Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

протієвую воду

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Дієта при захворюваннях щитовидної залози

При лікуванні щитовидної залози потрібно вживати пророслі зерна злакових: пшениці, вівса, ячменю; проростки бобів — квасолі. У час лікуванні щитовидної залози потрібно вживати більше продуктів-очищувачів: чорна редька, селера, пастернак, часник. Добре під час лікування щитовидної залози перейти на очищену (фільтровану) воду, а ще краще — вживати спеціальну «протієвую воду».

У харчуванні повинні бути присутніми, в міру можливості, свіжі продукти моря: риба, креветки, краби, лангуста, мідії і т. д.; морські водорості типу цитозери, фукуса, ламінарії. (Це стосується гипотіреоза, при гипертіреозі – кількість йоду, що поступає, обмежувати).

Продукти, які можна вживати при захворюваннях щитовидної залози

Мед — 1-2 столових ложки на добу.  

Рослинні масла — оливкове, соняшникове, кукурудзяне, горіхове, кунжутне, соєве.  На рослинних маслах не смажити, не варити!   

Топлене вершкове масло (краще сільське). 15-20 г в добу, включаючи каші, бутерброди з хлібом і так далі.

Будь-які окремого виду каші, або їх комбінації. Каші варити на очищеній воді без вершкового масла, без рослинного масла і інших добавок. Коли каша зовсім зварилася, можна додати на смак топлене вершкове масло і  трохи меду, або тільки рослинне масло.

Каші можна готувати як плови (скажімо, з цибулею і морквою), як фруктові плови (можна з сухофруктів), як овочеві рагу, як киселі з меленої вівсянки, гречки, пшениці і так далі.

Дуже обмежено — відварна в шкірці або запечена (з шкіркою) в духовці картопля. Не більше 1 -2 шт. в день. До речі червоний буряк, запечений в духовці, куди смачніше, корисніше і, що важливо, швидше готується.

Компоти з сухофруктів. Залити на ніч кип'ятком (заздалегідь обшпаривши їх і промивши) — на ранок компот готовий. Фрукти використовуйте в каші.

Почастіше вживайте нині відомі «мюслі»: вівсяні (і інші злакові) пластівці злегка замочити в чистій воді (а можна і в соку моркви), коли злегка розбухнуть, додати терту моркву, терті кислі яблука, протерті в муку горіхи (або насіння), трохи меду, трохи лимонного або апельсинового соку і їжте на здоров'я 2-3 рази на день, якщо подобається (краще як салат до їжі). Замість пластівців краще застосовувати мелені через м'ясорубку пророслі зерна.                      

Варені салати, вінегрети, овочеві рагу з неймовірно різноманітної кількості всіх його складових: ріпа, турнепс, бруква, цукині, гарбуз, морква, буряк, картопля, капуста, зелений горошок, селера, пастернак, салатний перець, баклажани, кабачки, салат,  топінамбур, квасоля зелена і жовта із стулками, шпинат, цикорій, цибуля, варена кукурудза і так далі і тому подібне.  Коли тушкуватиметься — додайте на смак рослинне масло, томати, зелені приправи, сік лимона, соєвий соус, біле вино, часник і так далі.

Сирі салати з того ж асортименту овочів (по наявності). Можна їсти терту моркву, сирий (або запечений) буряк, капусту, салатний перець (солодкий), багато яблук, сухий порошок листя кропиви. Додайте сік лимона, рослинне масло або особливий майонез.

Особливий майонез. Злегка підсушений на сковорідці лісовий або волоський горіх (а можна і більше асорті, окрім арахісу) змолоти в кофемолці. Потім, додаючи помалу рослинне масло, сік лимона, тертий часник (можна мед на смак) збити міксером до консистенції сметани. (Зрідка можна один жовток від сільської курки). Зберігати в холодильнику 2-3 діб. Додавати ппро смаку в сирі і варені салати.

Овочеві відвари лужного характеру: цукині, стручкова квасоля (недостигла), картопля, селера, лук, капуста брюссельська, часник. Відвари пити замість води.

Овочеві, фруктові свіжоприготовані соки — як окремі, так і комбіновані. Навесні і літом частіше вживайте соки кульбаби, кропиву, люцерну, подорожника та інші в суміші з овочевими або кислими фруктовими соками.

Більше сирих фруктів, овочів, ягід, цитрусових по сезону в проміжках між їжею або замість їжі (скажімо, замість обіду).

У день не більше 50 г горіхів (між їжею).

Щонеділі, раз на день — відварна квасоля, горох, боби, соя, чечевиця.

Щодня включайте в раціон харчування пророслі зерна пшениці, люцерни, квасолі, моркви, ріпи, редиски. Додайте їх помалу в сирі овочеві салати.

Хліб краще вживати з муки грубого помелу і випечений на хмільній опарі, без термофільних дріжджів або на кислому молоці. Такий хліб не повинен містити солі, дріжджів, соди, цукру. Можна додати трохи рослинного масла, меду, тмину. Такий хліб не викликає бродіння, не роздуває живіт, добре засвоюється.

Приділити особливу увагу вітамінам А і Е.




1. Социальная ответственность педагогов
2. на тему- Эксплуатация машин в районах пустыннопесчаной местности
3. Тема самобытности истории России и ее политического опыта обсуждалась не впервые
4. Подходы к определению требований к промышленной продукции. Их недостатки и преимущества
5. Реферат- Будущее Санкт-Петербурга
6. Налоговый контроль, дополнительные налоговые проверки, организация, проведение, совершенствование
7. О христианской теме в творчестве АС Пушкина
8. Європейський Союз-минуле сучасне майбутнє.
9. Вихідні дані- Показання лічильника електроенергії за зміну роботи споживача електроенергії
10. психотерапевт известный и книгами для массового читателя и научными трудами в области психиатрии и пси
11. Монголы и Русь Георгий Владимирович Вернадский Монголы и Русь История России ~ 3 http
12. Курсовая работа- Эволюция формы правления в России в XX веке
13. на тему- Многоэтажное промышленное здание Студент гр
14. The Tower in Tudor Times A royal prison
15. Високошвидкісні локальні мережі
16. Эволюция человека и его социальной структуры
17. контрольна.[-p] [p]За змістом перерозподільча функція означає що з допомогою кредиту відбувається перерозподі
18.  Жилые здания - Комитет по делам строительства МЭиТ РК
19. Состав и свойства осадка бытовых сточных вод
20. Влияние срока голодания и химических сигналов будущего корма на скорость выработки пищевого предпочтения1