Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

На тему- Устаткування в хімчистках Виконала Студентка ІІІ

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Міністерство культури і мистецтв України

Київський національний університет культури

і мистецтв

 

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу

РЕФЕРАТ

     З курсу: «Устаткування закладів готельного-ресторанного господарства»

     На тему: «Устаткування в хімчистках»

Виконала

Студентка ІІІ курсу

Групи ГРС-11к

Рожкова О.М.

                                                                                                   Перевірив:

                                                                             Тарасенко І.І.

Київ 2013

Зміст

1.Вступ…………………………………………………………………………...3

2. Пральні машини………………………………………………………………4

3.Сушильні машини……………………………………………………………..6

4.Вимоги до устаткування………………………………………………………9

5.Список використаної літератури………………………………………….…11

Вступ

Всі машини хімчистки підрозділяються на дві великі групи: що працюють на перхлоретілене і працюють на гидрокарбоне (бензині). Близько 90% в світі працюючих машин, працюють на перхлоретілене, який хоч і досить шкідливий відносно організму людини, але в порівнянні з бензином не вогненебезпечний. Принцип дії цих хімчисток схожий, відрізняється в основному тільки відносно відділення води з чистячого середовища: бензин легший за воду, а перхлоретілен на багато (1:1,7) важче.

Перхлоретілен є універсальним очищувачем і в нім можна чистити всі текстильні, шкіряні і ін. виробу. Машини хімчистки, як правило, бувають від 8 до 80 кг завантаження. Машини завантажувальною масою 8 кг, як правило, одне або двохбакові і є машинами спецпризначення. Для універсального використання рекомендується використовувати машини завантажувальною масою 12 кг і більш (3-х бакові). Баки - це внизу розташовані прямокутні місткості, які всередині переливаються одна в іншу. Кількість баків не важко визначити по круглих віконцях в передній нижній частині машини. Як правило, в процесі чищення використовується 2 баки.
Третій бак дозволяє робити складні технологічні процеси або використовується для окремого чищення шкіри або може служити як резервний бак чистого перхлоретілена. Так званий бак безпеки - це відкрита місткість, в яку встановлена вся машина (аварійний піддон) і не дозволяє будь-який витік перхлоретілена з машини на підлогу. Це вимога Європейських стандартів і рекомендується купувати машину тільки з цим баком. Так само рекомендується замовляти машини, що відповідають решті всіх вимог: блокування дверей, кнопка «стоп», заземлення, електрична схема машини і ін.

Машини бувають як з паровим, так і з електричним підігрівом. Машина по характеру віджимання є віджимною, так що рекомендується встановлювати на перших (на землі) поверхах будівель. Норми, де машини можуть бути встановлені, дуже залежать навіть від окремо взятого міста. Зрозуміло, оскільки є певний викид перхлоретілена через загальну вентиляційну систему, сусідство житлового будинку не бажане. Машина встановлюється на фундамент завтовшки не меншого 25 див. Твердосиловим свердлом свердляться отвори і машина закріплюється анкерними болтами, які входять в комплектацію.

Пятновиводной стіл

Призначення пятновиводного столу - видалення специфічних плям і забруднень, видалення яких може бути недостатньо ефективним при обробці в машині хімчистки.

Основні складові частини столу:

  1.  Основний пятновиводной стіл з вакуумним відсмоктуванням для великих плям.
  2.  Додатковий столик для маленьких плям.
  3.  1 або 2 пульверизатори для сприскування хімікатів.
  4.  Повітряний або легко-паровий пістолет.
  5.  Пульверизатор з конденсором.
  6.  Набір пластмасових ємностей з шприцами для безпосереднього застосування на пятновиводном столі.

Пральні машини

СМР-25 на 25 кг призначена для прання і полоскання білої і кольорової білизни з бавовняних і лляних тканин різного ступеня забрудненості з крахмалу і без нього в комунальних пральнях, на промислових та інших підприємствах.

Машина виготовляється в двох виконаннях: універсальна (ел / пар.) і парова. Кришка люка, лобова частина і внутрішній барабан виконані з нержавіючої сталі. Під замовлення можна виготовити зовнішній барабан машини з нержавіючої сталі.

Кліматичне виконання машин УХЛ, категорія розміщення 4.2 за ГОСТ 15150. Робочі кліматичні умови експлуатації машини: температура навколишнього повітря від +10 до +35 0С, відносна вологість повітря (середньомісячне значення) 65% при температурі 20 0С; атмосферний тиск від 84 до 106 кПа (від 630 до 800 мм. Рт. Ст.) .

ТУ У 29.5-31632850-001-2003; ДКПП 29.54.22.300
Сертификована по системі УкрСЕПРО. 
Гарантія – 12 місяців.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Завантажувальна маса, кг 25

Продуктивність, кг / год 34,1

Питома витрата електроенергії, кВт год / кг 1,0

Споживана потужність, кВт:

-електродвигуна прання 0,75

- Електродвигуна віджиму

- електронагрівачів 24,0

Вид управління- Ручний

Габарити, мм 850х1150х1500

Маса, кг 480

Пральні низькоскоростні машини ІMESA. Ці моделі пральних машин ставляться до традиційної технології прання білизни. Швидкість обертання барабана до 500 про/хв, інтуїтивна система керування, простота експлуатації й обслуговування. Залишкова середня вологість білизни на виході 90-100, G Factor 54-75, цикл прання 45-60 хв. Застосовуються дані моделі у зв'язуванні із центрифугами. У стандартну комплектацію машин входить електричний таймер. Можлива комплектація машин програмувальним мікропроцесором, механізмом приймання монет. Усі машини можуть працювати від електрики або пари.

Сушильні машини

Машина сушильна МСР-25 ел. на 25 кг.

МСР-25 ел. на 25 кг призначена для сушіння білого і кольорового білизни з різних видів тканини до залишкової вологості не більше 0-5%. Вид обігріву - електричний.

Робочі кліматичні умови експлуатації машини:

- Температура навколишнього повітря від +10 до +350 С;

- Відносна вологість повітря (середньомісячне значення) 65% при Тепмература 200С;

- Атмосферний тиск від 84 до 106 КПа (від 630 до 800 мм рт. Ст.).

Гарантія 12 календарних місяців.

Технічні дані

 1 Номінальна завантажувальна маса, кг, не більше 25

 2 Вид обігріву електричний

 3 Продуктивність технічна, кг / год, не менше 70

 4 Об'ємний модуль, дм3/кг 20

 5 Залишкова вологість,%, не більше 0-5

 6 Напруга живильної мережі, В Трифазна мережа 380 ± 10%

 7 Частота струму мережі, Гц 50 ± 2%

 8 Споживана потужність, кВт, не більше:

      електродвигунів 1,5

      електронагрівачів 18

 9 Частота обертання внутрішнього барабана, хв -1 Від 36 до 39

 10 Габаритні розміри, мм, не більше:

        довжина 1250

        ширина 1200

        висота 1780

 11 Маса, кг, не більше 440

"Сушильні машини ІMESA має такі особливості: вбудована система контролю випуску пари, високоякісна нержавіюча сталь, інтуїтивна система керування, можливість установки мікропроцесора для програмного, на 8 мовах, керування роботою сушильної машини, з 10 різними циклами сушіння. Усе це дозволило зайняти продукції компанії ""ІMESA"" гідне місце серед виробників аналогічного встаткування для пральні. 

Прес гладильний

Призначені для прасування прямої та фасонної білизни з бавовняних, вовняних і синтетичних тканин. Прасувальні преса працюють за допомогою компресора. Прасувальні преса даного виду гранично прості в експлуатації, економічні і надійні.

Гарантія 12 календарних місяців.

Прес гладильний ІMESA PR/230.

Гладильні місця, преса й пароманекени. Серед різноманіття білизни, яка проходить через пральню, зустрічаються моделі, які не можуть пройти обробку в гладильних ковзанках. Саме для таких випадків проводяться гладильні місця, преса й пароманекени. Мають вбудовану або виносную систему парогенерации, просту систему керування, висока якість виготовлення - що дозволило заслужити довіру людей, що використовують їх у своєму бізнесі. 

Катки сушильно-прасувальні

Катки сушильно-прасувальні призначені для прасування прямої білизни, виготовленої з поліефірного волокна, вовни, шовку, бавовни або льону, на комунальних пралень і пралень самообслуговування, підключених до виробничої електромережі.

З одностороннім і двостороннім обслуговуванням.

Гарантія 12 календарних місяців.


             

Ковзанка сушильну-прасувально-сушильна ІMESA МС/А 150 . Пароманекен ІMESA MAN/190, ІMESA MAN/196.

Якщо ваша пральня оснащена сучасними високошвидкісними пральними машинами й немає потреби в установки центрифуги, тоді гладильні ковзанки із сушінням є єдиним правильним розв'язком. Поєднуючи в собі якості класичної гладильної ковзанки й сушильної машини, ці ковзанки скоротять цикл обробки білизни й підвищать продуктивність вашої пральні. Завдяки своїм конструктивним особливостям усі ковзанки серії ""МС/А"" і ""МС/Т"" можуть застосовуватися, як у невеликих, так і у великі пралень .

Вимоги до устаткування

Цех хімічного чищення шкіряних і замшевих речей повинен мати необхідний мінімум устаткування. Часто це устаткування таке ж, як застосовується для хімічного чищення виробів з тканин, або таке ж плюс додаткове. Нижче приведений список необхідних одиниць устаткування (мінімум).
Машина для сухої хімчистки з дистилятором 
Можливе використання перхлоретілена або нафтових розчинників. Машини, розроблені для чищення виробів з тканин, при чищенні виробів з шкіри повинні використовуватися на 50-60% від їх номінального завантаження. Тобто, машина, розрахована на 20 кг текстильних виробів повинна завантажуватися шкіряними або замшевими виробами загальною вагою не більше 12 кг
Машина для водного чищення 
Повинна володіти наступною возможностями:Программного управління в процесі прання і віджимання наступними параметрами:- Швидкості обертання барабана
- Тривалість, напрями (реверс) і швидкість обертання барабана
- Рівня води
- Температури води
- Звукового сигналу
Барабан повинен бути виконаний з неіржавіючої сталі. Швидкість на обертання барабана при віджиманні повинна регулюватися 500 про./мин. і менш.
Обертання барабана в режимі наповнення водою.
Мінімальна кількість програм користувача - 20.
Можливість відключення нагріву води.
Місце подачі хімікатів в барабан винне знаходиться у верхній частині барабана.
Відкотом барабан 
Відкотом барабан повинен відповідати наступним вимогам:
- Завантаження не меншого 20 кг сухої білизни
- Барабан повинен бути виконаний з неіржавіючої сталі (бажано)
- Можливість ручного або програмного регулювання температури сушки і часу сушки
- Можливість відключення нагріву
- Можливість реверсивного руху барабана бажана, але не обов'язкова
Місце для сушки виробів після водного чищення 
Сушка шкіряних виробів після водного чищення проводиться в природних умовах при обдуванні повітрям кімнатної температури. Треба планувати приблизно 30 см рейки на одиницю одягу. Із зони сушки повинне витягуватися повітря в об'ємі більшому, ніж притікати (приблизно у 1.2 разу). Візуально повітрообмін повинен злегка ворушити вироби. При правильному повітрообміні час висихання товстої довгої дублянки не повинен перевищувати 10 годин.
Пароманекен (Form Finisher) 
Пароманекени є манекени, що надуваються, мають передні і задні притискні пристрої, регулятори довжини плеча, таймери для пари і повітря.Для обробки шкіряних виробів необхідний пароманекен з тиском пари, встановленому на 3,0 кг/кв.см.
Прасувальний прес 
Після чищення виробу, як правило, обробляються парою і повітрям, а потім гладяться.Преси повинні мати: верхні притискні пластини з неіржавіючої сталі, підвод вакууму до нижньої частини, регулятори тиску пари. Більшість з них є універсальний прасувальний прес з робочою поверхнею верхньої пластини 107 див. Преси, що мають форму "гриба", використовуються для обробки плечових ділянок виробів.
Фарбувальна камера 
З вентилятором, з регульованою подачею повітря (до 7 атм.), фарбувальним пістолетом і осушувачем повітря. У місці розташування фарбувальної камери повинне бути хороше освітлення, а також поряд, на відстані, що не перевищує довжину шланга повітряного пістолета, повинна знаходитися раковина.
Наш досвід підказує, що краще використовувати пістолет, в якому ємність з фарбою прозора і від'єднується від пістолета. У таких місткостях можна зберігати залишки фарби. Таким чином, можна заощадити до 30% фарбувальних розчинів.
Компресор 
Повинен постійно поставляти чисте повітря під тиск до 6,5-7,0 кг/кв.см.
Приведені вимоги є основними для організації цеху по чищенню виробів з шкіри і замші.

Список використаної літератури:

  1.  http://www.solnechnoe.com.ua/uk/katalog/category/product/75-mashini-stiralnie-bez-otgima/240-mashina-stiralnaya-mst-50.html
  2.  http://kharkov.all.biz/uk/sushky-dlya-odyagu-g2117977
  3.  http://kharkov.all.biz/uk/paromaneken-imesa-man190-imesa-man196-kupyty-g1091382
  4.  http://kharkov.all.biz/uk/pres-gladylnyj-imesa-pr230-vidkryty-pralnyu-v-g1091458
  5.  http://kharkov.all.biz/uk/mashyna-pralna-promyslova-imesa-rc-8-kupyty-v-g1090301




1. стимулирование интереса учащихся к изучению предмета; выявление школьников проявляющих интерес и осо
2. Анализ прибыли и рентабельности предприятия
3.  Писать о том как многие люди употребляют слова и какой вкладывают смысл в этих высказываниях не ви
4. Логистическое управление производственным процессом
5. Соотношение сейсмичности с новейшими морфоструктурами Тянь-Шаня
6. відносно молода наука ще не так давно нею цікавилося невелике коло спеціалістів
7. «Ася» И.С. Тургенева. Систематический анализ повести и разбор ее некоторых связей с немецкой литературой.html
8. контрольная работа выполняется в рукописном виде почерк которым выполняется контрольная работа должен быт
9. коды это простой способ разметки текста
10. Шпаргалка.html
11. Контрольная работа- Земельное право РФ
12. тематичних наук Харків ~ 2001 Дисертацією є рукопис
13. настойчивость напористость спортивная злость мужество смелость храбрость отвага воля амбиции агрес
14. Господи что повелишь мне делать
15. Потеря сознания
16. кросворд1 до теми- ldquo;Основи підприємництва Підприємство як економічний агентrdquo; Тест
17. Аппаратно-студийный комплекс областного телецентра
18. интернате IIIIV вида В настоящее время продолжается модернизации образования
19. тема и индусская 1
20. Предмет и функции гражданского права