Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і На позитивні ефекти показав в своїй праці ldquo;О лекарственніх средствахrdquo; древньоримський лікар Діоскор

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-10

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 15.5.2024

Прополiс

В лікування прополісу (бджолиний клей, бальзам) вперше стали користуватися в Древноьму Єгипті, потім в Древній Греції і Римі. На позитивні ефекти показав в своїй праці “О лекарственніх средствах” древньоримський лікар Діоскорід (І ст. н.е), а потім Авіцен (980-1037 р.р.) в знаменитому “Каноне врачебной науки”.

Ще здавна користувалися прополісом в народній медицині в Росії, Україні, Белорусії та інших країнах. Наприклад, в ХІІ-ХV ст. в Грузії на основі прополісу готувались препарати для лікування зубів і обробки завязки у новонароджених. Прополіс і мід приймали в середньовікові часи при простудних захворювання, прищів, запальних процесів суглобів тощо. У народі прополісом лікували екземи, знищували мозолі і бородавки, заживляли рани і т.д. Фармакологічний бум характерний для ХХ ст., він привів до того, що прополюс був забутий офіційно медициною, його витіснили другі антимікробні лікарства. У народній медицині прополіс залишився популярним, але використовувася він, як засіб лікування ран, язв, опіків і т.д. В останні роки використання прополісу збільшилось не дивлячись на хімічних лікарств.

Дуже інтенсивно використання прополісу і його лікувальних ефектів проводиться в Ромунії. Бухарестські видавництва “Апимондия” випущені декілька збірників присвячені прополісу та його лікувальним препаратам. Вивчення цього цінного лікарства проходить в лабораторіях. Відкрито багато нових цінних фармакологічних ефектів прополісу, і він все ширше користується і лікуванні різних захворюваннях – шкірних, сердечно-судинних, легеньових, шлунково-кишкових та інших хвороб.

Як правило, прополіс пасічники добувають, зчищаючи його пасічною стамескою з рамок, стінок вуликів, льотків, брезента та стелинок, а також з інших частин вулика.

Найкраща пора для збирання прополісу – це активний сезон рано навесні, коли набрякають та розпускаються бруньки, ростуть молоді пагони та листя, а також у серпні, коли на деревах та кущах закладаються і формуються бруньки для наступного сезону.

Для збирання прополісу пасічник повинен утримувати тільки сильні і надсильні бджолосім’ї, оскільки тільки вони можуть максимально й активно виробляти цей цінний бджолиний продукт.

Підвищенню якості бджолиного клею сприяє дотримання пасічником певних санітарно-гігієнічних правил під час його збирання. Насамперед потрібно ретельно вимити з милом руки, очистити та вимити інструмент, а також уважно стежити за тим, щоб у нього не потрапили трупики бджіл, пилок, шматочки воску та різного роду сміття. Добутий прополіс спочатку охолоджують у холодильній камері за температури +5 – 8 0С, а потім перетирають у порошок і просіюють через густе сито. Після цього порошок витримують за кімнатної температури (+18 – 24 0С), ад поки він не втратить сипучості.

У своїй лікувальній ми використовуємо прополіс як компонент для приготування прополісної води, спиртових витяжок, бальзамів, еліксирів, аерозолей та мазей (10-20-30-50%). Прополіс є одним із компонентів для виготовлення бальзаму “Сафіс-Бетта Ф”.

 

      




1. ТЕМА 4 Кейнсианская модель макроэкономического равновесия 1
2. Русскiй Мурабитунъ Шейх Усман Дан Фодио Книга основ религии Китаб ~Усуль адДин Перевод С
3. Учебнокурсовой комбинат ЖКХ УДОСТОВЕРЕНИЕ Выдано
4. Тема- Совершенствования технических приёмов в баскетболе
5. Символы РФ
6.  В 900 прибыл для в прокуратуру Заводского района прохождения практики г
7. тема часть общей нервной системы имеющая отношение преимущественно к регуляции вегетативных функций-
8. В в слове Введение далее вкладка вставка в ней разрыв страниц и так перед всеми заголовками чтобы он
9. Научитесь доступным упражнениям дыхательной терапии и йоги
10. 79 ОГЛАВЛЕНИЕ В оглавлении и в тексте указываются страницы печатного издания ОТ АВТОРА 3
11. психология имеет как научный так и житейский смысл
12. ТЕМАТИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ В ПСИХОЛОГИИ ЧАСТЬ 1 @Преподаватель- Голев Сергей Васильевич адъюнктпрофе
13. по теме- Различение типов склонений имён существительных УМК Перспективная нача
14. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук Ки
15.  Конечно же главными направлениями приложения педагогических усилий являются обучение образование воспит
16. Тема- Разработка документа Расчётная ведомость сотрудников отдела
17. її подруга. Іван Чоботар чоловік Ніни
18. Тема 1 Роль машиностроения в экономике объем аудиторных занятий ~ 2 часа При изучении темы и подготовки к п
19. Стены и башни Московского Кремля
20. Лабораторная работа 4