Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Lb Запустити MpInfo Вибрати Open Tble відкрити дані

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

  1.  Завантажити надіслані файли даних в окрему папку наприклад «Lab»
  2.  Запустити MapInfo
  3.  Вибрати «Open Table»  - «відкрити дані». Тип файлів  «*.tab» - Preferred view: «New Mapper» .
  4.  Вивчаємо «Шари» карти. В головній панелі інструментів (або в меню «Map») знаходимо і натискаємо «Layer Control». Забираючи або вмикаючи пташку вмикаємо або вимикаємо шари. Стрілками вибираємо розташування шару. Шар розташований зверху таблиці знаходиться поверх інших, внизу – відповідно під усіма зазначеними шарами. (як у Фотошопі: уявіть карти надруковані на кальках, які можна міняти місцями). Назви шарів: cities – міста, rivers- річки, latlong-широта-довгота, world30-океан, lakes- озера, country-країни.
  5.  Надаємо карті традиційного вигляду. Натискаємо на символ-зірочку біля cities і вибираємо у вкладці символ традиційний кружечок (1D). ОК і зірочки змінюються на кружечки. Натискаємо на параметр символів rivers і задаємо бажаний колір річки у вкладці color. Присвоюємо колір океанів на шарі WORLD30 у вкладці foreground. Самостійно змінюємо колір озер – lakes. Зверніть увагу Border контролює тип і параметри контуру озер. Натискаємо ОК.
  6.  Деяких шарів на карті не видно. Знову вмикаємо Layer Control і стрілочками «вверх-вниз» (вверху панелі) добиваємося традиційного вигляду карти. Країни на фоні океану – все решта зверху.
  7.  Відкриває дані карти. Menu: Window>New Browser Window – зазначивши один з шарів, наприклад cities. В у меню Window – можна відкрити таблицю cities BROWSER З СПИСКОМ УСІХ МІСТ. Міста мають позиції країна, кількість населення та параметр: столиця, не-столиця. Відкрийте таблиці з іншими даними озерами, ріками, країнами. Повертаємося до карти через меню Window.
  8.  Спробуємо графічно порівняти кількість населення міст. Виділяємо за допомогою прямокутника «стрілочка у прямокутнику» (main toolbar>marquee select) міста Європи – не менше 10. Йдемо в меню Map>Create Thematic Map, створити тематичну карту. Вибираємо тип карти – TypeGraduated (градуйований), тип даних (Template Name) – Population / Населення. Натискаємо наступне / Next. У вікні яке з’явилося, залишаємо все як є Table: Selection from cities, field: population (виділені міста + населення). Ставимо пташку Ignore Zeroes or Blanks (ігнорувати нульові та порожні дані). Тиснемо наступний / Next. У Layer Control виключаємо міста cities. Зверніть увагу – утворився новий шар GRADUATED BY POPULATION, автоматично утворений генератором тематичної карти. На карті залишаються чоловічки різного розміру – тільки тих міст, які ви виділяли. Знову заходимо у  Layer Control – подвійний клік на GRADUATED BY POPULATION. У попередньому перегляді міста поділяються на 14, 7, і 1 мільйон населення. Заходимо у легенду Legend і у правій частині змінюємо тільки додатні величини, на бажані, наприклад 2000000,1000000, 100000. Тиснемо ОК і спостерігаємо зміни. Якщо вигляд діаграми не підходить - модифікуємо карту спочатку.
  9.  Тепер за допомогою тематичного картографування, спробуємо «розмалювати» країни. Map>Create Thematic Map. TypeIndividual. Нас цікавить шаблон для регіонів – вибираємо будь-який що починається з Region – наприклад Region IndValue Qulitative Pastel. Крок 2: вибираємо tableCOUNTRIES – країни, NEXT-OK все за замовчуванням. Країни розмалювались на кшталт політичної карти Світу. Добиваємося контрастної карти змінюючи колір океану.
  10.  Зберігаємо карту у папці з усіма шарами. File>Save Work Space називаючи файл – ЛАБ1-група-прізвище. Висилаєте вміст всієї папки на мою адресу.



1. ~АЗА~ ГУМАНИТАРЛЫ~ ЗА~ УНИВЕРСИТЕТІ А~ ~лтты~ ы~ жо~ары мектебі ~діл сотадвокатура ж~не к~сіпкерлі
2. КОНТРОЛЬНАЯ РАБОТА 1 по дисциплине
3. Тема 7- ПРИМЕНЕНИЕ СЕМЕЙНОГО ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА К СЕМЕЙНЫМ ОТНОШЕНИЯМ С УЧАСТИЕМ ИНОСТРАННЫХ ГРАЖДАН И ЛИЦ БЕЗ
4. 99 ’83 Введены в действие с 01
5. E Как долго Klmk оставаться останавливаться на ночлег Dh ~nce прежде раньше Hi~bir zmn никогд
6. курсов всех форм обучения магистранты
7. по линии Кафедры МП ВНИМАНИЕ Просьба работая над формулировками тем дипломных работ вместе со студент
8. тема имеет общепризнанный набор налоговых платежей используемых в европейских странах и в странах СНГ одна
9. . Розвиток менеджера як особистості Завдання для експресконтролю якості засвоєння знань лекційного матер
10. Тема- Філософія її призначення зміст і функції в суспільстві Актуальність теми- Філософія як ос
11.  Теория и практика сестринского дела
12. Школы молодого учителя Автор- Плотникова О
13. Женщина ~ как мебель- ее могут поменять когда захотят и никто никогда не спросит почему сделали именно так.
14. Ресторанный бизнес в России технология успеха
15. Омская юридическая академия
16. зал бурлил переполненный разошедшимися не на шутку магистрами.html
17. Анализ хозяйственной деятельности на примере Балтика - Хабаровск
18. Организационные структуры управления
19. А ЯВ Соколов доктор экономических наук профессор Бухгалтерский учет 1992 8 с
20. Разработка технологического процесса изготовления детали плита нижняя