Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

сторінок редактор Frontpge Express дозволяє використовувати майстра і шаблони

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

Практична робота № 3

Дослідження методів створення абзацного відступу в документах

Мета роботи  познайомитися з обмеженнями що маються в мові HTML і деякими прийомами для їхнього подолання а також познайомитися з можливістю введення символів відсутніх на клавіатурі за допомогою спеціальних послідовностей кодів.

СТИСЛІ ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ

Застосування майстрів і шаблонів

Для спрощення й автоматизації створення Web-сторінок редактор Frontpage Express дозволяє використовувати майстра і шаблони. Для цього треба створити новий документ командою Файл > Створити — на екрані з'явиться діалогове вікно Нова сторінка. Вибір у списку Шаблон або майстер будь-якого варіанта, крім пункту Нормальна сторінка, приводить до використання майстра або шаблона.

При використанні майстра (Майстер персональних основних сторінок або Майстер форм) програма задає ряд питань і на підставі відповідей формує шаблон документа. Результат являє собою скоріше план сторінки, чим закінчений продукт, і від користувача потрібне заповнення створених розділів конкретним змістом.

Шаблони (Форма огляду або Форма підтвердження) являють собою готовий документ «загального характеру». У тих місцях, де повинен розташовуватися текст, що відповідає потребам конкретного користувача, замість цього поміщений текст, що описує принципи заповнення відповідного розділу. Цей текст заміняється в ході редагування документа. На початку документа-шаблона мається коментар (не відображуваний у звичайному броузері), що описує загальні правила заповнення даного шаблона. Збереження документа, сформованого на основі шаблона, не змінює сам шаблон, що може використовуватися багаторазово.

Публікація Web-документів

Публікація Web-вузла (Web-сторінок) полягає в розміщенні документів HTML і всіх супровідних файлів (зображень, мультимедіа й іншого) на Web-сервері. Якщо залишити осторонь організаційні питання (одержання місця на Web-сервері, оплата й інші), то залишаються дві основних проблеми.

• Як підготувати документи Web-вузла таким чином, щоб перенос їх на Web-сервер не привів до порушення цілісності структури вузла?

• Як зробити копіювання файлів на Web-сервер?

Перше питання виникає в тому випадку, якщо файли на Web-сервері передбачається розмістити в групі тематичних каталогів. Він вирішується так: при роботі над Web-документом необхідно відтворити на своєму комп'ютері структуру папок Web-вузла і відразу ж розміщати документи у відповідних папках. У внутрішніх посиланнях варто використовувати тільки відносні адреси документів. Перенос файлів і папок на Web-сервер зі збереженням структури зберігає працездатність посилань і коректність підключення вставних об'єктів (ілюстрацій і мультимедіа). При такому підході полегшується також відновлення Web-вузла в цілому або його окремих файлів.

Для копіювання потрібних документів на Web-сервер можна застосовувати як передачу даних на зйомному носії, так і пряме копіювання даних через Інтернет. Останній спосіб цілком автоматизований і тому більш надійний. Щоб скористатися їм, варто довідатися адреси, використовувані при відправленні файлів (звичайно для публікації Web-сторінок застосовують протокол FTP).

У цьому випадку для проведення публікації можна використовувати Майстер видання Web, що входить до складу Windows 98 (таку назву цей майстер одержує після установки оглядача Internet Explorer 5.0). Після запуску майстра і щиглика на кнопці Далі потрібно вказати ім'я папки або файлу, що повинний бути відправлений на Web-сервер. При публікації вузла в цілому варто вибрати папку, використовувану як кореневу папку вузла, і переконатися в тім, що прапорець Включаючи вкладені папки встановлений.

Після щиглика на кнопці Далі варто задати ім'я Web-сервера. Це ім'я може бути довільним — воно використовується для спрощення наступних відправлень даних на той же сервер. На наступному етапі роботи майстра задається метод відправлення. При відсутності інформації варто вибрати варіант Автоматичний вибір постачальника послуг. Потім задається адреса, використовуваний при публікації, і локальна папка. Майстер установлює з'єднання з Інтернетом і перевіряє правильність зазначеної адреси. Після щиглика на кнопці Готово здійснюється передача даних. По її завершенні обновлений Web-вузол доступний будь-яким відвідувачам в Інтернету.

ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНОЇ РОБОТИ

1. Запустіть текстовий редактор (наприклад, Блокнот) і почніть створення документа НТМ. Уведіть теги структурних елементів і дайте документу заголовок, наприклад Імітація абзацних відступів.

2. Уведіть невеликий абзац тексту, що буде використовуватися як еталон. Збережіть документ.

3. Відкрийте оглядач Internet Explorer і відкрийте в ньому створений документ. Відрегулюйте ширину вікна програми так, щоб досліджуваний абзац займав кілька рядків. Переконайтеся, що він виводиться без відступу.

4. Додавання пробілів. Поверніться до редагування документа. Розмістіть після еталонного абзацу горизонтальну лінійку (тег <НR>). Скопіюйте еталонний абзац через буфер обміну, помістивши копію нижче лінійки. Додайте в початок скопійованого абзацу кілька пробілів. Збережіть документ.

5. Поверніться в програму  Internet Explorer  і клацніть на кнопці Обновить. Подивіться на доданий абзац. Поясніть, чому створити абзацний відступ у такий спосіб не вдається.

6. Метод елемента списку. Поверніться до редагування документа. Розмістіть після останнього абзацу горизонтальну лінійку. Скопіюйте еталонний абзац через буфер обміну, помістивши копію нижче лінійки. Додайте в початок скопійованого абзацу тег <DD>. Збережіть документ.

7. Поверніться в програму Internet Explorer  і клацніть на кнопці Обновить. Подивіться на доданий абзац. Переконайтеся, що з'явився абзацний відступ.  Чи правильно використовується код НТМ в отриманому документі? Чи можна рекомендувати такий метод створення абзацного відступу? Чому?

8. Метод нерозривних пробілів. Поверніться до редагування документа. Розмістіть після останнього абзацу горизонтальну лінійку. Скопіюйте еталонний абзац через буфер обміну, помістивши копію нижче лінійки. Додайте в початок скопійованого абзацу повторену кілька разів комбінацію символів &nbsp;. Збережіть документ.

9. Поверніться в програму Internet Explorer і клацніть на кнопці Обновить. Подивіться на доданий абзац. Переконайтеся, що з'явився абзацний відступ.  Чи можна рекомендувати такий метод створення абзацного відступу? Чому?

10. Метод попередньо відформатованного тексту. Поверніться до редагування документа. Розмістіть після останнього абзацу горизонтальну лінійку. Скопіюйте еталонний абзац через буфер обміну, помістивши копію нижче лінійки. Додайте в початок скопійованого абзацу тег <РRЕ>, що задає попередньо відформатованний текст, і кілька пробілів. Наприкінці абзацу додайте тег </РRЕ>. Збережіть документ.

11. Поверніться в програму  Internet Explorer і клацніть на кнопці Обновить. Подивіться на доданий абзац. Переконайтеся, що з'явився абзацний відступ. Зверніть увагу на спосіб обробки пробілів і символів кінця рядка в попередньо отформатированом тексті. У чому особливість використовуваного шрифту? Висловіть свою думку про використання цього методу створення абзацного відступу.

12. Метод невидимого зображення. Поверніться до редагування документа. Розмістіть після останнього абзацу горизонтальну лінійку. Скопіюйте еталонний абзац через буфер обміну, помістивши копію нижче лінійки. Додайте в початок скопійованого абзацу тег <IMG>, укажіть використовуваний файл зображення і задайте відступ по горизонталі в 10 пикселів (HSPACE="10"). Файл зображення повинний являти собою картинку у форматі GIF, що складається з одного пиксела (1х1), заданого прозорим кольором. Збережіть документ.

13. Поверніться в програму  Internet Explorer і клацніть на кнопці Обновить. Подивитеся на доданий абзац. Переконаєтеся, що з'явився абзацний відступ.

14. Проаналізуйте усі використані методи і висловіть свою думку про принципову доцільність їхнього використання і про те, який з них найбільш зручний.

ЗМІСТ ЗВІТУ

Звіт повинен містити:

  1.  Мета роботи.
  2.  Додавання пробілів.
  3.  Методи елементу списку.
  4.  Метод нерозривних пробілів.
  5.  Метод попередньо відформатованого тексту.
  6.  Метод невидимого зображення.
  7.  Висновок.

6




1. преследователь; 2 преследуемый и умоляющий о защите помощи убежище прощении и т
2. Topicphpt5151 Глава 1 Шторм неистовствовал над горами обрушивая на землю потоки дождя с резким звуком мета
3. та гр
4.  Науковедческие теоретические и методологические основы криминалистики Глава 1
5. перше що поняття ~ це увний образ предмета його відображення а не сам предмет
6. Словаря русского языка
7. тематичних і загальнонаукових понять
8. а Развитие земледелия
9. тема База данных СУБД
10. Контрольна робота за темою- Об~єми і площі поверхонь геометричних тіл І варіант 1
11. Пять условий покаяния ~ Выдающийся ученый имам факъих шейх Мухаммад ибн Солих альУ
12. вЧтобы учесть всё мнво структурных причиннеобх
13. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Харків
14. Капитанской дочке
15. На тему- Понятие объективной стороны преступления её признаки и значение Выполнила-
16. психологический аспект
17. статистика происходит от лат
18. ЗАТВЕРДЖУЮ Прокурор м
19.  Философия ее специфика предмет структура и функции
20. Законодавче та нормативно-правове забезпечення митного регулювання