде ставати все більш важливою, і вигляд світу буде значною мірою формуватися в ході взаємодії семи-восьми великих цивілізацій. До них відносяться західна, конфуціанська, японська, ісламська, індуїстська, православно-слов'янська і латиноамериканська. Найзначніші конфлікти майбутнього розвернутися вздовж ліній розлому між цивілізаціями. Так як: 

відмінності між цивілізаціями найбільш істотні 
Цивілізації несхожі по своїй історії, мови, культури, традицій і, що найважливіше - релігії. Люди різних цивілізацій по-різному дивляться на відносини між Богом і людиною, громадянином і державою тощо, мають різні уявлення про співвідносності значущості прав і обов'язків, свободи і примусу, рівності і ієрархії. Ці відмінності складалися сторіччями, і вони не зникнуть в неозорому майбутньому. 
світ стає більш тісним 
Взаємодія між народами різних цивілізацій посилюється. Це веде до зростання цивілізаційного самосвідомості, до поглиблення розуміння відмінностей між цивілізаціям. Взаємодія між представниками різних цивілізацій зміцнює їх цивілізаційне самосвідомість, а це загострює сприймаються таким чином розбіжності і ворожість. 
процеси економічної модернізації і соціальних змін в усьому світі розмивають традиційну ідентифікацію людей з місцем проживання, одночасно слабшає і роль нації-держави як джерела ідентифікації 
Утворюються фундаментальні руху. Вони склалися не тільки в ісламі, але і в західному християнстві, іудаїзмі, буддизмі. У більшості країн і конфесій фундаменталізм підтримують різні класи суспільства. 
зростання цивілізаційного самосвідомості диктується роздвоєнням ролі Заходу 
З одного боку, Захід на вершині своєї могутності, а з іншого, серед незахідних цивілізацій відбувається повернення до власного коріння. Захід стикається з незахідними країнами, у яких достатньо ресурсів, щоб надати світу незахідний вигляд. 
культурні особливості і відмінності менш схильні до змін, ніж економічні і політичні, і внаслідок цього їх складніше вирішити 
Посилюється економічний регіоналізм 
Спільність культури сприяє зростанню економічних зв'язків. А культурно-релігійна схожість лежить також в основі багатьох блоків країн. 
Таким чином, конфлікт цивілізацій розгортається на двох рівнях. На мікрорівні групи, що мешкають уздовж ліній розлому між цивілізаціями, ведуть боротьбу за землі і владу один над одним. На макрорівні країни, що відносяться до різних цивілізацій, суперничають через вплив у військовій і економічній сферах, борються за контроль над міжнародними організаціями і третіми країнами, намагаючись затвердити власні політичні та релігійні цінності. 

Розколоті країни 
У майбутньому, коли приналежність до певної цивілізації стане основою самоідентифікації людей, країни, в населеному яких представлено кілька цивілізаційних груп, будуть приречені на розпад. Але є і внутрішньо розколоті країни - відносно однорідні в культурному відношенні, але в яких немає згоди з питання про те, до якої саме цивілізації вони належать. Їх уряду хочуть прилучитися до Заходу, але історія, культура та традиції цих країн нічого спільного з Заходом не мають. Найяскравіший і типовий приклад розколотої зсередини країни - ТуреччинаЩоб розколота зсередини країна змогла заново знайти свою культурну ідентичність, повинні бути дотримані три умови. По-перше, необхідно, щоб політична і економічна еліта цієї країни в цілому підтримувала і вітала такий крок. По-друге, її народ повинен бути згоден, хай неохоче, на ухвалення нової ідентичності. В-третіх, панівні групи тієї цивілізації, в яку розколота країна намагається влитися, повинні бути готові прийняти «новонаверненого». 

Перешкоди, що встають на шляху приєднання незахідних країн до Заходу, варіюються за ступенем глибини і складності. Для країн Латинської Америки та Східної Європи вони не настільки вже й великі. Для православних країн колишнього Радянського Союзу-набагато значніше. Але найсерйозніші перешкоди встають перед мусульманськими, конфуціанськими, индуистскими і буддистськими народами. Ті країни, які з міркувань культури чи влади не хочуть або не можуть приєднатися до Заходу, конкурують з ним, нарощуючи власну економічну, військову і політичну міць. 

Склався конфуціансько-ісламський військовий блок. Його мета сприяти своїм членам у придбанні зброї та військових технологій, необхідних для створення противаги військової потужності Заходу. Чи буде він довговічним-невідомо. Між ісламсько-конфуціанськими країнами і Заходом розгортається новий виток гонки озброєнь. На попередньому етапі кожна сторона розробляла і виробляла зброю з метою домогтися рівноваги або переваги над іншою стороною. Зараз же одна сторона розробляє і виробляє нові види зброї, а інша намагається обмежити і запобігти таке нарощування озброєнь, одноч
асно скорочуючи власний військовий потенціал. 




1. Асфиксия новорожденного
2. Управление маркетингом в организации оптовой торговли
3.  мусор увлажняют водой а при наличии инфекционной болезни дезинфицирующими средствами
4. Лабораторная работа 329 Исследование фотосопротивления Выполнил- Уткин Д
5. Проснись путник близок Суд твоей души
6. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Дніпропетр
7. Подготовка пресных вод для целей ППД На цели ППД используется более 90 промышленного потреб
8. варианты образы мышление эмоции внимание память личность характер темперамент
9. Умови визнання зобов~язання
10. ЛЕКЦИЯ 5- ВНЕБЮДЖЕТНОЕ ФИНАНСИРОВАНИЕ ОБРАЗОВАНИЯ Понятие внебюджетной деятельности Что такое бюджетно
11. Введение2
12. ДОНСКОЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ТЕХНИЧЕСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ ДГТУ В
13. Тема 1. Фінансовий ринок і його товари 1
14. а к отрицательной температуре но и условиями выращивания качеством ухода соответствием ритма роста и разв
15. самый поразительный английский роман 2005 года
16. Mrk1 nd lredy in the 70ies of the twentieth century this profession hs become prestigious nd well pid despite the fct tht the development of progrmming in different countries hs evolved quite
17. Сводные таблицы
18. МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ 1 Становлення та розвиток сучасного міжнародного економічного права
19. ТЕМА- Ідентифікація волокон МЕТА- Навчитися розпізнавати основні види текстильних волокон Матеріальне за
20. Задание 3 За столом будут ужинать четыре рыбака